Antifa wil ‘haat en geweld van meerdere kanten’ naar Nederland importeren: donderdag een demonstratie

Charlottesville en de heftige confrontatie tussen fascisten en anti-fascisten (antifa). Een dode en heel veel gewonden. Antifa vond het blijkbaar een goed idee om dit concept naar Nederland te importeren. Donderdag is er een demonstratie als ‘verbroedering’ met antifa in de Verenigde Staten.

Het bijzondere aan dit soort extreme gepolariseerde discussies, is dat het altijd een punt bereikt waar het op escaleert. Fascisten willen in het diepst in hun zijn het liefst de antifa de afgrond in duwen. Antifamensen willen het liefst fascisten een stoot tegen het gehemelte geven. Discussie is ook totaal geen onderdeel meer van de deliberatie tussen deze twee zwaar agressieve groeperingen.

Dit zijn Amerikaanse discussies, niet Nederlandse discussies. We importeren al zo veel onzin vanuit Amerika, wit in plaats van blank, witte privilege, witte schuld. Het vergiftigt het debat in Nederland en antifa en fascisten willen van deze fenomenen zo veel mogelijk een internationale ‘cultuurstrijd’ van maken.

In dit opzicht had Trump dus zeker gelijk toen hij het had over ‘haat en geweld vanuit meerdere kanten’. Of het nu de fascisten of de antifascisten zijn. Met beide groeperingen valt er niet goed te praten en ik zou ook aanraden om dat vooral niet te proberen. We moeten in Nederland een discussie over feiten voeren en de inhoud. Dit soort rigide cultuurgewauwel en ideologisch geweld moeten we niet willen hebben in Nederland. Dan zijn we niet beter dan de antifascisten en de fascisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Neworder

  Rechts extremisme moet worden bestreden te vuur en te zwaard.
  Zij staan voor een blanke overheersing waar geen plaats is voor joden,zwarten,islamieten enz.
  Uitroeien dat virus in hun hoofd

  1. Ni28

   Klinkt een beetje zoals IS.

  2. Punt50

   @ Neworder

   U klinkt als een mini-Mao in de dop…

  3. jowyajax

   Jij bent echt niet goed bij je hoofd

  4. toetssteen

   Sow hé new order en uw onzin mag zomaar gespuid. Leuk toch dat domme Joop geluid.

  5. buitenbeentje

   Over haat zaaien gesproken.

  6. HaZ

   Goh, het meest linkse nanodeeltje van de ene hersencel van Dopper is op het toetsenbord beland.

  7. swetsnek

   Een behoorlijke vette bek voor een vredelievende linkse rakker ?????

 2. jowyajax

  Antifa zijn juist de grootste linkse facisten die er zijn. Ze noemen zich antifascisten maar zij zijn juist de grootste dreiging en idioten.

  1. Hetzalwelweer

   Is het nu links of rechts????

 3. sjun

  Met de import van antifaanse dramdwang en geweld komt er als vanzelf import van meer authenthiek Amerikaans zelfbewustzijn mee dat de eigen leefomgeving vormt en verdedigt en familiebanden op waarde schat. De confederatievlag zou ook in Europa wel eens bijzonder groot kunnen worden vooral als de vrijheidsgedchten erachter post gaan vatten bij ingezetenen van elke Europese staat.

  1. ookmaareenmening

   sjun dacht te moeten mededelen:vooral als de vrijheidsgedchten erachter post gaan vatten bij ingezetenen van elke Europese staat.
   .
   Was leuk geweest indien u ook zou vermelden wat die vrijheidsgedachten erachter dan zijn. Wat is volgens u het authenthiek Amerikaans zelfbewustzijn.
   .
   Nu is het een prachtig geformuleerde zin zonder enige inhoud.

   1. IJscoman

    Floris had het gisteravond goed met zijn opmerking dat ookmaareenmening een nieuwe nick is van oppertroll K.Dopper. Dezelfde wijze van formuleren, vragen en concluderen. Wel handig als je een Multiple Personality Disorder brein hebt.

    1. K.Dopper

     Paranoïde stakker.

     1. IJscoman

      De heftigheid van Dopper’s reactie bevestigt het vermoeden.

 4. buitenbeentje

  Misschien moet een rechtse groepering maar oproepen tot een tegendemonstratie, dan worden beide verboden.

  1. Ali Yas

   Noem eens een rechtse groepering met genoeg militante aanhang?

  2. Ritter

   buitenbeentje

   De gevestigde media staan aan de kant van de extreem linkse actievoeders en zal voor hen propaganda voeren.

   De media zal dus enorme druk uitoefenen om linkse actievoeders vrij spel te geven en rechtse demonstraties te verbieden.

   De z.g mainstream media zijn geen onafhankelijke nieuwsbron maar “partij” in het geheel en in feite een (verkapt) verlengstuk van de linkse actievoerders.

   Zolang deze linkse actiegroepen de steun van de media hebben kunnen ze vrij hun gang gaan.

 5. Ritter

  Trump heeft volkomen gelijk dat hij beide kanten ( extreem rechts en extreem links) verantwoordelijk stelt voor het geweld.

  Helaas zijn de media daar woedend over want die hebben vaak sympathie met extreem links; sommige journalisten zijn zelfs verbonden met extreem linkse actie groepen.

  Onder Trump word die linkse geweld benoemd; en dat bevalt de media niet. Die wil alleen rechts geweld benoemen.

  De (extreem) linkse beeldenstorm heeft een nieuwe dimensie gekregen; nu wil links niet alleen standbeelden vernielen maar ook grafstenen en dat soort dingen.

  Next on Liberals’ List for Destruction: Confederate Carvings at Stone Mountain Memorial
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/15/next-on-liberals-list-for-destruction-confederate-carvings-at-stone-mountain-memorial/

 6. Ritter

  Antifa heeft bij de G20 zowat een halve stad in puin gelegd. Nu ze de steun hebben van grote delen van de media zullen ze door gaan.

  Het linkse geweld zal dus niet ophouden en de media zullen zelfs proberen sympathie te creëren voor het linkse geweld net zoals veel media de islam verdedigen en het zelfs opnemen voor ISIS terroristen en deze willen “vertroetelen” met uitkeringen en huizen bij terugkomst.

 7. Ritter

  In Chicago zijn er rellen uitgebroken tussen Antifa en de politie.

  Chicago Police Clash with Antifa Protesters Outside Cook County Courthouse
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/15/chicago-pd-antifa-protesters-courthouse/

 8. HaZ

  Niet meer dan een uitnodiging tot rel schoppen. Kijken hoe lang het duurt voordat de ME de lange lat erover heen gaat leggen.

 9. DolleDries

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/28943673/__Trump_wekt_weer_woede__.html

  Deze krant is helemaal de draad kwijt en verkoopt al maanden totale onzin.

  1. Ritter

   DolleDries

   Het bericht in de Telegraaf is een totale verdraaiing van de feiten.

   Trump heeft duidelijk extreem rechts veroordeeld; verschillende malen zelfs.

   Maar Trump heeft ook gezegd dat extreem linkse demonstranten ook schuld treft voor de rellen. Want die waren zonder vergunning en gewapend met stokken naar de demonstratie om die met geweld te verstoren.

   En dat willen de media niet horen; die willen de totale verantwoordelijkheid leggen bij extreem rechts.

   Trump benoemt de feiten en dat bevalt de media niet. En de feiten tonen aan dat zowel rechts als links verantwoordelijk zijn voor het geweld.
   ——————

   “Trump again denounced racist elements among the protesters, including people supporting the KKK, neo-Nazis, and white nationalists, but clarified that he still believed that there was blame on both sides.

   “You look at both sides. I think there is blame on both on both sides. I have no doubt about it … if you reported it accurately, you would say that,” he said.”

   http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/15/donald-trump-reporters-charlottesville-violence/

 10. Domtoren52

  Zie op de foto gemaskerde uitkeringstrekkers die alleen in groep durven te opereren en dan graag anoniem, tja als zij zo voor hun zaak staan, laat dan ook je muil zien.
  Volgens mij is er ooit gezegd dat dragen van bivakmutsen in deze samenstelling verboden was

 11. Kees

  Spul als antifa kon je in Charlottesville aan beide kanten tegenkomen, er is weinig verschil.

 12. Hetzalwelweer

  Al die reaguurders hier zijn zulke domme kuikens. Niks links of rechts….iedereen hier worden bespeeld door de media…maar ja, dom en Antifa…ze horen bij elkaar. Met alles wat de MSM hier op de lijntjes gooit wordt klakkeloos opgevolgd. We kunnen en mogen zelf niet meer denken….Sluit je aan bij links of rechts….de Nederlandse economie groeit….bull shit…geloof deze shit niet…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.