Maduro bouwt verder aan zijn socialistische heilstaat: blokkeert nog meer media in Venezuela

Wat een steenrijk, ontwikkeld land had kunnen zijn, is inmiddels een grap van een staat die mensen ontvluchten omdat ze simpelweg geen eten meer kunnen vinden. Bedankt, Maduro!

Toen Hugo Chavez aan de macht was, dacht ik eerlijk gezegd altijd dat het niet erger kon worden voor Venezuela: die extreemlinkse gek hielp het land al aardig naar de knoppen. Ik moet echter toegeven dat ik het, helaas, bij het verkeerde eind had. De waarheid is namelijk dat zijn opvolger, Nicolás Maduro, nog 20.000 keer erger is.

Ja, allebei de heren waren net zo extreemlinks, maar Chavez was tenminste nog een linkse gek met charisme die het land enigszins bij elkaar hield: onder Maduro brokkelt de laatste hoop af terwijl hij Venezuela in ongekend tempo ombouwt tot een socialistische heilstaat met hem als onbetwiste leider. Bij protesten tegen zijn walgelijke, onderdrukkende regime zijn al ontelbaar veel mensen om het leven gekomen, maar op dit moment beginnen er ook journalistieke koppen te rollen.

Regel nummer één voor elke wannabe-dictator is immers: zorg ervoor dat het volk alleen te horen krijgt wat jij wílt dat ze horen.

Nou, die regel heeft Maduro de afgelopen tijd ontdekt en meer dan toegepast: media na media mogen de deuren sluiten in deze linkse hellhole:

De Colombiaanse tv-zender Caracol is in Venezuela van de kabel gehaald, een dag nadat de Venezolaanse president Maduro had uitgehaald naar buitenlandse media. Volgens Maduro verspreiden zij valse informatie over de Venezolaanse regering ter voorbereiding van een Amerikaanse invasie. Hij noemde daarbij Caracol met name.

Volgens Caracol-directeur Vargas werd zijn zender in Venezuela al langer tegengewerkt. Zo mochten verslaggevers Venezuela niet in en werd apparatuur in beslag genomen. “Persvrijheid is hier net zo schaars als voedsel”, zei Vargas.

“Een Amerikaanse invasie”: natuurlijk. Leuk excuus, maar in werkelijkheid hebben Venezolanen en Colombianen het nou nooit bepaald goed met elkaar kunnen vinden, en Maduro zou geen ‘patriot’ zijn als hij een kans voorbij liet gaan om de buren eens flink te pesten! Toch is dit zeker niet de eerste keer dat het vrije woord de mond gesnoerd wordt: andere Colombiaanse zenders werden eerder al uit de lucht gehaald, en zelfs de Spaanstalige versie van CNN – als iemand niet achter een zogenaamde ‘Amerikaanse invasie’ van Trump zouden staan, zijn zij het wel natuurlijk – is niet meer te ontvangen. Om nog maar te zwijgen over binnenlandse zenders natuurlijk, die al tijden onder de alwetende controle van el líder del pueblo staan.

Tijd dus om deze gek te onttronen: en dan niet met een invasie door een buitenlandse mogendheid, maar door deze extreemlinkse gek eens te laten zien wat het volk nou écht wil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. van Urk

  En de SP blijft deze dictator steunen. Mijn hemel! Je wilt zo,n knotsgekke maoistische hamas partij toch niet de verantwoording gaan geven over het doen en laten van ons land? http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/sp-verdedigt-socialistische-dictator-van-venezuela-zo-erg-is-het-niet-alles-is-gelukkig-wel-gelijker-verdeeld/

 2. Ni28

  Chavez maakte de mensen gek met zijn charisma en Maduro geeft hen het communistische vrucht. Mij zou benieuwen of mensen nu van geleerd hebben of dat zij weer tevreden zullen zijn als zij te eten krijgen. Hebben zij door nu wat communisme voorstelt? En over de oppositie hoor je eigenlijk ook niets, welke richting willen zij op gaan? Venezuela kende bijna altijd alleen maar dictaturen maar zo slecht als nu is het nooit geweest. De ooit bloeiende land ligt nu in de goot. De communistische stempel is dodelijk, dat laat de linkse dictator Maduro goed zien.

  1. buitenbeentje

   Chavez deed een hoop om het volk tevreden te houden. infrastructuur, scholen en gezondheidszorg waren gratis en hadden goede kwaliteit, bovendien kon men voor 2 cent per liter tanken en de auto is voor de meeste Venezolanen een deel van zijn leven. Dat leverde hem een hoop stemmen op. Zijn haat voor het westerse buitenland (toerisme, deviezen) en zijn onvermogen om de criminaliteit in de hand te houden + allerlei maatregelen om geldstromen van het volk in de gaten te houden (verbod op internetaankopen, controle op dagelijkse uitgaven, verbod op betaling met buitenlandse valuta) deden zijn populariteit al tanen voor Maduro aan de macht kwam.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Hij begint steeds meer op Frau Merkel en haar EUSSR te lijken.
  De Orwelliaanse Controle Staat. Thought Crimes zijn tegenwoordig erger dan moordpartijen en massa-verkrachtingen.

 4. Kees

  En de Sp houdt deze kerel nog de hand boven het hoofd, dan weet je meteen wat ons te wachten staat, mocht ooit de SP willen meeregeren.

  1. Ni28

   Dan zullen wij in Madurodam leven.

 5. Peter Selie

  Maduro bouwt verder aan zijn socialistische heilstaat: blokkeert nog meer media in Venezuela. Nou dat zal Amerika wel lekker vinden zo’n randdebiele crypto-communistische staat in de achtertuin, je kan wachten op een Amerikaanse interventie en of een boycot die er flink in zal hakken. Socialisme, communisme, collectivisme, cultureel Marxisme breng het volk geen voorspoed, alleen ellende, oorlog en ander onafwendbaar en ongewenste vormen van cultuurvernietiging en het neermaaien van het nationaal bewustzijn. Fijne vent hoor die Nicolás Maduro, dan geef ik toch meer de voorkeur aan de president van de Filipijnen Rodrigo Duterte, die doet tenminste iets goeds voor zijn land.

 6. Nasrani

  Hmm, linkse heilstaat. Waar kennen we dat van. En wat een geluk brengt dat de inwoners.

 7. buitenbeentje

  Het Venezolaanse volk laat al een hele tijd zien wat het wil. Zo lang het leger achter Maduro blijft staan is de kans klein dat er iets verandert. Hoop moeten ze putten uit het feit dat soldaten al de grenzen van naburige landen over trekken om te bedelen om voedsel. http://www.miamiherald.com/news/nation-world/world/americas/venezuela/article167335697.html

 8. Babaji538

  In combinatie met mijn zorg voor welzijn,
  handhaaf ik graag tucht en orde, edoch
  niet met stalen zenuwen; het is niet nodig,
  nog langer.
  In de loop van jaren, leerde ik mezelf
  de sociale omgang aan op de sociale media,
  en lees ik inmiddels vele buitenlandse kranten.

  Alleen de aandacht die oprecht wordt gemeend,
  zal resteren.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.