Bizar: Google ontslaat medewerker omdat die politieke correcte angstcultuur aankaartte in het bedrijf

Geen categorieaug 08 2017, 10:00
Gisteren was er een rel over een medewerker bij Google die een memo had geschreven over de politiek correcte angstcultuur bij het gigantische bedrijf. In de memo vertelt hij over de linkse koers van het bedrijf en het gevaar van politieke correctheid. Hij is vandaag ontslagen.
Dit is toch echt geweldig. Niet dat die ontslagen is, maar de perfecte ironie van de hele situatie. De medewerker, James Damore, legt het gevaar uit over een politiek correcte angstcultuur en wordt dan ontslagen. Daarmee geeft het bedrijf dus aan dat die angstcultuur bestaat.
De reden voor het bedrijf om deze medewerker te ontslaan is omdat Damore 'seksistische stereotypes verdedigde' terwijl deze goede vent met goede argumentatie en bewijs in de memo uitlegt waarom de meeste mannen en de meeste vrouwen in het werk kiezen wat ze kiezen. Maar dat mag niet want dat is genderstereotypering. Dat is toch te bizar voor woorden?
De beste man probeert op een hele normale en gewogen manier uit te leggen dat politieke correctheid en de autoritaire manier van politieke correctheid het debat tegenhoudt en het de sfeer op de werkvloer bedrukt. Hij geeft ook nog eens goede voorstellen, zoals het demoraliseren van 'diversiteit'. Zodat er een normaal debat over kan plaatsvinden. Lees het zelf maar in zijn memo.
Google heeft hiermee aangegeven niet neutraal te zijn als bedrijf. Dat mag natuurlijk, want het is een private entiteit, maar men moet dan ook niet verwachten dat Google neutraal is in haar beleid. Voor een 'searchengine' is dat erg problematisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten