Expert: China verdeelt doelbewust Europa en we stevenen af op oorlog

Politicoloog  en China-kenner Jonathan Holslag heeft in een gesprek met Rob de Wijk en Arend-Jan Boekestijn uiteengezet dat China op doelbewuste wijze probeert om Europa te verdelen. Ze kopen bijvoorbeeld infrastructuur op, zoals havens, en zorgen ervoor dat landen zoveel schuld creëren dat ze afhankelijk worden, zoals met Griekenland.

In het gesprek geeft hij aan dat hij partijen als UKIP en de PVV waardeert om de patriottische politiek van herwaardering van de eigen cultuur en kracht. Toch ziet hij een samenwerking binnen Europa als een groot onderdeel van de oplossing. Landen zoals China proberen nu juist in te spelen op de verschillen binnen Europa, terwijl we de diversiteit binnen Europa tussen de verschillende lidstaten moeten gebruiken en koesteren.

Bekijk het hele fragment hier:

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Steve Van der Vekens

  Wij moeten de diversiteit tussen de lidstaten helemaal niet koesteren. Ik heb daar niet voor getekend.
  We sluiten een hoop wespen en bijen in een bokaaltje op, en we koesteren de diversiteit in dat bokaaltje.

 2. Ritter

  Trump begrijpt het…………..maar de Europese politieke elite begrijpt het niet net zoals ze niet begrijpen dat de islam een bedreiging is voor de Europese normen/waarden/levenswijze.

  China is aan een enorme uitbouw van zijn leger bezig ( in 2030 is de Chinese vloot groter dan de Amerikaanse) en vergroot ook in de regio zijn invloed.

  China steelt ( kopieert) techniek/technologie van het Westen waarna het dezelfde techniek/ technologie gebruikt tegen het westen.

  China kijkt met minachting naar het Westen en beschouwt de opgang van het Westen als een tijdelijke fase die nu al word teruggedraaid. China ziet zich dan ook als overwinnaar hieruit komen.

  1. George van de linden

   Beste Ritter,
   China heeft altijd al de techniek en technologie gekopieerd van het Westen…zelfs het kinderspeelgoed wat wel goedkoper was maar kwalitatief veel slechter.

   1. Ni28

    Zo is ooit ook Japan begonnen met elektronica en kijk hoever zij het hebben geschopt. Daar zou ik dus niet op vertrouwen. Zij kunnen best goede dingen maken als het moet maar Europa vraagt zelf goedkope troep.

 3. HaZ

  Don’t feed the trolls !!!!!!!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.