Meeste Britten moeten niets hebben van Charles als koning

De meeste Britten willen helemaal niet dat Charles zijn moeder Elizabeth opvolgt.

De Queen is in april dit jaar 91 geworden. Al vaker is gespeculeerd over wanneer het einde van haar regeerperiode zou zijn. Voorlopig niet. Maar goed, 91 is geen 20 en geen mens wordt 150. Dus is het logisch dat aan de andere kant van de Noordzee mensen steeds meer hardop beginnen te denken over troonopvolging.

De favoriete heir to the throne is niet Charles, de oudste zoon van Elizabeth II, maar prins William. William is de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana. De Britse krant The Sun heeft een peiling gehouden onder lezers over dit thema. Slecht een matige 22 procent van alle Britten steunt prins Charles als troonopvolger na zijn moeder. Daar tegenover heeft William wel 51 procent van de Britten aan zijn kant!

Dat Charles minder populair is komt ook wel een beetje door zijn huidige vrouw, Camilla. Toen zij in beeld kwam was er natuurlijk al de nodige ophef. Van alle ondervraagden zou 36 procent het niet tof vinden als Camilla zich ‘koningin’ zou noemen. Charles zelf heeft ook een reputatie. Zo wilde hij tijdens zijn huwelijk met Diana al perse een maîtresse. Tja, als zulk nieuws dan naar buiten komt moet je er niet vreemd van opkijken dat de meeste mensen je liever niet als staatshoofd zouden zien.

Of het realistisch is? Nee, zo gaat het niet in het Verenigd Koninkrijk. Bij de dood van Elizabeth is Charles automatisch koning. Hij kan wel het stokje gelijk overdragen aan William, maar of dat gaat gebeuren? Niet als het aan Charles ligt, wat die zei in 2012:

“Ongeduldig? Ik? Wat een suggestie! Natuurlijk ben ik dat. Mijn tijd is bijna op. Ik kan er slechts aan ruiken als ik niet oppas.”

Dan wens ik de 51 procent die hem liever niet hebben veel succes toe!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ben Zine

  Koningin Elisabeth ? Die wordt 100 !

 2. Ben Zine

  Sorry, moet zijn: Elizabeth.

 3. Floris

  Die man is toch een complete aanfluiting. En nog een engerd ook.

  Gewoon afschaffen al die ridicule koningshuizen.

 4. Punt50

  Totaal afschaffen is de beste optie.

 5. Floris

  Een hoogbejaarde vrouw op de troon, een zoon die een leuke meid inruilde voor een oud wijf waarvan z’n moeder stiekem vindt dat hij ongeschikt is. Het is om te brullen van het lachen als het allemaal niet zo dieptriest zou zijn.

  Het Belgische koningshuis is zo mogelijk een nog groter stel idioten en Koning Pils heeft ook het zwarte garen niet uitgevonden.

  Ik begrijp niet dat er nog draagvlak is voor deze overblijfselen uit de feodale tijd.

 6. sjun

  Charles zal niet minder zijn dan Willem Alexander of Filip.

 7. corfo

  Het standpunt van de Britten verbaast mij niet, meestal hebben zij wel heel goede ideeën; zoals bijv. de Brexit !

 8. Babaji538

  De Britten zijn doodsbang
  dat “Koning Borrel & Wijn & Champagne”,
  het voor het zeggen, krijgt.
  Kijkt u eens, neem de tijd en moeite,
  om wat foto’s op de Independent te bestuderen.
  Verruim de blik wat verder dan de Nederlandse kranten.
  En ook daar, blijf kritisch.
  Je weet maar nooit, wie erachter de laptop zit.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.