Google-medewerker: Google is links en er heerst een politiek correcte angstcultuur

Nederland is weer in rep en roer over ‘seksisme’ en ‘discriminatie’. Bij Google is er een interne memo gelekt waarin een medewerker uitlegt dat de cultuur binnen Google verstikkend is en het gaat ten koste van de waarheid en echte discussie. ”We moeten stoppen te redeneren met de aanname dat de kloof tussen mannen en vrouwen duidt op seksisme.”

De loonkloof tussen mannen en vrouwen bestaat nagenoeg niet, dit heeft het blad ‘the Economist’ recent in een internationaal onderzoek al weer eens bewezen. De verschillen tussen mannen en vrouwen en het loon ligt in het gewerkt aantal uren, het verschil in parttime en fulltime, en de functies die ze bekleden. Die nuance wordt in het debat vaak niet gebruikt, waardoor politiek gezeik over een ‘loonkloof’ pure retoriek is. Alles gelijkgesteld is de loonkloof nagenoeg nul.

Dit is ook waar de man op doelde: het gaat niet meer om waarheidsvinding, maar een politiek correcte cultuur waarin dingen gezegd moeten worden en andere dingen niet gezegd mogen worden. De NOS framed het dan weer op zo een manier, waardoor Google ‘in verlegenheid’ wordt gebracht door de memo. Terwijl de memo an sich heel redelijk is. Zo bevestigt de NOS de politieke correctheid.

Het ‘gewraakte onderdeel’ van de memo gaat over de kwaliteiten en verschillen tussen mannen en vrouwen die de medewerker ziet op de werkvloer. Dat is natuurlijk gelijk seksisme blijkbaar. Terwijl het een redelijk gegeven is, wat hij vertelt op basis wat hij onder andere ziet en universeel is tussen culturen. Leest u het zelf maar (let op het is in het engels):

Gelukkig kreeg de man ook veel bijval met betrekking tot het onderwerp van zijn memo. Daar gaat het uiteindelijk om. De angstcultuur doorbreken, zodat bepaalde dogma’s en taboes niet meer gelden. Alleen op die manier kan je een goed en inhoudelijk gesprek aangaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ngatimoto

  We weten toch allang dat Google is opgezet door de Amerikaanse geheime dienst?
  Net als Facebook. Het zijn de mooiste spionage instellingen die er zijn.
  Waarom denkt u dat TV toestellen van een afstand te manipuleren zijn?
  En je camera of microfoon?

  1. Ni28

   Ik denk niet dat het daarvoor opgezet is maar dat het misbruikt wordt staat vast. Daarom weiger ik zelf pertinent het lidmaatschap van de Facebook en soortgelijke diensten.

   1. swetsnek

    doe net als ik tor gebruiken of een vpn nemen

    1. Ni28

     Mijn grootste bezwaar tegen Facebook is dat alles wat je daar deponeert wordt beschouwd als mede eigendom van Facebook zelf. De geplaatste foto’s mogen zij vrij zonder te vragen gebruiken voor hun doelen.

   2. Mart

    Ik heb niets te verbergen,en als ze het niet bevallen wat ik op facebook zet ,dan pleuren ze me er maar af.

 2. Ni28

  De wereld wordt verstikt door activistische groeperingen die het woord vrijheid interpreteren door vrijheidsbeperking voor een ander. Een dictatuur van het woord dus. Vrijheid van meningsuiting zonder de tussenkomst van de rechter wordt zeldzaamheid en door politieke correctheid kunt je je mening nog nauwelijks kwijt zonder dat je niet aangevallen wordt door “gekwetste” mensen. Ik ben bang om iets te zeggen want het kan verkeerd opgevat worden is zo teken van onvrijheid. De multiculturele samenleving heeft de vrijheid van meningsuiting van de mens beperkt zou je kunnen stellen. Vanaf dat moment kennen wij steeds meer raciale (want door niet westerse allochtone en op racisme gebaseerde)conflicten tussen de autochtonen en allochtonen.

 3. Benji Lomans

  Ik vindt het zo jammer dat YouTube gecensureerd is, er was eerst goede content op te vinden. Het is hoog tijd voor een goed alternatief!

 4. Ritter

  Blijkt weer hoe intolerant links wel niet is. Andere meningen worden niet getolereerd en er word met geweld gedreigd.

  SJW Backlash Against Google Staffer: ‘I Would Beat The Sh*t Out Of Him’
  http://www.breitbart.com/tech/2017/08/07/sjw-backlash-against-google-staffer-i-would-beat-the-sht-out-of-him/

 5. Babaji538

  Zij, die letterlijk en figuurlijk stijf
  en haaks staan op mijn betere wereld,
  kunnen dat gevoelloos in de hol, duwen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.