Rutte had onderonsje met Putin over MH17 op G20 in Hamburg

Geen categoriejul 08 2017, 19:00
We hebben al veel kunnen schrijven over de G20 in Hamburg. Of eigenlijk meer over de situatie rond de G20 in Hamburg.
Wat daar binnen gebeurde, daarvan komen de berichten nu binnensijpelen. En dat is niet heel verfrissend. Of eigenlijk, oersaai! Je zou verwachten dat twintig wereldleiders spijkers met koppen slaan in zo'n tweedaagse top. Nou, dat is dus niet zo goed gelukt.
Bondskanselier Angela Merkel sloot zaterdagmiddag de tweedaagse top af. De gastvrouw liet vooraf weten niet te willen dat 'haar' top mislukte en deed er alles aan om alle landen op één lijn te krijgen. Vrijdag noemde zij de gesprekken nog "erg lastig". Zo laat NU.nl weten.
De deelnemende landen hebben een slotverklaring opgesteld. Daarin zeggen ze dat ze als overige landen 'erkennen' dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het akkoord. Nou, wat een coulance zeg. Volgens mij heeft Amerika helemaal geen erkenning van Merkel, Macron, Rutte en al die anderen nodig. Merkel vindt het fijn dat de achterblijvers nog wel als een man achter het klimaatakkoord van Parijs staan. Gaap.
Nog zo'n mijlpaal is het informele gesprekje tussen Rutte en Putin. Na de negende symphonie van Beethoven prikte Mark Vladimir even in de zij en vroeg hem of hij eventjes met Mark 'de onderste steen' Rutte wilde kletsen. Nee, het was niet vooraf gepland. Het ging over de gang van zaken rond de MH17. Verder wil Rutte niets zeggen over de inhoud van het gesprekje. Spannend.
Wat jammer van al die auto's, winkels, dat straatmeubilair en al die andere materiële zaken in Hamburg. De ravage van links was al net zo nutteloos als de inhoud van de G20-top. Op naar de volgende!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten