Meeste Britten moeten niets hebben van Charles als koning

Geen categorieaug 12 2017, 16:00
De meeste Britten willen helemaal niet dat Charles zijn moeder Elizabeth opvolgt.
De Queen is in april dit jaar 91 geworden. Al vaker is gespeculeerd over wanneer het einde van haar regeerperiode zou zijn. Voorlopig niet. Maar goed, 91 is geen 20 en geen mens wordt 150. Dus is het logisch dat aan de andere kant van de Noordzee mensen steeds meer hardop beginnen te denken over troonopvolging.
De favoriete heir to the throne is niet Charles, de oudste zoon van Elizabeth II, maar prins William. William is de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana. De Britse krant The Sun heeft een peiling gehouden onder lezers over dit thema. Slecht een matige 22 procent van alle Britten steunt prins Charles als troonopvolger na zijn moeder. Daar tegenover heeft William wel 51 procent van de Britten aan zijn kant!
Dat Charles minder populair is komt ook wel een beetje door zijn huidige vrouw, Camilla. Toen zij in beeld kwam was er natuurlijk al de nodige ophef. Van alle ondervraagden zou 36 procent het niet tof vinden als Camilla zich 'koningin' zou noemen. Charles zelf heeft ook een reputatie. Zo wilde hij tijdens zijn huwelijk met Diana al perse een maîtresse. Tja, als zulk nieuws dan naar buiten komt moet je er niet vreemd van opkijken dat de meeste mensen je liever niet als staatshoofd zouden zien.
Of het realistisch is? Nee, zo gaat het niet in het Verenigd Koninkrijk. Bij de dood van Elizabeth is Charles automatisch koning. Hij kan wel het stokje gelijk overdragen aan William, maar of dat gaat gebeuren? Niet als het aan Charles ligt, wat die zei in 2012:

“Ongeduldig? Ik? Wat een suggestie! Natuurlijk ben ik dat. Mijn tijd is bijna op. Ik kan er slechts aan ruiken als ik niet oppas.”

Dan wens ik de 51 procent die hem liever niet hebben veel succes toe!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten