Column Jan Roos: Experts in wegkijken

Na de zoveelste bloedige islamitische aanslag is het weer rennen geblazen richting tv en radio voor alle terrorisme-experts in ons land. De een zijn dood is de ander zijn brood, zeg maar.

Overal op de NPO kunnen ze hun praatje houden. Helemaal niet erg, zo werkt het nu eenmaal, alleen zijn onze vaderlandse terrorisme-experts eigenlijk wel terrorisme-experts? Laten we er eens een paar tegen het licht houden. De afgelopen tijd hoorden we in het nieuws veel van Beatrice de Graaf, Edwin Bakker en Peter Knoope.

Om te beginnen met de all-time favorite van de Publieke Omroep, Beatrice de Graaf. Deze week kwam ze nog met een bijzondere kijk op de terreurzaken. Ze adviseert niet te veel aandacht te geven aan terrorisme. “Het is, hoe gruwelijk ook, meer van hetzelfde. Laat het dan maar een keertje naar pagina 3 gaan, zonder die foto’s.” Aha, dus deze terrorisme-expert is hoepeldepoep een media-expert geworden en vertelt hoe om te gaan met terrorisme in het nieuws. Gewoon niet zoveel aandacht aan besteden dus. Geen foto’s, want het moet namelijk wel een beetje leuk blijven in de krant. Klein berichtje op pagina 3 en klaar. Dat is zoals ze in Noord-Korea doen bij een voetbalwedstrijd van hun nationale elftal, ze zenden de tegendoelpunten niet uit. Na de aanslag in Barcelona verzuchtte Beatrice: “Ik was er zelf een beetje moe van, en ook een beetje moedeloos”. Volgens Beatrcie hebben we in Nederland nog nooit een echte aanslag meegemaakt, de moord op Theo van Gogh daargelaten, vanwege het goede werk van wijkagenten en welzijnswerkers. Maar gaat ze dan straks diezelfde wijkagenten en welzijnswerkers de schuld geven na een aanslag? Ik denk het niet.

Naast dat mevrouw De Graaf terrorisme het liefste buiten een religieuze context plaats – het zijn volgens haar zeggen namelijk mensen en niet zozeer moslims die aanslagen plegen – heeft zijzelf een buitengewoon religieuze kijk op terrorisme. Want volgens belijdend gereformeerde Beatrice, die nota bene voor de Christenunie in de Eerste Kamer wilde plaatsnemen, heeft god het beste met ons voor en zal hij het kwaad overwinnen. Nou, daar is het wachten dan maar op. Samengevat volgens terrorisme-expert de Graaf helpt tegen terrorisme wegkijken, wijkagenten en een monotheïstisch geloof.

Dan Edwin Bakker, hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme aan de Universiteit Leiden en directeur van het Institute of Security and Global Affairs in Den Haag. Bakker riep in de NRC op, waar anders, om onze verloren zonen terug te halen. Nee, het ging hier niet om onze militairen die voor de hobbymissie van Bert Koenders het laatst beetje materieel van defensie aan het verslijten zijn in de woestijn die Mali heet, maar om Nederlandse IS’ers. Een terrorisme-expert die terroristen terug naar Nederland wil halen. Dan ben je niet alleen bijzonder naïef als je denkt dat die jongens opeens goede burgers worden, maar voornamelijk heel gevaarlijk bezig. Het is vragen om aanslagen om dat bloeddorstige spul terug te halen. Toch mag deze man dat overal verkondigen, want expert.

Dan sluit ik af met Peter Knoope. Expert en voormalig directeur van het ICCT, het Internationaal Centrum voor Contra-Terrorisme. Meneer mocht bij ABC, Australian Broadcasting Corp, uitleggen waarom islamitische jongeren kiezen voor terreur. Volgens Knoope komt dat omdat ze worden uitgesloten van goede banen. Mogelijke arbeidsdiscriminatie geeft dus volgens deze terrorisme-expert genoeg reden om vrouwen en kinderen met een busje dood te rijden. Het is dus eigenlijk gewoon “onze” schuld.

Als dit onze experts zijn die de overheid met hun expertise helpen beleid te maken zijn we aardig de pineut, me dunkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ritter

  Er word al 40 jaar “weggekeken”.

  Veel van de huidige ellende betreffende immigratie, islam en integratie had kunnen worden voorkomen als de politici en hun vriendjes in de media 40 jaar geleden de problemen betreffende deze issues openlijk en eerlijk hadden besproken. In plaats daarvan werden de problemen onder het tapijt geveegd en personen die wel de problemen benoemden werden gedemoniseerd of vermoord zoals Pim Fortuyn.
  —————–

  Nederlandse jihadist steunt DENK: ‘Een linkse overheid komt het dichtst bij de sharia’
  https://wnl.tv/2017/08/25/nederlandse-jihadist-steunt-denk-een-linkse-overheid-komt-het-dichtst-bij-de-sharia/

 2. Marija

  Ha Jan heeft weer even lekker gespuugd op het canaille en de wegkijkers hier.
  Probeer maar te relativeren Jan, want het tuig is kennelijk hier al aangekomen, tegelijk met de stromen hoogopgeleide gelukszoekers.
  Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen, schreef ik hier ook al eens over de bizarre toestanden in Amsterdam.
  Ik heb de moed opgegeven, heb medelijden met de kinderen die alles in volle vaart gaan ondervinden.
  Nederland/Europa de speeltuin voor haatdragende moslim-fanatiekelingen, met hun goedkeurende stilzwijgende achterban.

 3. Blue monday

  Na het lezen van de column ben ik helaas niets wijzer geworden….had graag gezien
  of Jan Roos zelf ideeën had of wellicht een andere deskundige kon belichten die er een andere kijk op na houdt….

  Nee overheerst de leegte ;-(

  1. Ni28

   Misschien weet u zelf een oplossing voor dit probleem en houdt u die voor uzelf i.p.v. om Jan Roos te helpen. Dat de tactiek van genoemde deskundigen niet werkt dat hebben wij na al die jaren al gemerkt. Of niet soms?

   1. Peter Selie

    De links deugmens/sneeuwvlokjes zijn super gevoelig en verliezen het goede gevoel in het hoofd bij het lezen van J. Roos z’n column. Pathologische ontkenning en erg allergisch voor feiten en cijfers aangaande de islamisering van Europa, het mooiste is dat ze, zichzelf niet bewust zijn, dat ze voor de overheid en het globalistische corporatisme nuttige idioten zijn en absoluut tegen elke vorm van vrije meningsuiting.

 4. Two Ravens Black Kettle

  De nuttige idioten van de islamisten.

  Nep journalisten die verlekkerd nep-experts ‘ondervragen’ op de inteelt-OnsKentOnsStaatsradio en de inteelt-OnsKentOnsStaatstv met als doel het islamitisch terreur te downplayen en de West-Europese bevolking ongebreidelde zelfhaat en de good ‘le erfzonde aan te praten.
  Met deze drie ‘deskundigen/islam-apologeten/goedpraters’ kan NL zijn borst natmaken.
  Niet de doden, verminkten en nabestaanden zijn de slachtoffers maar die lieve schatten die kinderen neermaaien, platrijden en opblazen.
  En ondertussen dendert de nihilistische Juggernaut voort.
  Keurig uit de wind gehouden door de de Lügenpresse en de Academische Abacadabra duimzuigwereld

  En nooit wordt de vraag gesteld door de ambtenaren van onze Deugende PO-Doofpot-brigade waarom onze Chinese, Koreaanse, Vietnamese, Portugese, Ierse, Peruaanse etc medemensen zich niet opblazen en slachtpartijen aanrichten.
  Want
  Babbelen over de oorzaak, wijzen naar de rond-moshende olifant in de Westerse porseleinenkast, roepen dat de keizer naakt is; staat gelijk aan een sociaal doodvonnis en excommunicatie.

  En dus krijgen we inteelt wegkijk-gesprekken tussen inteelt wegkijk-deskundigen die exact hetzelfde denken als de inteelt wegkijk-ambtenaren (die zich op volstrekt valse gronden journalist durven te noemen).

  25-08-2017. Staatsmedia
  Nog steeds wordt de propaganda en indoctrinatie gefinancierd via de Staatskas.

  Het houdt niet op
  Niet vanzelf.

 5. Punt50

  Wegkijken is de MSM-hobby. Moet van “bovenaf” want het klootjesvolk moet rustig blijven. Dat is nu eenmaal de missie van links MSM.

 6. K.Dopper

  Jan Roos vervult met zijn flodderige stukjes me steeds opnieuw met dankbaarheid: wat geweldig dat deze brulkikker de Tweede Kamer niet heeft gehaald!

  1. Ni28

   Wat is dit gevloek mooi inhoudelijk onderbouwd. Dit voor als u inhoud van een ander eist.

 7. Blue monday

  Volgens de toelichting wie jan Roos is, zou hij nog partijleider zijn van VNL….

 8. Peter Selie

  VIDEO Ooggetuige auto incident Amsterdam Centraal Station 10 juni 2017
  https://youtu.be/PDCKEJ0HwE8

 9. h_keur

  Ik heb zelf het interview met mevr. De Graaf gehoord en wil er dit over zeggen. Ze zat daar op dat moment niet als de deskundige, waarvoor heel vaak wordt uitgenodigd, maar als historicus. Ze gaf aan, zoals Jan ook schrijft er zelf ook moe van te worden en haar mening is, dat de terroristen vooral ook uit zijn op publicatie en dus op deze wijze teveel aandacht krijgt, die onderdeel is van hun strategie. Haar oplossing: zet het nieuws dus op pagina 3. Wel of geen passende oplossing, daar kun van mening over verschillen. Wat ik zelf een veel groter probleem vind, is dat de kernproblematiek niet wordt aangepakt. Dat is wat deze deskundigen weigeren te onderkennen. De voedingsbodem is de leer van de koran, die oproept tot vernietiging en uitroeiing en het indocrineren van de terroristen, door hun steeds in te prenten, dat ze slachtoffers en kansarm zijn. Hun rechten moeten halen zonder daar verplichtingen tegenover te stellen. Die voedingsbodem moet gestopt worden. Het argument godsdienstvrijheid is hier niet aan de orde, omdat zij godsdienst verplichting met strenge voorwaarden eisen, op straffe van vernietiging bij overtreding.
  Deskundigen zouden dat op zorgvuldige wijze moeten uitleggen en toepassen. Dan ben je deskundige. Wat nu gebeurt is prietpraat. Deze argumenten mis ik in het stuk van Jan. Kritiek zonder werkbare oplossingen. Het voegt helaas niet toe, maar sticht nog meer verwarring en bitterheid.
  De oplossing is niet een, twee drie te realiseren, maar mijn voorstel tot een betere aanpak biedt in ieder geval een begin van oplossingen

 10. Floris

  Deze “deskundigen” zijn op hun kakschooltjes (het woord universiteit verdienen die instituten niet meer) volledig links geïndoctrineerd.

  Het linkse gif maakt alles kapot.

  1. h_keur

   Wie zich laat indoctrineren is sowieso slecht bezig. Je behoort een mening te vormen op zelf nadenken en kennis die je opdoet te analyseren. Dat is mijn werkwijze

   1. Floris

    Zelf nadenken wordt tegenwoordig juist afgeleerd op die kakschooltjes. De linkse professoren vertellen ze wat ze moeten denken en dat kakelen ze braaf na.

    Dat krijg je als ideologie de plaats inneemt van wetenschap. De linkse tumor zit overal en we gaan eraan ten gronde.

    1. h_keur

     Floris,
     Interessante opmerking. Juist daarom moeten we niet alleen roepen wat er allemaal fout gebeurt in het onderwijs, maar zelf de confrontatie aangaan met de jeugd en hun leren hoe ze wel met opgedane kennis moeten omgaan. Dit doe ik al vele jaren en met opmerkelijk goede resultaten. En nee, ik weet niet alles, maar kan ook van de inzichten van de jeugd leren en zij van mijn ervaring. Samen op zoek gaan naar feiten en halve waarheden – dat is bewust sommige feiten achterwege laten – om er conclusies aan te kunnen verbinden. Is dat geheel objectief? Nee, dat is niemand, omdat we feiten onbewust wegen op belangrijkheid, hetgeen subjectief is. Vandaar dat meningen verschillend, maar wel oprecht kunnen zijn.
     Geheel terecht stelt u vast, dat die oprechtheid tegenwoordig vaak ver te zoeken is. Maar het is geen reden om daarom maar op te geven. Onze jeugd heeft beter verdiend

     1. Floris

      Wat kunnen wij individueel uitrichten, heer Keur?

      Dit linkse probleem zit enorm diep in de complete westerse samenleving verankerd. En dat al decennia. Ik vrees dat de wal het schip zal moeten keren.

    2. h_keur

     Wat wij zelf kunnen uitrichten is het gesprek aangaan met jongeren, zonder vooroordeel.
     En ja het meeste glijdt voorbij, zoals dat gaat met de meeste informatie. Weet u alle nieuws van gisteren nog. Nee, maar had er daarom gisteren maar geen nieuws moeten worden uitgebracht. Niet elke graankorrel brengt zaad voort, maar die het wel doet, produceert er minstens honderd. Zaai ze steeds allemaal uit en met tien jaar is er voldoende om heel de wereld te voeden. Laat u niet ontmoedigen. Ik gaf al aan dat ik zelf al vele jaren opmerkelijke resultaten bereid, hoewel vrijwel onzichtbaar op het grote geheel.

  2. K.Dopper

   Je laat jezelf nogal kennen, Floris. Niemand neemt je kwalijk dat je indertijd niet de vlijt of de mogelijkheden had om een hogere studie af te ronden maar deze rancune jegens mensen die dat wel konden doen is aandoenlijk.

   1. Feit

    Dopper is HET prototype van een UvA student. Totaal links verknipt.

    Floris heeft gelijk!

    1. Floris

     Een pretstudie zoals sociologie of zo.

     Hij doet zich erudiet voor maar veel algemene ontwikkeling heeft hij niet. Zo meent hij dat Hitler een vroom christen was. Lachwekkend niet?

   2. h_keur

    Dopper, het irritante bij u is dat u steeds afgeeft op andermans status, zonder u enige bijdrage levert tot zinnige oplossingen. Bent u het oneens met iemand, dan deugt ie niet, bent u het wel een dan vindt dat geweldig. Maar zelf een wezenlijke bijdrage leveren, dat bemerk ik nauwelijks bij u. We hoeven het niet eens te zijn met elkaar, maar hou op met dat kinderachtige katten op elkaar. Het leidt tot niets

 11. Robert Leiden

  En dan denkt JR het verschil te kunnen maken bij verkiezingen.
  Waar komt hij mee?
  Het aanschaffen van een vliegdekschip voor 770 mjn, wat in werkelijkheid 2.5 miljard gat kosten.
  resultaat: VNL heeft de kiesdrempel niet gehaald en is opgeheven.
  Gevolg: JR staat vanaf de zijlaan gefrustreerd te mekkeren.

  En dan krijg je dit:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29041790/___Politiepaniek_schuld_media___.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.