NOG MEER terreur in Spanje: aanslag met bomgordels op promenade en explosie in huis

Na Barcelona zijn ook Cambrils en Alcanar opgeschrokken door ISIS-terreur.

Afgrijselijk. Nadat ik gisteren urenlang in een liveblog verslag deed van de gruwelaanslag in Barcelona, waarbij een moslimextremist inreed op voetgangers op de Ramblas en daarbij minstens 13 mensen doodde en bijna honderd mensen verwondde, dacht ik dat het niet erger kon worden. Toen ik vrijdagochtend wakker werd, bleek de realiteit echter anders: twee andere oost-Spaans plekken zijn geraakt.

In Cambrils, zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, brak de hel los op een promenade van de kustplaats. Rond half twee ’s nachts kwamen daarvan de eerste berichten binnen, waarbij eerst nog gedacht kon worden dat het misschien om een uitgebreide klopjacht ging op de daders van Barcelona:

Het bleek echter anders: dit was een aparte, weliswaar zeer waarschijnlijk gelinkte, aanslag. Naar verluid reden meerdere extremisten daar in op voetgangers en een politiewagen: de politie leek deze keer het doelwit te zijn.

Dat werd al snel bevestigd door andere bronnen: een auto was ingereden op agenten en er was nu een schietpartij plaats, waarbij er gemeld werd dat sommige van de aanvallers bomgordels zouden hebben.

Voor zover we nu weten zijn daarbij maar liefst vijf terroristen met bomgordels neergeschoten, gelukkig voordat ze die konden laten afgaan. Zeven omstanders zijn bij de aanslag gewond geraakt, maar vooralsnog zijn er – op de daders na, die wat mij betreft mogen branden in de hel – geen doden gemeld, in tegenstelling tot in Barcelona.

Nog zo’n honderd kilometer verderop blijkt nu echter een derde aanslag te zijn voorbereid: in de nacht van woensdag op donderdag vond een explosie plaats in een villa in Alcanar. Op dat moment had men nog niet serieus kunnen vermoeden dat dat gelinkt was met terrorisme, maar naar nu blijkt ontplofte een gasfles per ongeluk toen een jihadist die probeerde te prepareren voor een derde aanslag, die dan ook gister had moeten plaatsvinden. Als een niet-explosief busje al zoveel slachtoffers wist te maken, is het idee van een ander voertuig met daarin gasflessen natuurlijk al helemaal afschuwelijk: laten we blij zijn dat dit er dus niet van gekomen is, en hopen dat het ook niet meer zál komen.

Eén ding is duidelijk: dit kan in geen geval het werk zijn van een ‘lone wolf’ of een ander favoriet excuus van links, want dit is gewoon een sterk georganiseerde dubbel- (en bijna driedubbel-)aanslag door ISIS-jihadisten. Die barbaren hebben ons al eeuwen geleden de oorlog verklaard: de vraag is wanneer wij het afslachten van onze bevolking nu eindelijk eens een halt gaan toeroepen en terugslaan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. poldi

  Vergeet Islamitische Staat of Syrie.
  Sinds het begin van de Arabo-Islamitische immigratie in het westen, zo’n 50 jaar geleden, werd hier al voor gewaarschuwd. Bewoners van de ‘multiculturele’ volkswijken die de haat in de ogen van altijd gestresste, voortdurend de omgeving scannende Arabo-Islamitische broertjes die hun zussen én wijk domineren, wisten genoeg.
  Maar werden racisten genoemd. De haat tegen uw vrijheid, die u zó maar erfde, komt niet van buiten maar zit IN uw wijken.
  Ga dáar eens aan werken!
  Geweldige speech van Australische Pauline Hanson.

 2. poldi

  Plagiaat
  ———-
  En zie hier waar het politiek correcte wegkijkbeleid toe leidt.
  We zullen aan dit soort aanslagen moeten wennen want ze houden niet op, niet vanzelf. En onze politici doen niets, behalve telkens ach en wee roepen na elke aanslag. Krampachtig om de hete brij heen draaiend om het beestje maar niet bij de naam te hoeven noemen. Stel je voor…

  Ondertussen blijven onze grenzen wagenwijd openstaan zodat er dagelijks meer van deze cultuurverrijkers, met hun Koran onder de arm, Europa komen binnenwandelen.

  Arm Europa, arm nageslacht.

  Oh ja, gisteren op TV….Rutte vindt het verrschrikkelijk! …….goed hé!

  1. sonar

   Poldi Rutte is altijd geschokt en laat het zoals het is ,afgewezen gelukszoekers via de staatssecretaris als nog een verblijfsvergunning en de bevolking kan naar de g v d lopen inplaats van te zorgen voor hun veiligheid ,wat vastgelegd is in de grondwet. Maar daar heeft hij maling aan als hij maar in het torentje kan blijven zitten,met die afgrijselijke grijns van hem ,de wolf in schaapskleren.

  2. Kiekebuhu

   @Plagiaat: MRutte vond het verschrikkelijk,laaten de ¨Voorzienigheid¨smeken dat zoietss verschrikkelijks NOOIT in NL zal plaatsvinden,hoe zouden dan zijn bewoordingen zijn ? I ask myself off (TV Nederlands!!)

 3. poldi

  Terroristen worden in Nederland bewierookt en betutteld
  want die arme jongens zijn verward en een aanslag doe je per ongeluk.
  Een ieder die zich durft te keren tegen die gasten wordt voor schut gezet door parlement en door zo genaamde wijze mensen als die uit een vuilniszak gerkropen Maarten van Rossem die een grote wijsheid denkt te bezitten en op grond daarvan in hun oneindige wijsheid mensen die een andere mening hebben demoniseren tot dat ze vermoord worden o.a.Pim Fortuyn en Theo van Gogh.en dan wassen ze hun handen in onschuld.
  Gisteravond ook nam van Rossem van de gelegenheid gebruik om een democratische gekozen president van de V.S te demoniseren en kreeg de schaapachtige lachers op de hand.
  Evenals het demoniseren van Dhr Wilders en ongeveer 1,5 miljoen mensen die op hem hebben gestemd weg zetten als Tokkies en rechtse extremisten en worden uitgesloten voor het vormen van een nieuw parlement ondanks dat ze 2e grote partij van Nederland zijn.

 4. DolleDries

  Misdadigers zijn de politici die de grenen open zeten die zijn verantwoordelijk voor de doden en medeplichtig. Die zetten de deuren open voor de moordenaars en daarom de hulp moordenaars Nog erger zijn hun zalvende woorden van medeleven ,hoe durf je het eigen volk die zo voor de leeuwen worden gegooid nog in de ogen te kijken te laten overwoekeren door de Islamitische terreur.
  Hoe durf je heel wijken naar de sodemieter te helpen en de gevolgen die het volk diep treffen. Hou durf je eigen landgenoten zo schofterig te behandelen. Hoe durf je mensen die dit niet willen Nazi’s en fascisten te noemen. Hoe durf je die mensen als oud vuil in het parlement weg te zetten.

  1. poldi

   @DolleDries, uitstekend verwoord en uit mijn hart gegrepen !

  2. Ritter

   DolleDries

   “Misdadigers zijn de politici die de grenen open zeten die zijn verantwoordelijk voor de doden en medeplichtig. ”

   Dat zijn inderdaad de hoofdverantwoordelijken want deze politici weigeren het probleem te benoemen (islamitische terreur) en laten de grenzen open staan.

   En Oost Europese landen die wel hun burgers beschermen en hun grenzen sluiten voor de illegale massa immigratie uit de islamitische worden door dezelfde politici (o.a Timmermans) aangevallen.

   Bij de West Europese leiders (en hun vriendjes in de media) is er geen echte wil om hun eigen burgers te beschermen tegen islamitische terreur. Men is liever “politiek correcte” dan men haar burgers wil beschermen.

   Zoals Nigel Farage zegt in onderstaand interview:

   Nigel Farage blames EU leaders for continued ISIS terror in Europe
   http://www.foxnews.com/world/2017/08/17/nigel-farage-blames-eu-leaders-for-continued-isis-terror-in-europe.html

 5. Ritter

  Nog steeds zijn de meeste politici (en media!!) niet in staat om het beestje bij de naam te noemen: “islamitische” terreur. Ook Obama heeft in zijn 8 jaar Presidentschap geweigerd het beestje bij de naam te noemen.

  De media doen er weer van alles aan om de inspiratiebron van die geweld (Islam) te ontkennen en/of te verzwijgen.

  NIgel Farage zegt wel in duidelijke bewoordingen wat het probleem is; de Europese leiders die weigeren effectieve maatregelen tegen islamitische terreur en zich van den domme houden over de motieven van de aanslagplegers.
  ————–

  Nigel Farage blames EU leaders for continued ISIS terror in Europe
  http://www.foxnews.com/world/2017/08/17/nigel-farage-blames-eu-leaders-for-continued-isis-terror-in-europe.html

 6. Duckday

  Grenzen dicht Keihard aanpakken deze mensen hebben geen rechten meer Lak aan die linkse hap die steeds maar roep wij zijn racisten Stop alle subsidies en toeslagen aan die gasten Zij willen onze vrijheid afpakken en de politiek doet er niks aan Zogenaamde asiel zoekers krijgen alleen een tijdelijk verblijf daarna zonder pardon er weer uit Zij die geen papieren hebben geen enkele kans om te blijven Stop die immigratie ook al die protesten van generaal pardon weg er mee

 7. Ritter

  Oost Europese landen hebben geen last van islamitische terreur; of van z.g “NO-GO” zones; of van vrouwenbesnijdenissen; of van kinderhuwelijken of van Sharia rechtbanken; enzovoorts.

  Waarom is dit? En waarom hebben West Europese landen daar wel last van?

  Omdat deze landen hun grenzen hebben gesloten voor de illegale immigratie uit de islamitische landen.

  Ten gevolge daarvan hebben ze geen grote islamitische groep in hun land. En dus ook niet de problemen die zijn gerelateerd met de islam die wij in het Westen wel hebben.

  Zoals Geert Wilders het verwoord:

  Geert Wilders zegt: “In 1945 werd in Europa het nazisme overwonnen. In 1989 werd in Europa het communisme overwonnen. Nu moet de islamitische ideologie worden overwonnen, die wil overheersen en onderwerpen en die uit is op de vernietiging van onze westerse beschaving. De islam moet worden teruggedrongen als Nederland over tien jaar à dertig jaar nog wil bestaan. Elk jaar neemt de invloed van de islam toe. Elk jaar wordt Nederland een beetje minder Nederland. Autochtonen vormen een steeds kleiner deel van de bevolking. De groei van het niet-westerse deel houdt aan, terwijl steeds meer Nederlanders wegtrekken. Hele wijken worden islamitisch. Dezelfde ontwikkeling is in heel West-Europa te zien.Ze dragen onze paspoorten, maar ze horen niet bij ons. Ze spugen op onze identiteit en gedragen zich als veroveraars. We hebben aanslag na aanslag in Europa, gepleegd door personen die zich beroepen op de Koran, die “Allahu akbar!” roepen. Als wij in Europa de afgelopen decennia niet massa’s hiernaartoe hadden gehaald, dan hadden we geen geweld gehad op ons continent.”…

  Helaas blijven de meeste politici en hun vriendjes in de media ziende blind en horende doof.

 8. Duckday

  Burgers doden is halal”. Westerse aanhangers moeten zich niet beperken tot aanvallen op politie of leger, maar juist ook op jacht naar gewone mensen, zegt Rumiyah. “Bloedbaden onder niet-Moslims is een vorm van gebed.
  Dank zei de EU komen er steeds meer En Rutte het is verschrikkelijk maar hij doet er niks aan

 9. ookmaareenmening

  Grenzen dicht, grenzen dicht en nog eens grenzen dicht.
  Ik blijf het hier lezen als oplossing zijnde tegen de verschrikkelijke aanslagen.
  In de praktijk blijkt echter dat 90% van de aanslagplegers inwoners van het desbetreffende land zijn.
  Daar komt nog bij dat terroristen altijd een land weten binnen te komen als ze dat willen.
  Beter bewaakte grenzen is zeker een oplossing voor een aantal problemen, maar helpt geen meter in de strijd tegen dit soort aanslagen.

  1. van Urk

   In Afghanistan en Irak bombarderen wij in opdracht van onze politici alles wat maar radicaal is om de gewone burger daar te beschermen. Hier in Europa lopen radicalen gewoon vrij rond en is de bescherming tegen dit soort lui uitermate matigjes.

  2. Ritter

   ookmaareenmening

   islamitische terreur die nu veel voorkomt is een gevolg van het toelaten van veel moslims in het land; zowel in het verleden als heden. En de gevolgen van dat immigratie/asiel beleid worden steeds meer voelbaar en zichtbaar.

   Ook moslims die nu inwoner zijn van het land en die aanslagen plegen zijn eens het land binnengekomen in het verleden.

   Islamitische terreur die nu word gepleegd is een combinatie van “nieuwkomers” en van moslims die al in het land wonen.

   Waarom denkt u dat ze in Oost Europese landen geen islamitische terreur hebben?

   Omdat die in het verleden en heden hun grenzen hebben gesloten voor de massa immigratie uit de islamitische landen.

   Deze landen hebben dus geen grote islamitische bevolking groep en dus ook geen problemen die verbonden zijn met de islam.

   Uiteraard is het sluiten van de (buiten) grenzen maar een oplossing. Misschien veel beter is het voeren van een streng immigratie beleid; zoals als die van Australië. Dat is een zeer effectief beleid gebleken.

   Ook moet men stoppen met het “belonen: van illegale immigranten ; dus geen uitkeringen en geen gezinshereniging. Want ruime uitkeringen en dat soort dingen hebben een sterke aanzuigende werking op de illegale immigranten. Daarom willen de meeste ook naar Noord/West Europa omdat daar de “honingpot” staat.

  3. IJscoman

   Dopper, velen hier op dit blog pleiten dan ook voor het preventief interneren van iedere verdachte moslimklootzak. Iets wat jij met ‘grondwet statelijk’ geperverteerde brein racisme en nazisme noemt. We zijn in oorlog, wordt wakker melkmuil.

   1. van Urk

    Inderdaad. Brussel moet meer gaan bluffen tegen de islamitische gemeenschap om druk te gaan zetten bij het helpen tegen islamitisch terreur.

 10. corfo

  Rutte zei op t.v. : “Ik vind ’t verschrikkelijk”.
  Hij kon daarbij z’n boosaardige grijns nog maar nét onderdrukken.
  Ongelooflijk miserabele figuurtjes zijn het : “onze leiders” !!!
  Maar afgeven op Hongarije, Bulgarije, Kroatië, Oostenrijk enz. dat vinden die minkukels héérlijk : zie ons eens even politiek correct zijn !
  De leiders van bovengenoemde landen werken vóór hun bevolking en niet tégen hen, zoals in ons armzalige landje.

  1. van Urk

   Tijd dat Brussel een uitnodiging regelt met radicalen om een stevig gesprek te gaan voeren dat dit niet zo langer kan.

   1. corfo

    @ van Urk
    Die Brusselse “elite” zit bij het eerste het beste gerucht over een aanslag in bijv. Spanje, al lang en breed in hun schuilkelder, of in één van hun gebarricadeerde villa’s.

   2. HaZ

    Uitnodiging met thee en koekjes erbij zeker? Die fase is al gepasseerd, van Urk.
    Tijd dat men dat IS geneuzel eens echt aan gaat pakken. Maak maar een groot meer van die zandbak daar in Syrie, einde oefening.

    1. van Urk

     HaZ@ Daar los je de islamitisch radicaliteit binnen Europa helaas nog niet mee op.

     1. HaZ

      Alle begin is moeilijk maar niet onmogelijk !

 11. corfo

  De in Barcelona gearresteerde terroristen zouden moeten worden bestraft, ná een schuldig verklaring, uiteraard volgens het door hen zelf gewenst én ingevoerd strafrecht in hún heilstaat.
  Gooi ze van de 10 etage van een flatgebouw.
  Natuurlijk moet wel gecontroleerd worden of de rechtsgang volgens de geldende regels is gegaan; ik stel voor om die controle over te laten aan AFD + consorten, eerlijkheid gewaarborgd. Deze controle vanzelfsprekend ná de strafvoltrekking !

 12. Ritter

  “Mijn gedachten & medeleven gaan uit naar #D66, #GL, #PvdA, #CU die grenzen openzetten (en ook houden) voor moslimterreur. #Barcelona etc.”

  https://twitter.com/arnoldkarskens/status/898388508255150081

  1. DolleDries

   Ik mis de VVD,SP en CDA.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.