Duitsland blijft zichzelf de vernieling in helpen: Mutti Merkel ruimschoots aan de leiding in peilingen

Het goede nieuws: de sociaaldemocraten hebben geen schijn van kans.

Met nog maar zes weken te gaan tot de verkiezingen kunnen Duitse kiezers zich opmaken voor nog een paar jaar Angela Merkel. Sociaaldemocraat Martin Schulz, die door zijn partij uit Europa werd gehaald omdat hij zogenaamd de enige linkse politicus was die Merkel kon verslaan, maakt geen schijn van kans.

Ja, dat kunnen we nu al zeggen. Waar Schulz’s SPD en Merkels CDU enkele maanden geleden nog nek-aan-nek gingen heeft Schulz nu namelijk een achterstand van maar liefst 14 procent op Merkel. Dat is een onoverbrugbaar verschil, zéker als je bedenkt dat de media hem nu al tijden promoten, maar dat lijkt allemaal totaal geen effect te sorteren.

Tot zover het goede nieuws: Schulz wordt niet de nieuwe bondskanselier van Duitsland. Dat is winst.

Helaas betekent dit niet dat Duitsland dús feest kan vieren. Zoals Rob Goos terecht zegt op Twitter heeft Merkel er tijdens haar leiderschap namelijk een echte puinhoop van gemaakt. Ja, op economisch gebied is het allemaal best te doen in Duitsland, maar op elk ander vlak is het vreselijk. Zéker als we naar immigratie en integratie kijken.

https://twitter.com/Rob_Roos/status/896721400458878976

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet denkt daar net zo over, wat dan ook de reden is dat hij de tweet van Rob Goos geretweet heeft:

Screen Shot 2017-08-14 at 09.36.18

Daarmee is Baudet dus één van de weinige Nederlandse politici met de moed om de waarheid te vertellen over Merkel, de vrouw die er in haar eentje verantwoordelijk voor is dat Europa overspoeld is door een asieltsunami én dat Zuid-Europa nog altijd op instorten staat.

Onder Schulz zouden die problemen ongetwijfeld nóg groter zijn, maar dat zegt minder over Merkel dan over Schulz’s idiote politieke opvattingen. Blijkbaar wonen de enige Europeanen die dat nog niet door hebben in Duitsland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. K.Dopper

  Ik vermoed dat de SPD nog wel bijtrekt en een CDU/SPD-coalitie mogelijk wordt.
  Het maakt niet zoveel uit: Merkel is pro-EU en kan samen met Macron de EU een stevige boost geven richting federale staat, dat is na het drama van de Brexit noodzakelijk en nu ook goed mogelijk.

 2. Guus Geluk

  Het is een heugelijke mededeling dat het populisme in Duitsland geen wortel lijkt te schieten. Het lijkt erop dat Rutte het gelijk aan zijn kant had: de kwartfinale, de halve finale en nu de hele finale.

  1. K.Dopper

   Niet alleen in Duitsland is het rechtspopulisme feitelijk weggevaagd, Guus, ook in landen als Nederland, Frankrijk, België en Italië.

   We gaan een periode in van een veel sterkere invloed van links-liberalisme en een pro-EU-gezindheid. De kiezer heeft na het gestuntel van Wilders, de leugens van Farage (met de Brexit-ramp tot gevolg) en de corruptie van Le Pen zijn lesje geleerd. Niemand zit op chaos en ellende te wachten.

   1. George van de linden

    K.doppertje,

    Dus u verwacht dat er geen chaos en ellende gaat ontstaan in West-Europa…ook niet door de steeds maar aanhoudende en groeiende migranten(criminelen) stroom?

   2. IJscoman

    Wat Dopperwt feitelijk beoogt te zeggen is dat het linkse blok van socialistische partijen (kartel) samen met de gezamenlijke media (de policor leugenbrigade) er in slaagt dusdanig te demoniseren, liegen en verdraaien dat het domme stemvee braaf de voorgeprogrammeerde keus maakt en realistisch rechts geen enkele kans maakt binnen het democratisch proces.

    1. K.Dopper

     Nee hoor,

     Ik denk dat het Duitse volk met het volle bewustzijn gaat kiezen voor CDU, FDP of SPD. Dat zijn alledrie fatsoenlijke en professionele partijen die een pro-Europese koers varen. Dat is precies wat de overgrote meerderheid van het Duitse volk (maar ook een meerderheid van de kiezers in alle lidstaten) wil.

   3. Guus Geluk

    Ik ben geen linksliberaal, maar ik hecht wel waarde aan politieke stabiliteit. De christendemocrate Merkel en de liberaal Rutte, hebben die gedurende een lange tijd gebracht. Als Merkel of Schulz aanblijven betekent dat in feite dat de stabiliteit wordt voortgezet. Ik hoop het werkelijk met je mee, maar ik ben niet zo optimistisch. Ervaring leert dat volksverlakkers veel aanhang hebben – en heden krijgen.

    1. van Urk

     Iedere keer weer stemmen op drie oude partijen met de hoop dat er nu wat zal gaan veranderen. 😉

 3. HaZ

  Wat een foute foto van Frauchen Ferkel. De baard is niet volledig en er mist een bomgordel…..

 4. swetsnek

  De rand debielen zien ook weer eens een lichtpuntje hahahaha klamp er maar aan vast boys

 5. George van de linden

  Ook belooft Angela Merkel elke Duitser een baan in 2025…..
  Dat klopt, in 2025 is Duitsland veranderd in één grote criminele-migranten bende dat 50% van de Duitse bevolking zeker is van een baan bij de politie en/of leger.

  1. Rem

   En de andere 50% om de cultuurverrijkers te ontvangen,en te begeleiden.!

 6. sadeyes

  K.Dopper. Een federale staat onder leiding van een of andere Lusemburgse zuiplap, een huilende hypoocriete en narcistische PvAerm een onzin uitschreeuwende Belg, allemaal ondersteund door leugenaars en landverraders zoals Glibberrutte. Dat gaat dus ons toekomstbeeld worden. Ondanks alle onzekerheden, zou ik nu toch liever in het VK zitten. Dáár doen ze tenminste wat tegen dat EU regime

 7. Ecoshaarlem

  Dat Duitsland zich zelf de vernieling in helpt is hun zaak , en zal altijd zo blijven zij hebben niets geleerd, maar zij slepen de rest van Europa mee, mede door dat o.a ons land slappelingen en totaal links georiënteerde bestuurders heeft, Hitler was ook uiterst links.9

 8. Ni28

  Het voornemen van Merkel om de wereld-übermensch te creëren is gedoemd te mislukken. Waar Hitler de mensenras wilde zuiveren wilt Merkel alle soorten in een geheel gieten tot een nieuwe Europeaan. Beide experimenten zijn een onverantwoorde en walgelijke spel met mensen. De zeer diverse groepen zullen elkaar eerder uitmoorden dan zich tot een geheel laten smelten. Het tegendeel is utopie.

  1. K.Dopper

   Ni28 komt met deze bizarre bijdrage zonder competitie in aanmerking voor de Wisselbeker voor de Meest Gestoorde Bijdrage van 2017.

   1. van Urk

    Over bekers gesproken: Heeft Merkel net als die andere malloot Herman van Rompuy ooit de Europaprijs gewonnen uit handen van de Europese vereniging Coudenhove-Kalergi? Hoe meer zij inzet voor dit Pan-Europees experiment hoe meer prijzen zij zal krijgen van dit clubje.

 9. Nederlandse_Patriot

  In Duitsland heerst nog steeds erg veel zelfhaat dankzij WO2. De Duitsers helpen niet alleen hun eigen land om zeep, maar ze nemen de rest van West-Europa met zich mee. Dat die EU-schurken in Brussel lekker allemaal in de schijt mogen zakken.

 10. Kees

  Er zijn meer Duitsers geweest die heel veel beloofden, maar de grootste ellende in Europa kwam de laatste eeuw telkens uit dat land en dat gaat nu weer gebeuren.

 11. Ben Zine

  Duitsland gaat zichzelf voor de derde (!) keer binnen een eeuw ten gronde richten, en zal heel Europa daarin meesleuren. Zelfdestructief gedrag noemt men dat. Het blijft een typisch volk… Dat als één man achter hun leider gaan staan, ook nu weer bij Merkel, dat vind ik zo typisch Duits. Ze leren het nooit. En straks, als die labiele en narcistische DDR-doos de hele zaak naar de gallemiezen heeft geholpen, dan gaan ze quasi onschuldig mekkeren: Aber das haben wir doch gar nicht gewußt !

 12. Kodi

  En WEER: “Vluchtelingen” Reusel EISEN eigen huis & schoonmaker en moskee in de buurt
  http://liefdevoorholland.com/reusel/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.