Onderzoek Pieter Omtzigt (CDA): levensgevaarlijk, sommige landen doen niets aan terugkerende Jihadgangers

Voor de Raad van Europa heeft onder andere Pieter Omtzigt onderzoek gedaan naar het proces in de landen in Europa tegen terugkerende jihadgangers. Omtzigt is erg geschrokken van de resultaten en ziet dat sommige landen helemaal niets doen tegen terugkerende jihadisten.

Volgens het onderzoek zijn er een aantal landen, zoals Zweden, die zich alleen maar richten op re-integratie en niet op het aanpakken van de jihadisten. Zoals in Zweden er berichten komen dat terugkerende jihadisten een uitkeri ng krijgen en huizen en zelfs een andere identiteit. Deze aanpak gaat volgens Omtzigt alleen maar gevaar brengen.

Door de Schengenzone en dus de open grenzen, kunnen jihadisten in landen waar de aanpak niet streng is, weer een gevaar vormen voor de landen eromheen. Waarom al aan re-integratie denken, als ze nog geen eens veroordeeld zijn? Willen sommige landen wel dat ze veroordeeld worden?

Het is hetzelfde liedje, alsmaar weer. Politici denken dat het simpelweg goed komt als iedereen maar werk en een huis heeft. Dat is niet zo, het is een diepgewortelde overtuiging die deze mensen hadden, een geloof in iets groters en hogers dan dat materiële gedoe. Dat zorgt ervoor dat het niet zomaar weg gaat als ze werk hebben en een huis.

Daar zijn veel meer dingen voor nodig en als je ze überhaupt weer wil opnemen in een samenleving, moet je eerst normen stellen en laten zien dat het niet getolereerd wordt. Omtzigt heeft gelijk dat het in deze context niet alleen een nationale aangelegenheid meer is, maar dat sommige landen andere landen in gevaar brengen door dit soort lichtzinnig beleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ni28

  Hoe laks Europa omgaat met de terugkerende jihadstrijders is ronduit belachelijk. Deze mensen hebben zich gekeerd tegen Europa door zich bij de IS aan te sluiten en deden ,mee aan genocide. Europa eist van Turkije erkenning van de genocide op Armeniërs maar zelf behandeld genocide plegende jihadstrijders als slachtoffers. En de echte slachtoffers worden niet eens gezien. Hier blijkt weer dat de crimineel meer aandacht krijgt dan de slachtoffer. Dat is het onrechtwaardige in het huidige systeem. Omtzigt heeft volkomen gelijk een internationale tribunaal met hoge straffen is de enige oplossing.

  1. Jetske

   Waarom stemt hij dan tegen?

  2. DutchDropveter

   Omzigt heeft nooit gelijk! Nooit!

   Omzigt is een typische CDA/VVD-er hij stelt zich kritisch op maar krijgt nooit zijn partij genoten mee. Het is altijd Omzigt tegen de rest, dan moet je toch een andere partij gaan zoeken? FvD misschien een idee?

   Totdat hij bij het CDA zit (de partij die gelijk is aan de VVD want 2005 referendum compleet genegeerd) kan ik hem totaal niet serieus nemen en dat zouden meer mensen moeten doen, Types als Omzigt houden het partijen kartel geniepig in stand.

   1. Ni28

    Omtzigt is parlementariër die met voorkeurstemmen binnen gekomen is en dat bezorgt hem een beetje afwijkende positie. Hij is als (helaas ineffectieve)luis in de pels van de CDA en ik vroeg mij al vaker af in welke verhouding hij in die partij zit. En waarom hij daar eigenlijk zit. Niettemin zijn de punten van hem altijd raak. Als Wilders dit zei vliegen ze allemaal in de gordijnen. Laat het tenminste dan iemand anders zeggen.

    1. DutchDropveter

     Daarom vetrouw ik hem niet, goede punten hebben en toch bij het zooitje van 2005 willen horen waar de dood leuk Nederland weggaven aan Brussel. En ook daar had omzigt kritiek maar stemde wel voor. Dat is dus geen kritiek hebben maar geen ruggegraad en daar hebben we er al genoeg van in Den Haag vind je ook niet 😉

 2. Ego-non-solus

  Het niet nodeloos willen kwetsen van een jihadist weegt klaarblijkelijk zwaarder dan het leven van de EU-burger. Het is maar dat u het weet.

 3. johnenanne

  Een moment om te beseffen dat de EU-landen hun verantwoordelijkheid ontlopen en faliekant anders denken over de invloed van islam-aanhangers op de westerse samenleving. En het ultieme bewijs dat vrij verkeer binnen de EU weliswaar leuk voor de economie is, maar desastreus voor andere sociale verbanden binnen de gemeenschappen. Wat mij betreft opheffen de EU, en samenwerken waar het kan, en zelfstandig blijven waar het moet.

 4. Jetske

  Die Pieter toch, hoelang wordt dat al geroepen door de PVV?
  Als er een debat is aangevraagd door de PVV stemt de heer Omtzigt tegen.

  1. DutchDropveter

   De raddaaier die mooi weer speelt maar ondertussen gewoon met de meute mee stemt, ik vertrouw sinds 2005 geen CDA-er meer gadverdamme wat een volk!

 5. Steve Van der Vekens

  ” Politici denken dat het simpelweg goed komt als iedereen maar werk en een huis heeft ” Met Merkel op kop, wir schaffen das.

 6. HaZ

  Omtzigt : Veel geschreeuw, totaal geen wol !

 7. HaZ

  ‘Syriëganger loopt zo EU in’
  Europese landen maken nog lang niet allemaal werk van de vervolging van teruggekeerde Syriëgangers. Dat maakt ook Nederland kwetsbaar voor terreuraanslagen. ,,Met de open grenzen in de EU is dit een gevaar voor ons allemaal.”
  http://www.ad.nl/binnenland/syrieganger-loopt-zo-eu-in~ad4a062d/

 8. Punt50

  Jihad strijders, vers of veteraan, horen niet thuis in Europa.

 9. swetsnek

  Het is altijd wel interessant om te zien dat onze trollekes hier dan weer niet op reageren.
  Dit item zal wel niet betaald worden denk ik dan maar .
  De toverwoorden Baudet Wilders FvD Pvv dat zijn de woorden die onze heren triggeren.
  Zeg mij genoeg, misschien moeten we maar eens helemaal op deze woorden niet meer reageren .????

 10. Benji Lomans

  Dat ze maar doen, als wij maar zorgen dat onze grenzen pot dicht worden voor islamitische migranten!

 11. Mart

  De zweedse vooral vrouwelijke ”elite”, zijn volkomen van de pot gerukt.Dit krijg je met een puriteins gedachtengoed.Nog al eens geweest in dat land waar je voor elk pilsje een sandwich moest bijnemen.Ook op een zweeds schip gevaren,beste zeelieden, maar zat als een aap in de eerste kroeg buiten de havenpoort.Er is wat mis in hun koppies.

  1. Floris

   Dat Scandinaviërs zodra ze in het buitenland zijn zich heel vaak te buiten gaan aan alcohol heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat het in eigen land niet te betalen is. Ik heb wat dingetjes meegemaakt met Zweden en Finnen in Spanje.

   Verder denk ik dat ze veel te lang in de wollen wereld van Pippi Langkous en Abba hebben geleefd en zijn vergeten dat de wereld vol zit met hufters. Die hufters hebben ze inmiddels met bakken binnengehaald in hun grenzeloze naïviteit en daar betalen ze nu al een hoge prijs voor, maar die gaat nog veel hoger worden.

   1. HaZ

    Zweden is al opgegeven Floris. Zelfs de EU geeft geen ondersteuning meer aan het land dat de islamisering heeft “doodgeknuffeld”. De overgebleven Zweden zullen een keuze moeten maken: De sharia of de wapens oppakken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.