Rutte had onderonsje met Putin over MH17 op G20 in Hamburg

We hebben al veel kunnen schrijven over de G20 in Hamburg. Of eigenlijk meer over de situatie rond de G20 in Hamburg. 

Wat daar binnen gebeurde, daarvan komen de berichten nu binnensijpelen. En dat is niet heel verfrissend. Of eigenlijk, oersaai! Je zou verwachten dat twintig wereldleiders spijkers met koppen slaan in zo’n tweedaagse top. Nou, dat is dus niet zo goed gelukt.

Bondskanselier Angela Merkel sloot zaterdagmiddag de tweedaagse top af. De gastvrouw liet vooraf weten niet te willen dat ‘haar’ top mislukte en deed er alles aan om alle landen op één lijn te krijgen. Vrijdag noemde zij de gesprekken nog “erg lastig”. Zo laat NU.nl weten.

De deelnemende landen hebben een slotverklaring opgesteld. Daarin zeggen ze dat ze als overige landen ‘erkennen’ dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het akkoord. Nou, wat een coulance zeg. Volgens mij heeft Amerika helemaal geen erkenning van Merkel, Macron, Rutte en al die anderen nodig. Merkel vindt het fijn dat de achterblijvers nog wel als een man achter het klimaatakkoord van Parijs staan. Gaap.

Nog zo’n mijlpaal is het informele gesprekje tussen Rutte en Putin. Na de negende symphonie van Beethoven prikte Mark Vladimir even in de zij en vroeg hem of hij eventjes met Mark ‘de onderste steen’ Rutte wilde kletsen. Nee, het was niet vooraf gepland. Het ging over de gang van zaken rond de MH17. Verder wil Rutte niets zeggen over de inhoud van het gesprekje. Spannend.

Wat jammer van al die auto’s, winkels, dat straatmeubilair en al die andere materiële zaken in Hamburg. De ravage van links was al net zo nutteloos als de inhoud van de G20-top. Op naar de volgende!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ikke en zo

  Het is maar goed dat de meiden geen rokjes dragen anders hadden we nu alles in beeld!!!

 2. HaZ

  Dagje uit, happie eten, drinken, brallen en vooral veel handjes schudden; Zo kerel, ben jij er ook weer ?, ja beste de veurige was ook al zo’n gezellig weerzien. Moeten we vaker doen, kerel. En dat noemt zich wereldleiders. Zakken hooi zijn het !

 3. Ben Zine

  Poetin lacht dat brave koorknaapje van een Rutte toch vierkant uit…

 4. Sniper666

  Ik heb zo gelachen om het policor journaal. Rutte wilde Putin op de hoogte houden van het MH17 proces. Lolololol HAAAAhihi….. Of Putin zelf niet weet hoe het in elkaar zit. Die Rutte toch 🙂

 5. EllyD19

  Dat zal een stevig gesprek geweest zijn van meneer Rutte.

 6. Ecoshaarlem

  Rutte is toch alleen aanwezig ter voorbereiding van zijn funktie binnen de EEG, want hier gaat hij het de komende vier jaar niet redden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.