Arnon Grunberg in de Volkskrant: Geert Wilders en Thierry Baudet zijn juist de jihadisten

Ik heb nooit zo veel gehad met Arnon Grunberg. Zijn kleine stukjes in de Volkskrant hebben een niveau van een klein kind en het humorgehalte van een zak augurken. Af en toe komen er politieke tirades erdoorheen en dan wordt het een stuk proza waar je soms erg hard om moet lachen, als het niet zo ernstig zou zijn.

Zie hier zijn demonisering van Geert Wilders en Thierry Baudet:

In de Tweede Kamer zitten twee jihadisten. Wilders voert een jihad tegen de Koran, Baudet voert er een tegen de dildo, en alles wat niet arisch is.

Even later vertelt hij wat de mensen moeten doen die echt voor vrijheid staan:

Ga met Koran in rechterhand- en dildo in linkerhand over straat om aan te geven dat u geen behoefte hebt aan de politiestaat van de extreem-rechtse nationalisten.

Dit heeft Grunberg nog nooit zo direct aangegeven. Geert Wilders en Thierry Baudet afschilderen als extreem-rechts. Baudet beschuldigen van alles te haten wat niet Arisch is, is een ongefundeerde uitspraak en walgelijk. Of je het met Baudet en Wilders eens bent of niet, dit soort stukjes proza zorgen voor demonisering en situaties die in de tijd van Fortuyn ook voor lief werd genomen.

Ik hoop dat men weet wat dit soort stukjes betekenen en hoe een gevaarlijke situatie dit kan creëren. Het demoniseren van politici en daarmee hun stemmers is geen manier van een politieke kloof overbruggen of de onderwerpen die deze mensen terecht aankaarten oplossen.

Zie hier het verlies en de grens van Grunberg. Laten we hopen dat zijn volgende boek wel weer van goede kwaliteit is.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

  1. DutchDropveter

   Het meest grappige aan dit verhaal is dat meneer Gruneberg spreekt over vrijheden, Zeg meneertje Grunbreg, wat is volgens jou het ultieme vrijheid van geloof?

   Je kind van een paar maanden een geloof opleggen, besnijden, indoctrineren en letterlijk achterlijk houden ten aanzien van de wetenschappelijke feiten?

   is dat vrijheid? is ultieme vrijheid van geloof iets aan de ouders of moet in kind dit (zoals zoveel dingen) pas op zijn 18e moeten bepalen, Waarneer hij tot die leeftijd geheel vrij heeft kunnen proeven aan het leven. Ipv maar een kant van het verhaal te zien.

   Hiermee los je de verschillen tussen links en rechts op, Vrijheid van hetgeloof voor het kind, Enkel openbare scholen zonder religie achtergrond. En is de discussie of kerst wel gevierd moet worden op basisscholen in een klap afgelopen, Het bestellen van beleg voor school kan nu ook zonder problemen en er hoeft gewoon geen discussie meer gevoerd te worden.

   Wil jij je kind alsnog gelovig opvoeden > daar is de grens lever je paspoort in en ga!

   1. Nasrani

    Wie geeft jou het recht jouw ongelovige mening aan mij en mijn kinderen op te dringen? Je klinkt als een fascist die alleen zijn eigen, goedgekeurde mening aan anderen wil opdringen.

    1. DutchDropveter

     Wie geeft jou het recht je kind te verzieken en vol te stoppen met onwaarheden? Dat heeft niks met facisme te maken maar met wetenschap, iets waar vrijwel alle geloven al sinds hun bestaan tegen vechten.

     Totdat er wetenschappelijk bewijs is vind ik mijn oplossing allerzinds redelijk dat jij graag je kind dom (lees extreem achterlijk) wil houden moet geen keus zijn een kind VERDIEND een vrije opvoeding zonder dat jij de ouder gaat bepalen wat er met zijn voorhuidje gebeurd, als dit niet medisch is valt dit inprincipe onder verminking, en jij noemt dit facisme…. god god ook jouw ouders waren er vroeg bij daarom praat je nu zo 😉

     1. Nasrani

      Je geeft dus toe dat jij beslist hoe ik mijn kind moet opvoeden? Een soort staats opvoeding dus, goedgekeurd door jou? Omdat jouw mening superieur is aan de mijne? Dat is echt fascistisch hoor. Brrrrr, echt eng.

 1. Vit

  Waarom weet ik niet maar als ik die kop van Arnon zie moet ik onmiddellijk aan ene Wim Hutten denken.

  1. sjun

   Arnon Grunberg staat dan weer minder bekend om graaigedrag uit maatschappelijk budget voor patiëntenzorg.

  2. Peter Selie

   Ja je zou er zo een vuist in willen parkeren.

 2. Lex

  Arnon Grunberg moet dringend naar een psychiater voor een dringend onderzoek.

  Dat een ultralinkse columnist niet zo blij bent met anti islam partijen als de PVV en FVD daar kan ik nog enigszins begrip voor hebben.

  Maar dat je nu juiste de bestrijders van het kwaad gaat uitmaken voor jihadisten dan zit dat boven in die hersenpan toch iets niet goed.

  Nogmaals die Arnon Grunberg moet dringend een bezoek brengen aan psychiater.

  Ach hij is columnist van de Volkskrant, hoe serieus moet je deze man nog nemen hoe serieus moet je de Volkskrant nog nemen.

  Je kunt merken dat het zomervakantie is, en ze van ellende niet weten hoe ze de krant moeten vullen. Dan krijg je dit soort opvulling.

 3. Punt50

  Wat een mafkees die Grunberg. En zielig ook, helemaal van het padje af.

 4. H.Vaes

  Tja……zielig.
  Ik heb altijd medelijden met iemand die maar EEN kant op kan kijken.

  1. Rust

   Precies dit H. Vaes eindelijk iemand met verstand.

  2. Mart

   Die bril helpt niet om dat te veranderen…..bijziende??

 5. Kees

  Misschien een drankprobleem en kan hij tijdens de vakantieperiode er met te weinig mensen over praten?

 6. Ben Zine

  Het is gewoon weer hetzelfde oude liedje… Grunberg is kennelijk niet bij machte om op inhoudelijke argumenten de discussie aan te gaan met Baudet, en gaat daarom gemakshalve maar weer eens over tot het roepen van een van de bekende benamingen (“Extreem-rechts”, “uiterst-rechts”, “ radicaal rechts”, “racist”, “racistisch”, “fascist”, “fascistisch”, “fascistoïde”, “xenofoob”, “xenofobisch”, “islamofoob”, “islamofobisch”, “populist”, “populistisch”, “nazi”, “nazistisch”, “de duivel”, “duivels”, “het kwaad”, “kwaadaardig” en tot slot nog “gevaar”, “gevaarlijk”, of “extreem c.q. uiterst gevaarlijk”) die links altijd roept wanneer ze de discussie met rechts niet aankunnen of aandurven. Vandaag vond Grunberg het tijd om het woord “extreem-rechts” maar weer eens van stal te halen. Altijd grappig, die Arnon, en ook zo origineel hè ! Maar serieus, het zegt wel iets over het bedroevend lage niveau van deze geestelijke armoedzaaier.

 7. sjun

  Kennelijk is de schrijver Grunberg gaan geloven dat hij behalve talent voor het schikken van woorden ook talent voor maatschappij-inrichting, politiek en bevoogding heeft. De kwaal mani(e)festeert zich vaker bij Volkskrantscribenten. Doorgaans helpt het ophalen van de schouders hier prima tegen. Er klinken zoveel stemmen in de maatschappij dat het ondoenlijk is om tegen elke dwaasheid in te gaan. Grunberg heeft zijn eigen houdbaarheidsdatum al jaren overschreden. Evenals Youp van’t Hek laat je zo’n man ook lekker zijn eigen dingen in zijn eigen wereldje doen. Hij is verder niet gevaarlijk.

 8. Bloem

  Wanneer langenoten de kant kiezen van de vijand/bezetter betitelen we hen als landveraders. We weten allemaal hoe het dit soort lieden hoort te vergaan na een bevrijding

 9. h_keur

  Kennelijk is extreem reageren op wat dan ook tegenwoordig de norm. Waar of niet waar, kwetsen, schelden, niets wordt nagelaten om toch vooral maar aandacht te krijgen. Dit is dus het einde, van wat men beschaving noemt. Vooral ook alleen het eigenbelang boven alles stellen en je medemens wegzetten verfoeilijk en verrot is de gewoonste zaak geworden.

  1. Ben Zine

   @h_keur
   Volkomen juist. Dat schelden, dat wegzetten van je tegenstander als “minderwaardig” (Marcel van Dam tegen Pim Fortuyn), dat eeuwige demoniseren… Het is het einde van de beschaving. Niet voor niets zegt men: In iedere rooie rakker schuilt een tokkie.

 10. poison

  Is dat een dildo wat hij in zijn hand heeft????

  1. Blank en niet Wit

   Hij IS een pratende dildo.

 11. Beukman

  “Of je het met Baudet en Wilders eens bent of niet, dit soort stukjes proza zorgen voor demonisering en situaties die in de tijd van Fortuyn ook voor lief werd genomen.”

  Het nieuwe politiek correcte denken in een notendop: noem je het beestje bij de naam, dan is dat “demoniseren”.

  1. Rust

   Beukman probeer eens neutraal naar een onderwerp te kijken. Zal je vast goed doen!

   1. Ni28

    Soms proberen mensen zich te beteren. Mooie poging.

   2. Beukman

    Wat is je probleem precies, @Rust?

    1. Rust

     Dat jij je linkse ideologie hier loopt te verkondigen. Ik wil het geen politieke kleur geven maar wat ben jij een lutser zeg.

     Neem een voorbeeld aan Guus Geluk als je zo graag kritiek wil leveren op alles.

     1. Beukman

      @Rust
      Ik loop “mijn linkse ideologie” te verkondigen omdat ik erop wijs dat het neo-politiek correctisme zichtbaar is in de kritiek die een schrijver over zich heen krijgt daar waar hij het beestje bij de naam noemt?

      Je hebt het zelf nog niet door @Rust, maar je hebt een baantje als misdienaar in de Rechtse Kerk.

     2. Floris

      Gisteren zei je nog dat je niet links was, Beukman. Maar je bent het opvallend vaak met de linksgekkies eens, ook nu weer met dat weekdier Grunberg.

      Verder noemt het weekdier helemaal niets bij de naam, hij ledigt slechts z’n linkse onderbuik en wat daar uit komt is zeer onwelriekend.

      Het zijn juist Wilders en Baudet die de dingen benoemen zoals ze zijn. En dat mag niet in dit doodzieke land.

  2. Roughwood

   @Beukman
   Van Dam tegen Fortuyn, reeds hierboven gememoreerd: u bent een buitengewoon minderwaardig mens. Gewoon een Untermensch dus. Ik ben toch oprecht benieuwd hoe u dit nazistische ‘beestje’ dan wel wilt typeren.

 12. Ni28

  Zijn de boeken van Grunberg ook zo dom als zijn uitlatingen?

  1. Theo345

   Merkwaardig genoeg schrijft hij goede boeken.
   Het zou een goed idee zijn als hij zich daartoe beperkte; wat hij over politiek schrijft is meestal weerzinwekkend.

 13. Ni28

  Hatelijke opmerkingen in een hatelijke krant die pretendeert voor het volk te zijn.

 14. Rex Gildo

  Men zal bij Grunberg uit moeten kijken; voor je het weet beschuldigt deze in de Verenigde Staten woonachtige Nederlandse schrijver Wilders- en Baudet-adepten van antisemitisme. Dus let op!

 15. Bes Tolen

  Hoe erg zal het niet worden als de echte jihadisten op hem, A.G., hun vizier richten?

 16. Geertz

  Arnon Grunberg heeft één onmiskenbaar talent; hij kan perfect voorlezen uit het telefoonboek. Precies dat is de afspiegeling van zijn beperkte intellect.
  Zielig? Ja, maar een hulpgroep oprichten om hem weer sturing in zijn leven te geven doe ik niet. De reden hiervoor is simpel ik krijg geen subsidie van de staat.
  Aangezien bijna alle andere gesubsidieerde hulpgroepen alleen maar over moslims gaan doe ik daar niet aan mee.

 17. gimmeMystack

  Te bizar voor woorden wat hier gebeurt.
  Dit is op basis van leugens en bedrog het volk een visie proberen op te leggen.

  Deze Grunberg past in het rijtje van fascistische propaganda maniakken.
  Wat een walgelijke uitspraak.

 18. Ecoshaarlem

  Grunberg een gevaarlijke extreem linkse gek, er heeft ook zo,n persoon iets soortgelijks in Duitsland toen met verhalen over de joden verkondigd, en de gevolgen zijn wij niet vergeten!

 19. Blank en niet Wit

  Ach, hij heeft maar weinig ruimte met zijn valse voetnoten. En dat maar iedere dag weer volschrijven. Een fles azijn en twee flessen zure wijn te veel en hup weer een paar regeltjes gal op de voorpagina.

 20. henk vintage

  Je zou van zo’n bereisd en geleerd man toch verwachten dat hij weet dat moslims het niet zo erg op Joden begrepen hebben.

  1. Floris

   Linkse joden snappen dat niet. Zie ook Van Thijn en Cohen.

 21. Benji Lomans

  Meneer Grünberg moet verantwoordelijk gehouden kunnen worden als hierdoor weer een aanslag wordt gepleegd op een politicus!

  1. Roughwood

   Is in ieder geval medeplichtig aan het scheppen van het klimaat. De geschiedenis herhaalt zich. En daar heeft een hoop volk uit de huidige (extreem)linkse hoek helemaal niets van willen leren. Verkondigers van een andere, hen onwelgevallige, mening moeten gewoon kapot.

 22. johnenanne

  Zou onze “schrijver” eens zo ongenuanceerd moeten schrijven over Allah, daar ontbreekt het de man het lef voor. Iemand wiens vak het is om die woorden te kiezen die in dé situatie het best past, verwacht dit soort duyvendak-links niet.

 23. Paaldanseres

  Deze kwal is dus helemaal van het padje af. Wat een zielig hoopje stront.

  1. Floris

   De walm komt zelfs door m’n scherm heen.

 24. Guus Geluk

  Naar ik meen is het correcte woord kruistocht, de kruistocht tegen de islam.

  Wat het Arische ras betreft: wie het snapt, mag het zeggen.

 25. corfo

  Wat een viezerik is deze Arnon Grunberg (is dit geen Joodse voornaam ?). Hij wil dat o.a. ik met een dildo in de hand over straat ga lopen. Je lijkt wel gek Arnonnetje ! Doe dat maar mooi zelf !
  Verder geen commentaar op deze genderneutralist.

  1. K.Dopper

   Sterker, Corfo, Grunberg is een Jood. Dan weet jij als antisemiet toch genoeg?

 26. Le Pro 58

  Ho ho , wat een angst.
  Wat een cynisme , en dat voor een pennenlikker.
  Heeft Geert of Thierry hem soms wat misdaan.
  Dit is een teken van complete verstandsverbijstering, bij het achterlijke af.

 27. ayreonaut

  “Ga met Koran in rechterhand- en dildo in linkerhand over straat om aan te geven dat u geen behoefte hebt aan de politiestaat van de extreem-rechtse nationalisten.”

  Het uitsluiten van groeperingen is “Unsere Aaron” niet vreemd. Uit het bovenstaande stukje lees ik het volgende.

  – dit is een oproep aan islamisten (koran in rechterhand)
  – dit is een oproep aan hoofddoekjes (dildo linkerhand tenzij er jihadisten zijn met een andere voorkeur)

  Puur racisme, daarnaast mogen gehandicapten (zonder handen kan je niet meedoen) uitgesloten van deze actie.

 28. Seneca

  De heer A. Grunberg is een beklagenswaardig figuur. Als joods jongetje is hij ongelooflijk gepest en bovendien heeft hij een Oedipuscomplex. Hij is zo gefrustreerd door zijn joodse komaf waardoor hij zich bij niemand kon aansluiten, dat hij een ongelooflijke zelfhaat en eveneens een haat t.o.v. zijn wortels heeft ontwikkeld. Het linkse gedachtegoed zag wel mogelijkheden in hem en heeft hem onder haar hoede genomen en nu voelt hij zich ‘het ventje’. Wat mij betreft valt hij evenals Cohen, Asscher, Barend in de categorie ‘verachtelijke Joden’.

 29. Henk0320

  Sneu hè, wat er met een schrijver kan gebeuren als ie als schrijver is weggezakt in een inspiratieloos moeras? Dan resteert er niets anders dan schelden op succesvolle politici en warrige verhalen vertellen in praatprogramma’s. Is er niemand in de omgeving van Arnon Grunlinks om hem te beschermen?

 30. Two Ravens Black Kettle

  Fortuyn hebben ze de dood in gejaagd
  Ik zal hen dat nooit vergeven.
  Moord via de ganzenveer.

  Wellicht had ik het ze kunnen vergeven
  Hadden ze oprecht spijt betuigd.
  Waren ze gestopt met de demonisering.
  Het jagen op andersdenkenden
  Het lynchen van dissidenten

  Maar anno 2017 zijn ze grover dan ooit.
  Met strakke pantalon (en altijd in groepsverband) jacht maken op individuen met ‘foute’ gedachten.
  De eensgezinde Gestapo van de MSM waar diversiteit troef is muv. diversiteit van meningen.
  Want aan mensen met een andere mening hebben ze in het geval van de Goddelijke Kale letterlijk een broertje dood.

  Journalistiek in NL is morsdood.
  Helaas het onderwijs ook
  En dus zien de kids het verschil niet meer tussen een echte journalist (en die bestaan, ze liggen ondermeer te rotten in Ottomaane kerkers en Mexicaanse papavervelden) en een ambtenaar van de Gedanken-Gestapo
  Ambtenaren zoals Grunberg.

  Kent iemand nog iemand die iemand kent die daadwerkelijk nog een Orwelliaanse vod heeft liggen wanneer hij of zij ze met een bezoekje trakteert ?
  Een vod als het NSB Handelsblad, het islamistisch weg-met-ons roddelmagazine Trouw of een andere Volkischer Beobachter.
  Of liggen die tegenwoordig alleen nog maar in een handvol hipster of D’66 café’s ?
  Serieuze vraag.
  Kent iemand nog iemand die iemand kent die een Fake News-misbaksel als de Volkskrant bewust op tafel heeft liggen ?

  Opdat we nooit mogen vergeten
  Terroristen-Groupie-Vodje Trouw

  “…Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken. Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt”

  Wat zijn ze toch humaan en verschillig hè ?
  Onze Nederlandse ‘kranten’ en hun Thought Crime-ambtenaren die zich (met welk recht in Doofpotsnaam?) journalisten durven te noemen.

 31. Babaji538

  Verrader van zijn volk.
  Bevredigde zich met ieder onder
  de douche.
  Mazzeltov.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.