Bij bizar antisemitisch hotel in Zwitserland moeten alleen Joden extra douchen voor het zwemmen

“Aan onze Joodse gasten: neem alstublieft een douche voor het zwemmen, en na het zwemmen. Als u de regels breekt, ben ik genoodzaakt om het zwembad voor u te sluiten.”

In Zwitserland is een hotel dat diens Joodse gasten op een nogal… aparte wijze behandeld. Aparte regels voor het zwembad- en koelkastgebruik zijn heel normaal in Hotel Paradies Arosa.

Dat schrijft CIDI op hun website:

“Een joods gezin op vakantie in het Zwitserse stadje Arosa kwam voor een nare verassing te staan. Hotel Paradies Arosa attendeerde – door middel van bordjes – joodse gasten op extra regels die alleen zij moeten naleven.

Het charedische gezin dat met de vreemde regels geconfronteerd werd, heeft foto’s van de bordjes gemaakt. Op één van de afbeeldingen worden joodse gasten gevraagd een douche te nemen voordat ze gaan zwemmen. Deze oproep is alleen aan joden gericht, gezien het in rood gekleurde To Our Jewish Guests.”

Ook waren er speciale regels rondom die koelkast die alleen voor Joden golden: die mag alleen geopend worden tussen 10 en 11 ’s ochtends, en tussen half 5 en half 6 ’s middags. Ook over die regel was het gezin natuurlijk uitzonderlijk verbaasd.

Het desbetreffende zwembad waar voor Joden andere regels gelden.. Bron: Hotel Paradies Arosa.
Het desbetreffende zwembad waar voor Joden andere regels gelden.. Bron: Hotel Paradies Arosa.

De hoteleigenaar ontkent overigens dat er kwade opzet in het spel is. Hij beweert simpelweg dat er in het verleden Joodse gasten geweest zijn die een puinhoop maakten van het zwembad, en daarom het discriminerende bordje heeft opgehangen. Gevraagd naar waarom hij gewoon niet aan alle gasten heeeft verzocht om goed te douchen voordat men te water zou gaan, wist de man zich geen raad. En de beperkte tijden van de koelkast, zo beweede de baas van Paradies Arosa, dienden slechts voor het verminderen van de overlast. De man hield zelfs vol deze speciaal voor zijn joodse gasten geplaatst te hebben, zodat zij hun koosjere eten daar konden stallen. Voor zover mensen zich beledigd voelen, beroept de eigenaar zich op een “verkeerde woordkeuze”.

Ik weet het allemaal niet. Het klinkt allemaal bijzonder onwaarschijnlijk, en dat vonden enkele Joodse organisaties ook. Het Simon Wiesenthal Centrum eist dat Booking.com het hotel schrapt van de website, en de Israëlische overheid noemt het hotel “antisemitisme van het ergste soort”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Punt50

  Wat is dat toch met Joden en douches?

  1. Nasrani

   Onsmakelijk!

   1. Punt50

    @ Nasrani

    Ok sorry, het was een inkoppertje.

 2. Ali Yas

  “antisemitisme van het ergste soort”

  De Israëlische overheid moet niet overdrijven, dat doet de zaak geen goed. Onsmakelijk is het wel, en krenkend, maar laten we wel wezen: de gasten kunnen hier een punt van maken, het publiceren en de markt verder zijn werk laten doen. En zelf kunnen ze een hotel opzoeken dat ze wél fatsoenlijk behandelt.

  Het wordt pas echt vervelend als het de overheid is die zulk gedrag vertoont, bijvoorbeeld door functies alleen ter beschikking te stellen aan leden van groepen die vanwege hun gebrek aan belangstelling of talent ondervertegenwoordigd zijn.

 3. Hetzalwelweer

  Mocht er voor de MSM geen daadwerkelijk nieuws zijn dan maken ze het zelf wel. Want wie betaald bepaald…zoals altijd. Bash Trump elke dag, omdat er geen ander nieuws is. Geen nieuws=geen kijkers=geen advertenties=geen inkomsten…

 4. Ngatimoto

  Die man discrimineert. Hij moet dit eisen van alle niet Zwitserse personen.
  Hij zal wel geld geleend hebben van een MO oliebaron.
  Lening met beperkende voorwaarden.

 5. nienke

  Heeft Silvana dit al gelezen? hoop van wel, ben zeer benieuwd wat haar reactie zal zijn?
  Durven ze ook een boerkini te weigeren?zal wel niet anders wordt er weer gediscrimineerd.
  Speciale tijden om te eten en drinken halal eten?

 6. Babaji538

  Een docent ziet wanneer het nodig is,
  om een les uit te dragen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.