Ja hoor! Kansloze linkse hobbyclub PvdA krijgt zijn zin: lerarensalarissen gaan omhoog

De VVD heeft zich wéér overgegeven aan de socialistische big spenders van de PvdA.

Zoals gisteren voorspeld heeft de VVD de PvdA haar zin gegeven. De lerarensalarissen gaan ‘gewoon’ omhoog.

Het salaris van basisschoolleraren gaat komend jaar waarschijnlijk toch omhoog. De VVD is nu bereid om er een deal over te sluiten met de formatiepartijen. Daarmee lijkt een kabinetscrisis afgewend. Volgens bronnen wordt er gewerkt aan een uitruil. In ruil voor extra geld voor leraren zou er ook extra geld komen voor veiligheid, een wens van VVD, CDA en ChristenUnie.

Met andere woorden,  hoewel de PvdA officieel niet deel uitmaakt van de formatie beslist de partij tóch voor een groot deel wat VVD, CDA, CU en D66 met elkaar afspreken. De PvdA wint namelijk altijd, ja ook als die club van voor en door beroepsidioten totaal gemarginaliseerd is en genoegen moet nemen met negen zeteltjes in het parlement.

Het gevolg hiervan is dus dat de belastingbetaler niet op één, maar op twee gebieden dieper in de buidel moet tasten. Er wordt meer, meer, meer uitgegeven. Geen uitruil in de zin van ‘als we dit doen dan besparen we hierop,’ maar ‘als we hier extra aan besteden, dan hier ook aan.’ Nou is het inderdaad belangrijk om extra in veiligheid te investeren, maar het is natuurlijk totaal niet nodig om dús ook maar even extra geld naar leraren te gooien. Laat die luie hommels hun werk eerst maar eens goed doen, in plaats van hele generaties Nederlanders op te leiden tot kantoorlakeien zonder eigen denkvermogen.

Oh, en dan zijn we er nog niet. Het demissionair kabinet is namelijk ook van plan om lekker wat geld te pompen in luiwammessen die weigeren te werken. Die zijn namelijk heel erg zielig:

Wel is duidelijk dat er voor de reparatie van de koopkracht voor een deel van de gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden een ‘paar miljoen euro’ wordt uitgetrokken. Uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat deze groep wat koopkracht betreft heel erg achter blijven op werkend Nederland, als het demissionaire kabinet niks zou doen.

Ach jongens toch! Gaan jullie erop achteruit? En dat alleen maar omdat je de hele dag het liefst uit je neus zit te vreten en je geen moment van de dag nuttig maakt? Dat is inderdaad wel héél erg. Snel, pak wat extra geld af van mensen die wél voor hun centen werken!

Dit is het socialisme in actie. Het is niet ‘voor’ de arbeider, maar tegen hem. Dat bewijst de PvdA keer op keer… en de VVD helpt daar maar wat graag een handje bij. Als puntje bij paaltje komt is de VVD namelijk de meest principeloze partij van Nederland. Ja, nog meer dan D66. En dat wil wat zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Bloem

  Je kunt ervan vinden wat je wil, toch is dit een marketingtechnisch briljante zet geweest van Asscher. Die wist ook wel dat het er aan zat te komen, echter door zijn opstelling gaan alle credits nu naar de PVDA. Chapeau!

 2. Ni28

  Rutte doet alles aan om tijd te rekken tot de Duitse verkiezingen, kan hem schelen wat. Als Merkel aanblijft is zijn baantje in Brussel gegarandeerd, Merkel maakt immers uit wie waar komt. Rutte als trouwe hondje moet beloond worden. De vraag is of het ook een winst is voor Europa. Een alcoholist vervangen door een leugenaar lijkt mij geen winst.

  1. Guus Geluk

   Rutte is de kopman van de grootste partij en heeft daartoe de bevoegdheid een kabinet te formeren. De formatie duurt lang, aangezien er zoveel partijen aan tafel zitten. Waarom blijf je deze onzin in ’s hemelsnaam het internet inpompen?

  2. Marija

   goed gezien, dit hadden wij als DDS reaguurders al aan zien komen 🙂

 3. K.Dopper

  Knap stukje politiek handwerk van Asscher.

  Dat gaat hem we een paar zeteltjes opleveren in de peilingen.

  1. Bloem

   Hij kan het wel, hij heeft alleen wat meer tijd nodig.
   Dom van hem dat hij dit niet ergens in de afgelopen 4 jaar heeft geregeld.

  2. HW

   Eerst is de belastingbetaler leeggeplunderd en wie lopen weer voorop met de vruchten.
   De ambtenaren als eersten. De rest van Nederland kan het weer vergeten.

 4. Guus Geluk

  Als Asscher deze lijn doorzet, heeft hij zijn partij binnen de kortste keren van de grond geraap. Asscher lijkt het vak tamelijk te beheersen.

 5. HaZ

  Achterkamertjes politiek in optima forma. Binnenkort maakt Pinokkio bekend (alhoewel?)
  dat de PvdA alle steun zal gaan verlenen aan het nieuw te vormen kabinet, want men gelooft toch niet dat Rutte ook maar iets cadeau doet, zonder daar een tegenprestatie voor te eisen. En die goedzakken op links hobbelen weer gedwee naar hun “arbeiderspartijtje”. het is net als de slogan van Interpolis : Glashelder !

 6. J.C.

  Dat drammen over de salarissen van de leerkrachten in het basisonderwijs, hoe waar misschien ook wel of niet, is typisch weer een van de partijpolitieke spelletjes van het politieke kartel. Het (basis)onderwijs zou aanzienlijk goedkoper kunnen als de politiek het “bijzonder” (op religie of elitaire grondslag gebaseerde) onderwijs zou laten vervallen en zou laten opgaan in het neutrale openbare onderwijs. Als ouders dan toch bijzonder onderwijs willen voor hun kinderen, kunnen zij dat voor eigen rekening prima samen met de school (of anderszins) organiseren.

  1. Juuuules1

   Scholen met een bepaalde signatuur zijn niks duurder dan een openbare basisschool.. Verdiep u eerst eens in wat de verschillen zijn tussen dit soort scholen. Daarbij hebben we een grondwet waar we ons aan te houden hebben. Ik vind het prima dat u tegen scholen bent met een andere achtergrond.. Maar voer geen rare argumenten aan..

   1. J.C.

    @Juuuules1

    “Scholen met een bepaalde signatuur zijn niks duurder dan een openbare basisschool..”

    Alleen al het feit dat bij bijzondere scholen indirect (bestuur van stichting of vereniging) overleg met de Gemeente moet plaatsvinden werkt kostenverhogend ten opzichte van de wethouder, die zelf bepaald wat nodig is voor de openbare school.

    “Daarbij hebben we een grondwet waar we ons aan te houden hebben”.

    Ik zie niet in waar mijn voorstel: “als ouders dan toch bijzonder onderwijs willen voor hun kinderen, kunnen zij dat voor eigen rekening prima samen met de school (of anderszins) organiseren”, zoals u probeert te suggereren, strijdig zou zijn met de Grondwet. In de Grondwet is met vrijheid van Godsdienst niet bedoeld, zoals u kennelijk veronderstelt, dat alle belastingbetalers moeten meebetalen aan bijzonder onderwijs.

 7. Viertel

  Onzin, vdG. Alle partijen willen de salarissen van de leraren verhogen. PvdA heeft echter handig gebruik gemaakt van de situatie dat zij nog in het (demissionaire) kabinet zitten. Dit was voorlopig wel hun laatste kunstje. En dat ‘voorlopig’ kan wel eens heel lang duren…

 8. jowyajax

  Nou ben ik het vaak eens met DDS, maar nu even niet, wat mankeert er aan om leraren van het basisonderwijs een salaris verhoging te geven. Het wordt momenteel onderbetaald. Tuurlijk zijn de leraren niet meer de leraren van vroeger, het zal ze een worst zijn als een kind moeite heeft om mee te komen. En tuurlijk ben ik tegen het feit dat deze leraren de kinderen indoctrineren met hun linkse gedachten. Maar dat staat los van het feit dat ze wel een normaal salaris horen te krijgen.

  1. swetsnek

   80% van Nederland wordt onder betaald de lerearen van de hoge scholen krijgen veel te veel betaald 6250 euro bruto is wel erg veel

 9. Punt50

  Slappe hap die VVD, dit bewijst het weer.

 10. Marija

  Ja de lamme helpt de blinde.
  Op tv werd dat in npo programma’s al goed voorbewerkt, met klachten over salarissen, te weinig personeel, schoolverzuim als er n leraar uitvalt, ik geloof dat het lobbyen heet?
  In ieder geval *doel bereikt* en dan kan het schuim in de regering gewoon op het pluche blijven zitten.

 11. Bes Tolen

  Eén en dezelfde trol bedient zich hier van een paar namen. Dat moet de leiding van DDS toch verhinderen!

 12. Bes Tolen

  Het gaat hier duidelijk om de opbouw van de multiculturele staat door Rutte c.s. voorstaan, te bevorderen. Het enige probleem maar wel onoverkomelijk ondertussen, is immers de enorme massa immigratie, die zo ook voor een enorme toeloop naar het basisonderwijs zorgt en waar extra inzet per leerling gemeten nodig wordt geacht. Rutte is een christelijke VVD’er, die houdt van lieden als de evenzo christelijke voorzitter Henry K, die van integriteit een speerpunt zou maken in de VVD. Hard nodig integriteit voor de VVD maar dat aankaarten lijkt fors te veel op zelfbescherming. Niet ongebruikelijk voor politici, die bepaalde onderwerpen aan snijden waar ze zelf prominent fout zitten. Oprotten die opportunisten met hun in facto dienstverlening aan de internationale criminaliteit. Oprotten al die lui, die geen positieve binding met de autochtone bevolking hebben.
  Rutte is de belichaming van de afbraak van Nederland. Niet de eerste maar hopelijk wel de laatste. Hij komt er al te gemakkelijk mee weg.
  Christelijk is tegenwoordig, dat de kerken de nodige vrijwilligers leveren voor alles wat de massa immigratie betreft. In mijn regio weten ze niet anders meer. Zo leer ik haten.

  1. K.Dopper

   Bes Tolen meent zeker te weten dat Rutte de multiculturele samenleving nastreeft.
   Kan hij een citaat van Rutte geven uit een citaat uit het partijprogramma van de VVD waaruit dat kan blijken?

   Zonder tegenbericht ga ik er van uit dat Bes dit uit zijn duim zoog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.