SIRE reageert op ophef campagnefilmpje: meisjes hebben genoeg aandacht gekregen, nu eens de jongens

SIRE kwam met een campagnefilmpje om ‘jongens weer jongens te laten zijn’. Dit stimuleert volgens de organisatie de ontwikkeling van jongens. Die ontwikkeling wordt nu juist tegengehouden door het overmatig ‘corrigeren van jongensachtig gedrag’. Nederland zou Nederland niet zijn als daar weer een storm aan verontwaardiging volgt.

Dat gebeurde dus ook. De ene na de andere opmerking over ‘SEKSISME’ en ‘STEREOTYPERING’ werden naar SIRE geslingerd. Meisjes zouden ook stoeigedrag vertonen en jongens worden zo gedwongen om ‘stereotype jongensgedrag’ te vertonen. Misschien willen ze dat wel helemaal niet, hm? Ze zien de ironie niet in hun eigen dwangmatig gedrag om jongens vooral een andere richting op te laten bewegen.

Na al het moddergooien en het overboord gooien van elke norm van gedrag voor de ‘ultieme vrijheid’, heeft SIRE nu ook gereageerd op alle ophef. De organisatie is blij met de discussie, want daar ging het hen natuurlijk om, maar ‘betreurt’ de negativiteit wel. Natuurlijk betreuren ze dat, het is ook een onbezonnen tirade van die mensen die niet gestoeld is op enige vorm van redelijkheid.

Natuurlijk is niet elke jongen zo, natuurlijk zijn er ook meisjes die zo zijn, maar het gaat niet om hen. Het radicaal differentiëren van elke norm van gedrag zodat het voor iedereen kan gelden, is een chaos waarin de mens zich niet thuis voelt. De meeste jongetjes zijn gewoon zo, laat dat lekker zo. Het lijkt op het hysterische gedrag op het feit dat veel vrouwen alsnog het liefst een gezin willen onderhouden of kinderen wil krijgen en niet gaat voor de ultieme carriere. Dat is ook niet erg, maar het wordt bijna dwangmatig om maar ‘geëmancipeerd’ te zijn.

Daarnaast had SIRE nog een gedurfde uitspraak waar ze de spijker op de kop slaan:

De afgelopen tijd is er veel gepubliceerd over meisjes. Nu zijn de jongens aan de beurt. Uit onderzoeken blijkt dat jongens vier keer vaker ADHD hebben en daarvoor vijf keer vaker medicijnen slikken. Jongens scoren over het algemeen lager op hun CITO en hebben vaker passend onderwijs nodig.

Precies, ga zo door SIRE en laat je niet afleiden door de hysterie vanuit alle hoeken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. van Urk

  Omdat jongens vaker ADHD hebben komt omdat jongens nu eenmaal echte wildebrassen zijn. De bedenker van ADHD heeft voor zijn sterven toegegeven dat het een fictieve ziekte is. Met het kind is in feite helemaal niks aan de hand. ADHD is compleet een bedrog waar flinke winst voor psychiaters en farmaceutische fabrieken mee te verdienen valt. Vroeger wist je gewoon niet van ADHD af. Je had gewoon drukke en rustige kinderen. Het draait allemaal om goede opvoeding en aandacht. Vroeger werden de jongens en meisjes zo opgevoed waarvoor zij op de aarde gezet werden. Met stevige opvoeding en door de onderscheid tussen jongens en meisjes duidelijker te maken met fysieke activiteiten. De meisjes deden het huishouden en de jongens werden klaargestoomd voor het harde arbeidsleven. Nu is de opvoeding veel te soft geworden, krijgen kinderen minder gezonde voeding en krijgen ze teveel vrijheid. Dat zie je ook in de VS waar deze “ziekte” schrikbarend toeneemt. In Frankrijk zijn bijvoorbeeld weinig kinderen met ADHD. Waarom? In Frankrijk zijn de ouders de baas, en niet de kinderen. In Frankrijk worden de kinderen nog traditioneel opgevoed. Deze kinderen krijgen nog een volledig maaltijd met groenten i.p.v. kipnuggets. Franse ouders laten hun baby,s nog gewoon s,nachts uithuilen. uit onderzoek is dus gebleken dat Franse baby,s vanaf een maand of twee, drie de hele nacht al rustig doorslapen terwijl Amerikaanse baby,s het pas na een jaar lukt. De door onze opgejaagde cultuur overbelaste feministische moeder die geen tijd nog heeft voor zichzelf bestaat in het gemoedelijke Frankrijk dus niet. De Franse kinderen zijn net zo levendig, onderzoekend en creatief als die van ons. Ze zijn alleen veel beter opgevoed en hebben meer zelfbeheersing. Ze hoeven niet 24 uur vermaakt te worden en ontdekken de wereld in eigen tempo.

  1. Derksen1

   Heeft van Urk een bron voor zijn bewering dat ADHD bedrog is?

   1. van Urk

    Derksen1@ Zoekt en Gij zult vinden. Maar u zult als progressieveling wel weer voorstander zijn van het in standhouden van dit bedrog om kinderen onnodig te drogeren om ze rustig te houden omdat ouders tegenwoordig niks meer aan hun kop willen hebben na een zware werkdag. Daarom komt u met zo,n vals geinteresseerde vraag.

    1. Derksen1

     @vanUrk,

     U zoog dit dus uit uw duim. Is het u bekend dat het de Heere onwelgevallig is als u een vals getuigenis jegens uw naaste aflegt?

     1. cmsuijkerbuijk

      Van Urk heeft helemaal niets uit zijn duim gezogen. Ik heb zojuist diverse publicaties hierover gelezen. Maar tja, je moet wél “veel” werk verzetten, want je moet zomaar intypen “Bestaat ADHD wel of niet”. Kijk en dát is een hoop werk zeg! Weet jij wel, dat Onze Lieve Heer (De énige Echte) niét van valse beschuldigingen houdt?

  2. George van de linden

   van Urk,

   Toen ik pakweg 7 a 8 jaar oud was en dat in 1960 was in er nog geen sprake van ADHD en ook niet van die onuitstaanbare gillende /dreinende kinderen, wat de ouders van tegenwoordig communiceren noemen.
   Van dat eten heb je groot gelijk.
   In die tijd at ik ..wat ,ik moest groente / fruit en allerlei gezonde voeding eten.
   En daar wij met z’n zevenen waren, was het op tijd binnen zijn anders kon je fluiten naar je avondmaal.
   Dat heet normen en waarden, die de ouders anno 2017 maar flauwekul vinden.

   1. hans-e-pans

    In de 50’er jaren gedroeg ik mij op een manier waarom men mij nu een ADHD er zouden noemen, dus o.a. jongensachtig druk en onmogelijk om me te consentreren.

    Mijn moedere had de taak om dat in goede banen te leiden, dat is haar prima gelukt. Mijn vader was een type van “wie niet horen wil moet maar voelen”, eerlijk gezegd hebben deze beide manieren mij geholpen bij een goede opvoeding.

 2. George van de linden

  Ik word al zo horendol van dat gegil de hele dag van dat kleine gespuis door schuld van de 6 weken lange schoolvakantie waar er nog maar 2 van voorbij zijn!
  Dus het lijkt wel of ieder kind ADHD al vanaf z’n geboorte heeft meegehad en dit niet krijgt wat SIRE beweert.
  En dan heb ik het nog maar alleen over blanke kinderen…moet je die turkjes /marokkaantjes en negertjes horen..al zouden er 10 ambulances met sirenes langs rijden dan komt dat gegil er nog bovenuit.
  Kinderen zijn zwaar gestoord anno 2017 ik kan niks ander zeggen.
  Ga lekker een boek lezen of zo of iets met Mecano.
  Nog even over dat ontdekken…bedoelen ze dat je je kroost alleen moet laten in de buurt van bijvoorbeeld water?
  Vandaar dat er de laatste 3 maanden al 3 kinderen zijn verdronken…bedoelen ze dat soms met ontdekken en/of zelfontplooiing ?
  Sire ga iets nuttigs doen !!!

  1. van Urk

   George van de Linden@ Zelf nog nooit een levenslustig kind geweest zeker? 😉

   1. George van de linden

    van Urk,

    Wat ik begrepen heb van mijn beide ouders die helaas allebei allang overleden zijn,was ik een uitermate levenslustig /leergierig /lief /gehoorzaam kind dat nooit en te nimmer gillend op de voorgrond wilde treden.
    Ook was ik zuinig op mijn schamele speelgoed wat je tegenwoordig ook niet meer zal meemaken…daar je ze ziet gooien en smijten met hun fietsen etc.alsof het 10 eurocent heft gekost.
    Als je hier iets van zegt, kijken ze je aan alsof je een debiel bent.
    Ik zou echt niet weten wat er met de hedendaagse kinderen aan de hand is dat zij zo als dolle speenvarkens tekeer gaan.
    Misschien dat ze dit aflezen van ouders en weer doorgeven aan andere kinderen of misschien dat het komt van de rommel die ze tegenwoordig in het voedsel verwerken …ik zou het niet weten.
    Wat ik wel weet dat is dat mijn vriendjes en ik vroeger héél anders waren met wel de kwajongens streken natuurlijk…en die waren ook héél anders dan tegenwoordig.

    1. Floris

     @ George, ik weet wel waardoor dit is gekomen:

     https://psychologie.startpagina.nl/forum/topic/1291870/culturele-oorzaken-van-hufterig-gedrag/

     Zie het hoofdstuk “Hoe is Collectieve Hufterigheid Ontstaan”.

     Ik ben van 1958 en ook toen waren kinderen nogal luidruchtig, maar als ze tot de orde werden geroepen was het over. Die gehoorzaamheid van toen is verdwenen.

 3. fusilier

  Wie zijn kind liefheeft spaart de roede niet.

  1. Ali Yas

   Toch wel. Want wat heeft een kind aan een vader achter de tralies?

 4. toetssteen

  Heerlijk is het leven in de polder, of pal bij ruige vegetatie (lees bos/heide). Onze drie jongens hebben ervan genoten, net zoals ik zelf heb gedaan. Eén van onze dochters was net zoals tante vaste gast op de ehbo post, de ander had meer met poppen en dat soort dingen.
  Kijkend naar mijn kleinkinderen zie ik ook daar weer enorme verschillen. De meiden die opgroeien op het platteland, zijn voor geen kleintje vervaard. De jongens uit betonstad Singapore zijn misschien een betere graadmeter als u het wilt vergelijken. De jongste gaat hier helemaal los ( in de goede zin van het woord hoor). Bomen klimmen, in de sloot vallen, hutten bouwen enzovoort. De oudste wil zich opvallend vervelen; zit vastgegroeid aan zijn telefoon en lijdt daardoor nu al aan overgewicht.
  Kweenie, ben sterk geneigd die SIRE spot +10 te geven.

 5. Anna

  Die gillende kinderen dat moet toch een oorzaak hebben. Het gaat er op lijken dat er velen gestoord zijn.Jongens moeten meisjes gedrag gaan vertonen en meisjes moeten mannen worden. Vrouwen nemen de mooie en goedbetaalde mannenberoepen over maar in de zware beroepen is geen vrouw te zien. Mannen zijn doetjes geworden en die muts heeft een kroon opgezet. De overheid (SIRE) heeft met haar SIRE weer wat in petto.

 6. Anna

  Wat erg voor al die mannelijke bollebozen die door SIRE het bos in worden gestuurd. Ze moeten nu bomen gaan kappen en de bouw in. Niks stil zitten en achter de boeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.