Video: Commandant Franse strijdkrachten stapt op vanwege bezuinigingen en krijgt staande ovatie van militairen

Schitterende beelden.

Generaal Pierre de Villiers liet gisteren weten dat hij per direct ontslag nam als hoogste legerbaas. De reden: hij kan de ‘bezuinigingen’ van president Macron op defensie niet steunen. Volgens de generaal betekenen de bezuinigingen dat het Franse leger Frankrijk niet langer kan beschermen. Daar wenst hij geen verantwoordelijkheid voor te nemen.

Elke rechtgeaarde defensie-havik is natuurlijk trots op zo’n generaal. Dat blijkt ook duidelijk uit deze beelden. De commandant van de Franse strijdkrachten krijgt een staande ovatie omdat hij zijn rug recht heeft gehouden:

Toen De Villier hoorde van Macron dat er 850 miljoen euro bezuinigd zou worden op defensie riep hij volgens Franse media uit: “Ik laat me niet verneuken!” Vervolgens voegde hij de daad bij het woord door Macron te vertellen dat hij er per direct mee zou ophouden. Oh ja, en daarna zorgde hij er ook nog eens voor dat de media dit nieuws meteen in handen kregen zodat Macron geconfronteerd zou worden met een flinke woedeuitbarsting van het Franse volk — en van de rest van de Franse krijgsmacht.

Onze eigen generaals kunnen het één en ander leren van De Villier. Onze regering heeft defensie immers ook totaal uitgekleed. Er is helemaal niets over van het leger. Sterker nog, de situatie is zo erg dat zelfs de commando’s tot hun nek in de problemen zitten.

Als er ook maar één hoge legerofficier was met De Villiers moed zou dat misschien anders zijn. Onze politici zijn het namelijk helemaal niet gewend dat mensen terugvechten en dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun beslissingen. Zet een beetje druk op ze en ze buigen meteen.

Beste Nederlandse krijgsmacht, beste heren generaals, waar is onze generaal De Villiers? We hebben zo iemand meer nodig dan ooit!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. buitenbeentje

  De Fransen moeten niet zeuren. ze hebben met overweldigende meerderheid gekozen voor Moron. Thuisblijvers tellen niet mee bij verkiezingen, ze wilden Le Pen niet dus kregen ze wat ze kozen, Hollande light en die was al zo light (maar geen licht).

  Nederland koos lachebekje Rutte, die al maanden op zijn handen zit en Frankrijk koos Macron. De Duitsers kiezen in september voor meer, meer, meer Merkel, bij gebrek aan lef.

  Morgen heeft niemand het meer over De Villiers. Geniet er maar van.

 2. Ego-non-solus

  Een man van eer. Eer is iets dat NL politici en velen in overheidsdienst niet meer kennen. Eer is iets dat op zijn best ondergeschikt geworden is aan het eigen welbevinden dat weer een resultante is van dat lekkere hoge maandsalaris en baanzekerheid. Eer, op 4 mei noemen we het nog even, om het daarna voor 364 dagen te begraven.

  Maar geen probleem, de kiezer is nu vooral bezig met zijn lijstje voor de bbq. Arm NL.

 3. Ruud562

  Buitenbeentje, helemaal waar! Een volk krijgt dan ook wat het verdient! Helaas, dat wel!

 4. Ecoshaarlem

  Laat Hennis hier voorbeeld aan nemen, zij hoeft alleen maar de commando troepen aan te halen voor haar besluit!

 5. Verlazques

  Krokodille tranen, meneer gaat weg met een prachtige wachtgeld regeling en een dik pensioen, zo kan ik ut ook!

  1. Mart

   Heb jij de gore moed op te stappen bij je baasje als je iets niet bevalt?

   1. van Urk

    Inderdaad Mart. Deze man ziet zijn passie ten onder gaan door Linkse pacifisten.

   2. Verlazques

    Ja, altijd gedaan. Maar u vergeet een paar beleefdheidsregels, we hebben niet samen geknikkerd, dus voor u ben ik U en niet JIJ, dank u.

 6. van Urk

  Wij hebben een militaire “manager” die uit vervelendheid over het klimaat begint te lullen. 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.