Ja hoor! Kansloze linkse hobbyclub PvdA krijgt zijn zin: lerarensalarissen gaan omhoog

Geen categorieaug 22 2017, 12:00
De VVD heeft zich wéér overgegeven aan de socialistische big spenders van de PvdA.
Zoals gisteren voorspeld heeft de VVD de PvdA haar zin gegeven. De lerarensalarissen gaan 'gewoon' omhoog.

Het salaris van basisschoolleraren gaat komend jaar waarschijnlijk toch omhoog. De VVD is nu bereid om er een deal over te sluiten met de formatiepartijen. Daarmee lijkt een kabinetscrisis afgewend. Volgens bronnen wordt er gewerkt aan een uitruil. In ruil voor extra geld voor leraren zou er ook extra geld komen voor veiligheid, een wens van VVD, CDA en ChristenUnie.

Met andere woorden, hoewel de PvdA officieel niet deel uitmaakt van de formatie beslist de partij tóch voor een groot deel wat VVD, CDA, CU en D66 met elkaar afspreken. De PvdA wint namelijk altijd, ja ook als die club van voor en door beroepsidioten totaal gemarginaliseerd is en genoegen moet nemen met negen zeteltjes in het parlement.
Het gevolg hiervan is dus dat de belastingbetaler niet op één, maar op twee gebieden dieper in de buidel moet tasten. Er wordt meer, meer, meer uitgegeven. Geen uitruil in de zin van 'als we dit doen dan besparen we hierop,' maar 'als we hier extra aan besteden, dan hier ook aan.' Nou is het inderdaad belangrijk om extra in veiligheid te investeren, maar het is natuurlijk totaal niet nodig om dús ook maar even extra geld naar leraren te gooien. Laat die luie hommels hun werk eerst maar eens goed doen, in plaats van hele generaties Nederlanders op te leiden tot kantoorlakeien zonder eigen denkvermogen.
Oh, en dan zijn we er nog niet. Het demissionair kabinet is namelijk ook van plan om lekker wat geld te pompen in luiwammessen die weigeren te werken. Die zijn namelijk heel erg zielig:

Wel is duidelijk dat er voor de reparatie van de koopkracht voor een deel van de gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden een ‘paar miljoen euro’ wordt uitgetrokken. Uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat deze groep wat koopkracht betreft heel erg achter blijven op werkend Nederland, als het demissionaire kabinet niks zou doen.

Ach jongens toch! Gaan jullie erop achteruit? En dat alleen maar omdat je de hele dag het liefst uit je neus zit te vreten en je geen moment van de dag nuttig maakt? Dat is inderdaad wel héél erg. Snel, pak wat extra geld af van mensen die wél voor hun centen werken!
Dit is het socialisme in actie. Het is niet 'voor' de arbeider, maar tegen hem. Dat bewijst de PvdA keer op keer... en de VVD helpt daar maar wat graag een handje bij. Als puntje bij paaltje komt is de VVD namelijk de meest principeloze partij van Nederland. Ja, nog meer dan D66. En dat wil wat zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten