Leefbaar Rotterdam onderzoekt voorstel: alle vakantie vierende Eritrese ‘vluchtelingen’ het land uit

Kunt u zich nog het bericht herinneren? Eritrese ‘vluchtelingen’ vieren hun vakantie in..Eritrea. Lachen, mensen, echt om te lachen. Sommige gebeurtenissen zijn te absurd om te verzinnen, maar in het hele migrantendrama komen gebeurtenissen die de grenzen van het imaginaire tarten.

Toch zijn er nog beleidsmakers en politici die na het bericht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden om deze vakantiegangers het land uit te zetten. Dat blijkt nogal een klus, want er zijn geen rechtstreekse vluchten en het is moeilijk te bewijzen hoe ‘gevaarlijk’ het allemaal is en wat de motivatie achter deze ‘vakanties’ is.

Ach so, volgens mij kunnen we wel raden wat de motivatie is achter dit soort kruisbezoekjes naar het land van herkomst. In elk geval niet om mee te helpen aan de barre toestanden in dat land. Als je vlucht, dan ga je er niet meer heen als het niet veilig is. Als het veilig genoeg is om te gaan, dan keer je weer terug naar het land van herkomst. Zo een moeilijke gedachtegang is dat niet.

Enfin, raadslid van Leefbaar Rotterdam, Michel van Elck, wil onderzoeken of het mogelijk is om deze oplichters het land uit te bonjouren door de boekingen bij Red Sea Travel, die dik geld verdient aan deze boekingen, naast de lijst van statushouders te houden. Dan is het alleen nog maar lijntjes leggen en kruisjes plaatsen bij de namen voor intrekking van de verblijfsvergunning.

Aan de andere kant is het een eng gegeven dat de overheid zomaar naar mensen hun boekingen kunnen kijken. Hoe ver kunnen en willen we gaan in de naam der Gerechtigheid en Migratieproblematiek. Het is een sympathiek voorstel, want zulke oplichters moeten het land uit, maar we moeten ons wel beseffen wat we opgeven.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. buitenbeentje

  “Aan de andere kant is het een eng gegeven dat de overheid zomaar naar mensen hun boekingen kunnen kijken”

  Als ik, onschuldige Nederlander naar Amerika wil krijgt Amerika alles over me te zien, bij wijze van spreken hoe vaak ik een schone onderbroek aantrek. Dát vind ik een eng gegeven. Maar ja, ik ben dan ook maar een witte man en zo´n donkergekleurde gelukszoeker is zielig.

  1. Peter Selie

   Je bent wat je stemt.

 2. poldi

  Af en toe snak ik naar een tijdelijke verlichte dictator, die lak heeft aan Brussel, de grensbewaking activeert, de pvda-, cda-, vvd- partij kartellen en nPO bestuur oprolt, de voortetterende islamisering keihard een halt toeroept en begint met het de-islamiseren van Nederland.

  1. Pedrito

   Volkomen mee eens. Opruimen de zelfingenomen bestuursbende !

   1. Gvanderwaal

    Die ‘bestuursbende’ betreft dan Leefbaar Rotterdam, de partij van Pim Fortuyn.

    1. Ego-non-solus

     @GvanderWaal
     Nee, niet sterk. Voor originaliteit een 3, voor kwetsniveau een 2 en voor inhoudelijke feitelijkheid ook een 2. Ik heb beter van u gezien.

  2. K.Dopper

   Ik vrees dat poldi in zijn verlangen naar een fascistische staat hier bepaald niet alleen staat.

   1. corfo

    @ K.Dopper.
    Als ’t waar is wat u suggereert, wat ik overigens betwijfel betr. @ poldi, dan zal de NL-“regering” die behoefte zéker gekweekt hebben, met haar niet-regeren, wegkijken, liegen, bedriegen, uitknijpen v.d. bevolking enz.
    Wat de NL-“overheid” betreft : zij weten alles over u én mij, en bij gelegenheid maken zij diverse andere landen daar deelgenoot van, dit gebeurde óók in WO-II, toen werden het NSB-methoden genoemd. Niets is onbetrouwbaarder dan de NL-“overheid”.

    1. K.Dopper

     Ook die redenering is bekend: omdat de democratisch gekozen regering niet doet wat een kleine extremistische minderheid wendt meent ze dat ze daarom gelegitimeerd is een fascistische staatsgreep te plegen.

     Fascisten redeneren al eeuwenlang op dezelfde manier. Corfo is niet origineel.

 3. Duckday

  Direct terug sturen Zorg dat deze mensen geen asiel krijgen maar indien nodig tijdelijk een verblijfsvergunning krijgen met de voorwaarden dat ze zonder meer terug moeten en dat zou moeten gelden voor alle instroom

 4. SlimK1nd

  Ik begreep van Karim Bettache (Joop/VARA Magazine) dat er juist “witte” mensen geruimd moesten worden om “plaats te maken voor zwarte mensen”? https://twitter.com/SlimK1nd/status/892335494155186176

 5. Rex Gildo

  De overheid weet * a l l e s * van ons.
  Zie deze site https://www.weetmeer.nl
  met de huizenprijzen, inkomen, leeftijden, afkomst, politieke voorkeur per wijk/buurt van een gemeente.
  Men heeft dat nodig voor uw veiligheid.
  Gelooft u het ook niet?

 6. Ruud562

  Poldi, ben het volkomen met je eens!

 7. Ritter

  Zoals Karkens zegt is maar 10% van de asielzoekers echte vluchteling. De rest zijn illegale immigranten die om economische en financiële redenen (lees gratis huizen en ruime uitkeringen) naar Noord/West Europa reizen.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 8. Beukman

  Het is weer eens het bekende broodje aap, gebakken door de alternatieve media. Zij maken ervan dat het om vluchtelingen gaat, terwijl dit nog maar de vraag is. Het gaat grotendeels om Eritreërs die al vele jaren in Nederland wonen, en nu eindelijk hun familie wel weer terug willen zien. Zij moeten eerst allerlei verklaringen tekenen op last van de Eritrese autoriteiten, zoals dat ze zich niet zullen inlaten met politieke activiteiten.

  Lees gewoon de antwoorden op de Kamervragen hierover. Waarschijnlijk te veel moeite voor Leefbaar Rotjeknor, laat staan voor de bevolking van DDS en voor Karskens, wiens naam bij dit soort berichtjes ook altijd opduikt:

  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2017/05/08/antwoorden-kamervragen-over-het-bericht-dat-eritrese-vluchtelingen-op-vakantie-gaan-naar-eritrea

  1. K.Dopper

   Raak!

 9. sjun

  Uitstekend voorstel om op de tot in lengte van jaren doorgaande cumulerende kosten en solidariteitsovervraging te besparen. Wat doen die mensen hier eigenlijk nog als ze hier al tot in lengte van jaren zouden zitten?n Gauw terug het eigen land opbouwen als je daar vakantie kunt vieren.

 10. nienke

  BEUKMAN@

  Zij willen zo graag hun fam terug zien.

  Zij zijn gevlucht bang dat ze vermoord worden, kunnen volgens onze politici en Brussel niet terug omdat het te gevaarlijk is, maar wel 4 weken vacantie vieren in dat levensgevaarlijke land.
  Dit gaat mijn verstand echt te boven.
  Het wordt hoog tijd dat hier iets aan gedaan wordt, het is toch van de zotte dat zij niet terug kunnen maar wel met vacantie kunnen gaan.
  Aanpakken dit zooitje.

  1. Beukman

   Waarom lees je niet gewoon wat er staat, @Nienke, inclusief de Kamervragen? Dit hele bericht is nepnieuws.
   Hier ook een helder stukkie:

   https://www.volkskrant.nl/buitenland/aanwijzingen-dat-sommige-gevluchte-eritreeers-gewoon-op-vakantie-gaan-naar-thuisland~a4481039/

   1. IJscoman

    Beuk, ik lees anders in dat ‘heldere stukkie’ ook: “Het ministerie van Justitie heeft geen cijfers over het aantal statushouders dat vakantie viert in Eritrea. ‘Wij weten niet wie er op die vluchten zitten, of het statushouders zijn of niet’. Rechtstreekse vluchten van Nederland naar de Eritrese hoofdstad Asmara zijn er niet. Dat maakt de reizigersstromen minder inzichtelijk. Ook kan het zijn dat Nederlandse Eritreeërs vanuit België of Duitsland vliegen en omgekeerd, zodat het minder snel opvalt als ze hun herkomstland bezoeken.”

    Er is dus geen enkel inzicht in feiten en als die er wel zijn worden ze door de overheid duidelijk onder het vloerkleed gemoffeld. Kortom, het is allesbehalve bewezen dat het om nepnieuws gaat en de stelling zou best wel eens waar kunnen zijn.

    1. Beukman

     Tja @IJs,

     “de meeste klanten zijn Eritreeërs die al veel langer in Nederland zijn, soms tientallen jaren. Die gaan bijvoorbeeld voor familiebezoek.’ ”

     En dan nu uit de Kamervragen:

     “De IND werkt samen met de KMar en anderen om te controleren of
     vreemdelingen met een asielvergunning zijn gereisd naar hun herkomstland.
     Voor medio 2015 hield de IND de intrekkingsgrond en reden van intrekking niet specifiek bij. In de periode van medio 2015 tot begin dit jaar is van circa 100 vergunninghouders onderzocht of de asielvergunning kon worden ingetrokken op grond van reizen naar herkomstland. Dit heeft geleid tot enkele tientallen intrekkingen. Er bevonden zich geen Eritreeërs onder de circa 100 onderzochte vergunninghouders. Aanvullend op deze reguliere controle zijn vorig jaar ook tijdelijk extra controles uitgevoerd op vluchten waarvan het vermoeden bestond dat er Eritreeërs met een asielvergunning aan boord zaten. Bij deze controles zijn evenmin terugreizende Eritreeërs aangetroffen. De komende tijd zal opnieuw intensiever worden gecontroleerd of er sprake is van terugreizende Eritreeërs. ”

     Het lijkt erop dat het probleem flink wordt opgeblazen.

   2. buitenbeentje

    Iemand krijgt asiel omdat het voor hem te gevaarlijk is op de plek waar hij vandaan komt. De bedoeling van asiel is dat iemand terug gaat als dit gevaar voorbij is. Als iemand in dat land vakantie kan houden is het gevaar dus voorbij en kan hij terug.

    Het kan heel simpel zijn als men zich aan de eigen regels houdt. Probleem is dat er dan allemaal mensen opstaan die vinden dat de regels niet toegepast moeten worden omdat de persoon als zo lang hier is, de kinderen zo mooi gewend en nog allerlei redenen waarom een generaal pardon op zijn plaats zou zijn.

    Zoals mevrouw Merkel Dublin en Schengen even opzij gooide om Europa te dwingen iets te schaffen en daar niemand iets van mag zeggen.

 11. Wim Vreeswijk

  Het is mij duidelijk dat Leefbaar Rotterdam nu al druk bezig is met de a.s. gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en de PVV gaat beconcurreren…..

  1. K.Dopper

   Ja, daar gaat iets interessants gebeuren. Leefbaar Rotterdam heeft zich vanuit populistische chaos miraculeus ontwikkeld tot een redelijk professionele bestuurders partij. En uiteraard gaan ze dan de dingen doen die elke bestuurder gaat doen als hij met de concrete praktijk wordt geconfronteerd. Daar is het domme populistische volk niet van gediend en begeert het uiteraard een nieuwe lichting populisten die belooft de elite omver te zullen werpen en het helemaal anders te gaan doen.

 12. Peter Selie

  Leefbaar Rotterdam ONDERZOEKT, niets definitiefs gewoon weer een aandachtsproefballon om de randdebiele achterban tevreden te houden.

  1. K.Dopper

   Peter Selie bevestigt mijn hypothese: Leefbaar Rotterdam is in zijn populistische voorstellingswereld inmiddels toegetreden tot de kaste der elitaire bestuurders die, zoals evident in het populistische taalspel, erop gericht is de misleide en dom gehouden achterban tevreden te houden.
   Peter Selderij kent zijn klassieken: Jan Boezeroen wordt altoos bedrogen en verneukt.

   1. Peter Selie

    “Jan Boezeroen wordt altoos bedrogen en verneukt.”

    Daar ben je natuurlijk geheel zelf verantwoordelijk voor, denk alleen maar even aan het feit welk hokje je rood kleurt. De definitie van krankzinnigheid: weer op dezelfde partijen stemmen in de ijdele hoop dat het dan wel beter gaat.

    Het politieke, parlementaire systeem is zo ontwikkeld dat sinds 1848 hier in Nederland nog steeds haar werk doet, ongeacht het plotselinge pieken van de kritische partijen die roet in het eten van de reguliere partijen dreigen te gooien. Heb het wel eens meer gehad hoe een partij van binnen en buiten uit kapot gemaakt kan worden, de zg. ‘Salamitactiek’.

    Salamitactiek, ook wel bekend als de salami plakjes strategie, is een verdeel en heers proces van bedreigingen en bondgenootschappen gebruikt om tegenstand te overwinnen. Men kan de tegenstand, oppositie beïnvloeden en uiteindelijk het politieke klimaat ten gunste van hen die de salamitactiek toe passen te doen keren.

    Meestal wordt de gebruikte salamitactiek op onderdelen toegepast, op deze wijze wordt de oppositie geëlimineerd plakje voor plakje totdat men zich realiseert (meestal te laat) dat de partij visie versplinterd is en de ideologie weg is in zijn geheel. In sommige gevallen omvat de oprichting van verschillende fracties binnen de oppositie partij en dan ontmantelen die partij zich van binnenuit, zonder dat de afgesneden plakjes protesteren.

    Salamitactiek heeft meeste kans van slagen als de toepassing hiervan hun ware en op lange termijn motieven verborgen en handhaven van een houding van samenwerking en behulpzaamheid, terwijl die zich bezighouden met de beoogde geleidelijke ondermijning van de oppositie.

 13. Ni28

  Over mij weten ze al alles gezien de rekeningen die ik krijg. Een vakantieboeking mag er best bij als ik merk dat het aantal inwoners door weer gaat dalen. Het bezetten van Europa kost ook vrijheid maar dan liever door extra informatie dan overvolle straten.

 14. Ni28

  Simon vult Beuk met raak! De trollen zijn van vakantie terug.

  1. Beukman

   Nee @N, jij en @Seneca zijn hier de trollen, met jullie inhoudsloze geblaat. Ik kom wél met inhoud. Het staat je vrij om daar op in te gaan. Gelieve anders je mond te houden.

   1. Peter Selie

    Het goede gevoel gelijk in je knar verloren bij het lezen van Ni28 zijn RAKE reactie beuk-Troll dat wijst op een psychisch probleem.

    Gefrustreerd zoals altijd, blijft maar door gaan met je totaal doorzichtige Marxistische cultuur relativistische steken onder water te geven, het zit natuurlijk in je misselijke karakter ingesleten dat bij bepaalde steekwoorden je altijd erg nerveus je weerwoord als digitale scheten het internet op jaagt, misselijke sukkelaar en linkmiegel met een linkse attitude die je altijd even drammerig naar voren weet te brengen hier op DDS en door bijna niemand meer serieus wordt genomen. Dat jij je debiele demoniserende en islamofascistische ideologie naar harte lust kunt spuien en daar mee je crypto-communistische zelfhaat ten toon spreidt, om het goede gevoel in het hoofd te behouden maak je een karikatuur van jezelf, en misschien is het te zwaar aangezet maar je bent in mijn optiek een landverrader. De reacties die je slaakt zijn gespeend van enige vorm van humor en ontbreekt bijna altijd de vorm van onderbouwing, waarbij je meestal zorgvuldig vermijdt méér te slaken dan een half ter zake dienstige kreet ter argumentatie.

    1. Tinneke

     Raak!

    2. Beukman

     @Peter
     Probeer het eens boven de gordel, oud wijf.

 15. Seneca

  als men begint om de vakantievierders het land uit te zetten, laat men dan eveneens beuk, guusje (is dat nu dopper of vd.waal?) en al dat andere trollentuig gelijk meenemen. met mijn zegen!

 16. GePolkaDot

  Als je een uitkering krijgt moet je aangeven als je het land uitgaat, dus om na te gaan waar ze heen gaan en wanneer zou niet zo moeilijk moeten wezen.
  Over privacy ga je maar klagen als je een baan hebt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.