Wow! SIRE start anti-feministische campagne: ‘Laat jongens weer jongens zijn!’

Dit gaat feministisch links niet leuk vinden.

SIRE is begonnen met een campagne die erop gericht is om ouders ervan te overtuigen dat ze jongens weer jongens moeten laten zijn. Het is SIRE namelijk opgevallen dat onze cultuur tegenwoordig net doet alsof jongens en meisjes precies hetzelfde zijn; niet slechts dat ze gelijkwaardig zijn, maar helemaal gelijk. Dat is natuurlijk je reinste gekkigheid, maar ja, die idioterie wordt gepusht door de quasi-intellectuelen die het voor het zeggen hebben op universiteiten en die hele horden ervan overtuigd hebben dat “gender” een “maatschappelijke constructie” is.

Nou, zegt SIRE, dat is dus flauwekul:

“Jongens en meisjes zijn gelijkwaardig, maar niet hetzelfde”, zegt SIRE-directeur Van der Helm. “Met deze campagne willen we een discussie op gang brengen die er hopelijk voor zorgt dat jongens de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past.”

Iedereen die kleine jongens vergeleken heeft met kleine meisjes weet dat natuurlijk ook: ze zijn niet eens bijna hetzelfde. Jongens zijn veel energieker, agressiever, en avontuurlijker. Als je dat eruit probeert te halen bij jongens creëer je geen brave burgers, maar zwaar gefrustreerde jongemannen die geestelijk feitelijk gecastreerd zijn. Hun motivatie vermindert, ze leren minder snel, en hun concentratie holt achteruit.

Eén van de manieren waarop je kunt zien dat we jongens proberen te ontmannen is het feit dat jongens vier keer vaker de diagnose ADHD krijgen dan meisjes… en daar zelfs vijf keer vaker medicijnen voor krijgen. Het zijn van een jongen wordt nu dus bestempeld als ‘ADHD’, wat vervolgens weer gedrogeerd wordt. Medicatie wordt gebruikt om geestelijke meisjes te maken van jongens.

“Hoewel ‘de jongen’ niet bestaat, is er een tendens gaande dat jongensgedrag minder wordt gewaardeerd in onze maatschappij,” aldus gedragsdeskundige Lauk Woltring. “We remmen jongens soms te veel af in hun gedrag, zo leren zij minder uit eigen ervaring en dat remt hen in hun ontwikkeling.” Zo is het precies.

Daar moet dus iets aan gedaan worden. Jongens zijn geen meisjes, en meisjes zijn geen jongens. Sekseverschillen zijn geen ‘sociale constructie,’ maar een biologisch feit. De hersenen van jongens werken anders dan die van meisjes. Mannen — ook jongens — hebben meer testosteron dan vrouwen, en dat heeft effect op de manier waarop ze zich gedragen en voelen. Dat is geen ‘probleem’ dat eruit gesloopt moet worden, het is een kracht die we alleen maar slim moeten kanaliseren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ben Zine

  Heel goed van Sire. Dat is nog eens wat anders dan al die genderneutrale bagger.

 2. Vandijk123

  Waarom mogen kinderen niet gewoon zichzelf zijn van Sire?

 3. HaZ

  “Het zijn van een jongen wordt nu dus bestempeld als ‘ADHD’, wat vervolgens weer gedrogeerd wordt. Medicatie wordt gebruikt om geestelijke meisjes te maken van jongens.”
  Ja, hier is over nagedacht….NOT ! ADHD uit zich nu eenmaal meer bij de (van nature) actievere jongen/man, dus is het logisch dat die diagnose, welke wordt vastgesteld na diverse onderzoeken door een arts, vaker bij jongens dan bij meisjes/vrouwen wordt vastgesteld. Niets meer en niets minder.

 4. sadeyes

  Hoe moet dat u met de links gepropageerde gendergelijkheid? Sire zal wel heel wat uit die hoek over zich heenkrijgen.. Ben het trouwens volkomen eens met Sire

 5. Nasrani

  Wat een verademing. Eindelink weer eens een normale spot. Hier kan toch niemand moeite mee hebben?

 6. aminoero

  ongelofelijk! ben geen feminist, maar mijn dochter leert ook door te doen!
  ik zie weinig verschil tussen doen en daardoor leren. Maar het geld dus niet
  voor meisjes. Slechte voorlichting

  1. Nasrani

   Niet zo moeilijk doen. Het gaat nu even over jongens. Goed lezen dus. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

 7. Babaji538

  Gevoelloos.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.