NS is ook al verpest: “Dames en heren” mag niet meer in de trein

Voor de NS ben je binnenkort geen ‘dame’ of ‘heer’ meer, maar een geslachtsloze reiziger.

Ja hoor, is me dat even lekker wakker worden zeg! De ‘stem’ van de NS moet opnieuw aan de bak. Er is volgens de Nederlandse Spoorwegen namelijk een fout in de omroepen geslopen en die wordt nu hersteld. “Dames en heren,” zo begon de mededeling op stations en in de trein altijd. En dat kan natuurlijk echt niet meer in deze tijd. De NS gaat ervan uit dat de meeste mensen tegenwoordig helemaal geen man of vrouw meer zijn. Daarom doen ze vanaf eind dit jaar mee met het genderneutrale circus. Die pest breidt zich werkelijk als een olievlek over de hele wereld uit.

Twee weken geleden maakte het Londense metrobedrijf bekend dat man of vrouw voor hen niet meer bestaat.  Twee dagen geleden werd bekend dat het GVB (Gemeentelijk Vervoersbedrijf) in Amsterdam – waar anders – zwicht voor de LGBTI+ lobby om lekker inclusief, niemand meer met man of vrouw aan te spreken.

Als je dacht dat je hier aan zou kunnen ontkomen door Londen en Amsterdam te mijden, heb je heel veel pech. Vanaf 10 december dit jaar word je door de NS aangesproken met ´beste reiziger´. Omdat ‘elke reiziger ons even lief is,’ zoals president-directeur Van Boxtel van de NS zei. Ik geloof er niets van.

Naar eigen zeggen is de NS geïnspireerd door Londen. Bedankt, zullen we maar zeggen. En wat ik al zei: de plaag van deze maatschappij-ontwrichtende pest breidt zich steeds verder uit. Waar man en vrouw niet meer genoemd mogen worden, is de beschaving aan het uitsterven.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Vandijk123

  Hulde aan de NS! Eindelijk wordt openbaar vervoer echt openbaar door iedereen te erkennen.

  1. Augustinyak

   En maar toegeven aan die misgeboortes…..

   1. Vandijk123

    Welke misgeboortes?

    1. Augustinyak

     Je mag drie keer raden, twee keer omdat je zo dom bent trol.

    2. George van de linden

     Gisteren kon je op Tv horen en zien wat Augustinyak met “misgeboortes” bedoeld…het betekent dat je een psychische afwijking hebt en/of er mee bent geboren.
     Ik heb trouwens helemaal niets tegen anders geaarde ,laat dat duidelijk zijn!

  2. buitenbeentje

   Is een trol eigenlijk genderneutraal?

   1. Kodi

    La Trollita is de evenknie van El Trollo.

   2. George van de linden

    Ik vind “Goedemorgen beste trollen” veel leuker en soms héél toepasselijker als ik uitga van knap en lelijk van wat ik op de NS-stations zie verschijnen 🙂

 2. Dam

  Ik vind dames en heren erg ouderwets klinken, al ben ik zelf oud. Goedemorgen iedereen of goedemorgen beste reizigers vind ik veel gezelliger klinken in openbare ruimtes, wanneer je meerdere mensen toespreekt. Het wordt groter gemaakt dan het is en van alles bijgehaald en gemaakt, wat helemaal niet aan de orde is.

 3. Ego-non-solus

  En nu maar wachten op de gemeenten die het gescheiden zwemmen weer gaan afschaffen. Maar helaas, iets zegt me dat ik wel wat proviand moet meenemen want dat kan wel eens lang wachten worden.

  1. Kodi

   Het minder vleiende “Mens, ga toch koken” komt nu wel in een ander daglicht te staan. Het is genderneutraal.

   1. corfo

    @ Kodi.
    Hieruit moge blijken dat dhr. Fortuyn z’n tijd vér vooruit was, en niet alleen op dit gebied !

 4. corfo

  Ik weet zéker dat de meeste mensen nu véél meer tevreden zullen rondreizen dan voorheen. Ik zal dus nu moeten zeggen tegen m’n zoontje : “Ga eens even staan, zodat dat ouwe mens ff kan gaan zitten, Pietje.”
  Belachelijk geleuter in een wereld die in brand staat !!

  1. Ego-non-solus

   Beste Corfu, dat hoeft dan ook niet meer. Als we niet meer willen uitgaan van verschillen hoeft een kind niet meer op te staan voor een oude man of vrouw en is de kreet “dames gaan voor” ook de wereld uit. Als “dames en heren” ouderwets klinkt klinken begrippen als beleefdheid en hoffelijkheid dat ook. De wereld mag dan in brand staan, het is er zo wel wat simpeler op geworden.

   1. corfo

    @ Ego-non-plus.
    Dames- en/of herentoilet wordt dus : mensentoilet ? Paskamers voor dames en/of heren worden dus : paskamers voor mensen ?
    Dit scheelt allemaal inderdaad een slok op een borrel.
    Ik denk ook wel dat héél veel mensen zich thans véél beter voelen, nu weten ze tenminste wat ze zijn : MENS !! In ’t buitenland worden we hardop uitgelachen om zoveel onnozelheid.

 5. Ni28

  De minderheid regeert de meerderheid. Heb je een persoonlijk probleem? Meld het, maak veel publiciteit en het land ligt voor je op de knieën. Het wordt wel steeds meer onpersoonlijk in onze maatschappij. Wie harder piept wordt bediend.

 6. Roughwood

  De genderterreur begint weerzinwekkende vormen aan te nemen……

  1. corfo

   @ Roughwood.
   Helemaal gelijk.
   Gewoon blijven lachen om zoveel onnozelheid ! In veel parkeergarages zijn speciale plaatsen voor chauffeuses, zullen dan ook wel worden afgeschaft, zeker ?
   Was ik vanmiddag in een schoenenzaak in m’n woonplaats, vraag ik om “mensen-schoenen” ! Verkoper vroeg of ik wel goed was; ik heb maar gezegd : “Ik wél, maar in A’dam en bij de NS zetelt een stel buitenaardse wezens.”

 7. jowyajax

  WAT een zwak ziek en misselijk land is het toch geworden, Nederland is absoluut niet meer herkenbaar met haar oorspronkelijke cultuur, dit land wordt geregeerd door een stelletje linkse socialistische gedrochten die Nederland van de kaart hebben geveegd.

 8. Duckday

  D66 speelt de hoofdrol daar Gekozen Burgemeester mislukt nu proberen we het zo
  mafketels Is er niet iets beter Goedkoper vervoer een betere top die er verstand van hebben Nederland is de weg kwijt met de geiten wollen sokken

  1. h_keur

   Burgermeester kan niet meer!!!! Een meester is een man en dat mag je niet meer als zodanig benoemen. En een vrouwelijke burgermeester dan, da’s toch ook geen man, zult u zeggen. Nee het is kennelijk een vrouw, die als man aangesproken wil worden. Maar, zult u zeggen wat nu als de mannelijke burgermeester zich vrouw voelt, hoe moet dan gaan heten? Ik stel voor dat er maar een leerstoel voor moet worden opgericht, die gaat bepalen, wie al oorspronkelijk pratende, maar inmiddels zwetsende wezens zijn die in deze post-beschaving rondlopen… eh rondgaan (sorry gehandicapten) voor het kwetsen, dat ik u lopende veronderstelde.
   Goed, wie vervolgt deze waanzin?

 9. dark hole

  Lastig voor de conducteur denk ik….spreek je mensen aan met “het”?

  1. Ni28

   De minderheid regeert de meerderheid. Heb je een persoonlijk probleem? Meld het, maak veel publiciteit en het land ligt voor je op de knieën. Het wordt wel steeds meer onpersoonlijk in onze maatschappij. Wie harder piept wordt bediend.

 10. dark hole

  Voor alle leuter en kleuterreageerders op dit artikel en aanverwante zaken….Er zijn slechts twee geslachten, te weten mannelijk en vrouwelijk! Lastig hè. het mannelijk geslacht [ je weet wel, mensen met een piemel ] spreek je in het openbaar aan met heer en het vrouwelijk geslacht [ je weet wel, mensen met een vagina ] spreek je aan met mevrouw. Ik wens in de beleefdheidsvorm niet geslachtloos te worden aangesproken omdat een kleine groep snow-flakes met allerlei indentiteits-crisae van mening is dat de grote groep zich dient aan te passen. Als ik als gevolg hiervan in de beleefdheidsvorm geslachtloos wordt aangesproken, zal ik duidelijk maken hoe onbeschoft dit is. Ik raad eenieder aan dit ook te doen.

  1. Vandijk123

   En hoe passen mensen die geboren worden met bijvoorbeeld een vagina en testes of een penis en eierstokken in jouw verhaal?

   1. poldi

    @Vandijk123, die hebben dan gewoon pech, superpolitiek correct wangedrocht die je bent,

 11. poison

  Beste: Dames en Heren of is het Heren en Dames, jongens en meisjes of is het meisjes en jongens, kinderen en bejaarden jongeren en ouderen, Hetero’s en homo’s, brave mensen en criminelen, moslims en christenen enz. enz. enz. Het is van de zotte wat hier in ons land gebeurt allemaal. Een mens leeft maar een keer, dan moet je doen wat je graag doet en kan je zijn wat je graag wilt zijn. Hetero homo of transgender als je dat wilt, maar ga andere mensen niet op de wekker werken met allerlei eisen omtrent jouw geaardheid.

  1. Vandijk123

   Het gaat hier niet om geaardheid. Dat heeft er echt niets mee te maken.

   1. poison

    O Nee??? En waar gaat het volgens jou dan wel om?

    1. Vandijk123

     Over gender en over sekse.

 12. SlimK1nd

  In Amsterdam mogen we per 1 juli 2018 niet meer staand plassen. https://twitter.com/SlimK1nd/status/890464238120173569

 13. Ni28

  Reiziger is in wezen niet geslachtloos, reiziger is een mannelijk. Het Nederlands is in deze respectloos. Vrouwen komen mogelijk in opstand. Er wordt tegenwoordig ook niet bemand maar bemenst toch? Maar voor sommigen zie ik, begint het treinreizen nu pas echt, wat een plezier!

 14. Feit

  Nog 10 jaar en dan ziet het er zo uit….

  https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

 15. Kodi

  Dus eens transseksueel geaarde man die liever vrouw wil zijn en dat middels een transformatie na jaren eindelijk heeft verwezenlijkt mag je niet meer met “mevrouw” of “jongedame” aanspreken, want kwetstend voor de eeuwig beledigde minderheden voor wiens dramdwang de meerderheid maar moet zwichten?

 16. Ni28

  28-7-2017
  Reiziger is in wezen niet geslachtloos, reiziger is mannelijk. Het Nederlands is in deze respectloos. Vrouwen komen mogelijk in opstand. Er wordt tegenwoordig ook niet bemand maar bemenst toch? Maar voor sommigen zie ik, begint het treinreizen nu pas echt, wat een plezier!

 17. buitenbeentje

  En als ze je een persoonlijk bericht sturen? Krijg je dan een brief met aanhef : beste, (heb ik al eens gehad) of geachte Jansen, of geachte Jan Jansen? Zulke brieven zal ik dan niet lezen, want verschrikkelijk onbeleefd, ze kunnen voor mij het woord meneer gebruiken, zijn ze nou helemaal, m´n geslacht afsnijden het moet toch niet gekker worden.

  Heeft u als gehuwde vrouw wel eens geprobeerd officiele instanties (gemeente, belasting, UWV etc, etc) zo ver te krijgen de naam van uw echtgenoot te gebruiken (wettelijk recht!) en niet uw meisjesnaam. Nee, dat kan niet, want uw BSN is verbonden met uw meisjesnaam.

  Maar een vrouw haar vrouwelijkheid ontnemen is geen probleem. Het is ronduit beledigend 99% van de mensen geslachtloos te maken omdat 1% zich daar lekker bij voelt.

  1. Phoenix

   Dat “beste,” zonder verdere aanduiding, is een typisch Belgisch gebruik. Ik vind zo’n aanhef ook maar raar. Zet dan desnoods “Lectori salutem”, maar dit liever niet afkorten tot L.S., dat staat dan wel weer erg zuinig.

   Wim

 18. poldi

  Hoe een klein land toch groot kan zijn in het op een achterlijke en kinderachtige wijze afschaffen van oude vertrouwde gewoontes en gebruiken.
  Dit is Krankjorum. Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen.
  Hoe wordt dan bijvoorbeeld zeeman? Zeepersoon?
  En weervrouw ? Weermens soms ?
  En heren- en damestoilet ? Menstoilet ?

 19. Kodi

  Toepasselijk: Het spoor bijster zijn.

 20. Ruud562

  De verachtelijke, dwaze politiek correctheid slaat nu helemaal door!

  En wat nu als je als niet-reiziger je op het station begeeft? Hoe wordt je dan aangesproken?

 21. HaZ

  NS is totaal de weg kwijt. Zorg maar eens dat de treinen op tijd rijden ipv genderneutraal communiceren.#waanzin.
  GW

 22. joost2

  Ik maak mij zorgen over de grote aandacht en dwingelandij die een aantal anti-Nederland mensen krijgen.
  Het zijn de idioten ( ook op ambtelijk niveau) die onze maatschappij, cultuur, taal en identiteit maar willen afnemen.
  Voorbeelden?
  *we moeten de Nederlandse taal afschaffen en voortaan Engels spreken en leren,volgens een verstrooide professor in Leiden;
  *we moeten onderscheid gaan maken tussen hetero’s, homo’s en transgenders ( ik had daar vorig jaar nog nooit van gehoord trouwens) door ons gewone en reglementaire taal gebruik te gaan aanpassen; de aanheft “dames en heren”, mag niet meer van hen.
  *we moeten terugkomende Isis aanhangers waarvan veel moordenaars en verkrachters op een softe manier straffeloos en op onze kosten weer terugnemen in de maatschappij;(resultaat zien we wel tzt!)
  * we moeten een middelbare islamitische school in Amsterdam accepteren, terwijl regering en college van Amsterdam overruled worden door een stelletje wereldvreemde, oude kakkers die in de gedateerde club raad van state zitten;
  * we moeten— etc vul zelf maar in.

  Er zijn thans een aantal mensen maatschappelijk en politiek aan de macht in Nederland, die op eigen belang uit zijn én die de kwaliteit van ons leven in dit land aantasten .Weinigen hebben dit wellicht in de gaten, mede omdat het op een sluwe wijze door de linkse media ons wordt opgelegd.

 23. Beukman

  Zouden de meereizende dieren niet eindelijk ook moeten worden verwelkomd? Wat vindt de Partij van de Dieren?

  1. Phoenix

   Ja, anders maak je je schuldig aan speciesisme! Ik stel voor dat de omroeper “geachte levende wezens” gebruikt, dat is tenminste nog eens echt inclusief.

   Wim

   1. Beukman

    Daarmee pak je de eventueel aanwezige planten ook meteen mee.

    1. GerGroot

     Ik zou kiezen voor een formulering als ‘alle entiteiten die, tot ons genoegen, er bewust voor kozen, dan wel als gewenst of ongewenst gevolg van een keuze van andere entiteiten zichzelf in de hoedanigheid van reiziger aantreffen, heten we graag van harte welkom’.

     1. Beukman

      🙂
      Daarmee heb je geheel ingedekt tegen claims van om het even welke actiegroep.
      Alleen misschien nog een disclaimer toevoegen: “Aan deze formulering kunnen geen rechten worden ontleend.”

    2. Phoenix

     En ook bacteriën. Maar ja, better safe than sorry.

 24. Ni28

  Er zijn genoeg afwijkingen bij diverse dieren in de natuur te vinden. Daar spreken wij over een dier met afwijking. Moet het bij de mens dan anders? En moet de rest zich naar schikken als het gaat om een minimale percentage uit het geheel. Het zal mij worst wezen of ik nu aangesproken wordt met reiziger, belastingbetaler, water, stroom en gasgebruiker of rioolverontreiniger maar het gaat om het principe dat de minderheid de meerderheid regeert. Hoorde ik ook maar bij een minderheid, lees ook het artikel van Syp Wynia in de Elsevier.

 25. Tinneke

  Nederland is compleet doorgeslagen. Ik heb een broer, en een zus en nu? ik heb een oom en een tante, en nu? ik heb een opa en een oma en nu? geachte bejaarden?neefjes,nichtjes schoonzus, schoonbroer, de juf staat voor de klas, de meester staat voor de klas, en hoe zit het met de dieren? totaal het spoor bijster!

 26. ayreonaut

  reiziger – reizigster, conducteur – conductrice, het wordt nog een uitdaging voor EEN NS om EEN KLANTEN gender neutraal aan te spreken.

 27. Nasrani

  Maar even geknipt en geplakt!

  Nasrani 21 uur ago Beantwoorden
  @vandijk123. Je houdt van feiten? Een man heeft een y en x chromosoom. Een vrouw heeft 2 x chromosomen. Feit? Dus biologisch gezien zijn een man en een vrouw te definieren. Dat vervolgens een biologische man zegt zich vrouw te voelen zal mij een zorg zijn. Van mij mag hij. Maar dwing mij niet hem vrouw te noemen of mijn kinderen te vertellen dat deze man een vrouw is want dat is gewoon niet waar. Deze persoon is psychisch ziek en heeft hulp nodig, geen lichamelinke aanpassingen.
  Dus wat Trump doet is gewoon normaal, lekker nuchter.

  Nasrani 21 uur ago Beantwoorden
  Wanneer iemand zegt zich een wasbeer te voelen vind ik dat ook oke hoor. Wel ziek natuurlijk, maar oke.
  Maar dwing mij niet om hem/ haar met wasbeer aan te spreken. Ik ben toch niet gek!

  1. Vandijk123

   U kunt aan de buitenkant niet zien welke chromosomen iemand heeft. Niemand kan dat.

   1. Nasrani

    Hebt u weleens de doorsnee transgender (zoals ze die soort zelf noemen) gezien? Je kunt de chromosomen vaak op afstand zien hoor! Maar, er zijn dus maar 2 soorten, een mannetje en een vrouwtje. Dus bij de uitspraak dames en heren zou iedereen die gezond is tussen de oren zich fijn moeten voelen. Zelfs een man die zich vrouw voelt……hij wordt zelfs dubbel begroet.

    1. corfo

     @ Nasrani.
     Laat die Vandijk1234 toch lullen.
     Volgens mij is hij/zij al eens helemaal nagekeken, maar wisten de artsen niet wat ze van zoiets nog konden maken, toen maar gedumpt bij de “gehandicapten”.

     1. buitenbeentje

      Zelf (lichamelijk) gehandicapt maak ik hogelijk bezwaar tegen de laatste zin. Dumpen bij gehandicapten is zoo VVD. Ik wens ten ene male geen vandijk123 in mijn hokje.

 28. Kodi

  Nog iets dat op (kleuter)scholen gaande is: de gender-gelijkheidsideologie:

  https://www.youtube.com/watch?v=yA8fgaBSDUw&feature=youtu.be&ab_channel=PravoslavieUSA

  Jongetjes worden op deze manier tot mietjes en watjes gemaakt. Het complete onderwijs is één grote linkse klucht geworden.

 29. Kodi

  Als ik me overmatig ga vergrijpen aan een fles Negrita bruine rum welke ik tijdens mijn vakantie bij een een bezoekje aan Torremolinos met de lijnbus vanuit Benalmadena heb ingekocht (€ 7) is er kans dat ik morgen een kater heb. Mag dat woord straks ook niet meer?

  1. HaZ

   Jawel hoor, ze verstaan je dan toch niet meer……;-)

   1. corfo

    @ Kodi.
    Misschien zou u dan moeten zeggen : “Ik heb een poes” i.p.v. “kater”.
    Maar dan loopt u weer de kans dat men van u denkt dat u een omgebouwde mevrouw (sorry : mens) bent. Trouwens, als ik een vent (sorry : mens) zou horen zeggen : “Ik heb een poes”, zou ik toch wel ff m’n wenkbrauwen fronsen.
    ’t Is allemaal toch te belachelijk voor woorden; zou dat nou écht bedacht zijn door volwassenen ? Zou me niks verwonderen als er óók nog -tig z.g. “hoogleraren” bij betrokken zouden zijn.

 30. Guus Geluk

  Naar ik meen is een transgender in feite een dame of een heer. Geen aanpassing noodzakelijk.

  1. Mart

   Dat hebbie gòed ontdekt Guusje.

   1. Guus Geluk

    Dank je, Mart.

 31. iDude

  Het maakt mij echt niet uit of je man of vrouw wel / of niet omgebouwd , allemaal lekker doen wat je leuk vindt “I don’t care”.
  Wat ik wel vervelend vindt dat voor een kleine minderheid, iedereen anders zich moet aan passen en mee moet doen in deze “politiek correcte bullshit”

 32. Rem

  Het gaat om nog geen 100 probleemgevallen… En dan de hele bevolking daar mee lastig vallen. NL op zijn best…( Zal wel een ideetje van die ontspoorde D666 van Boxtel zijn.)

 33. Mart

  Hallo IT,s van deze site, hoe is het met jullie kunstlul of kunstmik????

 34. Bes Tolen

  Politiek irrationeel en masochistisch vals links terrorisme heeft de westerse wereld al zover in haar greep, dat de weg lijkt ingeslagen naar totale zelfdestructie.

  1. GerGroot

   Pak een borrel, Bes, en bespreek je paranoia met je psychotherapeut.

 35. Bes Tolen

  GerGroot, jij hebt anders wel de symptomen. Zoek een andere psychotherapeut.

 36. meijer61200

  Jeetje! Dat zal wennen worden om straks de omroeper van de NS te horen zeggen “Goedenmiddag kameraden”of “Hoi allemaal”! Ik zal er net zo aan moeten wennen als het dagelijkse “Er is een treinstoring, uw trein komt niet”.
  Wat een gedoe met genderneutraal zijn om een handjevol halvegaren ten dienste te zijn. What’s next?

 37. Babaji538

  Men zal geen spijt hebben van Anne Fleur Dekker.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.