Totaal gestoorde Kim Jong-Un dreigt met nucleaire oorlog vanwege ‘provocatie’

Gisteren voerden twee Amerikaanse bommenwerpers oefeningen uit boven Zuid-Korea.

Zoals wel vaker gebeurt bij oefeningen gebeurde dat met echte munitie. Nou ja, in Nederland gebeurt dat niet meer — voornamelijk omdat er niet genoeg kogels zijn — maar in de rest van de wereld wel.

Helaas vindt de psychopaat die het voor het zeggen heeft in Noord-Korea, Kim Jong-Un, dat een ongekende provocatie. En die zal, zegt de dikke dwerg, verstrekkende gevolgen hebben.

Noord-Koreaanse staatsmedia noemen de oefening, die de Amerikanen uitvoerden in samenwerking met bondgenoot Zuid-Korea, een ‘roekeloze provocatie’, waardoor het risico op een nucleaire oorlog enorm hoog is. De Amerikanen spelen met vuur, schrijft partijkrant Rodong Sinmun.

Nu de spanningen toch al torenhoog zijn, ‘kan elke fout, elk verkeerd oordeel leiden tot de uitbraak van een nucleaire oorlog, die uiteindelijk zal uitmonden in een nieuwe wereldoorlog‘, aldus de krant.

Leuk hoor, maar helaas voor de Noord-Koreaanse stalinisten is helemaal niemand daarvan onder de indruk. De Kims (die al decennia aan de macht zijn in het achterlijke staatje) dreigen namelijk te pas en te onpas met zo’n oorlog. Als de Amerikaanse president een scheet laat staat Kim Jong-Un klaar om een raket af te vuren. Zo gestoord is die man nou eenmaal.

Natuurlijk is het wel zo dat de internationale gemeenschap nu maar eens moet in grijpen. Deze volidioten hebben de wereld al veel te lang gechanteerd en bedreigd. In het verleden konden we daar een beetje lacherig om doen, maar Kim Jong-Un is nu hard bezig om wapens te ontwikkelen waarmee hij Amerika in theorie kan bereiken. Als hij dat voor elkaar heeft zal hij de boel natuurlijk alleen maar meer chanteren.

Of Rusland en China het fijn vinden of niet, hier moet een einde aan komen. Dit soort wangedrag kan niet getolereerd blijven worden. Op een gegeven moment is het over en uit. Dat ‘moment’ moet nu maar eens zijn aangebroken. Dit soort flauwekul hoeft Amerika — en het hele Westen niet — niet te accepteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. buitenbeentje

  Ik ben bang dat noch ik, noch Van der Galien dat beslissen zullen. De hoge heren zullen blijven onderhandelen tot Un in staat is een bom op Amerika te gooien, net als dat ze dat bj Iran zullen doen. Voorkomen is beter als genezen bestaat niet in de hedendaagse laffe westerse politiek. En de mens, hij fokte door.

 2. HaZ

  Zowel Nrd.Korea, Iran en Syrie zijn op dit moment de stoorzenders in de geopolitieke verhoudingen in de wereld. Nrd. Korea is op dit moment het “vervelendste kind” op de speelplaats. Zolang Rusland en China weigeren dit land sancties op te leggen ( als dat al nut zou hebben)staan Trump c.s. er alleen voor, want we geloven toch niet dat de EU ook maar een vinger in de pap heeft ? Voor de zoveelste maal dus, is de keuze aan de VS !

  1. toetssteen

   HaZ
   Storend is het weglaten van het feit dat China Noord Korea in heeft gesloten. De grensregio staan vol met Chinese troepen.
   Ik denk dat Trump volkomen terecht lekker op zijn handen gaat zitten. En Un terug in zijn schoenendoos kruipt.

 3. Paaldanseres

  Dat die dikke spleetoog zich maar niks in zijn botte harses haalt, want dan is binnen no time Noord Korea een grote spiegelende glasvlakte. De vloot van Trump maakt gehakt van die Noord Koreaanse speknek met zijn platgeslagen bever op zijn waterkop.
  Go Trumpinator!

  1. Derwijlen

   Er wonen veel onschuldige mensen in Noord Korea, Paaldanseres.

   Denk je wel eens na?

   1. Marija

    Ja dat zal wel, maar daar moet die dikzak zelf aan denken.

 4. Ali Yas

  Michael: “Of Rusland en China het fijn vinden of niet, hier moet een einde aan komen.”

  Wat bedoel je met “hier”? De dreigementen? Als die niet reëel zijn, hoeft daar helemaal geen reactie op te komen. Als Rusland en China het probleem niet zien, hebben ze misschien wel gelijk. Het is misschien beter eens op het oordeel van die landen te vertrouwen.

  (Misschien is er trouwens al geheim overleg: ook Rusland en China zitten niet te springen om een kernoorlog in hun achtertuin en als zij gevaar zien – China kan dat beter zien dan wie ook – dan zullen ze heus wel een jachtvergunning afgeven. In het geheim natuurlijk, en achteraf voor de vorm foei roepen.)

 5. Sniper666

  Bevrijd de Noord-Koreanen! Ze lijden al zo lang.

 6. cmsuijkerbuijk

  @Michael
  Beste Michael: Presidenten laten geen “scheet”, maar een “wind” of een “flatus” (Windje als het een dame betreft). We moeten het decorum uiteindelijk wél bewaren hé!

  1. Mart

   Mèt of zonder remsporen.

   1. toetssteen

    @Mart
    Voorzien van Chanel for men. Denk aan Antheus. Een geurige wapper.

    Inzake het onderwerp, Kim zal echt niet wappie gaan. Hij zit met zijn commu (o hilariteit) klem tussen die rots en die kei. Vanuit de EU golft een ongekende second wave communisme, maar die gaat Titanic.

    1. Juncker

     Ik weet zeker dat Toetssteen zelf wel een vermoeden heeft van wat hij hier probeert onder woorden te brengen,

 7. fusilier

  Kim jung- un is wel te pakken als het je niks uitmaakt wat hem overkomt.

 8. Ecoshaarlem

  Deze gek had al veel eerder aangepakt moeten worden!
  Maar de vorige president was daar niet toe instaat, was te veel met Iran bezig, het volgende grote probleem wat zich binnenkort wel zal aandienen.

 9. fusilier

  Gewoon de grote militaire parade afwachten als ze bij elkaar zijn . Dan ongenadig toeslaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.