Amsterdamse topambtenaar radicalisering liet ISIS-ronselaars hun gang gaan

Volgens de onlangs geschorste Saadia ait Taleb had radicalisering níéts met de islam te maken. 

De beerput over de onlangs op non-actief gezette Amsterdamse topambtenaar Saadia ait Taleb gaat stukje bij beetje steeds verder open. De ‘radicaliseringsexpert’, die werd geschorst vanwege fraude en vriendjespolitiek, blijkt nog veel erger dan gedacht. Vanmorgen meldde De Telegraaf dat Saadia ait Taleb jihadronselaars vrij baan gaf. Ze greep meermaals niet goed in terwijl er concrete signalen waren van ronselpraktijken onder Amsterdamse moslimjongeren. In minimaal vijf gevallen waarbij jongeren werden geronseld, liet Saadia ait Taleb de ronselaars hun gang gaan.

Bovendien bagatelliseerde de Marokkaanse Amsterdamse de rol van islam in radicalisering. Volgens haar radicaliseerden jongeren niet door de islam, maar door externe factoren zoals discriminatie, moeilijkheden thuis of op school, of psychologische problemen. Alles om de islam buiten schot te houden, natuurlijk. Je zou immers maar toegeven dat islamitische terreurbewegingen worden geïnspireerd door… jawel, de islam!

Het is natuurlijk schrikbarend dat een vrouw met zo’n agenda jarenlang het anti-radicaliseringsbeleid van de gemeente Amsterdam bepaalde. Wanneer Eberhard van der Laan advies wilde over de dreiging van jihadronselaars, of over integratie, dan was Ait Taleb degene bij wij hij aanklopte. Nu blijkt dat deze vrouw zich niet alleen schuldig maakte aan fraude en vriendjespolitiek, maar zelfs ronselaars voor jihadorganisaties doodleuk hun gang liet gaan.

De vraag is of Saadia ait Taleb puur werd gemotiveerd door een hang naar geld en macht, of dat er een nog duisterdere agenda meespeelt. Dat ronselaars en jihadisten maar wát blij waren met deze topambtenaar, lijdt in ieder geval geen twijfel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. meijer61200

  Is er al een formele aanklacht tegen dit corrupte uitschot uitgebracht? Zal niet zoveel helpen denk ik want het is een Marokkaan en dan kan het allemaal in dit dolgedraaide land. Knettergek geworden hier!!

  1. corfo

   @ meijer61200.
   Een aanklacht ?? Tegen deze TOB-ambtenaar ? U bent toch wel goed in uw hoofd ?
   Natuurlijk gebeurt dat niet, nóóit niet !! Stel je eens voor dat degene die haar heeft aangesteld mede-verantwoordelijk wordt gesteld voor zijn/haar volledig falen. Nee, een aanklacht kunnen we vergeten; maar pas op……………..dat u niet te snel rijdt dat gaat u óók geld kosten nét zoals wij, de bevolking, deze geschorste islamitische parasiet door moeten onderhouden. Triest “rijk” landje, Nederland.

 2. meijer61200

  Is er al een formele aanklacht ingediend tegen dit corrupte uitschot? Zal wel niet gebeuren want; is zielig, is discriminatie, is niet begrijpen allemaal. Land uit met dit schorremorrie. Raar hé dat ze amper worden aangenomen in het bedrijfsleven????

 3. Ritter

  Dit soort dingen zijn alleen maar mogelijk omdat de politieke elite ( in dit geval vooral de linkse partijen als PvdA en Groenlinks) hun ogen sluiten voor de werkelijkheid en “politiek correct zijn” voorrang geven boven bescherming van de eigen bevolking.

  Als we zien dat de “adviseur” van de Amsterdamse politie een moslima is die de politie adviseert om de hoofddoek bij agenten toe te laten en daarbij de neutraliteit van de politie aantast is het slecht gesteld in Nederland.

  Hoe kan zo iemand “adviseur” van de Amsterdamse politie zijn??

  Het blijkt dus deze moslims op hoog niveau invloed hebben op de besluitvorming (vaak indirect achter de schermen). En hun invloed (en dus richting geven aan het beleid) zal de komende jaren alleen maar toenemen.

 4. HaZ

  Wanneer worden in dit land degenen die dit soort advies overlaten aan moslims eens aan de kaak gesteld ? Het is toch echt van de gestoorden dat een zichzelf respecterende stad, notabene onze hoofdsstad, in zee gaat met WC eend figuren die adviseren WC eend te gaan gebruiken. En de politiek verantwoordelijken ,die duiken even onder hun bureau’s, praten nog even na in een raadsvergadering over de ontstane situatie, hapje,drankje en
  gaan over tot het maken van dezelfde fout. Wie was dat ook weer die het hier had over zeer bekwame en deskundige bestuurders….

 5. Pedrito

  En maar zeuren dat ze gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt. Een beetje bedrijf wil dit soort bedrjfsontwrichtend volk niet binnen de poort hebben.

  1. corfo

   @ Pedrito.
   Ik wil zelfs niet hebben dat dit soort parasieten mijn tuin harkt !

 6. poldi

  Uit het oogpunt van IS is deze 5e colonne vrouw VOLLEDIG geslaagd,,en heeft zij de door IS gewenste radicalisering voortreffelijk uitgevoerd.

  Er zullen zeker in het Amsterdamse ambtenaren korps nog een groter aantal van deze infiltranten rondlopen, allen deel van de reeds eerder genoemde 5e colonne.

  En van der Laan maar hoog van toren blazen, over hoe voortreffelijk ze het in Amsterdam doen. Daar hoort een forse hoeveelheid goedgelovigheid bij….

  Naiviteit kan je dat ook noemen……

  1. corfo

   @ poldi.
   van der Laan behoort dan ook tot de grote groep “bekwame bestuurders” die Nederland rijk is.

 7. poldi

  Voor mij is Amsterdam allang geen onderdeel meer van Nederland. Ik noem het de oranje vrijstaat van links radicaal en socio demo wolkenridder adepten. Alleen leuk moet kunnen en werken is voor de rechts denkenden. De goed opgeleide en geldelite in die stad in hun immigranten vrije wijken zijn de spelleiders van dat fantasialand.
  Denkend aan Amsterdam zie ik de toekomst staan en straks met Nederland onder gaan.

 8. SlimK1nd

  Beide. Ze wil geld en macht sure. Maar ze hield zich natuurlijk vooral bezig met Islam apologetiek. Ze is een Islamist, banden met mensen die weer dik zijn met The Muslim Brotherhood. https://twitter.com/SlimK1nd/status/889080036392935424

 9. Nasrani

  Ze handelde vanuit haar ideologie. Daarom zijn moslims niet te vertrouwen, uiteindelijk ligt hun loyaliteit bij de islam en nergens anders.

 10. Kodi

  Even reëel zijn: Is er eigenlijk iemand die iets anders dan incompetentie, cliëntelisme, corruptie en ook nog vijandige infiltratie e.d. van dit sujet had verwacht? Je weet toch dat als je aan dit soort figuren podium faciliteert je gewoon vraagt om problemen?

 11. Marija

  Als Europa moet islamiseren haal je toch moslims binnen op plekken waar ze wat voor elkaar krijgen? in de regering etc. Dan de ogen dicht doen en laten gebeuren wat er komt.

 12. meijer61200

  Raar hé? Dat geen enkele werkgever dit soort weerzinwekkende uitschot nog in dienst wil nemen. En maar huilie huilie doen bij Extremistische sites als JOOP dat ze worden gediscrimineerd. Ook al trekken ze meters kopvodden om die inteeltkoppen, het is niets en zal nooit wat worden met dit tuig van de richel. Is er al formeel aangifte gedaan tegen dit schorem? Ik kan nu al voorspellen dat het hooguit 20 uurtjes schoffelen wordt voor deze corrupte salafist.

 13. meijer61200

  Die ligt nu schaterlachend op het strand van Marokko! Samen met hartsvriendin Elatik, ook al zo’n fraai figuur. Worden haar gangen al onderzocht? Want maandelijks 12.500 euri roven aan gemeenschapsgeld is toch geen kattenpis.

 14. Floris

  Ook dit zal weer afgedaan worden als een op zich staand geval, een “incident”.

  Ondertussen groeit de vijfde colonne met de dag en sukkelt de Oude Man (Europa) richting z’n graf.

 15. Roughwood

  Empathisch gefaciliteerd door het (centrum)linkse grachtengordelestablishment!

 16. Ruud562

  “Amsterdamse topambtenaar radicalisering liet ISIS-ronselaars hun gang gaan”

  En die burgemeester Van der Laan is toch z o ‘ n bekwaam bestuurder …… “mag ik effe een teiltje”!

  1. Nasrani

   En hij wil dat amsterdam lief blijft…..bleeehhhhhh

 17. sjun

  Gebeurt er nog iets met de Amsterdamse burgervader, die verheerlijkt bij VPRO Zomergasten en omhooggeschreven in het Parool, dit alles jarenlang liet begaan en met de mantel der liefde of naïeve goedgelovigheid toedekte? Of mag ik dat niet vragen omdat al jaren gewerkt wordt aan een heiligverklaring van deze sociaaldemocratische voorman? Een man die momenteel getroffen is door een verterende ziekte, daarmee (al dan niet gewild) puntjes sprokkelt in de slachtoffercultuur en als gevolg daarvan in politiek en media min of meer als onaanraakbaar beschouwd en behandeld wordt.

  1. K.Dopper

   Sjun laat zich kennen als een man met weinig fatsoen.

   1. corfo

    @ sjun.
    U heeft gelijk !
    Ook in deze situatie zal er absoluut geen actie worden ondernomen tegen de tob-ambtenaar; net zo min als dat is gebeurd tegen ex-wethouder Asscher, u weet wel, de wethouder die miljoenen euro’s “zoek maakte”, maar waarop nog steeds mensen hun stem uitbrengen. Kijk de stamboom van die man na en u weet hoe de vork in de steel zit/zat.

   2. sjun

    K.Dopper laat zich dan weer als moraalclaimende opwerper van taboes kennen.

    1. K.Dopper

     Dat moraliteit niet jouw ding is, is me bekend, Sjun.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.