SIRE reageert op ophef campagnefilmpje: meisjes hebben genoeg aandacht gekregen, nu eens de jongens

SIRE reageert op ophef campagnefilmpje: meisjes hebben genoeg aandacht gekregen, nu eens de jongens

SIRE kwam met een campagnefilmpje om 'jongens weer jongens te laten zijn'. Dit stimuleert volgens de organisatie de ontwikkeling van jongens. Die ontwikkeling wordt nu juist tegengehouden door het overmatig 'corrigeren van jongensachtig gedrag'. Nederland zou Nederland niet zijn als daar weer een storm aan verontwaardiging volgt.

Dat gebeurde dus ook. De ene na de andere opmerking over 'SEKSISME' en 'STEREOTYPERING' werden naar SIRE geslingerd. Meisjes zouden ook stoeigedrag vertonen en jongens worden zo gedwongen om 'stereotype jongensgedrag' te vertonen. Misschien willen ze dat wel helemaal niet, hm? Ze zien de ironie niet in hun eigen dwangmatig gedrag om jongens vooral een andere richting op te laten bewegen.

Na al het moddergooien en het overboord gooien van elke norm van gedrag voor de 'ultieme vrijheid', heeft SIRE nu ook gereageerd op alle ophef. De organisatie is blij met de discussie, want daar ging het hen natuurlijk om, maar 'betreurt' de negativiteit wel. Natuurlijk betreuren ze dat, het is ook een onbezonnen tirade van die mensen die niet gestoeld is op enige vorm van redelijkheid.

Natuurlijk is niet elke jongen zo, natuurlijk zijn er ook meisjes die zo zijn, maar het gaat niet om hen. Het radicaal differentiëren van elke norm van gedrag zodat het voor iedereen kan gelden, is een chaos waarin de mens zich niet thuis voelt. De meeste jongetjes zijn gewoon zo, laat dat lekker zo. Het lijkt op het hysterische gedrag op het feit dat veel vrouwen alsnog het liefst een gezin willen onderhouden of kinderen wil krijgen en niet gaat voor de ultieme carriere. Dat is ook niet erg, maar het wordt bijna dwangmatig om maar 'geëmancipeerd' te zijn.

Daarnaast had SIRE nog een gedurfde uitspraak waar ze de spijker op de kop slaan:

De afgelopen tijd is er veel gepubliceerd over meisjes. Nu zijn de jongens aan de beurt. Uit onderzoeken blijkt dat jongens vier keer vaker ADHD hebben en daarvoor vijf keer vaker medicijnen slikken. Jongens scoren over het algemeen lager op hun CITO en hebben vaker passend onderwijs nodig.

Precies, ga zo door SIRE en laat je niet afleiden door de hysterie vanuit alle hoeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties