Volkskrant gaat maar weer eens los op de mensheid: we moorden al het andere leven uit!

Het menselijk leven roeit al het leven uit. Huh?

Ah kijk, wat leuk van de linksradicalen van de Volkskrant: ze bevestigen maar weer eens dat, als puntje bij paaltje komt, de linkse ideologie keihard anti-mensen is.

Een vermaarde bioloog trekt aan de alarmbel over iets dat we eigenlijk allemaal al wisten: dieren sterven in rampzalig tempo uit. Belangrijkste oorzaak is de menselijke overbevolking.

Niet eerder was de boodschap zo indringend. Er is wereldwijd een ‘biologische uitroeiing’ gaande die alleen maar is te vergelijken met de grootste uitsterfgolven uit de prehistorie. Er sterven weliswaar nog niet veel soorten uit, intussen krimpen de dierpopulaties en -leefgebieden in zo’n angstaanjagend tempo dat de wereldramp in feite al in volle gang is.

Een derde van de 27.600 gewervelde diersoorten die de onderzoekers bekeken blijken iets van problemen te hebben. En dat is, aldus deze onderzoekers, heel erg. De Volkskrant is het daar natuurlijk mee eens en pusht het alarmistische verhaal nog wat meer:

Dat komt keihard aan, vinden ook niet betrokken biologen. ‘Dat er een uitsterfgolf gaande is, is al geaccepteerd. Maar dit ziet er nog veel serieuzer uit’, zegt ecoloog Patrick Jansen (Wageningen Universiteit). ‘Het is heel simpel: we staan aan de rand van de afgrond’, zegt de Utrechtse hoogleraar en publicist Jelle Reumer. ‘We zitten al in de zesde massa-extinctie, en het gaat allemaal nog veel erger worden.’

De oplossing, aldus de experts van de Volkskrant:

“Het is misschien een taboeonderwerp, maar we zijn gewoon met teveel. De overbevolking moet worden teruggedrongen.”

Dus om ‘leven’ te beschermen moet menselijk leven (deels) verdwijnen. Klinkt dat gek? Wel als je een normaal mens bent, maar overduidelijk niet als je een linksradicale mensenhater bent. Een lief beertje is namelijk véél belangrijker dan zo’n smerige, poepende, huilende mensenbaby.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Vabis

  Voor de verandering ben ik het eens met de VK, de overbevolking is een serieus probleem, het aantal aardbewoners van de menselijke soort dient drastisch te verminderen en zeker in de landen waar men fokt als konijnen!

  Maar ja dit is een groot taboe, men kiest ervoor om zinloos bergen geld in het milieu te pompen wat geen zier gaat helpen,

  1. hans-e-pans

   Als er teveel mensen op deze wereld komen dan zal de natuur ingrijpen. Er zullen dan epidemieen van de verschrikkelijkste ziekten uitbreken. Of men gaat elkaar te lijf in alles verwoestende oorlogen. Om over enorme meteorieten maar te zwijgen, of enorme vulkaanuitbarstingen.

   1. Hetzalwelweer

    poeh poeh….het einde der tijden is daar

 2. Teloor

  De Volkskrant wijst op de mogelijheid van geboortebeperking maar zeker ook op het beter verdelen van welvaart en ontwikkelingssamenwerking. Als vrouwen een betere opleiding krijgen daalt het geboortecijfer direct.

 3. Ben Zine

  Wat is dit voor een onzinnige reactie ? Omdat er ZEVEN MILJARD MENSEN op deze planeet rondlopen, die voornamelijk consumeren en vervuilen, dreigen talloze diersoorten, die evengoed als mensen recht hebben op een leven en een natuurlijke leefomgeving, te worden verdrongen en uit te sterven. Dat is een uiterst dramatisch gegeven ja, en daar heeft de Volkskrant voor deze ene keer toevallig volkomen gelijk in. Als je dan op zo’n infantiele hersenloze manier reageert, alsof het je allemaal geen hol kan schelen, kan ik daar enkel respect voor opbrengen.

 4. Ni28

  Zo een viertig jaar geleden liepen de Jehova’s getuigen de deuren plat met de mededeling dat het einde van het leven op aarde nabij is. Nu komen zij al lang niet meer dus denk ik dat het alleen de Jehova’s betrof. Uitgestorven soort? Misschien maar tot inkeer gekomen.
  Nu wordt er van alles geroepen over uitstervende soorten en hoe erg het is maar in wezen gaat het maar om een essentiële zinnetje van de heer Darwin: Struggle of the fittest. Aanpassingsvermogen. Een soort die zich niet aanpast verdwijnt op den duur. De zwakke schakels worden vanzelf gefilterd. Het kan ook dat de ene soort te dominante vijand heeft en dus uitgeroeid wordt. Hier wordt de mens bedoeld met zijn doordringen in de natuur. En uiteindelijk zal ook de mens zelf slachtoffer zijn als de aantallen te hoog worden. Ook mensen roeien zichzelf uit als er teveel op een plek leven. Wij noemen het beschaafd oorlogen. Overbevolkte delen van de wereld zijn geen gezond verschijnsel voor het leven en in deze aangesterkt door de diverse culturen die elkaar niet kunnen luchten. Dat heeft de mens boven de dier die instinctief handelt terwijl de mens voornamelijk door het gedachte geleid wordt. De enige die overleeft is uiteindelijk de natuur zelf in welke gedaante dan ook. Het evenwicht in de natuur hersteld zich altijd zelf op den duur. Misschien in een ander beeld maar toch. Wij gaan uit onze vertrouwde beeld van de natuur zoals wij die kennen maar die blijft nooit hetzelfde al duurt het generaties voordat veranderingen komen. Ook de witte beer is ooit bruin geweest. En de meest simpele levensvorm overleeft het langst. Het is een spannende idee of de mens als het meest ingewikkelde het allemaal te slim kan zijn om aan de langste eind te trekken.

 5. Vabis

  Wie denkt dat wanneer men vrouwen in ontwikkelingslanden of in moslim poelen een hogere opleiding geeft zij minder kinderen zullen baren mist elk gevoel voor realiteit, ten eerste is het IQ in die landen ver onder de maat en de wil tot geboortebeperking ontbreekt totaal.

  Nee de ontwikkelde westerse wereld zal met andere ideeën dienen te komen wil de mensheid kunnen voortbestaan op de lange termijn.

 6. Peter Selie

  Tja het thema overbevolking daar praten de policoristen niet graag over, ik verwonder mij dat zo’n artikel in de azijnbode te lezen staat. Normaliter houdt de ‘Volks’krant zich bezig om de gevolgen van de islamisering onder het tapijt te vegen en het ontkennen dat het prachtige Nederlandse systeem langzaam maar zeker naar de kloten gaat.

  1. Teloor

   Bevolkingspolitiek is inderdaad een taboe. Het enige voorbeeld dat we kennen is China en de vraag is of we die kant op willen. De staat die voorschrijft hoeveel kinderen we mogen krijgen is een huiveringwekkend idee.

   1. nogmaals

    We kunnen beginnen met de afschaffing of rigoureuze beperking (max. 1 of hooguit 2 kinderen) van kinderbijslag en ook geen indirecte financiële steun aan gezinnen met veel kinderen. Als dat niet helpt, dan belasting op meer dan 2 kinderen, en pas als dat niet helpt, dan de Chinese methode.
    Bijkomend voordeel: misschien helpt zo’n aanpak om de sluip-islamisering te stoppen!

   2. Peter Selie

    Ach het krankzinnige Pan-Europa plan van Coudenhove-Kalergie wat door de EU leiders al decennia lang uitgevoerd wordt is toch het antwoord op de vergrijzing? Nee het echte antwoord op de overbevolking is Agenda 21, wanneer je de plannen van de Chinese overheid een huiveringwekkend idee vindt, dan is Agenda waarschijnlijk voor jou een niet te verteren subject.

 7. Marius Feenstra

  Wat een dramatiek het is de zesde massa-extinctie en er volgen er meer, dus geen nieuws onder de zon. Natuurlijk geboortebepering is een must en een noodzakelijk iets.Waarom niet beginnen in ons overvolle kikkerlandje waar natuur als postzegels aaneen geplakt moeten worden. Dat snappen die biologen uit Wageningen Nauur(lijk) niet en de Volkskrant schrijft weer Volksverlakkerij.

 8. pejoar

  Dankzij religies wordt er op los gefokt.
  Christenen en Moslims moeten veel kinderen krijgen.
  Bij die religies ziet men de vrouw als een zeug die er is om zwanger te zijn en om te slaan als het uitkomt en ze teveel praatjes krijgt.
  Christenen houden zich gelukkig de laatste 50 jaar een beetje in.
  Samen hebben ze een slordige 4 miljard aanhangers en zijn ze verantwoordelijk voor de problemen.
  In dit land kreeg familie van mij te horen dat ze geld kregen als ze weg gingen.Ik praat over de 50er jaren.
  We hadden toen 10 miljoen inwoners.Dus ging familie van mij naar Canada en Nieuw-Zeeland.Nu zijn er ruim 17 miljoen en de policor partijtjes willen nog steeds mensen hier naar toe halen.
  Gestoord dus!!!

  1. Ni28

   Religies zijn in deze de grootste probleem. Derde wereld landen en moslimlanden nemen in deze de voortouw. Het probleem is dat de blanke landen die aan geboortebeperking doen de boete worden door de massale fokkerij van de middeleeuwse landen. De Chinese voorbeeld is de fraaiste niet maar zij beseffen wel daar waar het om gaat. Minderheden die hier komen wonen moeten zich ook in deze aanpassen.

   1. Teloor

    Ik wijs er op dat met name de Rooms Katholieke kerk het gebruik van voorbehoedsmiddelen verbood en verbiedt.
    In de islam geldt een dergelijk verbod niet.

 9. Ni28

  In Tanzania zijn recent 27 nieuwe gewervelde diersoorten ontdekt. De ene gaat en de andere komt. Struggle of the fittest.

 10. Arnoniemuss

  @Redactie, Van Der Galien.
  Hoe kortzichtig kun je zijn. Dieren mogen massaal uitsterven, het klimaat mag aan gort gaan en onze kleinkinderen mogen uitsterven door klimaatsverandering en verlies van vitale diersoorten. Daar gaan we toch zeker geen offers voor brengen om dat te voorkomen. Aleen een linkse zou dat vragen.

  Als het julie maar niet raakt, als die paar miljard mensen van nu er maar geen last van hebben. En dan vooral de witte rechtsen; de rest, inkse en getinte mensen mogen ook ten onder gaan. Niks aan verloren.

  Walgelijk kortzichtig

 11. Arnoniemuss

  @ NI28 heeft het helemaal door. “In Tanzania zijn recent 27 nieuwe gewervelde diersoorten ontdekt. De ene gaat en de andere komt. Struggle of the fittest.” En als de mens niet meer in het plaatje past,is het exit homo sapiens. Zo is de natuur.

  Darwin himself. Fijn dat we zo’n eminente geleerde in ons midden hebben, die ons kan geruststellen en duidelijk maken dat het om natuurlijke processen gaat. Dus: niets aan doen.

  NI28, je kijkt niet verder dan je neus lang is. Vermoedelijk een mopsneusje. De mens is actief bezig de planeet om zeep te helpen. En hopelijk gaat het niet verder dan het uitsterven van de menselijke soort. Dan heeft de rest nog een toekomst.

  Maar……………….. het unieke van de mens is zijn flexibiliteit. Als hij niet meer in het ecoloigisch plaatje past, kan hij het eigen gedrag aanpassen en zo uitsterven voorkomen. Hij kan CO2 uitstoot reduceren, duurzamer leven, beter natuurbeheer plegen, meer aan geboortenregulering doen. En zo kan hij uitsterven voorkomen en bijdragen aan het herstel van onze planeet.

  Als de mens wil. En Darwin NI28 vindt dat kennelijk niet nodig.

 12. IJscoman

  De menselijke soort is een plaag, het is hier al eerder opgemerkt. De menselijke soort is een geheel mislukte soort. Kortzichtig, egoistisch, gewelddadig, corrupt, gewetenloos, graag verblijvend in de comfortzone en gericht op kortstondige materiele genoegens. Apen met kleren aan die zich ongebreideld vermenigvuldigen, die alles vernietigen dat op hun pad komt en te dom zijn om de gevolgen en consequenties van hun handelen te overzien.

  Het wordt tijd dat we opgeruimd worden, meegegeven met de vuilnisman zodat de natuur de gelegenheid krijgt zich geheel te herstellen alvorens het met een nieuwe overheersende soort te proberen.

  Ik vind de azijnbode een van de smerigste vodjes, maar voor deze keer hebben ze gelijk.

 13. Sniper666

  Precies, de azijnbode heeft een goed punt. Nederland is al overvol, 17 miljoen is echt te veel op zo’n klein stukkie. Als de de islammeren er nou uit werken gaan we de goeie kant op.

 14. maartenvasbinder

  Er is maar één manier om de bevolkingsgroei in te dammen en dat is welvaart. Dat valt te regelen via:
  ICEDaL:
  – Isolation: Islam, daar valt toch niets mee te beginnen. Laat die het onderling maar
  uitvechten.
  – Colonizing: Afrika. Opnieuw koloniseren van Afrika is een voorwaarde, waarbij de
  oude staten min of meer in ere worden hersteld en gewerkt wordt aan
  – Education:
  – Developing
  – and
  – Leave: als het af is, kunnen de kolonisten weer vertrekken, mocht daar behoefte
  aan zijn.

  Een mooi project voor de G20, hoewel ik denk dat China, US India en Rusland mans genoeg zijn, om dat samen op te lossen met behulp van onder andere Israëlische technologie. De EU mag voorlopig niet meedoen vanwege verregaande incompetentie.
  Dit project zal niet zonder geweld kunnen worden volbracht, maar zal altijd beter zijn, dan niets doen. Tijdsduur minimaal 100 jaar. Uiteindelijk zal het aan beide kanten nog geld opleveren ook.
  Het energieprobleem is al opgelost middels moderne kernenergie.

  EU mag zich inmiddels bezighouden met het goed organiseren van vrije tijds besteding.
  Alles is er al. Cultuur, sport, mooie omgeving, strand, goed eten en drinken. Het ontbreekt echter aan goede organisatie en de wil om goede service te verlenen.
  Een goudmijn. Voorwaarde is, dat alle EU politici vervangen worden door vakmensen.
  Druncker mag blijven om drank te proeven. Op dat gebied is hij een vakman.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.