Dronken Amerikaanse toerist doet een ‘Heil Hitler’ in Duitsland. Wordt pardoes in elkaar geslagen

Zo.

Een Amerikaanse toerist die dacht dat het leuk was om Duitsers even aan hun minder dan plezante geschiedenis te herinneren kwam vannacht thuis van een koude kermis. Toen hij een paar keer de Heil Hitler groet had gebracht besloot een inwoner van de stad Dresden namelijk om even orde op zaken te stellen:

Police say a drunken American man was punched by a passer-by as he gave the stiff-armed Nazi salute multiple times in downtown Dresden.

Dresden police said Sunday the 41-year-old, whose name and hometown weren’t given for privacy reasons, suffered minor injuries in the 8:15 a.m. Saturday assault.

Volgens de politie had de man “een uitzonderlijk hoog alcoholgehalte in zijn bloed,” wat zijn wangedrag enigszins verklaart. Maar zelfs dan is het geen excuus, in ieder niet geval niet voor de wet. Want ja, de Duitse autoriteiten onderzoeken mogelijkheden om hem op juridische wijze aan te pakken. Het is in Duitsland immers verboden om nazi symbolen of slogans te gebruiken.

Hoewel de actie van de Duitse burger die erop los sloeg te verklaren is — als Duitser wil je dat soort ongein natuurlijk al helemaal niet zien — is de politie ook naar hém op zoek. Hoewel het de ANTIFA-beweging zal verbazen is geweld in dit soort situaties namelijk óók niet acceptabel.

Overigens is het al de tweede keer in korte tijd dat een toerist op deze manier aangepakt wordt. Op 5 augustus werden twee Chinese toeristen betrapt toen ze foto’s van zichzelf maken voor het Reichstag-gebouw in Berlijn. Ook zij brachten toen de Hitlergroet.

Tip voor mensen die Duitsland willen bezoeken: doet dat nou niet. Zo, gratis en voor niets een mooie tip voor wereldreizigers. Kusje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. sjun

  Toch zijn de mensen behoorlijk tolerant in Duitsland https://m.youtube.com/watch?v=uODtX8Xn1zA

 2. Floris

  Rob Muntz kwam er beter van af:

  https://www.youtube.com/watch?v=KqKEILPXyvs

  1. Laaghlandt

   Ja.. hij mag nooit meer in Wenen komen geloof ik. Of zit ik er naast. Lang geleden dat ik die aflevering heb gezien. Dank u voor het posten. Was zeer grappig. Vond hem ook grappig als Amerikaanse TV dominee.

 3. Laaghlandt

  Ik vind het grote onzin dat sommige symbolen verboden worden. De meeste van deze symbolen horen al sinds mensenheugenis bij de Germaanse cultuur en geschiedenis. Maar ja, die symbolen dragen, draagt ook bij aan liefde voor je eigen land, voorouders, cultuur en historie. En dat is natuurlijk ook niet goed!

  1. K.Dopper

   Je doelt, naar ik aanneem, op het hakenkruis dat je kennelijk beschouwt als een uiting van onze cultuur en grote liefde voor het vaderland uitdrukt?

   1. Laaghlandt

    Nee.. ik doel op andere runen en symbolen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.