Daar gaan we weer! Halve omgeving van Barcelona-moslimterroristen: ‘Maar het waren zulke aardige jongens!’

Een ronduit verbijsterende documentaire over de omgeving van de twee terroristen die afgelopen donderdag in de naam van de islam een bloedbad aanrichtten in Barcelona.

Grote kans dat je nog nooit van het Spaanse dorp Ripoll gehoord hebt, maar zoniet dan heb je dat nu. Het is namelijk de plaats waar de slachters vandaan kwamen die afgelopen donderdag besloten om grote groepen mensen dood te rijden en op te blazen.

En hoe de mensen daar reageren dat hun vreedzame dorpje ineens in verband wordt gebracht met ISIS en jihadistische moordpartijen? Nou, de naam van alle inwoners van dat dorpje is ineens haas. Een Nieuwsuur-documentaire legde de bijna satirische ontkenningen vast van bewoners die echt blijven zweren dat die aanslagplegers zulke normale, geïntegreerde en bovenal aardige jongens waren!

Eens even een kleine bloemlezing doen. Dit is ene Diana de Los Santos:

vlcsnap-2017-08-20-11h15m16s93

Haar dorpsgenoot Fatima Abellan valt haar bij:

vlcsnap-2017-08-20-11h16m15s158

vlcsnap-2017-08-20-11h16m27s18

Ook loco-burgemeester Maria Vilalta doet mee aan de ontkenning:

vlcsnap-2017-08-20-11h28m04s81

En uiteraard was er ook een plekje bewaard voor ‘vertegenwoordigers’ van de plaatselijke moslimgemeenschap:

vlcsnap-2017-08-20-11h27m47s186

En last but not least een brave moeder met een kind op haar arm:

vlcsnap-2017-08-20-11h15m58s255

Ja hoor! Heel normale jongens die even vijftien mensen van het leven beroven. Nemen ze zichzelf dan niets kwalijk? Hebben ze echt alle signalen gemist dat hier twee gevaarlijke jihadisten aan het onstaan waren? Ik waag het te betwijfelen hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. Ritter

  Het is altijd hetzelfde liedje met de gevestigde media.

  Extreem rechts geweld moet (terecht) benoemd worden van de media maar islamitisch terrorisme mag van de media absoluut niet benoemd worden.

  Zelfs extreem links geweld mag van de media niet benoemd worden. Kijk maar wat er met Trump gebeurde toen hij niet alleen rechts extremistische geweld veroordeelde maar ook extreem links geweld veroordeelde en benoemde. Toen werd Trump door de media gedemoniseerd want hij had een media taboe doorbroken.
  ———–
  Opperrabbijn van Barcelona: “Europa is verloren”

  “De opperrabbijn van Barcelona heeft de Joden in de stad opgeroepen Spanje te verlaten.

  De opperrabbijn van Barcelona, Meir Bar-Hen (foto), heeft de Joden in Barcelona na de aanslag van afgelopen donderdag opgeroepen het land te verlaten. Zoals de “Times of Israel” bericht, zei de rabbijn tegen de “Jewish Telegraph Agency” (JTA) dat de Joden in Spanje niet de fout van de Joden in Algerije of Venezuela zouden mogen herhalen: “Ga liever op tijd weg dan te laat.” Bar-Hen riep de Joden van Spanje op grond in Israël te kopen en te emigreren: Ik zeg tegen mijn gemeente: wij zijn voor de ondergang bestemd. Europa is verloren.”

  Spanje zou al jaren een “middelpunt voor terroristen voor heel Europa” zijn geworden. Het probleem zou zijn dat er een grote groep “radicale randfiguren” in Spanje zou bestaan: “en deze wordt steeds sterker.”

  Het zou moeilijk zijn om deze weer kwijt te raken. Dat zou ook voor heel Europa gelden. Bar-Hen zei dat hij niet zou kunnen deelnemen aan de demonstratie tegen de aanslagen waartoe burgemeester Colau Ballano had opgeroepen, omdat de veiligheidsautoriteiten tegen hem hadden gezegd de komende dagen openbare plaatsen te mijden, omdat hij herkenbaar zou zijn als Jood. Bar-Hen zei dat de politici in Europa het gevaar van de terreur niet zouden begrijpen.

  http://www.jta.org/2017/08/18/news-opinion/world/following-terrorist-attack-barcelonas-chief-rabbi-says-his-community-is-doomed

  1. K.Dopper

   “Zelfs extreem links geweld mag van de media niet benoemd worden. Kijk maar wat er met Trump gebeurde toen hij niet alleen rechts extremistische geweld veroordeelde maar ook extreem links geweld veroordeelde en benoemde. Toen werd Trump door de media gedemoniseerd want hij had een media taboe doorbroken.”

   Hij doorbrak geen taboe maar sprak absolute onzin door extreemrechts en extreemlinks op een lijn te stellen. Dat is een bizarre leugen: extreemrechts is ideologisch en juridisch crimineel en veel moorddadiger dan extreemlinks. De vergelijking slaat nergens op.

   1. van Urk

    K.Dopper@ Bescherm Links-extremisme maar weer omdat u denkt dat Rechts-extremisme slechter is. Het zijn allebei foute bewegingen met een gelijksoortige doel! En hoe komt u er uberhaupt bij dat Links extremisten niet moorddadiger zijn? Vroeger hadden ze terroristische takken (RaRa, RAF, Rode Jeugd, Rode Brigades, Action Directe, Weather underground, Cellules Communistes Combattantus enz.) die voor vele doden en gijzelingen veroorzaakt hebben. Als deze demonstraties tegen Rechts zo doorgaan dan zal er ook bij Links weer moordenaars ontspruiten.

    1. K.Dopper

     Zelfs als je meer dan 40 jaar in de tijd terug gaat, van Urk, vallen de slachtoffers van extreemlinks in het niet bij de honderden moorden van extreemrechts.

     Ik praat de acties van extreemlinks niet goed maar ze vormen geen bedreiging voor de nationale veiligheid, extreemrechts dat door mensen als u fanatiek wordt verdedigd, wel.

     1. Augustinyak

      Hutten denkt dat wanneer hij zijn leugens maar blijft herhalen men vanzelf gaat geloven dat het de waarheid is, de smeerlap.

     2. meanstreak2099

      ze hebben opgeroepen om politie te vermoorden en er is gehoor aan die oproep gedaan en nog steeds zegt u dat links goed zit?

     3. K.Dopper

      Meanstreak, hebben activisten van extreemlinks politieagenten vermoord?
      Heeft u meer details?

     4. van Urk

      Ik verdedig extreem rechts niet beste K.Dopper. Het punt is dat extreem-Links valse propaganda over zichzelf verspreiden. U weet wel, zaken over gelijkheid, tolerantie en vrijheid van meningsuiting en nog meer van die democratische standpunten. Uiteindelijk geldt dat voor hen alleen voor Linkse denkers. Het zijn gewoon stalinisten.

     5. bjornvanherpen

      pak nog en pilletje kerel en blijf vooral door dromen en wegkijken, jij hoort zeker ook bij die mensen die roepen dat islam vrede is

   2. Ritter

    K.Dopper

    Trump heeft ondubbelzinnig verschillende malen het extreem rechtse geweld veroordeeld………………maar ook het extreem linkse geweld.

    De extreem linkse demonstranten zijn ,zonder vergunning en gewapend, naar die demonstratie gegaan om deze met geweld te verstoren. Dus zijn ze mede verantwoordelijk voor het geweld.

    Daarom heeft Trump zowel het extreem rechtse geweld en het extreem linkse geweld veroordeeld.

    Overigens een paar weken geleden heeft een linkse demonstrant en Trump hater 6 Republikeinen neergeschoten. Van dat linkse geweld hebben de media geen ophef gemaakt.

   3. Bertje1234

    Niet te vergelijken? Als je de KKK tot rechts gaat rekenen dan kunnen we Black Lives Matters ook wel links noemen. Die hebben toch ook agenten doodgeschoten laatste jaren. De vergelijking was gewoon prima, dat er dit keer alleen door “rechts” een dode viel veranderd daar niks aan. Die mensen zijn met maskers en knuppels op straat gegaan en daar mogen we zeker niks van zeggen. En islamitische aanslagen zitten toch ook eerder bij links dan rechts. Geweld is gewoon altijd fout en dat hoeft niet alleen van rechts benoemd te worden.

    1. van Urk

     Volgens mij werd er niet zo lang geleden in Frankrijk een politieman in brand gestoken door Linkse activisten. En in Griekenland werd een radiojournalist gedood door Links extremisten.

     1. K.Dopper

      Voor die gedode radiojournalist zie ik graag een bron, van Urk.

      Ook in Griekenland is het echter duidelijk dat extreem-rechts veel moorddadiger is: “Als gevolg van racistisch geweld zijn het afgelopen jaar meer dan 400 mensen gewond geraakt en tenminste vier doden gevallen, zo blijkt uit het jongste rapport van de Griekse Ombudsman.”

      https://nos.nl/artikel/556152-gouden-dageraad-aangeklaagd.html

     2. van Urk

      Link werkt weer niet. zucht.. Deze journalist werd in ieder geval vermoord door drie mannen die lid zijn van de Linkse Sect of Revolutionaries.

   4. swetsnek

    TROLL ALLERT

    1. buitenbeentje

     precies. Dat is al minstens de zesde keer deze week dat deze discussie hier gehouden wordt. Dopper wil jullie stangen, Dopper wil zien dat jullie je weer uitsloven om te bewijzen dat hij ongelijk heeft. raad: Ga naar buiten, praat tegen een boom, want die zal eerder luisteren als een doperwt.
     DFTT!

   5. meijer61200

    Dopper (van Jole) kun je niet gewoon je rare bek eens houden? Ga terug naar je inrichting.

    1. K.Dopper

     Sodemieter zelf op, meijer, als je niet in staat bent tot een inhoudelijke reactie.

     Wat kom je hier doen?

     1. Ni28

      weleens nagedacht over uw inhoud?

  2. IkWilOokWatZeggen

   Mocht je met extreem rechts Charlottesville bedoelen, dat was waarschijnlijk een setup, gestaged om Trump te kunnen trainen.
   Alsof de kkk onder Obama niet bestond :-\

 2. Paaldanseres

  Het logo, linksboven op alle foto’s …zegt meer dan genoeg. Blindheid!!

 3. Two Ravens Black Kettle

  “Dit komt uit het niets”

  Was getekend willekeurig, volstrekt uitwisselbare ambtenaar v/d Staatsmedia/RTL (in NL om enigmatische redenen journo genoemd)

  Of zoals de Grote Denker Veilingmeester Vunz van de Antidemocraten’66 zou giechelen; ‘misschien hebben ze wel een stoffetje in het brein. Hihihihihihhhiihiiiihh’

 4. DolleDries

  Ja als we aan het uiterlijk en gedrag kunnen zien dat het moordenaars zijn dan was het allemaal zo opgelost.
  Ik zie trouwens het meest vrouwen reageren ,misschien vallen ze wel op een besneden piemeltje.

  1. Steve Van der Vekens

   Omdat het hygiënischer is.
   Het is dat type vrouwen dat heel de dag aan een flesje water loopt te lurken om de goede bacteriën een handje te helpen…

 5. Ritter

  Een vrouw zegt: “Het verbaast ons echt, want die jongesn waren volledig geintegreerd”.

  Dat geeft goed aan dat mensen niet begrijpen wat “integreren” betekend.

  De meeste moslims integreren niet. Ze kunnen best een baan hebben en de taal goed spreken. Maar dat betekend niet dat ze zijn “geïntegreerd”! De meeste moslims houden vast aan hun islam en bijbehorende gebruiken en gewoonten. Zelfs dus de tweede en derde generatie.

  Vandaar ook dat we steeds meer hoofddoeken zien in het straatbeeld en zelfs burka’s. De laatste jaren zien ik in mijn buurt zeer kleine meisjes met hoofddoekjes. Vroeger zag ik dat niet in mijn buurt. Salafistische moskeeën groeien in aantal en ook islamistische scholen en universiteiten. Enzovoorts.

  Mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran zegt er onderstaande over:

  “Darrya Safai heeft samen met haar man verschillende tandartspraktijken in België. Ze maakt zich zorgen, omdat ze in haar praktijk ziet dat bepaalde tekenen van islamisme en onderdrukking van vrouwen steeds meer toenemen. Dat is volgens haar vooral te zien in de kleding die mensen dragen. “Je ziet dat aan de kledingcode”, vertelt Safai. “Je ziet dat die de gelijkheid tussen man en vrouw niet erkent.”

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  1. marco1

   Goh het is mij niet als enigste opgevallen dat je steeds meer klededracht op straat ziet.Dat begon een jaar of 15 geleden steeds meer te worden maar ligt het aan mij of is het de laatste 5 jaar wel heel snel vaker in het straatbeeld gekomen.

   1. K.Dopper

    Ja, na Fortuyn en Wilders is het klimaat jegens moslims in Nederland steeds vijandiger geworden met segregatie en radicalisering tot gevolg.

    1. Vit

     Ah ja, dat zal het zijn.

    2. Augustinyak

     Des te meer redenen om hen allemaal te deporteren.

    3. Ritter

     K.Dopper

     U draait de zaken om.

     Janmaat, Fortuyn, Wilders , zijn gevolg en geen oorzaak.

     Janmaat, Fortuyn, Wilders zijn een gevolg van de problemen die er zijn met de islam. Al 40 jaar lang. En van de weigering van de media en de politieke elite om de grote problemen die de islam veroorzaakt te benoemen.

     1. K.Dopper

      Nee, voor Fortuyn waren er nauwelijks problemen met de islam. Die zijn pas nadien ontstaan.

    4. van Urk

     K.Dopper@ Onzin. Voor Fortuyn liepen mensen al te mopperen over de toenemende toestroom van islamitische allochtonen. Toen was “Turk” al een scheldwoord geworden voor alles wat bruin getint was.

     1. K.Dopper

      Er zijn altijd mensen die mopperen over anderen, van Urk, voor Fortuyn mopperden mensen op Molukkers, Surinamers, Comunisten en Joden. Dat gemopper is standaard voor een kleine groep. Fortuyn en Wilders exploiteren die groep voor politiek gewin.

     2. van Urk

      Soms is het mopperen niet voor niets geweest gezien hoe Europa nu geterroriseerd wordt door islamitische aanslagen en linkse oproerkraaiers. 😉

    5. nogmaals

     Dopper is te dom om het onderscheid te kunnen maken tussen oorzaak en gevolg.

    6. mening66

     Dopper, dus de aanslagen v al deze geradicaliseerde inteelt idioten, die uit naam van MO alles en iedereen uitmoorden die niet in dat sprookjesboek geloven is de schuld v Wilders en of de hele wereld behalve jouw vriendjes v d islam?
     Jeetje wat een moron moet je zijn?
     Zwaar gehersenspoeld? Of als baby recht op je domme schedel gevallen met als gevolg een zwaar hersenletsel?

   2. Kodi

    Dat zijn toch wel zichtbare uitingen van vervreemdheid van de maatschappij en daarmee de bedreigingen voor onze maatschappij.

    1. K.Dopper

     Hoe vervreemd ben je van de Nederlandse maatschappij als je op het internet bepleit moslims de keel af te snijden, Kodi?

     1. nogmaals

      Hoe vijandig ben je toch ten opzichte van de Nederlandse maatschappij als je 24/7 fanatiek bezig bent om iedereen aan te vallen die de gevaren van de islam en links-extremisme aan de kaak stelt. Neem je dan eigenlijk wel deel aan onze maatschappij, of doe je dat feitelijk niet en zit je 24/7 in een geblindeerde kelderkast op een toetsenbordje te rammen in de hoop op beloning.

  2. Tinneke

   @Ritter dit doet mij ergens aan denken……..wir haben es nicht gewusst!

 6. buitenbeentje

  Ik vind het heel goed dat ze deze mensen aan het woord laten. Het toont duidelijk aan dat moslims niet te vertrouwen zijn, zeker niet als het lieve, leuke, goed opgevoede, geïntegreerde jongens zijn.

  Het toont voor iedereen aan dat het niet ligt aan integratie, niet aan stageplaatsen en niet aan opleiding, maar gewoon alleen maar aan die verderfelijke ideologie, genaamd islam.

  Vooroordelen kunnen mensenlevens redden.

  1. nogmaals

   Ik sluit mij aan bij buitenbeentje!

   1. Kodi

    Ik ook.

  2. Kodi

   Ik heb nog nooit een Muzelman of een Islamofiel op z’n taqiyya vertrouwd en zoiets blijkt heel verstandig te zijn.

   1. K.Dopper

    Moeten we Kodi wel vertrouwen in zijn oproep alle moslims de keel af te snijden?

    1. Chris Schoneveld

     He Dopper, Ik kom af en toe eens langs bij De Dagelijkse Standaard en het valt me op dat jij in je eentje de hele boel probeert op te stoken. Alleen iemand die werkloos is en niets anders om handen heeft kan zoveel tijd besteden aan commentaar leveren. Heb je niks anders te doen, arme kerel?

     1. K.Dopper

      Chris Schoneveld weet mogelijk niet dat de ad hominem een redekunstige drogreden is.

      Niet iedereen is tot een goede inhoudelijke discussie in staat.

     2. Floris

      De heer Schoneveld stelt de huispsychopaat een voor de hand liggende vraag.

      Uiteraard bevalt die vraag hem niet, want hij voelt zich “betrapt”. Betrapt op het feit dat hij hier bijkans 24/7 aanwezig is met z’n zinloze getrol.

      Dus, en daar zien we weer de typische onaanspreekbaarheid van een psychopaat, begint hij wat te blaten over ad hominems hetgeen nergens op slaat in een futiele poging z’n gezicht te redden.

      Wat een zwakke vertoning weer.

  3. Bertje1234

   Vooroordelen kunnen gewoon realistisch zijn. Laats was bij Huberto Tan ook een vader franse terrorist. Hij had een hele waslijst met punten die ieder weldenkend mens zouden doen schrikken, maar in zijn ogen was het gewoon een fanatieke moslims tot vlak voor de aanslag.

 7. nogmaals

  Aan de islamapologeten op dit forum:
  Als je dit leest en je gelooft dat het echt de waarheid is (en dat moet je wel, want het wordt door de NOS gezegd), dan kun je toch niet anders dan concluderen dat je door de islaminvasie en het steeds maar weer goedpraten van die ellende je eigen ongelukkige toekomst hebt veroorzaakt. Of je moet, net als beukman, de islam schoonpraten, en zeggen dat het een Marokkanen-probleem is.

 8. K.Dopper

  Het is inderdaad een bizar gegeven dat moslimterroristen voor hun afschuwelijke daad zelden signalen afgeven of tonen dat ze criminele terroristen zijn. Bijna altijd is de omgeving, en zelfs familie, stomverbaasd.

  1. nogmaals

   @dopper
   Goed dat je dit nu eindelijk inziet.
   Het is een reden temeer om te stoppen met de islaminvasie.

  2. Feit

   Bizar he? En heel eng. Super gevaarlijk. Denkt u ook dat het een hoger percentage van de moslimgemeenschap is die dit kan/gaat aanrichten doordat niet alleen de hardcore islamieten hiertoe in staat zijn maar ook de “lieve jongens”? Echt verschrikkelijk!

   Of kijkt u wederom weg en veroordeeld u liever de mensen die dit wel inzien?

 9. Rex Gildo

  Het waren zulke lieve jongens!
  Natuurlijk; voor hun moeders waren het prinsjes en de omgeving had ’t nooit van hen verwacht.
  We zijn dergelijke uitspraken inmiddels kotsbeu.
  Het feit, dat iemand tot zoiets weerzinwekkends in staat is, zegt genoeg over de criminele instelling bij die gasten, voortkomend uit het misdadig geloof, de salafistische islam.
  Gezien de ultraconservatieve lading van deze verderfelijke ideologie, zou je bij het terrorisme in Barcelona kunnen spreken van extreem-rechts geweld.

 10. Vit

  Hadden ze dan verwacht dat het luidkeels op straat verkondigd zou worden, het zijn juist jouw aardige buren.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Is het jullie ook opgevallen dat dit nieuws al weer is verdwenen uit de media ?
  Te druk met Charlottesville en Breivik.
  Te druk met het lynchen van andersdenkende
  Stel je toch eens voor dat we geen Gedanken Gestapo hadden (in NL journo’s genoemd)
  Geen Staatsmedia
  Maar (laten we iets radicaals bedenken) bijvoorbeeld een tv/debat programma waar ook de andere kant aan mag schuiven.
  Iemand die toendertijd mocht opmerken dat de Arabische Lente misschien niet iets is om verplicht te gaan buikdansen.
  Iemand die mocht zeggen dat ongebreidelde massa-immigratie en islamisme niet per definitie heilzaam zijn.
  Iemand met een andere mening
  Radicaal
  Ik weet het
  En daarom zal het ook nooit gebeuren.

  Ik ben pessimistischer dan ooit
  De Gedanken-Gestapo en de islamisten zijn aan het winnen.
  Youtube wordt opgeschoond
  Universiteiten zijn inmiddels gezuiverd van dissidenten
  Thought Crimes zijn erger dan het industrieel verkrachten van 1500 meisjes
  W-Europa is kapot
  Moreel failliet
  En de afgrond prijkt onder onze voeten.

 12. Bertje1234

  Tja mensen zijn nu eenmaal blind door politieke correctheid. Als we eindeloos horen dat islam vrede is en het maar een klein groepje extremisten is dan gaan velen dat gewoon geloven. Als iemand zich kleedt als Bin Laden en dezelfde massamoordenaar aanbidt, hetzelfde boekje leest waarin staat dat het een missie is om ongelovigen te doden, dan zouden alarmbellen moeten rinkelen. Mensen worden er niet door getriggerd. Als je echter in het openbaar bij een debat in bijvoorbeeld de balie een pvv-programmapunt voorstelt, dan gaat het alarm rinkelen in de linkse hoofden.

 13. jowyajax

  Grootste onzin de moslim ouders weten helemaal niet wat hun kinderen op straat doen. Dit is gewoon ruig criminelen terroristen

 14. Ni28

  De moordenaars waren tot nu toe altijd brave, aardige en geïntegreerde jongens. Daarom zeiden de vroegere generaties altijd dat Arabieren onbetrouwbaar volk zijn. Alleen mag je het vandaag de dag niet zeggen, het heet framen. Iedereen loopt liever met stront in de ogen en ontkent hardop de waarheid. Alleen de doden zwijgen.

 15. Ni28

  18@ Het makkelijkste weg is om de schuld af te schuiven naar degene die daarvoor waarschuwt.

 16. Punt50

  Weer het zelfde standaard riedeltje. Is er nog iemand die dit serieus neemt?

  1. van Urk

   Een compleet toneelstukje alsof het goede vrienden of familieleden waren van deze jongens. Ik verbaas me soms over de goedgelovigheid bij sommigen.

 17. Two Ravens Black Kettle

  De MSM ontkent en doofpot.
  Eeuwenlang oeverloos babbelen over tweets van Trump
  En zelfgenoegzaam p*issen over de dampende lijken van kinderen
  “we moeten er maar aan wennen (tot voor kort was het nog “onzin allemaal hysterie maar ze zijn inmiddels geëvolueerd naar “ik wen er al aan”)
  Laat het op U inwerken
  Geëvolueerd van
  “Niks aan de hand”
  Naar
  “Ik wen er al aan”

  Geen enkele tussenfase
  (misschien hadden we de boodschappers niet moeten lynchen, misschien zouden we toch op het verkeerde spoor. Niets van dat)

  Van
  “Niets aan de hand”
  Naar
  “Ik wen aan dode kinderen”

  Kwaliteitsjournalistiek

 18. lanex

  Ach, het is hier precies hetzelfde. Gisteren een uur of vier radio NPO1, een gesprek met een terreurdeskundige en de NPO dame.
  Nooit zoveel dommigheid gehoord, ze wilde met haar zalvende irritante stem maar niet begrijpen dat er meer achter zit dan getroebleerde pubers die geen baan of stage plek hebben. Het woord islam werd niet één keer benoemd, en hier moet je beginnen om überhaupt dit te snappen. Nee ze gaan het uit de weg, net als deze mensen het ontkennen!

  1. van Urk

   lanex@ Ken ook veel niet-moslim jongeren die geen baan of een stageplek hebben of een crimineel achtergrond hebben. Waarom hebben die dan nooit gedacht van: Laat ik maar een busje gaan huren en op mensen gaan inrijden of ik ga mijn broodmes even uitproberen bij het grote publiek? Er zit ook veel meer achter wat niet openlijk bij verteld wordt.

 19. K.Dopper

  Betekenisvol is ook dat dit soort terroristen voor hun acties zelden in de moskee waren aan te treffen. Vaker bleken het kleine criminelen of verwarde losers.
  Gelovige moslims zijn kennelijk minder tot geweld geneigd.

  1. van Urk

   Dit soort criminelen en losers kijken naar hun stoere bewapende Jihadistische broeders en denken: Daar wil ik ook bij gaan horen en of spelen daarom die aanslagen na. Goede jongens die kattenkwaad gingen uithalen met zeer ernstige gevolgen.

   1. K.Dopper

    Waarmee van Urk impliciet erkent dat het allemaal inderdaad weinig met de Islam te maken heeft.

    1. Ngatimoto

     Het gaat om de opvoeding die je thuis krijgt, het erfgoed van je ouders en verdere familie.

    2. van Urk

     K.Dopper@ Een theorie dat Links vaak mag gebruiken. Zelf vindt ik het te complex om te vertellen wat de echte oorzaak hiervan is omdat niet alle terroristen een crimineel of kansloos verleden hebben. Ik heb met Beukman gezamenlijk ook al de vraag op tafel gelegd waarom ons land nog steeds bespaard is gebleven van grote aanslagen. Ligt het aan onze uitstekende sociale voorzieningen? Of aan onze wetsregeling? Integratieprocedures of is onze veiligheid beter gewaarborgd dan bij andere landen met het oog dat onze inlichtingendienst beter zijn werk doet dan hun buitenlandse collega,s?

     1. K.Dopper

      @van Urk,

      Ik denk dat we in Nederland, ondanks het gebral van Wilders c.s., een beter integratiebeleid voeren dan in de meeste andere landen en daarmee radicalisering weten te beperken.
      Eerlijk gezegd denk ik nochtans dat het puur geluk dan wel toeval is dat aanslagen ons bespaard zijn gebleven. Laten we ons wel bedenken dat Nederlandse bommenwerpers af en aan vliegen in islamitische landen en al meer burgers doodden dan moslimterroristen hier ooit zullen realiseren. Ze hebben dus een goede reden om ook tegen ons een ferme wrok te koesteren.

     2. Punt50

      Hallo doperwt, die moslims willen helemaal niet integreren man. Lul toch niet zo stom. Vervolgens geef je zelf feilloos aan dat die moslims niet bij ons horen, kijk maar;

      “Ze hebben dus een goede reden om ook tegen ons een ferme wrok te koesteren.”

      En daarom zeg ik, weg met al die lui en hun haatcult uit Europa. Verplicht oprotten.

     3. van Urk

      Daarom juist. Die reden om ons te haten is net zo groot. Nu is het wel zo dat er enkele dreigingen in ons land waren geweest maar dat dit weer snel werden opgelost. Ik heb daarom nog steeds de volste vertrouwen in op onze mensen die dagelijks proberen onze veiligheid te waarborgen.

     4. Beukman

      @Urk
      Wat wij vooral anders doen dan GB, Frankrijk en België, is dat we er bovenop zitten. De politie heeft voor een deel een informele functie, waardoor hij meer wordt vertrouwd. Hij is niet de autoritaire boeman zoals elders. Er is verder een netwerk van buurtregisseurs, gezinscoaches etc., die werkelijk trachten samen ipv langs elkaar heen te werken. Problemen worden hierdoor vaker en bij tijd gesignaleerd.

      En in Nederland heb je geen ghetto’s zoals in de eerder genoemde landen. Buurten zijn of worden opgeknapt en schoongemaakt of gehouden.

      Wat daarnaast met name in Frankrijk een rol speelt, is dat het beleid niet is gericht op integreren maar op assimileren. Dat laatste is een volkomen achterhaalde opvatting die alleen maar averechts heeft gewerkt. Subgroepen willen koste wat kost iets van hun eigen identiteit houden, en als ze hierin worden tegengewerkt, gooien ze de kont tegen de krib. Wat te merken is.

      In Nederland is het buurtwerk gelukkig nog niet geheel wegbezuinigd. Ik denk dat deze factoren hebben helpen voorkomen dat er sinds de Hofstadgroep nog heftige dingen zijn gebeurd in Nederland – Karst Tates en T. van der Vlis buiten beschouwing latend.

 20. Duckday

  Ja vandaar dat ze zo makkelijk aanslagen kunnen plegen Ze denken niet door als je je rustig houd en je ziet er netjes uit kan je in hun ogen zo iets niet doen Altijd het zelfde liedje daarna verbaast verast Maar ja er komen er steeds meer bij en de EU doet er geen bal aan De politiek is gewoon onbekwaam Grenzen dicht .Je kunt zien en merken het zijn altijd de zelfde en maar ontkennen Wanneer gaan die rolluiken van de ontkenners eens open misschien als ze zelf eens getroffen worden

 21. Ngatimoto

  De nazi beulen namen ‘s-morgens met een kusje afscheid van hun gezin en begonnen hun routine van Joden uitmoorden. Kwamen in de avond weer thuis en gingen op in de warmte van het gezin. Hele normale fatsoenlijk burgers, geliefd in de omgeving en actief als vrijwilliger bij de voetbalclub.
  Nou mensen dat gevoel heb ik echt niet als ik een moslim zie. Allemaal verraders en schijnheilige figuren denk ik dan. Ze voelen zich hier NIET thuis maar blijven wel? dan heb je een dubbele agenda, dan wordt je aangestuurd.

 22. DolleDries

  Nieuwe aanslagen zullen volgen, ook in Nederland
  De mesaanval in Finland was een kleinere aanslag van het netwerk, maar eiste wel de levens van twee Finse vrouwen. De Europese veiligheidsdiensten hebben geen idee in welke van de genoemde landen, waaronder dus ook Nederland, de volgende aanslagen zullen plaatsvinden.
  Zolang die op kleine schaal plaatsvinden, bijvoorbeeld een Marokkaan die in de metro plotsklap op medepassagiers begint in te steken, eentje die met zijn auto op winkelende voetgangers inrijdt, of een ander die een nietsvermoedende Nederlander van het perron voor de aanstormende trein duwt, zullen ‘onze’ autoriteiten en media er alles aan doen om iedere link met het islamitische terrorisme, en met het Marokkaanse ISIS netwerk in het bijzonder, te ontkennen, en zullen we enkel over loststaande ‘ongelukken’, ‘incidenten’ en ‘individuele acties van een verwarde man’ lezen. Alles, inclusief pure misleiding en harde leugens, om de in werkelijkheid niet meer bestaande maatschappelijk ‘rust’ nog zo lang mogelijk te bewaren.
  Xnieuws

  1. DolleDries

   Er zijn veronrustende signalen dat de aanvallen in Spanje en Finland niet meer dan de openingsschoten van een massale woeste aanval zijn, die door het ISIS netwerk wordt voorbereid.’ De bommen’fabriek’ in Acrona, die per ongeluk werd opgeblazen –waarbij de imam die de jonge Marokkanen rekruteerde en radikaliseerde vermoedelijk is omgekomen is hard bewijs dat het Marokkaanse netwerk van plan is om op zeer grote schaal dood en verderf onder de Europese bevolking te zaaien.

  2. K.Dopper

   Ik zag tot mijn opluchting dat dit verontrustende nieuws van Xnieuws afkomstig was. Dat hoeven we dus niet serieus te nemen.

    1. K.Dopper

     Van Urk heeft een fijne neus voor extreem-rechtse bronnen: “Wired.com’s Noah Shachtman wrote in 2001 that the site “clearly reports with a point of view; the site is unabashedly in the hawkish camp of Israeli politics”. Yediot Achronot investigative reporter Ronen Bergman states that the site relies on information from sources with an agenda, such as neo-conservative elements of the US Republican Party, “whose worldview is that the situation is bad and is only going to get worse,” and that Israeli intelligence officials do not consider even 10 percent of the site’s content to be reliable. Cornell Law professor Michael C. Dorf calls Debka his “favorite alarmist Israeli website trading in rumors.”

     https://en.wikipedia.org/wiki/Debkafile

     Dit gebral hoeven we dus ook niet al te serieus te nemen.

     1. van Urk

      K.Dopper@ Ik ben er mee bekend dat Debka niet door iedereen als betrouwbaar wordt gevonden.

 23. meijer61200

  Het zou fijn zijn als niemand meer reageert op troll Dopper. Deze psychopatische knurft komt kennelijk hevig fappend aan zijn gerief van alle onzin die hij uitkraamt. Waarom worden zulke stumpers niet gebanned?

 24. marco1

  De vraag is willen we meer of minder van dit soort aardige jongens in Europa?

 25. Paul

  Het feit dat het zulke aardige jongens waren en goed geïntegreerd maakt het alleen maar gevaarlijker.
  Zo kunnen ze makkelijk onder de radar blijven.

  Ze kunnen je dus gewoon waar je bij staat voor de gek houden en ondertussen als onschuldige knapen gevaarlijke aanslagen plannen.
  De London bombers van 2005 waren ook goed geïntegreerd en hadden een goede opleiding, en mensen die hen kenden dachten ook positief over hen.

 26. Nasrani

  Het waren zuke aardige jongens. MeT nadruk op ‘waren’. Gelukkig zijn ze dood. Met nog een leven voor zich kozen ze voor een ideologie die naar de dood leidt. De naieve minderheid vraagt zich af hoe dat kan? Gelukkig heeft ‘rechts’ antwoorden waar ‘links’ met de schouders ophaalt. De rechtse tijden zullen komen, ongeacht het geneuzel van de linkse wegkijkers.

 27. DennisEijs

  Dat is dus juist het probleem. Dus niet duidelijk geradicaliseerden, maar ‘gewone’ jongens. Dus het gevaar loert overal.

  1. Kodi

   Gewone jongens… Dit is overal in Nederland op scholen al het nieuwe normaal:

   Zelfs radicalisering bij kleuters, leraren slaan alarm

   Leraren van een basisschool in het Belgische Ronse slaan alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern document. ,,Ze noemen andere kinderen varkens en ongelovigen. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen.”
   http://www.ad.nl/buitenland/zelfs-radicalisering-bij-kleuters-leraren-slaan-alarm~a5cde429/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

   En jong geleerd; Oud gedaan. Het gif van de haat wordt de Moslimkindjes al bij geboorte met de paplepel meegegoten. Geen wonder dat de Islam alleen maar ellende brengt.

 28. Steve Van der Vekens

  Eigenlijk weten ze gewoon niets van die gasten, ieder heeft immers zijn of haar eigen leven.
  Maar om toch op tv te mogen komen zeggen ze maar dat ze zo zacht als negerinnetetjes zijn.
  Want zeggen dat ze altijd al wisten dat het crapuul was, kan hen als racist wegzetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.