Inwoners Ripoll hadden geen idee: “We dachten dat de radicale imam een goede invloed had!”

Mensen weten niet eens wat in hun eigen buurt, dorp of moskee gebeurt. 

In Ripoll zijn ze helemaal van slag. Enkele terroristen die betrokken waren bij de aanslag in Barcelona komen namelijk uit het plaatsje, dat beschreven wordt als “een slaperig stadje.” Nou ja, nu niet meer dus.

De reden dat sommige terroristen uit Ripoll komen is helder: de plaatselijke imam blijkt een extremist te zijn die jonge moslims indoctrineerde met zijn hatelijke gedachtegoed. Deze veertiger is, gelukkig, om het leven gekomen in Alcanar, bij een ontploffing. Hij kan dus niet nóg meer schade aanrichten. Helaas heeft hij in zijn leven veel jonge moslims geïndoctrineerd… en dat heeft hij kunnen doen met steun en sympathie van normale Spanjaarden.

Wat? Ja, echt. De rest van Ripoll was er namelijk van overtuigd dat meneer de imam een goede invloed had. Er werd hem dus geen strobreed in de weg gelegd.

Tot twee maanden geleden preekte imam Es Satty in de moskee, onder een appartementencomplex even buiten het centrum. Moskeegangers herinneren zich niets van opruiende teksten. Yassine: ‘Anders hadden we hem daar zeker op aangesproken.’

Ah. Natuurlijk niet. Niemand heeft hem ooit op een radicale uitspraak kunnen betrappen, maar ondertussen was hij een extremist pur sang, was hij zelf een terrorist, en leidde hij andere terroristen als hobby op. Maar niemand die doorhad dat zijn denkbeelden extremistisch waren. Je vraagt je af of de tolerantie in de moskee voor dat soort denkbeelden zo groot is dat ze radicaal niet meer van conservatief kunnen onderscheiden. Maar ja, dat hardop zeggen is natuurlijk keihard racistisch. Toch?

Eén van de vaders van de terroristen legt uit:

“Ze brachten uren met hem door. We dachten dat hij een goede invloed op ze had. In plaats daarvan zijn ze gehersenspoeld.”

Lekker gemakkelijk om je er zo vanaf te maken, maar helaas voor papa Omar trapt de normale burger daar al lang niet meer in. Er is een reden dat dit soort jongens ‘vatbaar’ zijn voor ‘het extremisme.’ En ja, er is ook een reden dat hun vrienden en familie die radicalisering maar al te vaak helemaal niet zien.

Precies. Laat ze daar maar even op kauwen, daar in Ripoll.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ni28

  Dat is precies het probleem, mensen hebben geen idee. Het komt doordat de groepen niet met elkaar maar naast elkaar leven. En waardoor dat komt is bekend, het enorme verschil in levenswijze vooral door de godsdienst bepaald. Zij groeten elkaar en daarmee houdt het op. Net als in alle andere Europese landen mijden zij elkaar liever. Zij zijn door de politiek uitgenodigd maar niet door de mensen zelf. De politici ondervinden daar weinig last van maar de burgers wel. Multiculturele samenleving ontstaat niet door mensen op een hoop te storten maar door culturele en economische samenwerking. Iemand komt direct met bepaalde doel naar een ander land en brengt waardevolle bagage mee. Niet van dat soort van “Ik wil het beter hebben”. Die mensen zullen het nergens goed hebben want zij hebben geen positieve inbreng.

 2. Kodi

  Dat die ouders het niet zagen kan wellicht ook komen doordat het denken van die imam eigenlijk best wel goed aansluit op hun eigen denken en wijze van hun eigen kinderen opvoeden.

  In het AD lees ik dit bijvoorbeeld:

  Zelfs radicalisering bij kleuters, leraren slaan alarm

  Leraren van een basisschool in het Belgische Ronse slaan alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern document. ,,Ze noemen andere kinderen varkens en ongelovigen. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen.”

  http://www.ad.nl/buitenland/zelfs-radicalisering-bij-kleuters-leraren-slaan-alarm~a5cde429/

  Tsja, dan valt de appel ook niet ver van de boom met zulk een met de paplepel meegegoten gif van de Islamitische haat.

 3. jowyajax

  Dat heet mooi weer spelen. Dat is juist het gevaarlijke, tegenover de samenleving doen alsof er niets aan de hand is, en dat het onschuldige mensen zijn maar achter de schermen, vrouwen hebben geen rechten moslims kinderen mogen alleen met moslim kinderen trouwen de rechten van de vrouw bestaat niet en wat er dan in de moskee in gebeurd, gebeurt Achter Gesloten Deuren zolang moslim vind dat een vrouw niet dezelfde rechten heeft als een man dan deugd het geloof moslim niet en hoort het niet thuis in Nederland.

 4. Peter Selie

  Naïeve dwaze Spaanse deugmensen die leven in hun eigen wereldje, gaan alleen met gelijkgestemden om, en realiseren bijna nooit wat voor tuig deze extremistische werkelijk zijn. Ze weigeren gewoon om de kwaadaardigheid achter deze terreurbeweging te zien en denken dat het wel op een of andere manier opgelost wordt door hun democratisch gekozen bestuurders. Nou vergeet het maar deze islamitische terreur cellen vermeerderen zich als een kwade ziekte, waarvoor geen schone oplossing voor mogelijk is. Iedereen met een beetje boerenverstand ziet dat dit een eindeloos repeterend verhaal is, de aanslagen zijn gericht tegen de westerse culturen van de lidstaten, 1 ding begrijp ik niet waarom Nederland er zó bekaaid af komt met twee aanslagen. Het is toch gewoon, om maar eens de burgemeester van Londen te citeren, zijn harteloos commentaar dat aanslagen “er nu eenmaal bijhoren”. Bloemen, tranen, stille tochten, gesnik, wij zijn niet bang en nog meer van deze machteloze kreten doen het terrorisme niet stoppen het is als een staartbreuk er blijft altijd iets over achter de komma.

 5. DolleDries

  Het komt door de media ,die iedere kritische blik richting de levensgevaarlijke islam de grond inboort.

 6. Peter Selie

  Daar gaat-ie weer!

  Auto rast offenbar in Bushaltestellen in Marseille – Anwohner sollen Gegend meiden

  In der südfranzösischen Hafenstadt Marseille ist ein Auto in eine Bushaltestelle gerast. Ein Passant starb, der Fahrer wurde festgenommen, wie die Polizei mitteilte. Zuvor war der Wagen bereits in eine andere Bushaltestelle gerast und hatte dort einen Menschen schwer verletzt.

  Die Polizei rief auf dem Kurznachrichtendienst Twitter dazu auf, den Bereich des alten Hafens in Marseille zu meiden. Die Hintergründe sind unklar.
  Mehr in Kürze auf FOCUS Online

  1. DolleDries

   Advies in die stad, zoek contant met politie in Amsterdam ,die kan je alles vertellen over suikerspiegels.

 7. Ritter

  Niall Ferguson schrijft:

  ‘Islam is belangrijkste bron politiek geweld in afgelopen 20 jaar’

  ‘Als Silicon Valley ‘censureer alles wat links haattaal noemt’ roept, dreigt er een groter gevaar’

  ““Er is maar één kant als het over nazisme gaat: je moet ertegen zijn. Maar er is meer dan één kant die politiek geweld gebruikt.

  bij de tegenbetogers in Charlottesville waren vertegenwoordigers van de antifascistische beweging Antifa. In Duitsland, waar die beweging wortels heeft in de communistische paramilitaire groepen van de jaren 20, worden Antifa-groepen door de binnenlandse veiligheid in de gaten gehouden als ‘extremistische organisaties’.

  Dat houdt ook politiek geweld in. Het uiterst linkse Redneck Revolt werft via het ‘John Brown Solidarity Fund’ centen voor hun schietclub. Leden van die club kwamen gewapend naar Charlottesville.

  Laat de fascisten en antifascisten ons niet afleiden van de belangrijkste bron van politiek geweld in de jongste twee decennia: sinds 1992 hebben islamitische extremisten in de VS meer dan tien keer zoveel mensen om het leven gebracht als uiterst rechts. De meeste doden vielen inderdaad bij de aanslagen van 11 september 2001, maar hoe je het ook bekijkt, de islamisten leiden zonder meer.

  Ik herinner me niet dat Joe Biden, laat staan zijn baas, ooit ‘Er is maar één kant’ tweette na een islamitische terreurdaad.

  Alsof er morele gelijkwaardigheid zou zijn tussen jihadisten en wie de moed heeft om de relatie tussen islam en geweld kritisch te bekijken.

  het Southern Poverty Law Center…noemde eerder dit jaar Ayaan Hirsi Ali (mijn vrouw) en onze vriend Maajid Nawaz nog ‘anti-islamextremisten’.

  Maar laten we de Trump-critici maar in de gaten houden. Als Silicon Valley ‘er is maar één kant’ vertaalt als ‘censureer alles wat links ‘haattaal’ vindt’, dan dreigt er een groter gevaar.”

 8. Nasrani

  Tja, dat denken er wel meer. Op dit forum alleen al….

 9. ookmaareenmening

  Kan mij een verhaal herinneren over ene Tristan.
  Aardige jongen, deed geen vlieg kwaad enz.
  Liep ook verkeerd, had niemand verwacht.
  RARA wie was toen de schuldige?

  1. nogmaals

   @ meningtrol
   We weten allemaal dat RARA een criminele, groenlinkse organisatie is, maar die heeft hier niets mee te maken.

  2. Chauvinist

   Het is best sneu dat deugmensen altijd dat ene hele zeldzame incident, waarbij toevallig eens geen moslim betrokken was, erbij halen om vervolgens een totaal absurde vergelijking te maken…

   1. van Urk

    Ze heten wel vaak Mohammed? Niets met de islam te maken! Ze zijn altijd moslims? Niets met de islam te maken! Ze zijn wel vaak Marokkanen? Niets met de islam te maken! Ze schreeuwen wel altijd “Allah u Akbar”? Niets met de islam te maken! Ze willen wel de ongelovigen doden? Niets met de islam te maken! Ze worden wel gedreven door de Koran? Niets met de islam te maken! Voor de rest zijn ze wel aardig. Niets met de islam te maken!

    1. Nasrani

     Ik had het niet beter kunnen verwoorden!

 10. Chauvinist

  Serieus geloven dat een imam die predict vanuit de koran een goede invloed heeft? Domheid kent geen grenzen…

  1. ookmaareenmening

   Precies.
   Ouders die hun kinderen aan meneer pastoor toevertrouwen.
   Hoe dom kun je zijn om je kinderen aan deze pedo`s toe te vertrouwen.
   Domheid ken geen grenzen.

 11. Hetzalwelweer

  Hou is op met de linkse “Wir haben es nicht gewust” uitspraken. Opgevoed worden zonder normen en waarden en met een gebedsboekje met veel gezwets is al vragen om moeilijkheden. De islam past niet in ons europese gedachtengoed. En de EU zegt nu juist komt nu allen in bootjes naar de EU. We halen u op omdat wij u nodig hebben, Merkeltje schreeuwt om 200.000 migranten extra, komt allen, en neuk als de konijnen om de vergrijzing binnen de EU tegen te gaan. We kunnen niet concurreren met china en/of india wat betreft de goedkope arbeidskosten. Dus moeten de mensen uit afrika de oplossing bieden? De aanslagen zijn “collateral damage”, de inkomsten zijn belangrijker. …maar dat is mijn mening. Welterusten…..

 12. Fris2U

  Mensen geloof dit toch niet: de Masrokkaanse gemeenschap draait dat goedgelovige westerse media volk een rad voor de ogen. Ze gaan toch niet zeggen dat ze volledig op de hoogte waren en zelfs geld doneerden aan de Imam zodat hij gasflessen en explosieven kon kopen? De Westerse media zijn totaal over het politiek correcte paard gevallen en nemen kwakkeloos aan dat de buhne krokodillen tranen van de mamas (het waren zulke lieve jongens) en de bezweringen van de mannen hun werkelijke gemoedstoestand weerspiegeld! Juist deze valse berichtgeving laat de politiek verantwoordelijken berusten in hun wegkijk modus. Er moet opgetreden worden en in Islam landen is het gebruikelijk dat de hele familie stam omgebracht wordt van een terrorist. Dat betekend dat er zeker 50 Marokkanen uit Ripoll voor het vuurpeleton sterven inclusief mamas, papas, broers en zusters

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.