Bedankt, zorgverzekeringen! In 2018 gaan de premies met minstens €30 per jaar omhoog

Nou, bedankt maar weer hè? Alsof de gemiddelde Nederland nog niet meer dan genoeg geld kwijt is aan gezondheidszorg gaan de kosten volgend jaar ook doodleuk weer omhoog. Met een niet te zuinig bedrag: maar liefst €30 per jaar.

Zorgverzekeringen zijn miljardenbedrijven. Dat geld is ze gegund mits ze natuurlijk goed werk verrichten. Maar gezien het feit dat je in Nederland verplicht ben een zorgverzekering te hebben, is het ook fair dat wij burgers daarvoor tenminste een beetje behoorlijk bestuur terugverwachten.

Als er dan ineens een “onverwachte tegenvaller” verschijnt, dan kan dat dus eigenlijk niet. Hebben er mensen lopen slapen, ofzo?

“Verzekerden moeten er rekening mee houden dat ze volgend jaar een hogere zorgpremie gaan betalen vanwege een onverwachte tegenvaller.

Dat heeft topman Chris Oomen van verzekeraar DSW vrijdagochtend gezegd in het Radio 1 Journaal. Door een tegenvaller van 400 miljoen euro is de verwachting dat de premie gemiddeld met 30 euro per jaar omhoog gaat.

“De inkomsten uit het zorgverzekeringsfonds zijn in 2016 lager uitgevallen. Dit heeft geleid tot een tegenvaller van 400 miljoen euro”, aldus Oomen. “Dit zal gecompenseerd moeten worden in de premie. Want onze reserves dalen hierdoor en we kunnen onze premies daarom niet laag houden.”

Het is natuurlijk van de zotten dat alle Nederlanders volgend jaar dieper in hun buidel moeten gaan tasten, omdat een stel dikbetaalde bureaucraten niet heeft zitten opletten en deze misser van €400 miljoen niet gezien heeft. Dat is geen wisselgeld.

Wat mij betreft lijkt het me dus zinniger dat de Achmea’s, de Interpolissen en de FTBO’s van deze wereld een algehele loonsverlaging gaan aankondigen om dat geld op te hoesten. Het is onredelijk om deze kostenstijging over de schutting te kieperen bij de gemiddelde Nederlander: want volgens mij betalen wij al méér dan genoeg om dat hele circus in stand te houden. Het wordt nu ook eens tijd dat ze zélf de portemonnee trekken om RutteCare te redden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Floris

  En wat kosten de gratis medische behandelingen van de “vluchtelingen”?

  Dat zou ik weleens willen weten.

  1. K.Dopper

   Vluchtelingen die we hier opvangen hebben recht op een goede medische verzorging. Wenst Floris die af te schaffen?

   Mogelijk heeft hij hierover niet goed nagedacht.

   1. IJscoman

    DebielDopper, Floris vraagt alleen om inzicht in de kosten. Misschien dat dit niet goed tot je doorgedrongen is?

   2. cmsuijkerbuijk

    Vluchtelingen hebben inderdaad recht op verzorging (Maar niét de met luxe omklede verzorging, doch slechts het hoogst noodzakelijke) als het échte vluchtelingen zijn, maar niét de parasitaire gelukszoekers, niksnutten en avonturiers die bij honderden ons land binnen komen, want dát zijn de menselijke sprinkhanen, die ons land leeg komen vreten zonder ook maar de geringste tegenprestatie en als de boel leeg gevreten is, een volgend slachtoffer zoeken!
    En aangezien zowat álle zogenaamde vluchtelingen eerst door tig veilige landen zijn gekomen, zou de opname van “vluchtelingen” hier te lande rond núl moeten liggen!

    1. K.Dopper

     Suickerbuick meent dat artsen en verpleegkundigen die een doodzieke vluchteling moeten behandelen onderscheid moeten maken in echte vluchtelingen en ‘parasiaire gelukzoekers’ dan wel ‘sprinkhanen’.
     In het laatste geval mag de patiënt creperen.

     1. swetsnek

      Arrogante flikker

     2. Floris

      Gutmenschen zijn per definitie arrogant:

      “Mijn kritiek op de Gutmensch behelst niet de wens het “goede” te doen. Mijn kritiek betreft het kuddegedrag, het feit dat Gutmenschen zich slecht informeren, hun intolerantie jegens andersdenkenden, en hun zelfbeeld, dat hemzelf overdreven ethische en intellectuele eigenschappen toedicht. Persoonlijk ervaar ik Gutmenschen als intolerant, totalitair (alleen ZIJ weten wat goed is), haatdragend en fanatiek maar vooral onverantwoordelijk. Door de mensheid in “goed” en “slecht” in te delen doen Gutmenschen precies datgene waarvan ze zichzelf wijsmaken dat ze het bestrijden, verdeeldheid zaaien tussen mensen. En hun ingebeelde ethische superioriteit maakt Gutmenschen in feite tot een soort Übermensch, iets waarvan ze hun critici overigens beschuldigen.”

      http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=47&t=2336

     3. K.Dopper

      De term ‘Gutmensch’ wordt door rechtspopulisten gebruikt vanwege de morele onzekerheid die ze ervaren. Ze beseffen dieperweg dondersgoed in strijd met de kernwaarden van onze cultuur te denken en te handelen maar proberen die onzekerheid te overschreeuwen door degenen die zich wel trouw aan die waarden wensen te betonen uit te kafferen voor hypocriet. Een doorzichtige projectie.

      De onzekerheid toont zich ook door het permanente vertoon van woede. Als je zeker bent van je morele keuzen kun je er ook in ontspannen. Dat lukt mensen als Floris niet, ze blijven worstelen met een morele aanklager die ze buiten zichzelf projecteren maar feitelijk schuurt in de eigen ziel.

   3. poison

    @K.Dopper

    Mag dan wel zo zijn. Maar de mensen die het niet betalen kunnen krijgen een fikse boete.

    1. swetsnek

     Mocht die kut dopper ooit voor mijn auto komen gaat het gas er op

     1. poison

      @swetsnek

      Dan mag je wel opschieten want als dat uitzuigen hier in Nederland zo doorgaat kan niemand zich een auto permitteren.

     2. Guus Geluk

      Doe niet zo debiel, swetsnek.

   4. swetsnek

    Flikker op idioot sterf ter plekke man wat ben ik jou zat .
    Hoop dat jou snel wat overkomt wat een mooi bedrag gaat kosten

    1. K.Dopper

     Rustig maar, verwarde man, ik ben slechts een virtuele internetentiteit met meningen die bij jou grote woede oproepen. De oorzaak van die woede ligt bij jezelf.

     1. Floris

      Nee, je bent een psychopathische sadist die erop uit is om mensen over het kookpunt te jagen. Soms lukt je dat.

      Je hoort in een isoleercel thuis.

     2. swetsnek

      Ja en dat is jou grootste geluk laten we wel wezen

     3. Augustinyak

      Nee hoor, jij bent Wim Hutten.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Floris
   Dat zou j wel wíllen weten, maar dat mág je van onze “fijne” regering, huidige en komende, eenvoudigweg niet. Stél je voor zeg, dat je het er niet mee eens zou zijn!

   1. Floris

    Dat soort dingen houden ze stevig onder de pet. De doofpot zit al tot de nok toe gevuld.

    1. cmsuijkerbuijk

     De doofpot gaat echter maar zo lang te water, tot hij barst. Eéns, en daar kun je op wachten, zal er een politicus/politica zijn, die tóch een geweten blijkt te hebben dat gaat knagen (Ja, ze bestaan écht wel’, ze zijn alleen uiterst zeldzaam) en de deksel van de pot haalt. Ik hoop alleen, dat dan de volkswoede niet ontaard in een bijltjesdag!

 2. Profeet MuReeth

  Interpolis en FBTO zijn al onderdeel van Achmea. Er zijn tig labels in Nederland, maar slechts enkele verzekeraars:,Achmea, CZ, etc

 3. poison

  Uitzuigbeleid. Heb meelij met al diegene die het niet meer kunnen betalen, en de overheid doet niets 0,0.

 4. buitenbeentje

  Die 2,50 per maand zal wel te behappen zijn, maar het idee alleen al stuit me tegen de borst. Ik betaal in NL 64,76% van de Nederlandse premie voor mijn zorgkosten in Oostenrijk (woonlandfactor) en krijg een veelvoud aan zorg vergoed. Leve de privatisering in de zorg!

  1. poison

   2,50 is veel geld en heel veel geld als je die niet hebt. Er zijn veel mensen die het (om welke reden dan ook) niet betalen kunnen.

 5. Neworder

  Janken voordat er klappen vallen.
  Duurt nog wel even voor dat de premies zijn vast gesteld.

  1. poison

   @Neworder

   Ja, janken voordat er klappen vallen. U weet net zo goed als heel Nederland dat de premie stijgt net zo als het eigen risico. Het is van het absurde hoe alles duurder word onder het mom van marktwerking, als dit bedoelt word als welvaartsstaat dan zijn wij binnenkort een derde wereldland. Dus ja, janken voordat er klappen vallen.

  2. buitenbeentje

   Mag je pas janken als je in de schuldhulpverlening zit? Weer zo´n groen liks stemmer die zijn mond houdt als de “vluchtelingen” met horden naar binnen komen. Je mag pas janken als je verkracht bent (en zelfs dat niet) en dat er ISIS strijders tussen zitten is hysterie. Laten we vooral op de regering vertrouwen dat het goed komt. Wedden dat het dan 10 Euro per maand wordt met een verhoging van de eigen bijdrage.

   1. poison

    @buitenbeentje

    En zo is dat.

 6. Floris

  De “boze witte man” mag opdraaien voor de uit de klauw lopende meerkosten van het onderhoud van de parasieten die hier door de Gutmenschen zijn binnengehaald.

  Wir schaffen das…nicht.

 7. Duckday

  In Den Haag hebben de uitkerings trekkers geen eigen risico dat betaald de gemeente
  Zelf kom ik nergens voor in aanmerking betaal me blauw aan zorgkosten zit net boven de grens Waarom betalen de gelukszoekers niet meer Of blijven we de ouderen de schuld geven Die geluks zoekers en handophouders gaan nog met vakantie ook Zorg dat je niks zichtbaars hebt dan zit je goed maar heb je het hele leven verrot gewerkt dan weten die geiten wollen sokken je te vinden

 8. Bittereinder

  Het is natuurlijk niet zo vreemd dat de premies om hoog gaan, het is namelijk maffia op hoog niveau wat hier gaande is, de overheid en de verzekeraars werken samen om zoveel geld te jatten van de burgers.
  Maar geen nood want volgens de trollen hier is er niks aan de hand.

  Nu we het toch over trollen hebben, ik wil de mensen die reageren er nogmaals erop wijzen dat je niet teveel moet in gaan op de trollen, het enige wat je moet doen is ze ontmaskeren, en ze laten uitrazen, want nogmaals het zijn de ruttes, klavers,bumas,pechtolds,en al die andere politieke achterbakse lafaards in typ vorm.
  En mensen die hier meelezen kunnen dat dan goed zien. Laat aan iedereen zien hoe dom ze lullen, dan veranderd uiteindelijk ook het politieke landschap dankzij die trollen. Trollen zijn niks anders dan meelopers die denken dat ze aan de stoere koele kinderen tafel mogen zitten net als vroeger op school ,toen ze ook zo zielige meelopers waren. Ze hebben de waarheid niet aan hun zijden, en dat weten ze zelf ook wel. Geef ze geen aandacht en laat ze zichzelf voor gek zetten, net als toen ze nog kleine kindjes waren.
  Maak gebruik van hun zieligheid. Zo doen ze nog iets goeds. En heel misschien komt hun geweten en mannelijkheid ooit eens terug.

  “En als de mensen van mijn volk dan laten zien dat zij spijt hebben ,dan zal ik vanuit de hemel naar hen luisteren. Ik zal naar hen luisteren als ze tot mij bidden en mij zoeken. Als ze weer gaan leven zoals ik dat wil. Dan zal ik hun zonden vergeven en hun land weer vruchtbaar maken”

 9. johnenanne

  Die 400miljoen die men tekort komt, wordt veroorzaakt doordat de inkomensafhankelijke premie lager zou zijn uitgevallen dan geraamd. Ik acht dat uitermate vreemd, omdat de lonen (waarover die premie geheven wordt) gelijk zijn gebleven of ietwat gestegen. Op uitkeringen e.d. wordt die premie eveneens ingehouden.
  Het lijkt méér voor de hand liggend dat de medische kosten die migranten maken, negatief afsteken tegen de premie die zíj betalen.

 10. Lex

  Krijgen we dag ook €30,- meer zorgtoeslag?

  Het word voor velen een onbetaalbare verplichte verzekering. Tijd dat al die ziektekosten verzekeringsmaatschappijen worden opgedoekt en er een nationale ziektekosten verzekering komt net als vroeger dat je ziekenfonds en particuliere verzekering had.

  Voor de verandering naar het huidige ziektekostenverzekering systeem betaalde ik FL38,- gulden. Nu dik honderd euro en dat gaat dus €130,- per maand worden.

  Ik vind dit schandalig. Ze hebben miljoenen reservevers laten ze daar maar uit gaan graaien. Ik vind dat er een grote protestactie moet gaat komen eerst via het internet en later op het malie plein.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.