Bezopen: Nederland geeft terugkerende ISIS-onthoofders een huis, maar geterroriseerde yezidi’s kunnen de pot op

De prioriteiten van ons land: we moeten vooral alles op alles zetten om de moordende ISIS-strijders – onze “verloren zonen” – zich weer welkom te laten voelen in Nederland, maar hun slachtoffers? Meh, die mogen lekker barsten.

Het morele kompas van veel Europese landen is volkomen ontregeld. Dat is geen nieuws, maar wel is het nieuws als een paar dappere journalisten die bij mainstream-bolwerken werken dat nog eens onomwonden kunnen aanstippen. Neem bijvoorbeeld de behandeling van de yezidi’s. Deze vreedzame en religieuze minderheid is door ISIS bijkans volledig uitgeroeid. Mannen moesten zich verplicht tot de islam bekeren of werden gewoon ter plekke afgemaakt. Vrouwen en kinderen werden de slavernij ingedwongen en daar zowel fysiek als mentaal totaal vernederd.

En wat doet de wereld voor ze? Helemaal niets. Lees dit fragment uit een schokkend stuk in De Tijd maar:

“Khazal werd samen met 6.500 andere jezidi-vrouwen en kinderen gekidnapt toen IS in augustus 2014 het district Sinjar in Noord-Irak aanviel. Duizenden jezidi-mannen werden geëxecuteerd en in massagraven gedumpt. De vrouwen en meisjes werden verkocht op slavenmarkten en vervolgens verkracht door jihadisten van de terreurgroep. Sommigen waren amper negen jaar oud.

De buurvrouwen van Khazal werden allemaal jarenlang als slaaf door IS verkocht. Na hun recente bevrijding zetten ze met bakstenen, cement en tentzeilen zelf een onderkomen in elkaar. ‘Niemand stelt het hier goed’, vertelt Khazal, die zware antidepressiva en slaappillen slikt. ‘We hebben geen geld, zijn ziek en hebben geen mannen meer om voor ons te zorgen. En de internationale gemeenschap is ons al lang vergeten.’”

Khazal heeft nierproblemen, tot op het bot uitgemergeld en heeft twee zoontjes die totaal getraumatiseerd zijn door de ISIS-maniakken die hen hebben geprobeerd om te toveren in extremistische, soennitische moordmachines.

Hulp vanuit het buitenland komt er voor deze mensen namelijk. Landen als Nederland kijken liever naar hun eigen zorgenkindjes die zich bij ISIS aansloten om deze misdaden te verrichten. Bij thuiskomst krijgen ze een gratis deradicaliseringsproject, een huis, een baan of een studie en de kans om – flink gestut door de belastingbetaler – hun luizenleventje in ons land weer voort te zetten.

Hun slachtoffers blijven met lege, graatmagere handen achter. Als ze überhaupt nog leven.

Experts en journalisten die in het gebied zijn geweest kunnen er met hun verstand niet bij hoe Nederland het ISIS-tuig systematisch voortrekt op hun slachtoffers. Jan Born van EenVandaag zegt erover: “Maar wél hulp voor terugkerende IS-onthoofders, IS-moordenaars en IS-verkrachters…” Trouw-journaliste Brenda Stoter kan daar dan ook alleen maar aan toevoegen: “Laten we eerlijk zijn: in Nederland maken ze zich drukker om de behandeling van IS’ers dan om het leed van hun slachtoffers.”

Een trieste, maar rake observatie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Nasrani

  Walgelijk!

 2. Peter Selie

  Wie de parallelen met het Coudenhove-Kalergie Pan-Europa project nu nog niet ziet, of niet wil zien, leggen in alle naïviteit als dwaze Nederlanders hun nek op het islamitische hakblok.

  1. van Urk

   Ik zie die parallellen gelukkig wel, beste Peter Selie.

  2. Marija

   Zo is dat, maar te weinig mensen zien het, anderen willen het niet zien.

  3. Neworder

   Je gaat nog scoren met dat moeilijke gedoe op je oude dag, van oldebarneveld
   We liggen in een deuk.

 3. Ritter

  De “liefde” en begrip (van vooral) links voor de islam onbegrijpelijk en bizar. Dit terwijl de islamitische ideologie een van de grootste gevaren is voor de westerse samenleving/levenswijze.

  Neem nu de PvdA die ten doel heeft de islam te verheffen en zelfs luistert naar islamitische adviseurs. (Amsterdam)

  Na de tweede wereldoorlog werden collaborateurs in de gevangenis gezet; nu worden ze “geknuffeld” en krijgen met voorrang huizen en uitkeringen.

 4. jowyajax

  Dit kabinet is net zo fout als dat de IS is. Mede door het islamitische D66 wordt Nederland langzame zeker een Islamitisch land

  1. K.Dopper

   Het staat er echt!

   1. Neworder

    Heb 2 x maal met mijn ogen staan knipperen, maar het staat er echt 🙁

    1. IJscoman

     Neworder telt niet mee. Dat is een knechtje van Doppppert.

     1. Neworder

      Totaal verziekte geest, Ijscoman.
      Je mag nog zo veel onzin schrijven als je maar in de geest van het rechts populisme blijft.
      Gewoon ziek

     2. K.Dopper

      IJscoman is erg bezig met de vraag wie de baas van wie is op dit blog. Daarom komt hij zelden nog aan de inhoud toe.

     3. IJscoman

      Je hebt inderdaad een verziekte geest Neworder, het is fijn dat je dat inziet en beaamt. As je niet bemerkt dat Nederland afglijdt naar een islamitisch overheerst en geregeerd land, mankeert er echt wat aan je beoordelingsvermogen en mag je je grijze massa niet gezond noemen.

     4. K.Dopper

      De arme ijscoman, hij denkt dat Nederland binnenkort wordt geregeeerd door moslims die hier een kalifaat gaan stichten.

      Het lijkt me niet makkelijk om te leven met zulke bizarre paranoïde angsten.

     5. Neworder

      Zo scoren 🙂

     6. IJscoman

      Dopperwt, het woordje ‘binnenkort’ mag je weglaten. Voor de rest is het een kwestie van tijd en demografische ontwikkelingen. Wie dat ontkent moet hoog nodig naar de hersendokter.

     7. K.Dopper

      IJscoman weet wellicht dat het aantal Nederlands dat nu moslim is rond de 5% ligt en volgens demografische prognoses van het CBS in 2050 zou kunnen oplopen tot 8%, er van uitgaande dat alle moslims in Nederland hun geloof zullen behouden, hetgeen onwaarschijnlijk is omdat de ontkerstening in die groep net zo rap gaat als bij christenen.

      Hoe je op basis van deze harde gegevens kunt menen dat Nederland op enig afzienbare termijn door moslims zal worden geregeerd is een raadsel en rechtvaardigt welzeker een bezoek aan de hersendokter.

   2. IJscoman

    Ja Dopperwt, het staat er echt. Maar of het ook tot je doordringt is helemaal de vraag.

    1. Kodi

     Dat droevige sprookje van de integratie is er dus een van zich hier niet willen aanpassen en hier niet willen integreren. Niet willen participeren. En eisen dat wij onze wetten naar hun heersende moraal conformeren. Kortom: Met de rug naar onze Nederlandse samenleving toe staan.

     En onder tweede en derde generatie Moslims neemt het haathuttenbezoek alleen nog maar toe! Niks secularisering in de Islam in Nederland dus! Secularisering is in de Islam overigens alleen maar afvalligheid waarop in de Islam de doodstraf staat.

     __________________________________________________

     SCP: In Nederland geboren moslim gaat vaker naar de moskee

     Door: Robin de Wever − 06/11/12, 12:47

     Nederlandse moslims van de tweede generatie gaan gemiddeld vaker naar de moskee dan een aantal jaren geleden. De verschillen in geloofsbeleving tussen Turkse en Marokkaanse moslims zijn groot, maar in beide groepen geldt dat hoger opgeleiden minder bezig zijn met geloof.

     Dat constateert het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) in zijn dinsdag gepubliceerde rapport Moslim in Nederland 2012. Volgens het SCP telt ons land momenteel 825 duizend moslims.

     Van de grootste etnische groepen is ongeveer een derde trouwe moskeebezoeker. In 1998 ging Marokkanen één op tien Marokkanen eens per week naar de moskee, in 2011 was dat één op drie. Van de Turkse moslims ging in 1998 bijna een kwart wekelijks naar de moskee. Vorig jaar was dat opgelopen tot 35 procent.

     Lees verder
     http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/detail/3343302/2012/11/06/SCP-In-Nederland-geboren-moslim-gaat-vaker-naar-de-moskee.dhtml

 5. toetssteen

  https://www.theguardian.com/world/2017/jul/25/slaves-of-isis-the-long-walk-of-the-yazidi-women

  Goede maar schokkende column Tim. Schokkend vooral omdat blijkt dat men opnieuw meer geïnteresseerd is in de daders dan de slachtoffers.

 6. Ni28

  Na de moord op Theo van Gogh ging de burgemeester met moslims thee drinken. The show goed on!

  1. Ni28

   Moet zijn: The show goes on!

 7. Ni28

  6@ Peter, waarom brengt geen rechtse partij dit ter sprake? Gemiste kans!

 8. HaZ

  Don’t feed the trolls !!!!!!!!!!!!!

 9. Vit

  Ook hier maar:

  @ K.Dopper
  Nou weet ik nog niet wat jij er zelf van vind dat Jihadisten terugkeren.

  1. K.Dopper

   Ik vind de terugkeer van Jihadisten geen prettig idee, Vit, maar ik snap ook dat het internationaal recht het niet zomaar mogelijk maakt deze mensen statenloos te maken. We zullen er dus met verstand me moeten dealen.

   1. Vit

    Kijk dat vind ik nou nog eens een eerlijk antwoord, dat het met Nederlandse autochtone jihadisten (dat zijn er maar enkele) niet kan is logisch, maar wat is er op tegen deze met een dubbel paspoort het Nederlandse in te trekken en linea recta terug te sturen c.q uit te zetten.

    1. Kodi

     En toen bleef het stil rond trol doperwt.

   2. sonar

    Dopperwt dan moet jij wel verstand hebben,hetgeen niet blijkt uit jouw reacties.

    1. K.Dopper

     Trol alert!

 10. sonar

  De tolerantie van onze wetgevers ,wordt de ondergang van Nederland.
  En uitgevoerd door de linkse Nitwitten .

 11. Parestado4

  We worden geregeerd dor Vrijmetselaars en dat zijn satan aanbidders.Dat is dus helemaal volgens hun plan!

  1. Laaghlandt

   …En satan behoort tot de zelfde hersenspinsels uit het midden oosten als Mohammed, Jezus, jaweh/allah en andere niet-Europese zandgoden/profeten!!!

 12. Parestado4

  Het gedachtegoed van Vrijmetselarij verspreidt zich als een kankergezwel onder de linkse machtselite!

 13. Bes Tolen

  Dit is natuurlijk nog heel wat erger dan een normale Nederlandse man in overheidsdienst kan overkomen. Zo weet ik van mannen met de hoogst mogelijke opleidingen in Nederland hoe zij werden gediskwalificeerd omdat er zo nodig vrouwen moesten voor gaan. Vrouwen, die vervolgens mislukten. Dat ondanks dat hen zo lang mogelijk de hand boven het hoofd werd gehouden. Maar dan heb je daarna nog de overtreffende trappen: ”buitenlander, buitenlandse vrouw, en naar ik geneigd ben aan te nemen, vervolgens gehandicapt, al eens gediscrimineerd als afkomstig uit ”onderdrukte of achterlijke of hoe dat meer mag heten groep” en tenslotte helemaal de top. Ja zowaar dat zijn zij, die hoe verschrikkelijk ook hun daden waren de meeste steun behoeven van multicultureel Nederland. Het in volslagen gekte heersende multicultureel Nederland dat zo goed weet wie ze moeten dienen. Stik de moord, is hun devies. Wie het eerst? De Nederlandse man dus. Schaf af die politiek voor ze ons helemaal afschaffen.

 14. Ikbenhetbeu

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/bezopen-nederland-geeft-terugkerende-isis-onthoofders-een-huis-maar-geterroriseerde-yezidis. Hoe lang gaan we dit nog pikken van onze krankzinnige politici: VVD, CDA, GL, D666, PVDA, PVDD, SP. Weg met de weg met ons linkse partijen. De Jezidi’s tot slaven gemaakt, verkracht misbruikt en vermoord, dat zijn ECHTE vluchtelingen van die niet menselijke wezens die zich IS noemen (beesten wil ik ze niet noemen want er bestaan geen beesten op deze planeet die ook maar iets weg hebben van dit tuig). Alle echte vluchtelingen helpen en onmenselijke terroristen zoals IS veroordelen. Levenslang of in een kalifaat wat ze zo graag willen op een of ander eiland deporteren of een of andere planeet. Deze onmenselijke wezens mogen geen plek hebben op deze aarde, daarvoor zijn ze te erg. Maar de linksen denken daar anders over en waarom? Wie en waarom houden een hand boven het hoofd van zulke extreem gevaarlijke idioten, psychopaten??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.