SP weer op de communistische toer, Roemer kwaad op Plasterk over afdrachtsregeling

Geen categoriejul 08 2017, 18:00
Emile Roemer is boos. Vanmiddag was hij te gast in het radioprogramma "Kamerbreed" van de NPO.
De boosheid van Roemer gaat over de afdrachtsregeling van de SP. Volgens die regeling storten SP-politici hun bijdrage in de partijkas, om vervolgens iets daarvan terug te krijgen. Mao zou in deze tijd ongetwijfeld lid zijn geweest van de communistische SP. Want dat is wat de SP is. Het communisme is een totaal mislukte staatsvorm. Vanuit een ideaal waarin alle mensen gelijk zijn, grenzenlose Solidarität dus, zijn persoonlijke eigendommen uit den boze. Wil je heel snel en eenvoudig nog eens nalezen waar het communisme precies voor staat? Klik hier. Of voor wat meer leesvoer: hier.
Het kapitalisme is de grote vijand. Vandaar dus dat de SP ook maar besloten heeft om de kruisvaarders tegen het kapitalisme te financieren in hun reis naar Hamburg. Zo solidair is de SP namelijk. Met de financiële hulp van de Socialisten zijn heel wat bakens van kapitalisme vernield. Want wie kan nu rustig slapen met de gedachte dat winkeliers in Hamburg zomaar een eigen winkel bezitten? Kapot moet het, dat akelige kapitalisme!
Natuurlijk staat communistisch gedachtegoed hoog op de SP-agenda. De kwestie waar het nu over gaat, de afdrachtsregeling, is daar een goed voorbeeld van. Het zit Roemer erg hoog. In het programma "Kamerbreed" deed hij zijn beklag over de 'Anti-SP wetten.' Verder zei hij dat het kabinet zich beter druk kan maken "over de graaiers die er overal zijn en niet over degenen die uit solidariteit een deel van hun salaris willen inleveren."
Kijk, daar gaat het dus helemaal mis. "Willen", zei Roemer. Maar die solidariteit van de SP is een opgelegde solidariteit. Dat is geen kwestie van 'willen', dat is een verplichting. En dat mag dus in Nederland niet. In onze Grondwet wordt het politieke bestel beschermd tegen dit soort wantoestanden.
De politiek van de SP is strijdig met onze rechtsstaat. Het is daarom goed dat Plasterk zich ferm opstelt tegen deze enge symptomen van het communisme. Twijfel je nog aan de idealen van de SP? Vraag het eens aan iemand die in Hongarije is opgegroeid en bezoek als je ooit in Boedapest komt eens het House of Terror Museum. Daar verbleekt het extreemlinkse geweld in Hamburg bij, maar het komt wel uit dezelfde hoek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten