Politiek is niet altijd serieus: Jinek interviewt Geert Wilders over zijn liefde voor poezen

De PVV-voorman vond het tijd voor een luchtig onderwerp en heeft het eventjes niet over islamisering maar over zijn poezen. 

Heeft Geert Wilders besloten dat hij meer van zichzelf wil laten zien aan de Nederlandse kiezers? Het lijkt er wel op als je naar zijn socialemediagedrag van de afgelopen week kijkt. Een paar dagen geleden postte hij een filmpje van zijn “behekste” klok, en vandaag sprak hij met Eva Jinek over zijn liefde voor katten. Wilders is natuurlijk al jaren een grote kattenliefhebber – zo leefde Nederland met hem mee toen zijn poes Lola overleed. Maar de laatste tijd uit hij zijn dierenliefde steeds vrolijker:

Die Wilderspoezen – Snoetje en Pluisje heten ze – hebben zelf ook zin in de uitzending, aldus hun Twitteraccount:

Wilders laat hiermee een kant van zichzelf zien die een stuk vrolijker is dan we normaal van hem gewend zijn. De poezenplaatjes en -emoji’s staan in schril contrast met Wilders’ onheilspellende video’s over islamisering en immigratie. Links betoogt graag dat Wilders voor verdeeldheid en polarisatie zorgt, maar is dat wel zo? Als er immers iets is wat mensen verbindt, dan zijn het wel schattige poezenplaatjes.

Wat je verder ook vindt van de PVV, iedereen houdt van poezen. Alleen een zuurpruim als Frans Weisglas heeft er een probleem mee, verder vindt iedereen het leuk. Wilders brengt mensen bij elkaar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Lex

  Ieder zijn hobby toch.

  Geert Wilders houd van katten nou en?

  De meeste kamer leden hebben een hobby dat is om korte tijd dat ze in de 1e of 2e kamer zitten zoveel mogelijk geld te vergaren. Vaak hebben ze een 2e baan als commissaris of adviseur maar al te vaak belangen verstrengeling.

  Of ze hebben inmiddels al een leuke snoepbaan geregeld mocht dit kabinet vallen.

  Bijna alle PVDAers die de laan uit werden gestuurd hebben inmiddels al een leuke snoepbaan.

  Fijn dat Geert wilders buiten zijn lieve vrouw nog wat afleiding heeft met zijn katten.

  1. Potsdam

   Een PDF file van alle Tweede Kamer leden en hun bijbaan en verdiensten.

   https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/nevenfuncties_14-07-2017.pdf

   1. toetssteen

    @Potsenbakker
    Ja joh, vanuit de een of andere bunker! Maar natuurlijk! Kan het niet zijn dat de man in zijn gevangenschap naast zijn vrouw nog wat aaibaars zoekt?

 2. nienke

  Eindelijk iets gezelligs Geert en er zullen altijd wel zuurpruimen zijn die alleen van zichzelf houden en zullen hier wel weer commentaar leveren.
  Ben ook dol op dieren.
  Een spreekwoord zegt mensen die niet van dieren houden KUNNEN niet van mensen houden.

  1. Potsdam

   Spreekwoord ?
   Lijkt mij meer een gezegde .

 3. Ben Zine

  Valt me weer 100% mee van Eva Jinek, dat ze Geert een podium geeft, en op deze manier laat zien dat Wilders ook maar een mens is. Had dat niet verwacht, want dat moet toch niet goed vallen bij haar linkse NPO collega’s. Kennelijk heeft ze daar totaal schijt aan, en dat siert haar.

  1. Potsdam

   Zoek eens op -tunnelvisie

 4. nienke

  Potsdam.
  Je hebt gelijk het is een gezegde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.