Volkskrant gaat maar weer eens los op de mensheid: we moorden al het andere leven uit!

Geen categoriejul 12 2017, 11:00
Het menselijk leven roeit al het leven uit. Huh?
Ah kijk, wat leuk van de linksradicalen van de Volkskrant: ze bevestigen maar weer eens dat, als puntje bij paaltje komt, de linkse ideologie keihard anti-mensen is.

Een vermaarde bioloog trekt aan de alarmbel over iets dat we eigenlijk allemaal al wisten: dieren sterven in rampzalig tempo uit. Belangrijkste oorzaak is de menselijke overbevolking.

Niet eerder was de boodschap zo indringend. Er is wereldwijd een 'biologische uitroeiing' gaande die alleen maar is te vergelijken met de grootste uitsterfgolven uit de prehistorie. Er sterven weliswaar nog niet veel soorten uit, intussen krimpen de dierpopulaties en -leefgebieden in zo'n angstaanjagend tempo dat de wereldramp in feite al in volle gang is.

Een derde van de 27.600 gewervelde diersoorten die de onderzoekers bekeken blijken iets van problemen te hebben. En dat is, aldus deze onderzoekers, heel erg. De Volkskrant is het daar natuurlijk mee eens en pusht het alarmistische verhaal nog wat meer:

Dat komt keihard aan, vinden ook niet betrokken biologen. 'Dat er een uitsterfgolf gaande is, is al geaccepteerd. Maar dit ziet er nog veel serieuzer uit', zegt ecoloog Patrick Jansen (Wageningen Universiteit). 'Het is heel simpel: we staan aan de rand van de afgrond', zegt de Utrechtse hoogleraar en publicist Jelle Reumer. 'We zitten al in de zesde massa-extinctie, en het gaat allemaal nog veel erger worden.'

De oplossing, aldus de experts van de Volkskrant:

"Het is misschien een taboeonderwerp, maar we zijn gewoon met teveel. De overbevolking moet worden teruggedrongen."

Dus om 'leven' te beschermen moet menselijk leven (deels) verdwijnen. Klinkt dat gek? Wel als je een normaal mens bent, maar overduidelijk niet als je een linksradicale mensenhater bent. Een lief beertje is namelijk véél belangrijker dan zo'n smerige, poepende, huilende mensenbaby.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten