Joey Hoffmann is dood. Turkije heeft zijn lichaam gevonden

Geen categorieaug 14 2017, 10:00
Misschien dat we er nu achter kunnen komen wat er dan precies gebeurd is.
De Turkse politie heeft de politie Overijssel vanochtend opdracht gegeven om de familie van Joey Hoffman te laten weten dat het lichaam van de jonge Nederlander gevonden is. Hij was sinds 8 juli vermist. Volgens twee andere inwoners van Haaksbergen had Joey heimwee en wilde hij die dag terug naar Nederland vliegen. Volgens hen zou hij naar het vliegveld zijn gegaan. Daar kwam hij echter nooit aan.
Al snel waren er mensen die vraagtekens zetten bij het verhaal van Björn Breukers (34) en Derya Breukers-Ün (26), de twee vrienden waarmee hij naar Turkije was afgereisd om daar een woning te bouwen voor het stel. In de nacht van 7 op 8 juli kampeerden de drie in de bergen van Silifke. Daarna werd er niets meer van Joey vernomen.
De Turkse politie is sinds die tijd bezig om Derya en Björn te verhoren. Er kan sprake zijn geweest van een ongeval of van een misdrijf; die informatie is nog niet bekend. Wel weten we nu dus honderd procent zeker dat Joey dood is... en dat Björn en Derya gehoord hebben gekregen dat ze Turkije niet mogen verlaten.
Hoewel de relatie tussen Turkije en Nederland nog altijd niet je van het is zijn Nederlandse politieagenten wel degelijk te spreken over de inzet van hun Turkse collega's. Zoals een politiebron het AD eerder vertelde:

"Voor je begint te zoeken moet je een gebied perfect in kaart hebben, anders weet je niet waar je moet beginnen. Dat voorwerk kost tijd, maar is voortvarend aangepakt."

Die zoekactie heeft uiteindelijk dus resultaat gehad. Het lichaam van Joey is terecht... en dat is bijzonder belangrijk omdat een autopsie meer (betrouwbare) informatie kan geven over de toedracht van een dood dan de verklaringen van getuigen (of daders).
Hoe dan ook is het natuurlijk ongelooflijk triest dat deze jongeman op deze manier aan zijn einde is gekomen; ergens in de middle of nowhere in Turkije, ver weg van zijn familie die hem nu voor altijd moet missen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten