Boem! Big spenders PvdA en VVD zetten volgend jaar 270 miljoen extra in voor hogere lerarensalarissen

De PvdA heeft haar zin.

De socialisten van de PvdA hebben hun zoveelste zege geboekt op de VVD. De twee partijen hebben namelijk afgesproken dat er voor volgend jaar maar liefst 270 miljoen extra gereserveerd wordt zodat basisschoolleraren een hoger salaris kunnen krijgen.

Die leraren zijn weliswaar niet geheel ontevreden met die deal, maar ze zijn ook niet écht blij. Zij willen namelijk 900 miljoen euro. Van de belastingbetaler. En snel een beetje. De kans is dan ook groot dat ze later dit jaar of anders volgend jaar gewoon weer actie gaan voeren. Want gratis belastinggeld, tja, dat wil iedereen wil hebben.

Leraar Jan van de Ven van PO in Actie zegt dat dan ook hardop:

“We hebben twee eisen. Minder werkdruk en een eerlijk salaris. Een eerlijk salaris vinden wij nog steeds 10 procent extra voor leraren in het basisonderwijs. Dat is een bedrag van 900 miljoen. In blessuretijd komt dit kabinet nog met deze stap. Dit maakt de stap voor een nieuw kabinet kleiner om alsnog aan onze eisen te voldoen.”

Met andere woorden, leuk hoor, dit cadeautje, maar de dames en heren onderwijzers eisen volgend jaar natuurlijk gewoon nog eens 630 miljoen euro. Geef dit soort types een vinger en ze nemen niet alleen je hele hand, maar de andere hand én je voeten ook.

Maar goed, we zagen deze deal natuurlijk van verre aankomen. De PvdA eist iets en de VVD geeft het. Zo rolt dit kabinet vanaf dag één. Waarom zou dat nu anders zijn?

Het enige positieve aan dit verhaal is dat het binnenkort dan definitief over en voorbij is met de kabinetsdeelname van de PvdA. Die club wordt straks gedelegeerd tot een rol in de oppositie. Met een beetje mazzel zorgt de kiezer er vervolgens voor dat de PvdA voortaan klein blijft en dus alleen nog maar van regeringsdeelname kan dromen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  Dat zullen de bejaarden weer vast merken op hun inkomen. Het gaat alsmaar door zolang Rutte daar zit. Ben benieuwd.

 2. Guus Geluk

  Het is een mooi compromis. De PvdA krijgt haar zin, de leraren zijn (voorlopig) tevreden en het AOW-gat voor de militairen wordt (blijkbaar dankzij de VVD) gedicht. Overigens een knap staaltje politiek werk van Asscher. Daarmee zetten de sociaaldemocraten het herstel wel in.

  1. meijer61200

   Het is helemáál geen mooi compromis! Het is hooguit 1% wat ze er bij krijgen. Dit is gewoon een belachelijke fooi. Net als de politie agent wordt het onderwijzend personeel schandalig slecht betaalt. Nu eens een keer géén naheffing aan Brussel geven Rutte, maar geef deze harde werkers wat meer.

   1. Guus Geluk

    Dan moeten ze volgende keer allemaal PvdA stemmen.

    1. corfo

     @ Guus G.
     Zielig idee Guusje. Die club heeft in dit landje méér kapot gemaakt dan alleen het onderwijs, maar dat zal je vast niet gelezen hebben.

 3. K.Dopper

  Een knap politiek resultaat van Asscher ten gunste van een noodzakelijk beleid. De PvdA claimt terecht de oogst van een succesvol beleid waar ze een onredelijk hoge electorale prijs voor moest betalen.

  Gerechtigheid en juist.

 4. Obiwokekenobie

  Het is belachelijk dat er zo word omgegaan met onze leraren, militairen, politieagenten, ect… zij zijn degene van wie we verlangen dat ze onze kinderen veilig houden. Deze dames en heren moeten op een voetstuk geplaatst worden, niet gebruikt worden als voetveeg.

 5. swetsnek

  Nou ik hoor hier nu alleen nog maar gereutel van randdebielen prettig weekend allemaal

  1. K.Dopper

   Jij ook een fijn weekend toegewenst, Zwetsnek.

 6. corfo

  Zo zo, die Asscher toch ! Na het zoek maken van miljoenen euro’s in A’dam, als wethouders, gedraagt deze man zich momenteel als een Zonnekoning.
  Komische man, van enig schaamtegevoel heeft hij geen kaas gegeten.

  1. meijer61200

   Is zijn mama nog steeds commissaris bij een grote tabaksfabrikant? Zou me niet verbazen hoor, zo rollen de linksen.

 7. buitenbeentje

  Waar Nederland zo graag vergelijkt met he buitenland, zijn de lerarensalarissen de afgelopen jaren behoorlijk achtergebleven. Dat daar nu eens extra geld naar toe gaat is goed, zeker als je uiteindelijk wil dat mensen in het onderwijs gaan werken en niet in het veel lucratievere bedrijfsleven. Van idealisme kun je moeilijk leven en 270 miljoen is na al die nul-rondes een druppel op een gloeiende plaat.

 8. Lex

  Een gemiddelde Leeraar lerares verdient tussen de 2400 en de 2800 + veel meer vrije tijd door alle vakanties wat voor velen onbetaalbaar is en een onderdeel van hun verdienste.

  Dus zo slecht hebben ze het niet. Als je veel willen verdienen dan moet je in het bedrijfsleven gaan werken en niet in het onderwijs daar is een groot deel in natura in de vorm van “Vrije tijd”

  Ga al die weken eens omrekenen in uren en naar geld kassa.

  Klagers hebben geen nood poffers hebben geen brood.

  1. Scaldis

   Je kletst uit je nek Lex. Natura? Wat een kletskoek, een ‘leeraar’ maakt heel veel extra uren ivm die vakanties.
   Wat een gebrek hier aan respect voor leraren in het algemeen. Je kon zeker niet zo goed ‘leeren’ op school.

 9. Bes Tolen

  Buitenbeentje. Ze kregen er per 1 juli 2016 liefst 3,8% bij. Dat gold niet voor veruit de meeste andere door het rijk betaalde functies. De politiek en zeker de PvdA heeft ook valse behoeften wat het onderwijs betreft. Lex, de laagste schaal gaf aan 2436 tot 3482 (2016). Overigens is er 8% vakantietoeslag en een dertiende maand. Bedenk: die
  € 2436 geldt wel voor een pas afgestudeerd dus heel jong persoon.
  In het bedrijfsleven zal men in de regel echt niet meer verdienen. Het gaat hier om permanente zwamverhalen afkomstig uit de sector zelf en niet in het minst van hun vakbond. Het buitenland: neem de VS. Daar verdient iedereen twee maal zoveel als in Nederland. [Nou ja, wat mee speelt is de omrekening euro-dollar en prijsniveaus dus een complicatie]. Verhoudingsgewijs verdient men daar in het onderwijs slechter. Bijna overal. [De lage koers van de euro is erg in het nadeel van Nederland maar dat vinden onze achterlijke regeringen prima want zij willen o zo graag banen als voor opslag (zoals van onderdelen van vliegtuigen) en voor laagwaardige export (Dat weer kan omdat de beloning in Nederland laag wordt gehouden. Mee door de euro, die de kwaliteit van onze economie geweld aan doet. We kregen indertijd al te weinig voor onze gulden! Maar het voor ons onwenselijke verschil is nu nog groter)].

 10. Scaldis

  Klopt geen hout van wat je hier allemaal zegt Besje.

 11. Christina

  Ik heb in mijn familie mensen die in het onderwijs werken en bij de politie, en zo slecht verdienen ze niet.
  Persoonlijk vind ik als je tegenwoordig voor de klas staat verdien je nooit genoeg, en zeker als je voor de oudere klassen staat, maar dat is mijn mening.
  Maar een slecht loon hebben ze niet, ik denk dat veel werkenden hier voor zouden tekenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.