Joden ontvluchten massaal socialistische hel Venezuela: ‘Omdat het beeld is dat Joden rijk zijn, worden ze ontvoerd’

Het is onvermijdelijk: daar waar socialistische regimes aan de macht komen, is het uiteindelijk ook uitkijken geblazen voor Joden. Zo was het al in de Sovjet-Unie, en zo gaat het er ook nu nog aan toe. In Venezuela, waar een ooit bloeiende Joodse gemeenschap helemaal verdwijnt.

Achter de dictatoriale en onderdrukkende regime van Maduro in Venezuela gaan zo ongelofelijk veel andere vormen van leed schuil. Politie-agressie, armoede, uitholling van de democratie… maar ook het verdwijnen van enkele minderheden.

De Joden, bijvoorbeeld, in Venezuela gaan allesbehalve een glorieuze toekomst in dat land tegemoet. Hun aantal neemt snel af: in 1999 waren er nog 25.000 Joden in het Zuid-Amerikaanse land, maar dit jaar zijn het er nog maar zo’n 9.000. Het Volk van het Boek neemt massaal de benen naar Mexico, Panama, Florida of Israël, waar ze zich een stuk veiliger voelen.

Ze worden vanwege vooroordelen over hun vermeende rijkdom achterna gezeten door bendes, die denken dat ze door Joden te kidnappen een flinke duit aan losgeld kunnen vragen, zo vertelt een Joods-Venezuelaanse immigrant die tegenwoordig in Israël woont aan de Times of Israel:

“Nissim Bezalel, who moved to Israel from Venezuela a year and a half ago, said that Jews are in an increasingly perilous situation as a result of the widespread poverty stemming from the collapse of the Venezuelan economy.

“Because there is the image of Jews as wealthy people — that they have money — they are a target, to kidnap them and demand a ransom for them,” he told Channel 2. “It is not because they are Jews, it is because they have money.”

Daarnaast dragen ook de algehele instabiliteit, armoede, politieke repressie en het massale geweld ervoor dat veel Joden eieren voor hun geld kiezen en liever ergens anders bivakkeren, zoals bijvoorbeeld de familie Sadna. Ze lieten een huis met zeven slaapkamers en meerdere auto’s achter om alleen met hun kleding en andere minimale bezittingen naar het Heilige Land te emigreren.

Goed dat deze familie weer veilig is. Maar het is natuurlijk uiterst zonde dat de Joodse diaspora wéér een land kwijt is waar het inmiddels te onveilig is geworden om te verblijven als Joden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Uiteindelijk zal ook Europa geheel Jodenvrij zijn.
  Immers de progressieve helden Famkuh en Alexander hebben nog een motie ingediend om de islamisering van het Avondland te bespoedigen.
  Toch zegt D*O.U.G.l.a.s.H M.u.r.r.ay. (wat heb ik toch een hekel aan dat spamfilter) daar iets bemoedigends over.
  Althans vanuit de optiek van de Joodse gemeenschap.
  Zij hebben nog een tweede thuisland.
  Israel
  Het is schandelijk dat Joodse scholen beschermd moeten worden (of zoals Famkuh zegt islamisering bestaat niet) maar vanuit ‘Progressief’ Europa hoeven ze geen enkele hulp te verwachten.

  The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam.
  (ik heb het gekocht voor een D’66 stemmende amigo. Aanrader)

 2. van Urk

  Inderdaad hetzelfde beeld als tijdens de begin jaren dertig in Duitsland.

 3. Obiwokekenobie

  Het land is leeggeroofd… dan hebben ze er niks meer te zoeken.

  1. K.Dopper

   Huh?

   1. Obiwokekenobie

    Waarom zou je blijven in een land waar niks te halen valt?

    1. Laaghlandt

     Maar.. mocht dit verhaal waar zijn. Waar zouden ze dan heen gaan denk je? Ik betwijfel of ze naar die zandbak genaamd israel zullen gaan.

    2. Zwarte band

     Waarom zou je nog gaan werken in een land waar je door de socialisten wordt beroofd van je eigen verdiende loon naar werken? Dan zijn er betere werkplekken te verzinnen.

     En is voor de socialisten het andermans geld trouwens al op?

 4. Zwarte band

  Socialisme…

 5. Babaji538

  Wat heet rijkdom?
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.