Burgeroorlog in Trump-land: Kushner en Murdoch willen Bannon dumpen, maar Bannons vrienden vechten terug

Het zijn interessante tijden.

Volgens New York Times journalist Maggie Haberman zijn Fox News/Wall Street Journaal baas Rupert Murdoch en Donald Trumps schoonzoon Jared Kushner al enige tijd bezig om Trump ervan te overtuigen dat hij zijn ‘chief strategist,’ Steve Bannon, op straat moet zetten. En nee, daarin staan zij niet alleen. Ook Lt. Gen. H.R. McMaster, de hoogste overheidsfunctionaris op het gebied van nationale veiligheid, haalde onlangs uit naar Bannon doordat hij niet wilde zeggen of hij al dan niet met hem kon samenwerken.

Bannon was tot hij lid werd van de Trump-campagne de grote baas bij Breitbart News, de rechtse website die tegenwoordig een grote aanhang heeft onder leden van de zogenaamde alt-rechtse beweging. In die hoedanigheid én vanwege zijn duidelijke economisch-populistische en zelfs nationalistische denkbeelden wordt hij door het establishment beschouwd als dé grote vijand. Ja, zelfs nog meer dan Trump zelf.

Dat is dan ook precies waarom Murdoch — wiens ondernemingen met enige regelmaat onder vuur worden genomen door Breitbart.com — en, jawel, Kushner van hem afwillen. En ja, dat lijkt iets van effect te sorteren. Volgens de New York Times is Bannon de laatste week namelijk geïsoleerd geraakt en overweegt Trump daadwerkelijk om hem te ontslaan:

For months, Mr. Trump has considered ousting Stephen K. Bannon, the White House chief strategist and relentless nationalist who ran the Breitbart website and called it a “platform for the alt-right.” Mr. Trump has sent Mr. Bannon to a kind of internal exile, and has not met face-to-face for more than a week with a man who was once a fixture in the Oval Office, according to aides and friends of the president.

 

Helaas voor Bannon-haters zijn er een paar problemen. Ten eerste hebben Trump en Bannon een hechte band gesmeed tijdens de campagne. Bannon steunde Trump toen namelijk door dik en dun, ja, ook toen de rest van de politieke wereld hem als een baksteen liet vallen. Daar komt nog eens bij dat Bannon de passie van Trumps hardcore achterban belichaamt. Als hij Bannon dumpt gaat dat Trump honderd procent zeker steun van zijn eigen achterban kosten. Er zijn niet veel politici, nee ook Trump niet, die dat aandurven.

Tenslotte, en dit is misschien wel het grootste probleem, heeft Bannon een ideale manier om terug te slaan als hij dat wil. Als hoogste baas van Breitbart News kan hij het Trump heel, heel, heel lastig maken. En ja, dat wordt al meteen duidelijk gemaakt doordat die website ook een artikel over deze materie heeft geschreven. Daarin wordt Trump bijna bedreigd:

Haberman reports that Rep. Steve King (R-IA) has said conservatives would be “crushed” if Trump dumped Bannon while Rep. Mark Meadows (R-NC), the House Freedom Caucus chair, is worried that removing Bannon from the White House may embolden the Democrats and globalists to push Trump away from his voters.

Here’s the bottom line, though. Nobody is bigger than Trump. Certainly not Bannon.

But, as Trump himself has admitted numerous times, his movement is bigger than Trump. And getting rid of Bannon would be the strongest signal to his voters that Trump has sold them out, proving that Rubio was right when he mocked Trump as a con man during the 2016 campaign.

In West Virginia last month, Trump said his enemies were using the Russia scandals to take his historic election away from his movement.

“They can’t beat us at the voting booths so they’re trying to cheat you out of the future and the future that you won,” Trump said. “They’re trying to cheat you out of the leadership you won, with a fake story that is demeaning to all of us.”

Murdoch, along with his globalist White House allies like Gary Cohn, is trying to “cheat” Trump’s movement and voters like Trump’s Deep State and media enemies are trying to do with the Russia “scandals.”

And if Trump allows the Democrats and globalists to steal the White House from his movement by ousting Bannon, he will no longer have the moral high ground to complain about Russia because he will have effectively flipped double middle fingers to his voters and movement by siding with his movement’s opponents who have mocked and loathed Trump and his voters from the beginning.

In politics, as in life, it’s important to dance with the one that brung ya.

Zo, die kan Trump in zijn zak steken. Ja, hij kan de establishment-vleugel van de Republikeinse partij en het mediakartel voor zich proberen te winnen door Bannon te ontslaan, maar zijn hardcore achterban zal dat niet zomaar accepteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  William Shakespeare: Aan vriendschap heb je iets in alle andere zaken dan politiek en liefde.
  Met de liefde kan het nog vaak meevallen, vind ik.

 2. ookmaareenmening

  Trump heeft achteraf vrijwillig/verplicht specifiek het rechtse geweld veroordeeld.
  (Op sites welke zeggen de waarheid te publiceren aardig doodgezwegen)
  3 CEO’s stappen uit zijn American Manufacturing Council, meer volgen waarschijnlijk.
  Mediamagnaat Murdoch en schoonzoon willen Branon lozen.
  Branon heeft Trump volledig in zijn greep via Breitbart News, welke de spreekbuis van alt-rigth is.
  Tja Trump, je ziel aan de duivel verkopen kan wel eens problemen opleveren.

 3. Two Ravens Black Kettle

  …New York Times journalist Maggie Haberman..

  Welk woordje klopt niet in deze zin.

  (Tip; het is woordje nummer 4. De NYT heeft exact 0 procent met journalistiek te maken. Heeft exact 0 journalisten in dienst)

  Anyhow
  Kushner en Murdoch zijn onderdeel van het probleem.
  De democraat Kushner (zou er iemand verder af staan van Middle America ?) die in bed ligt met Saoedi Arabia en Murdoch tjsa hoe Wall Street wil je het hebben. Murdoch is momenteel bezig Fox nieuws te zuiveren van andersdenkenden en om te vormen tot MSNBC/CNN. Ik vermoed dat Hannity de volgende zal zijn die geliuideerd gaat worden, gevolgd door Tucker. Verbijsterend dat Trump deze totalitaire Gedanken gestapo-griezel vertrouwt.

 4. Blue monday

  Dus Bannon heeft zo’n strategische positie dat Trump hem maar beter te vriend kan houden omdat Bannon de middelen heeft om Trump te breken?

  Direct dumpen als ook maar enig bewijs te vinden is dat Bannon daar President Trump
  mee chanteert.

 5. Bloem

  Als het werkelijk zo is, waarom maken de democratische instrumenten zich daar dan zo druk over?

 6. Guus Geluk

  President Bannon en Jared Kushner bestrijden elkaar al langer dan vandaag. De tweespalt binnen het Witte Huis is immers enorm. Ook de nieuw aangenomen personeelschef lijkt geen orde op zaken te kunnen stellen.

 7. sjun

  Beiden hebben er geen belang bij de ander te bestrijden. Beiden hebben ook hetzelfde doel: draining the swamp. Het zal dus nog wel even duren voordat dit doel bereikt is dus kan Bannon ook de tweede presidentsperiode van Trump nog mee.

  1. ookmaareenmening

   Bestrijden?
   U snapt het niet vrees ik.
   Er zijn medewerkers van Trump welke kiezen voor hun principes, welke reeds lange tijd op de proef gesteld zijn.
   Denk dat voor een aantal de iets te neutrale afhandeling van de gebeurtenissen de welbekende druppel is.

 8. K.Dopper

  De V.S. wordt nu al een half jaar geleid door een aangeschoten vechtende mafia-roedel.
  Treurig en riskant.

 9. Ben Zine

  Begrijp ook niet zo goed wat die Kushner in het Witte Huis heeft te zoeken, gewoon je reinste nepotisme… Bovendien kan een blinde zien dat de combi van Bannon en Kushner niet gaat werken. Kennelijk heeft ook Trump last van “bad judgement”.

 10. Beukman

  Wat een bende.
  Het lijkt erop dat degenen gelijk gaan krijgen die in november al beweerden dat het inhuren van de halve familie Trump én Bannon een tijdbom was.
  De zelfbenoemde Leninist Bannon wil sowieso de Republican Party zuiveren van de conservatieven. Sterker nog:

  “I’m a Leninist. Lenin wanted to destroy the state, and that’s my goal too. I want to bring everything crashing down, and destroy all of today’s establishment.”

  Een clash tussen Trump en Breitbart, daar zit beslist amusementswaarde in.

 11. DolleDries

  Obama had nog geen plasje of poepje gedaan in het Witte Huis of hij had al de Nobel Prijs voor vrede. Daarna begon hij acht oorlogen.

  1. K.Dopper

   Ja, Guus, ook Bannon is door Trump ontslagen.

   Ik zag op CNN een foto vanuit The Oval Office waarop Trump, Pence, Bannon, Priebus, Flynn en Spicer stonden.

   Alleen Trump en Pence zijn nog over.

   🙂

   1. Guus Geluk

    Het doet me wederom erg aan de LPF denken. Wat een troep.

   2. ookmaareenmening

    Vreemd dat dit geen nieuws is voor DDS.
    Dacht dat ze hem hier nogal “verafgoden”.
    Blij dat er nog een alternatieve nieuwsvoorziening is.

    1. Guus Geluk

     Misschien komt het nog, ookmaareenmening. Het ondersteunt wel mijn stelling: raadpleeg meerdere nieuwsbronnen. Bannon hoort nu eveneensbij de slachtoffers van het Trump-gebeuren. Evenals Priebus. En Spicer. En Scaramucci. En…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.