SP weer op de communistische toer, Roemer kwaad op Plasterk over afdrachtsregeling

Emile Roemer is boos. Vanmiddag was hij te gast in het radioprogramma “Kamerbreed” van de NPO. 

De boosheid van Roemer gaat over de afdrachtsregeling van de SP. Volgens die regeling storten SP-politici hun bijdrage in de partijkas, om vervolgens iets daarvan terug te krijgen. Mao zou in deze tijd ongetwijfeld lid zijn geweest van de communistische SP. Want dat is wat de SP is. Het communisme is een totaal mislukte staatsvorm. Vanuit een ideaal waarin alle mensen gelijk zijn, grenzenlose Solidarität dus, zijn persoonlijke eigendommen uit den boze. Wil je heel snel en eenvoudig nog eens nalezen waar het communisme precies voor staat? Klik hier. Of voor wat meer leesvoer: hier.

Het kapitalisme is de grote vijand. Vandaar dus dat de SP ook maar besloten heeft om de kruisvaarders tegen het kapitalisme te financieren in hun reis naar Hamburg. Zo solidair is de SP namelijk. Met de financiële hulp van de Socialisten zijn heel wat bakens van kapitalisme vernield. Want wie kan nu rustig slapen met de gedachte dat winkeliers in Hamburg zomaar een eigen winkel bezitten? Kapot moet het, dat akelige kapitalisme!

Natuurlijk staat communistisch gedachtegoed hoog op de SP-agenda. De kwestie waar het nu over gaat, de afdrachtsregeling, is daar een goed voorbeeld van. Het zit Roemer erg hoog. In het programma “Kamerbreed” deed hij zijn beklag over de ‘Anti-SP wetten.’ Verder zei hij dat het kabinet zich beter druk kan maken “over de graaiers die er overal zijn en niet over degenen die uit solidariteit een deel van hun salaris willen inleveren.”

Kijk, daar gaat het dus helemaal mis. “Willen”, zei Roemer. Maar die solidariteit van de SP is een opgelegde solidariteit. Dat is geen kwestie van ‘willen’, dat is een verplichting. En dat mag dus in Nederland niet. In onze Grondwet wordt het politieke bestel beschermd tegen dit soort wantoestanden.

De politiek van de SP is strijdig met onze rechtsstaat. Het is daarom goed dat Plasterk zich ferm opstelt tegen deze enge symptomen van het communisme. Twijfel je nog aan de idealen van de SP? Vraag het eens aan iemand die in Hongarije is opgegroeid en bezoek als je ooit in Boedapest komt eens het House of Terror Museum. Daar verbleekt het extreemlinkse geweld in Hamburg bij, maar het komt wel uit dezelfde hoek.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Hemelriekje

  AD
  In het radioprogramma Kamerbreed sprak Roemer zaterdag van anti-SP-wetten „om onze solidariteitsregeling af te schaffen.” Volgens hem kan het kabinet zich beter druk maken „over de graaiers die er overal zijn en niet over degenen die uit solidariteit een deel van hun salaris willen inleveren.”

  Roemer denkt niet dat de aanpak leidt tot afschaffing van de regeling. SP-politici dragen hiermee hun vergoeding af aan de partij om daarna een deel teruggestort te krijgen. Volgens Roemer gaat de SP gewoon door met de afdrachtsregeling en wordt het hoogstens nodig om een ander rekeningnummer op te geven. „Het is alleen maar een pestwet.”

  De vergoeding die SP-politici ontvangen voor hun werk in parlement, Provinciale Staten en gemeenteraden mag binnenkort niet meer rechtstreeks in de partijkas worden gestort, als het aan het kabinet ligt. Minister Plasterk wees er vrijdag op dat een rechter in februari heeft bepaald dat de gemeente Noordoostpolder niet hoefde mee te werken aan de eis van een SP-politica om haar vergoeding op de partijrekening te storten. Volgens de rechter is dat in strijd met de grondwet. Daarin staat dat volksvertegenwoordigers ’zonder last’ moeten opereren.

  1. swetsnek

   lulhannes in de bocht niet op reageren a.u.b

   1. Sniper666

    TROLL ALERT !!!

  2. Derwijlen

   Ik denk inderdaad, Hemelriekje, dat er geen juridisch basis bestaat om de SP-regeling te verbieden. Roemer maakte dat ook heel duidelijk: iedereen mag zelf beslissen wat hij met zijn geld doet, hij kan het in de Maas gooien maar ook besluiten het ten gunste van de SP te gireren.

   1. Sniper666

    TROLL !!!

 2. Sniper666

  De SP stort anders wel héél graag ONS kapitaal in haar partijkas.

  Als de SP recht in de leer zou zijn, laat je het niet toe dat een roverheid burgers afperst en dat kapitaal gratis in je partijkas dumpt. Bovendien is kapitaal heel vies toch? SP??

 3. Kees

  Op zich sneu voor de SP om zo’n simpele ziel als Roemer als voorzitter te hebben, maar ja, waar vind je een betere binnen die partij?

 4. sjun

  Volgens mij is het allemaal aangepraat dat het om een SP pestregeling zou gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.