Inwoners Ripoll hadden geen idee: "We dachten dat de radicale imam een goede invloed had!"

Geen categorieaug 21 2017, 10:00
Mensen weten niet eens wat in hun eigen buurt, dorp of moskee gebeurt.
In Ripoll zijn ze helemaal van slag. Enkele terroristen die betrokken waren bij de aanslag in Barcelona komen namelijk uit het plaatsje, dat beschreven wordt als "een slaperig stadje." Nou ja, nu niet meer dus.
De reden dat sommige terroristen uit Ripoll komen is helder: de plaatselijke imam blijkt een extremist te zijn die jonge moslims indoctrineerde met zijn hatelijke gedachtegoed. Deze veertiger is, gelukkig, om het leven gekomen in Alcanar, bij een ontploffing. Hij kan dus niet nóg meer schade aanrichten. Helaas heeft hij in zijn leven veel jonge moslims geïndoctrineerd... en dat heeft hij kunnen doen met steun en sympathie van normale Spanjaarden.
Wat? Ja, echt. De rest van Ripoll was er namelijk van overtuigd dat meneer de imam een goede invloed had. Er werd hem dus geen strobreed in de weg gelegd.

Tot twee maanden geleden preekte imam Es Satty in de moskee, onder een appartementencomplex even buiten het centrum. Moskeegangers herinneren zich niets van opruiende teksten. Yassine: 'Anders hadden we hem daar zeker op aangesproken.'

Ah. Natuurlijk niet. Niemand heeft hem ooit op een radicale uitspraak kunnen betrappen, maar ondertussen was hij een extremist pur sang, was hij zelf een terrorist, en leidde hij andere terroristen als hobby op. Maar niemand die doorhad dat zijn denkbeelden extremistisch waren. Je vraagt je af of de tolerantie in de moskee voor dat soort denkbeelden zo groot is dat ze radicaal niet meer van conservatief kunnen onderscheiden. Maar ja, dat hardop zeggen is natuurlijk keihard racistisch. Toch?
Eén van de vaders van de terroristen legt uit:

"Ze brachten uren met hem door. We dachten dat hij een goede invloed op ze had. In plaats daarvan zijn ze gehersenspoeld."

Lekker gemakkelijk om je er zo vanaf te maken, maar helaas voor papa Omar trapt de normale burger daar al lang niet meer in. Er is een reden dat dit soort jongens 'vatbaar' zijn voor 'het extremisme.' En ja, er is ook een reden dat hun vrienden en familie die radicalisering maar al te vaak helemaal niet zien.
https://twitter.com/YoeriAlbrecht/status/899535714869796868
Precies. Laat ze daar maar even op kauwen, daar in Ripoll.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten