Vreselijk: totalitaire religie-politie Saoedi-Arabië arresteert vrouw in minirok

Er staat haar mogelijk een bijzonder zware straf te wachten.

Gisteren berichtten wij al dat een Saoedisch model de moed had om onlangs in een minirok door de straten van een stad en door de woestijn te lopen en de beelden daarvan online te zetten. In elk ander land zou dat ‘normaal’ zijn, maar niet in Saoedi-Arabië. Daar heerst de ‘moraliteitspolitie’ namelijk met harde hand. Vrouwen die zich niet compleet in het zwart hullen, zodat niets zichtbaar is behalve misschien hun ogen, worden daar gearresteerd en vervolgens keihard gestraft.

Toen ons bericht gisteren online ging was al bekend dat de religieuze politie van Saoedi-Arabië op zoek was naar de vrouw die zichzelf Khulood noemt. Nou, slecht nieuws: ze is gevonden.

Dit betekent dat deze dappere dame binnenkort zomaar veroordeeld kan worden tot lijfstraffen als stokslagen… en erger.

Want ja, er lopen nogal wat fundamentalisten rond in Saoedi-Arabië. Toen Khuloods video viral ging reageerden sommige Saoedische mannen door te zeggen dat ze gedood zou moeten worden, zogenaamd omdat ze de wetten van het land ‘en van de religie’ niet respecteert. Met andere woorden, omdat ze draagt wat ze wil dragen zou ze de dood verdienen.

Triest. En belachelijk.

https://twitter.com/50BM_/status/886614068768976897

Het goede nieuws? Experts geloven dat Khulood er misschien toch mee weg kan komen omdat ze in andere landen zoveel aandacht heeft gekregen. De hele wereld zit er bovenop. Ja, de Saoedische autoriteiten vinden het belangrijk om hun radicale denkbeelden aan iedereen op te dringen die zich in hun land bevindt (en iedereen die in andere landen woont, trouwens), maar de Saoedi’s maken zich eerst en vooral heel erg druk om de almachtige dollar. Daarom is hun reputatie ze best wat waard.

Het Westen moet nu dus druk zetten op Saoedi-Arabië om ervoor te zorgen dat ‘Khulood’ niet bestraft wordt, dat ze haar vrijheid terugkrijgt, en dat ze — als het noodzakelijk is — dan maar toestemming krijgt om naar een ander land te emigreren; een land waar ze wél kan dragen wat ze wil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. SlimK1nd

  Wij zijn gevraagd om interconfessioneel te bemiddelen in deze situatie. We zijn vanmorgen begonnen met verkennende gesprekken met de religieuze politie van Saudi Arabia. https://twitter.com/SlimK1nd/status/887572465291067392

 2. Ritter

  Moeilijk voor te stellen dat “korte rokjes” in Afghanistan werden gedragen. Dat kon in de jaren 70 zonder gevaar.

  Het enige land dat modern is in die regio is Israël; en dat land word door links altijd aangevallen en zwartgemaakt.

  Video over Israël.
  https://youtu.be/u0rKAH8cRPc

 3. dark hole

  ik snap de verontwaardiging niet helemaal vanuit het zogenaamd “democratisch oogpunt” terwijl hier exact het omgekeerde tot ontwikkeling komt met bijvoorbeeld het gedram en gejank uit dezelfde hoek m.b.t. het mogen/moeten dragen van hoofddoeken en volledige dekzeilen van het merk niqaab 🙂 klassiek gevalletje virtue signalling

 4. van Urk

  Het komt wel goed met het deze jonge deerntje. Saudi Arabie is toch niet voor niks voorzitter van de VN mensenrechtenraad? 😉

 5. Ni28

  Fijn dat Saoedi Arabië in de VN de vrouwenrechten vertegenwoordigt. Wat een fijne organisatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.