Zeurkous Anne Fleur mengt zich ook in de Hanina-commotie: ‘Men is alleen boos omdat ze moslima is!’

Oh Anne Fleur, ook jij lijkt er weer weinig van te hebben gesnapt.

Het was te verwachten: ook links lieverdje Anne Fleur Dekker heeft besloten om zich te mengen in de discussie die is ontstaan rondom de misselijkmakende column van Hanina Ajarai, die het nodig vond om wereldkundig te maken dat ze harteloos is en dus geen snars geeft om de 298 doden van de MH17-aanslag. Nou ja, een discussie kun je het niet echt noemen, tenzij je ‘Hanina tegen de rest van Nederland’ echt een evenwichtige discussie vindt.

Iedereens favoriete Twitteraar, Anne Fleur Dekker, heeft echter ook van zich laten horen, en ze schaart zich – verrassing verrassing, wie had dat gedacht! – aan de kant van Hanina. Samengevat: ze vindt het niet helemaal netjes wat Hanina zei maarrrrr als ze geen moslima met hoofddoek was geweest waren we allemaal niet zo boos geweest.

Zucht. Enfin, zie maar met eigen ogen wat mevrouw vond:

Ik kan je zeggen meid: als jij dit had geschreven, was Nederland ook woedend geweest. Maar zonder gekkigheid, iedereen die respectloos genoeg was geweest om dit neer te pennen zou verketterd worden, en met goede redenen. En nee, dat heeft weinig van doen met het geloof van Hanina. Dat zij zich niet druk maakt om de 298 MH17-slachtoffers én wel om de hersenschade van Marokkaanse voetballer Nouri – Hanina is ook Marokkaans – zegt natuurlijk veel over haar integratie en waar ze zich verbonden mee voelt. Dat is in dit geval echter pure bijzaak.

Zoals ik gisteren al piekfijn uitlegde in mijn reactie op haar haatcolumn, heeft dit alles te maken met de manier waarop zij dit heeft aangepakt. Eigenlijk kan het helemaal niemand wat schelen als zij zich niet druk maakt om MH17 en waarom dan wel niet. Prima joh, moet ze lekker zelf weten. Maar houd dat dan toch voor jezelf! Wat schiet dit land ermee op te weten dat het jou niets doet? Het hele punt van columnist, journalist of redacteur zijn is immers schrijven over dingen die je wel op één of andere manier raken. Dáár hebben mensen wat aan, maar hier wordt dus niemand – behalve Hanina zelf – beter van.

En inderdaad: dan maakt het helemaal niets uit of je nou een hoofddoek, keppel of spaghettivergiet op je hoofd hebt, Anne Fleur. Dus laat dat islamofobie-schreeuwen nu maar even achterwege, want dat is bijna net zo ongepast als die hele column zelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. henk vintage

  Een moslima met hoofddoek is op zich al een reden om boos te worden.

 2. Roughwood

  In tegenstelling tot ‘de moslima omdat het moet’ kraamt Ebru Umar geen onzin uit…

  1. dark hole

   die zit 🙂

   1. Kodi

    En daar sluit ik me bij aan.

 3. dark hole

  Ik heb de bijbehorende filmpjes in dit artikel eens aandachtig bekeken en vooral gelet op de micro-expressies van deze mevrouw. Deze micro-expressies zeggen niet dat ze met een of andere spirituele zoektocht bezig is om te ontdekken waarom een instortende landgenoot haar meer beroert dan een neerstortend [ lees neergeschoten ] vliegtuig waarbij alle inzittenden te pletter vallen!! Neen, haar micro-expressies verraden arrogantie, arrogantie en nog eens arrogantie! Micro-expressies kun je namelijk niet of nauwelijks verbergen en deze geven bij haar duidelijk aan wat ze er werkelijk van vindt! Om haar bron van inkomsten nog een beetje te redden, veinst ze..want hé..nieuws heeft doorgaans toch maar een houdbaarheidsdatum van ca. 24 uur.

  1. Marija

   Met u eens, haar gezichtsuitdrukking zegt mij genoeg.
   Zelfingenomen rupsje.

 4. Beukman

  En opnieuw heeft Anne Fleur gelijk.
  Stel dat een kaaskop had beweerd dat hij niet wakker lag van het een of andere bombardement in Syrië, dan had niemand hem dat euvel geduid.
  De deugmensjes op rechts menen voor anderen te mogen bepalen wat wij erg moeten vinden. Dat recht hebben zij echter niet.

  De MH17 was een verschrikkelijke gebeurtenis voor de nabestaanden. Het lijkt wel eens wat aanmatigend om je dat leed toe te eigenen; collectief verdriet over de dood van mensen die je helemaal niet gekend hebt, heeft wel iets weg van gezamenlijke morele op-de-borstklopperij.
  Maar goed; uiteindelijk is het een kwestie van identificatie die bepaalt hoe erg je iets vindt. Je identificeert je makkelijker met een Nederlander met een vakantiepetje op dan met een Arabier in een kaftan.

  Zoals gezegd: iedereen moet zelf maar bepalen waarover hij of zij treurt. Zo ook Hanina.

  1. Derksen1

   Inderdaad, deze ophef is ingegeven door de behoefte om moslims te bashen.

   Beetje gênant is het wel.

  2. TheGrimReaper

   Aldus schreef ons aller favoriete oppertrol Beukje.
   Een welgemeend advies, Beuk: indien u zich niet in wenst te leven in het verdriet wat vooral de nabestaanden voelen (en nog steeds voelen), en u tegelijkertijd een schandalig gebrek aan empathie (of: inlevingsvermogen!) tentoonstelt, mag ik u van harte aanraden om met dergelijke woorden, zoals door u neergeschreven) dit forum liever niet te vervuilen!!

  3. dark hole

   Normaal gesproken is het onverstandig om op trollerij te reageren, maar daar waar u zegt “gezamenlijke morele op-de-borstklopperij.”…heeft u een punt. Helaas is dit wel een off-topic punt. Natuurlijk is er standaard een “morele op-de-borstklopperij” als onderdeel en verlengstuk van propaganda, echter uw reactie slaat volledig de plank mis

   Er is hier sprake van een Nederlandse krant die een moslima betaald om een rattenstuk te schrijven. Dit zegt alles over de desbetreffende Nederlandse krant en alles over de desbetreffende moslima. Iemand dus die de leer [ nee geen religie ] van de profeet van allah aanhangt en daar zit nu juist het probleem, het probleem van dhr. M als zelfbenoemde profeet van allah.

   Deze heer M was een slavenhandelaar, een vrouwenhandelaar, een massamoordenaar, een slavenhouder, een intrigant, een verkrachter en een pedofiel! Als men nu beweert dat dergelijke praktijken in het pre-middeleeuwse tijdperk “heel gewoon” waren, dan heeft men een goed en sterk punt! Dit pathologisch gedrag was inderdaad niet voorbehouden dhr. M.

   Nu fast forward zo’n, pak em beet, 1450 jaar naar het hier en nu….Deze pathologische heer M als pedofiel, verkrachter en vrouwen-minachtend heerschap geldt voor de moslims als de perfecte man, een rolmodel, een man wiens opvattingen en gedrag als voorbeeld dient om te volgen. Je snapt dan al snel waarom het als moslim doodnormaal is om andersdenkenden en voelenden van een flat te sodemieteren, vrouwen met stenen dood te gooien, te onthoofden, etc etc en om bijvoorbeeld als geriatrische man te trouwen met meisjes verder onder de volwassenen leeftijd. Mocht je als moslim een beetje historisch inzicht ontwikkelen en daarom tot de conclusie komen dat meneer M nou niet bepaald een rolmodel is waarover je wilt pochen….dan mag je blij zijn om in een land te wonen als Nederland bijvoorbeeld. Want tja…als je als moslim afstand wilt doen van je geloof dan staat je alsnog de doodstraf te wachten. Alles met vriendelijke groet van meneer M.

   Welnu, als een Nederlandse krant iemand betaalt die meneer M een prima kerel vindt en het pathologisch gedachtegoed van deze meneer M helemaal toppie vindt…..dan zou je dat kunnen vergelijken met een vergelijkbare column van Arthur Seyss-Inquart in het AD. Een Arthur die zich in het artikel afvraagt waarom het hem niets doet dat er velen de dood vinden en dat de aanslag op Adolf hem diep raakt.

  4. Roughwood

   Dat iedereen zelf moet bepalen waarover men treurt is helemaal juist. Maar denk dan wel drie keer na alvorens je als columniste je eigen gevoelens de krant inslingert. Dat heeft Ajarai gewoonweg niet goed gedaan. Ze heeft hiermee onnodig nabestaanden gekwetst en dat getuigt van weinig empathie. Nu ken ik toevallig wel ouders die zoon, echtgenote en kleinkind bij deze ramp hebben verloren. Desondanks raakt de term ‘morele op-de-borstklopperij’ kant nog wal. En als de uitspraken van Ajarai door een ‘kaaskop’ waren gedaan was NL daar evengoed over gevallen, dat heeft niets met een vakantiepetje of kaftan te maken.

  5. Phoenix

   Die vergelijking gaat niet op: “een of ander bombardement in Syrie” (ergens ver weg, en wie zijn eigenlijk de goeden, wie de kwaden?) is niet hetzelfde als de MH17, waarbij een groot aantal Nederlandse slachtoffers zijn gevallen, dus het hemd is hier heel wat nader dan de rok. Ik ben ervan overtuigd dat als een “kaaskop” een vergelijkbaar stuk in een Nederlands dagblad had gepubliceerd, dat hij ook een volkswoede had gegenereerd, zoals de schrijver met de lange naam ook al heeft gememoreerd. Of je dat nu goed of verkeerd vindt, doet niet ter zake, maar dat zoiets zal gebeuren, kun je wel op je vingers natellen. En ook al is er op zich niets verkeerds aan een mening, er zijn soms situaties waar je die maar even beter voor je kunt houden.

   Wim

   1. Beukman

    @Phoenix
    Dat de timing nogal ongelukkig was, daarmee ben ik het eens en ik kan wel begrijpen als nabestaanden hierover verontwaardigd zouden zijn.

    De kern van de column van Hanina is echter haar besef dat een ongeluk met een voetballer haar meer raakte dan een vliegramp met 300 doden, haar verbazing hierover, en haar zoektocht om haar eigen emoties te duiden.

    Wie ontkent dat hij een dergelijke discrepantie voelt bij de impact van verschillende ongelukken of rampen, is een liegbeest en een hypocriet. Het ligt nog vers in het geheugen hoe amper iemand koud of warm werd bij de berichtgeving van duizenden verdronken bootvluchtelingen, TOTDAT er een foto in de krant kwam te staan van een verdronken jongetje op het strand. Plotseling kreeg de ellende een gezicht, en werd het erg allemaal, en moesten die mensen worden gered.

    Ikzelf heb een keer een Duits schoolmeisje gehoord dat met haar klas het Anne Frankhuis uitkwam. De kinderen zagen bleek en waren stil. Totdat dit meisje in huilen uitbarstte: “Maar haar hadden we toch wel kunnen laten leven?”

    Hanina heeft het volste recht om iets erg of niet erg te vinden. Toen een meisje bij mij in de straat werd doodgereden, deed me dat honderd keer meer dan de MH17 die uit de lucht werd geschoten. Onrechtvaardig? Ja. Alsof er überhaupt iets rechtvaardigs aan verdriet is. Ik ken de slachtoffers van de MH17 niet dus ik heb er geen traan om gelaten. Wél vond ik het erg voor de nabestaanden, zoals ik zulke dingen altijd erg vind voor de nabestaanden.

    Hier nogmaals de Wet van Erg, die uitdrukt hoe erg een ramp is:

    E = log (N/AT)

    waarbij E = ergte, N = het aantal doden, A = de afstand tot de ramp en T =
    de tijd die inmiddels verstreken is.

    Kort door de bocht: wij vinden een ramp of een aanslag erger naarmate deze korter geleden heeft plaatsgevonden, dichterbij, er meer slachtoffers vielen, en we ons beter kunnen identificeren met die slachtoffers. Opgeblazen blanke mannen met stropdassen vinden wij bijvoorbeeld erger dan opgeblazen mannen in kaftans. Niets menselijks is ons vreemd.

  6. swetsnek

   En het linkse en rechte gezwel is weer aanwezig poe dat je niet moe wordt van je zelf beuk en droplul Derksen1 doet stevig mee hahahaha te zielig voor woorden

  7. Sniper666

   @ Beukman

   Waarom ga je niet met AnneZeur hokken? Je bent helemaal dol van haar zelfs als ze onzin uitkraamt.

   1. Beukman

    Zo bekeken zijn er heel wat mannen op DDS die met jou zouden willen hokken, deugpiet @Sniperd.

  8. HW

   Beuk
   En opnieuw heeft Anne Fleur gelijk.
   Stel dat een kaaskop had beweerd dat hij niet wakker lag van het een of andere bombardement in Syrië, dan had niemand hem dat euvel geduid.
   De deugmensjes op rechts menen voor anderen te mogen bepalen wat wij erg moeten vinden. Dat recht hebben zij echter niet.

   Je slaat de spijker op de kop, want ik begrijp niet, dat rechts wel de mening en beschuldigingen van jouw links radicale en fascistische deugmeisjes moeten accepteren. Dat is namelijk iedere keer jou opstelling.

 5. poldi

  Waarom besteed DDS zoveel aandacht aan dit vreselijke extreem linkse wangedrocht ?
  Mijn tenen gaan nog erger dan bij Silvana al krommen als ik haar zie en hoor praten.

 6. Peter Selie

  Anna linkse (g)eur Dekker in een notendop

  –Witte mannenhater
  -Oproepen tot geweld
  -Slachtoffer veinzen
  -Islamknuffelaar
  -Narcist
  -Voor sharia ‘rechtsspraak’
  -GroenLinks
  -Anti Wilders
  -Anti Baudet
  -Voor Denk
  -Pro islam
  -Pro migratie crisis
  -Pro nivelleringsbeleid
  -Seksuele aantrekkeingskracht voor de exoten uit het Midden-Oosten
  -Van geboorte afaan een voorkeur voor links criminele acties
  -Krijgt het steeds voor elkaar om podium te vinden met haar narcistische trekjes.
  -Pudding dijen

  En tot slotte, krijgt zij kletsnatte pudding dijen van haar grote voorbeeld GroenLinkse spindoctor en RaRa terrorist Wijnand Duyvendak.

 7. poldi

  Allen al die blik in haar ogen is voer voor psychologen.

 8. Derksen1

  Er staat vandaag een leuk artikel in de Volkskrant over Anne Fleur: “Hoe een Gooise twintiger de lievelingsvijand van rechts werd”.
  DDS wordt helaas niet genoemd.

  1. sjun

   Zo belangrijk is dat (oneven)wichtje nu ook weer niet. Voor welk volk schrijft de Volkskrant eigenlijk?

 9. Ritter

  Breek moslimkartel van de PvdA

  “Zijn we net bekomen van de zelfverrijking van ’diversiteitsadviseur’ Fatima Elatik (PvdA), is er een nieuwe rel rond een gemeente-moslima. In Amsterdam is topambtenaar Saadia a. T. geschorst, na verdenking van vriendjespolitiek, belangenverstrengeling en fraude. Ze zou een ex-geliefde forse opdrachten hebben toegeschoven. De zaak is ernstig, het OM zit erop.

  Noem dat bij naam: islamitisch en Marokkaans cliëntelisme binnen de PvdA. Anders zou de gemeente geen secondant van de moslimbroeders vertrouwen als deradicaliseringsadviseur. Was er sprake van fatsoenlijk bestuur, dan stond Elforkani alleen op de screeningslijst van de AIVD en niet in de rolodex van PvdA-toppers. En Fatima’s vriendin Saadia, godbetert de ’rechterhand van de burgemeester’ genoemd, had zich verre van Elforkani gehouden. Evengoed zou Elatik het niet in haar hoofd hebben gehaald dat ongeleide haatprojectiel Azahaf aan te stellen. Was Elatik een integere politica geweest, dan had ze zo’n hetzemoslim geen ambtenaar gemaakt.”

  http://www.telegraaf.nl/opinie/28708017/__Breek_moslimkartel_van_de_PvdA__.html?reason=authentication_failed&apw-origin=http%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fopinie%2F28708017%2F__Breek_moslimkartel_van_de_PvdA__.html

 10. SlimK1nd

  Tuurlijk. Anne Fleur is dol op de tuigvloggers van het AD. https://twitter.com/SlimK1nd/status/888333160416768000

 11. J.C.

  Reuze benieuwd of dit Groen Links meisje een betaalde baan heeft, daar voor moet werken en daar belasting over afdraagt, zoals iedere gewone Nederlander dat al generaties lang doet.

 12. HaZ

  Ze zal zich liggend proberen staande te houden…..

 13. Guus Geluk

  Anne Fleur Dekker constateert dat de column nodeloos kwetsend is. Ik ben dat met haar eens, althans het was erg onhandig om haar gedachtegang zó neer te pennen. Kijk, we moeten een beetje op elkaar passen in deze samenleving, en dát helpt niet.

  Ze constateert dat er een heksenjacht gaande is. Ik ben dat niet met haar eens. Ook als mevrouw niet-moslima was, kon zij op veel kritiek rekenen.

  Anderzijds wordt haar moslima-zijn er wel telkens bijgehaald. Ik zie niet in wat het geloof van deze columniste te maken heeft met de inhoud van haar column.

  1. Floris

   Als het een vliegtuig vol met moslims was geweest had het haar wel geraakt.

   Ergo: het heeft wel degelijk met geloof te maken. Niet eens zozeer met de geloofsinhoud, hoewel die buitengewoon hardvochtig is, maar met het groepsgedrag dat eruit voortkomt. Moslims integreren slecht of niet. En ja, in de koran en de ahadith staan richtlijnen om dat vooral niet te doen. Turken blijven Turken, Marokkanen blijven Marokkanen. Die hele multicul was een rampzalig idee.

   Het kan werken met hindoes, eskimo’s, indo’s of indianen, maar NIET met moslims.

   En wegkijken helpt geen zak. Eens barst de bom.

   1. Guus Geluk

    Floris, de columniste vraagt zich af of ze niet geschokt was, daar de inzittenden niet allemaal moslim waren, zoals Nouri. Ze constateert zelf dat dat niet het geval is: ze was ook van streek toen het meisje Romy op een afschuwelijke wijze om het leven werd gebracht. De columniste maakt een onderscheid tussen wat haar wel iets doet en wat haar niets doet. Daar heeft haar religie niets mee te maken.

 14. fusilier

  Mee eens beste FLORIS . ZIJ moeten zich aanpassen en niet wij . ZIJ zijn hier als gast . Hoe zeggen ze dat ook alweer ,RESPECT dwing je af als je ,respect toont

  1. Beukman

   Jij bent hier ook te gast, @Fusilier. Gedraag je dus een beetje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.