Jan Roos steekt hand in eigen boezem: “Ik heb gefaald en flink verloren”

Wat het avontuur met VNL Jan gekost heeft?

Toen Jan Roos vorig jaar aankondigde dat hij politiek leider van VNL (VoorNederland) werd, liet hij meteen weten bijzonder ambitieus te zijn. Samen met oud-PVV’ers Joram van Klaveren en Louis Bontes zou hij de politiek op zijn kop zetten. VNL was een écht rechtsliberale partij. Belastingverlagingen. Strengt op immigratie en integratie. Investeren in Defensie. De partij was eigenlijk wat de VVD ooit beloofde te zijn.

Jan was ervan overtuigd dat hij VNL de Kamer in zou loodsen — en dan niet met één zetel, maar met een paar.

Helaas ging dat feest niet door. Nu, een jaar later, kijkt Jan terug op zijn politieke avontuur en concludeert hij dat hij, hoewel hij een schat aan ervaring heeft ‘gewonnen,’ eerst en vooral heel veel verloren heeft. Een vast contract. Een vast inkomen. Zijn auto. Contact met al zijn familieleden. “En natuurlijk een hele sloot zelfrespect.”

“Zelfoverschatting is het verraad aan je eigen kunnen,” zegt Roos in zijn nieuwste vlog, “met als eindresultaat dat je jezelf een stuk minder te gek vindt dan eerder. Ik heb mijn nek uitgestoken en het koppie is ervan afgehakt.”

Maar, hij kijkt ook vooruit. “En nu? Ja, keihard aan de slag om mijn volgende stap wél een succes te maken. Want al het leedvermaak dat ik dagelijks over me heen krijg maakt me alleen maar sterker


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ben Zine

  Ik vind niet dat Jan Roos heeft gefaald. Hij heeft het toch geprobeerd ? Het is veel erger als je het nooit hebt geprobeerd, dan zul je ook nooit weten hoe het was afgelopen. Nu weet Jan dat wel. Hij heeft naar beste kunnen gehandeld, maar het mocht kennelijk niet zo zijn. Nieuwe ronde nieuwe kansen zou ik zeggen, en er vooral niet te lang bij stilstaan. Je kunt niet altijd winnen in het leven, en iedere dag is weer een nieuw begin.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Jan heeft het geprobeerd -ondanks de (4-jaarlijkse) orkaan van PC vanuit de Orwelliaanse Staatsmedia, hun debiele broertje RTL en de Deugmans kranten.
  Dat verdient niets anders dan lof, getrompetter en respect.

  Ik gaf Jan weinig kans, simpelweg omdat hij in zee ging met twee backstabbers en hij toch een behoorlijk greep had moeten doen in de PVV achterban.
  Daarna was er concurrentie uit drie hoeken: de ‘le school PVV, Theo & Thierry en de klucht genaamd de VVD (ook ik had ingeschat dat tenminste een paar VVD’rs de leugens van Rutte, de slavin van Frau Merkel beu zouden zijn (maar helaas))
  Eigenlijk had hij nog concurrentie uit twee andere hoeken

  1. Zoals hierboven reeds aangestipt; de corrupte MSM
  2. De grenzeloze apathie en virtue signalling-tolerantie van de Kaask*op. Fuck het nageslacht innit ?

  Ik blijf het eeuwig zonde vinden dat hij er op een of andere manier niet uit is gekomen met Thierry. Dan hadden we nu drie kopmannen gehad die de kaas niet van hun brood laten eten.

  Ik neem ook nog een paar seconde voor Lamentatie;

  Sinds Jan is vertrokken uit de NPO met Echte Jannen is die PC-Pulp zender voor de volle 110% gedomineerd door de cultuur-marxistische Weg-Met-Ons/Zelfhaat-brigade. Alle ludjes die soms niet-PC geluiden (lees gezond boerenkoolverstand) lieten gehoren zijn gezuiverd.
  Dat noemen ze bij die Eurabistan/Bubbel-groupies; veelkleurigheid en diversiteit.
  Alle neuzen exact dezelfde kant op !
  (en elke keer weer geschoktheid zijn wanneer de werkelijkheid ze links en rechts voor bij snelt. Keer op keer op Keer op Keer op Keer).
  Diegenen die de vinger aan de pols van de samenleving zouden moeten houden hebben louter de vingers in elkaars aars.

 3. Yato

  Niet Roos, maar VNL algemeen heeft gefaald. De inspanningen zijn echter niet voor niets geweest, omdat een volgende generatie politici hier 2 belangrijke lessen uit kan trekken.

  1. Een goed programma garandeert niks. VNL had op papier het beste economische programma en het zag er veelbelovend uit, maar uiteindelijk kregen ze, qua stemaantallen gerekend, net ongeveer een halve zetel. Het laat zien dat het de kiezer niet interesseert of een programma economisch het beste is of niet. De realiteit is dan ook dat kiezers niet of nauwelijks onderzoeken wat economisch gezien het beste is voor het land. Je moet dus de kiezers op een andere manier zien te bereiken om ze over te halen op je te stemmen.

  2. De persoon van de lijsttrekker is belangrijk. Helaas belangrijker dan het zou moeten zijn. Of iemand goede ideeën heeft of niet doet er eigenlijk niet meer toe, het gaat voornamelijk om de persoon omdat de media daar veel aandacht aan besteedt. Bij Roos was het makkelijk om hem als een clown neer te zetten met zijn verleden, zoals we eens bij een uitzending van Jinek zagen. Niks standpunten. Niks belastingen. Niks economische groei. Persoon. Dat men zich vooral op die onbelangrijke randzaken focust is natuurlijk van de zotte maar dat is vandaag de dag nou eenmaal helaas de realiteit. De lijsttrekker moet dus een persoon zijn met een ‘schoon’ verleden zodat hij niet daarop gepakt en aangevallen kan worden.

  Het kan soms gek gaan, Macron werd bijv. president voornamelijk omdat men Le Pen niet wilde. Ik vraag me echter af of de meeste Fransen überhaupt weten wat hij precies wil gaan doen, en tevens lijken veel Fransen zich niet realiseren dat meneer Macron een voormalige Rothschild bankier is met veel vriendjes bij de globalistische elite. Of die nou het beste voorhebben met de normale bevolking…?

  1. toetssteen

   @Yato
   De makke in Frankrijk was dat Fillon niet meedeed. Ik durf te wedden dat hij het op zijn sloffen zou hebben gewonnen.

 4. Ni28

  Wie de kop uitsteekt kan hem kwijtraken. Zeker in politiek en zeker met een partij die als afsplitsing van een veroordeelde partij niet goed loopt. De enige zekerheid is dat zo persoon ruggengraat toont als ie niet bang is om de comfortabele zekerheiden kwijt te raken. Dat dit risico hoog was met de heren Klaveren en Bontes stond ook vast. Meer figuren voor een persiflage van Koot en de Bie.

 5. Ritter

  Veel succes gewenst, Jan.

  Je hebt je best gedaan en dat is alles wat je redelijkerwijs kon doen omdat het binnen je eigen vermogen ligt. Of je daarmee je doelen bereikt is altijd de vraag omdat het “doel” vaak afhankelijk is van factoren waar je geen/weinig controle over hebt.

  Zoals Ben Zine schrijft: ” Nieuwe ronde nieuwe kansen

 6. EllyD19

  Je hoeft maar één keer een uitspraak of een houding te hebben die niet in goede aarde valt en het kan fout gaan.
  Kijk maar naar Wilders met zijn Marokkanenuitspraak, die is hem duur komen te staan.

 7. Floris

  Roos was niet de aangewezen persoon voor dat lijsttrekkersschap. Met een verleden als clown kan je weten dat de linkse pers je afmaakt. Dat gebeurde in Jinek waar Jan geen beste beurt maakte (understatement).

  VNL viste in de zelfde vijver als FVD en het is volkomen terecht FVD geworden.

 8. K.Dopper

  Zelfoverschatting is wellicht een understatement.

 9. Dollaert

  Je radio programma “Echte Jannen”, was fantastisch en ik mis dat programma. Ik schrijf “je”, omdat ik veel ouder ben anders was het “u” geweest.
  Meerdere malen op meerdere fora heb ik je het advies gegeven Jan ; blijf journalist!
  Je was eigenwijs. Geen nood. Je bent nog jong en ik denk , dat je als journalist terug moet komen op de landelijke radio. Je bent echt een radio man. Wellicht dat FVD ooit een eigen omroep opricht. Het is maar een hint. Radio is niet ouderwets. Het is net als een boek zonder plaatjes. Blijft altijd bestaan. Groeten uut Noordn.

 10. toetssteen

  Goed geprobeerd Jan Roos, u ben een sportieve man, zoveel is zeker.

 11. sjun

  Zolang Jan er maar geen schuldbezetenheid aan over houdt en met frisse moed de kritische burger aan de zijlijn van een zich roerend medium voorziet zal de publieke herinnering aan het mislukte politieke avontuur vlot wegslijten.

  1. toetssteen

   @Sjun
   Zo is dat. Mouwen weer omhoog en doorgaan. Als Jan behoort tot de doorzetter, lukt hem dat heus wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.