De volgende in de rij: het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum krijgen genderneutrale toiletten

En we zijn weer bij een nieuwe aflevering aangekomen van ‘Heel Amsterdam Bakt Er Niets Van’ (jaja stomme woordgrap) waarin het Rijksmuseum (de plek waarin de traditionele kunst hoogtij viert) en het Stedelijk Museum (dat lelijke gedrocht dat lijkt op een bad) gender-neutrale toiletten introduceren.

Na de gemeente Amsterdam en de NS komen ’s lands bekendste musea ook voor hun gender-neutrale plannen uit. Van het Stedelijk Museum hadden we het natuurlijk wel kunnen verwachten. Dit bastion van progressieve kunstwerken en (post-)moderne onzin komt naar mijn idee zelfs veel te laat met dit vooruitstrevende beleid. Maar ze hebben wel een goede argumentatie voor hun beleidskeuze:

Wij willen drempels verlagen en vinden het belangrijk dat iedereen een keuze heeft.

Natuurlijk, en met elk marxistisch construct wordt de keuze voor het gemak beperkt tot één keuze. Het Rijksmuseum wil het eind van dit jaar of het volgende jaar introduceren. Zelfs ’t Van Gogh Museum denkt er over na om gender-neutrale toiletten in te voeren, maar de directie ziet zelf ook in dat er niet zonder nadenken toegegeven moet worden aan de gender-neutrale rage:

We hebben natuurlijk bezoekers uit heel de wereld, dan kunnen we hier heel progressief zijn, maar we moeten ook rekening houden met gevoeligheden van bezoekers die daar misschien nog niet voor openstaan. Ik weet niet of het onze rol is om dat af te dwingen.

Dat is nu eens een goed overdachte argumentatie waaruit nog weleens goed beleid zou kunnen voortkomen. Daarnaast is niet iedereen onder de indruk van deze cultuur-marxistische rage:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Arubano

  Knet.Ter.Gek.

  1. loritta

   Inderdaad de enige goede reactie:

   Knet.Ter.Gek.

  2. hans-e-pans

   Misschien moeten ze afkorting van NS maar verklaren als Niet Sporend.

 2. Ruud562

  Dat Rijksmuseum heeft toch al de onderschriften van zijn schilderijen waarin over negers werd gerept aangepast? Want de vermelding negers in de onderschriften is racisme, hé!, Daarom, wat kan je dan nu van die dwazen anders verwachten.

 3. SlimK1nd

  Ja waanzin. We praten over 0,5 procent van de bevolking. Da’s een miniem beetje mensen. En die gaan allemaal naar het Rijks en het Stedelijk? Ik vind “beste mensen” ipv “dames en heren” prima, da’s zelfs makkelijker bij presentaties en dat deed ik geregeld. Maar gezellig samen met de dames naar het toilet en dan daarna handen wassen, en haar goed doen etc. Ik kan mij niet voorstellen dat veel mensen dat echt leuk vinden. Dit is een Deugridder offensief. Kijk onsch eensch deugen!

  1. DutchDropveter

   eigenlijk moeten we ons allemaal als man een week lang als wijf gedragen en dus ook op een wijven toilet gaan zitten (kakken) eens kijken hoelang dit goed gaat bij de groene bakfiets huismoedertjes.

   Ik zit nog te wachten op de moeders die zijn hetro kind homofilie aanpraat omdat het hip is om te zeggen dat je kind gay is. Want kijk mijn kind eens geaccepteerd worden als homo. Kots!

 4. DutchDropveter

  Op naar de nul bezoekers, de subsidie kranen kunnen weer wagenwijd open voor deze extreem linkse hobbies.

  Een museau moet volgensmij informerent zijn, zeg hoe zit dat eigenlijk met chromosomen en welke bepalen je gender; dat zijn XY en XX, ah 2 varianties mogelijk? Correct! mooi man en vrouw dus, alles wat daar tussen zit moet gewoon de knoop door hakken er bestaat geen manwijf of een wijfman, je kiest gewoon.

  En ja meneer / mevrouw de Vreer dat is dan de ene week de vrouwen toilet en de andere week de mannen toilet, let wel de normale man wil geen last van je je bent niks MEER, iets wat ik steeds aanvoel komen; ik ben achtergesteld dus verdien nu het twee dubbele.

 5. Beukman

  Handig! Ik bezoek beide musea regelmatig, en in hoge nood ben ik zelf volstrekt genderneutraal. Zo’n extra plee erbij betekent waarschijnlijk: nooit meer wachten.

  1. DutchDropveter

   geloof me maar er komt geen plee bij, waarschijnlijk zal het invalide toilet gehalveerd worden waardoor invalide mensen met een grote rolstoel voortaan niet meer naar binnen kunnen.

   Gevolg? discussie tweedekamer, moet verbouwd worden, Rijks gaat 10 jaar dicht om genderneutrale toileten te realiseren in extra vaganza regenboog patroon op de muren.

   Wat is het volgende? Drinkbakken voor honden met een identeitscrisis? miaw-oef!

   1. DutchDropveter

    om vervolgens over 10 jaar de discussie te hebben;
    Waarom hebben we gescheiden toiletten? man en vrouw (en transgender) zijn 100% gelijk dus mannen moeten ook extra lang in de rij staan vinden we eerlijk!

    1. Beukman

     @Drop
     Tja, zo bekeken kunnen deze musea een voorbeeld nemen aan de NS. Die hebben al sinds jaar en dag genderneutrale plees op de treinen.

     1. buitenbeentje

      ja, tussen de rails.

   2. K.Dopper

    Ik adviseer daarvoor een mannentoilet op te offeren. Daar staan nooit rijen voor en mannen (die een beetje fris in hun hoofd zijn) interesseert het ook geen fuck.

 6. dark hole

  Ik vroeg me al een tijdje af hoe dit wilt controleren….dat wil zeggen..wie mag er op de gender-neutrale pot en wie niet. Het schijnt dat je daarvoor een pas nodig hebt…een pedo-pas! Vroeger….ja in die goeie ouwe dagen 🙂 moest je als pedo bijvoorbeeld in de bosjes bij een speeltuintje staan te rukken…of als vertrekken naar de openbare toiletten…Maar nu..godzijdank met al die nieuwe voorzieningen kunnen alle geestesgestoorden en viespeuken zich lekker vergapen

 7. dark hole

  …en de spellingscontrole heeft mijn tekst verkloot 🙂 of is deze omschrijving genderneutraaltechnisch niet in orde 🙂 🙂 🙂

 8. AmyRoos

  Het is toch ook schandalig dat invaliden maar één soort toilet hebben, dit moeten er ook minstens drie worden anders is het niet eerlijk.

  Thuis heb ik één genderneutrale toilet en is tevens stilteruimte.

 9. Alpenmelk

  dan wel graag met tegeltjes in alle kleuren van de regenboog

 10. Adriaan

  Wat een gezeik

 11. SlimK1nd

  Een toegift voor de liefhebbers. Denk je eens in, de dag dat je dochter geboren wordt heet ze niet “meisje” of “dochter”, maar ‘het kind’. https://twitter.com/SlimK1nd/status/892392734828490753

 12. HaZ

  Ook de PvdA spreekt een genderneutraal woordje mee……..Wen er maar vast aan :

  Vacature beleidsmedewerker & communicatie (x/v/m)
  door Redactie op 1 augustus 2017

  De Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA is op zoek naar kandidaten (x/v/m) voor de functie van beleidsmedewerker & communicatie voor 32 uur per week in een team met drie andere medewerkers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.