CDA-jongeren verhogen de druk op de moederpartij: als de EU niet verandert zullen de burgers het omverwerpen

CDA-jongeren verhogen de druk op de moederpartij: als de EU niet verandert zullen de burgers het omverwerpen

Voor veel rechtse kiezers is het CDA een moeilijke partij. In het verleden was het een links bolwerk en een soort ChristenUnie. Onder leiding van Sybrand Buma en de belangrijke rol van Pieter Omtzigt is de partij flink naar rechts geschoven. Is dat genoeg?

De eurofiele houding van het CDA en haar Europese fractiegenoot CDU, partij van Merkel, is voor veel rechtse kiezers toch nog een brug te ver. Jongeren van het CDA trekken aan de bel voor de toekomst van Nederland en de Europese Unie. Volgens de conservatieve jongeren moeten de natiestaten en de burgers weer aan het roer en de Europese Unie naar de achtergrond:

Groepen, gemeenschappen en zelfs bestuurslagen moeten autonoom kunnen beslissen over eigen aangelegenheden zonder ongewenste inmenging van buitenaf. Deze soevereiniteit en zelfstandigheid worden stelselmatig ondermijnd door de overdracht van bevoegdheden aan de EU.

De nieuwe CDJA voorzitter Lotte Schipper is met deze fundamentele verandering een verandering die we moeten verwelkomen. Op deze manier draaien steeds meer partijen bij en dat is een goede ontwikkeling. De fundamentele verandering in de visie op de Europese Unie bij meerdere partijen is de kant waar wij op moeten. Euroscepsisme moet de grondlaag vormen van de Nederlandse politiek, niet het federalisme dat nu toch meer het geval is, of de partijen het toegeven of niet.

Nu moeten we hopen dat het CDA ook echt gaat luisteren. In de komende regering is een eurosceptische CDA nodig om tegenwicht te bieden aan het euro-federalisme van D66 en de VVD. Deze verandering die het CDJA voorstelt betekent uiteindelijk het opheffen van het huidige Europese verdrag, dat is al een goed begin.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer