Oorlog met Noord-Korea komt dichterbij: raket gaat door Japanse luchtruim heen

We dachten eerst dat Noord-Korea wel weer zou inbinden, aangezien heel de wereld Noord-Korea waarschuwde voor de consequenties op hun agressieve gedrag. Donald Trump van de Verenigde Staten dreigde met oorlog en China gaf aan dat Noord-Korea alleen zou staan in dit conflict. 

Als reactie op deze aantijgingen, gaf Noord-Korea aan zich rustiger te gaan gedragen. Immers, een land tegen de rest van de wereld maakt natuurlijk geen schijn van kans. Echter, vandaag werd duidelijk dat Noord-Korea een raket over Japan heen heeft geschoten, door het Japanse luchtruim waar het ter ontploffing werd gebracht in het oosten van Japan, in de oceaan.

Op het moment dat je denkt dat een grootschalige kernoorlog vermeden is, gebeurt er dit. De UN komt met een spoedvergadering bijeen en de EU en de VS hebben al stevig gereageerd op de oefening van Noord-Korea. Japan is furieus over wat er gebeurd is, maar is niet bang voor verdere dreigingen. Dat is ook ergens terecht, aangezien men in het algemeen aanneemt dat de wapens van Noord-Korea niet van zo kwaliteit zijn dat het een serieuze dreiging is. Tenminste, nog niet.

Natuurlijk kunnen ongevaarlijke projectielen alsnog gevaarlijk zijn, of ze hun ultieme potentie hebben bereikt of niet maakt dan niet uit. Dat betekent dat het duidelijk moet zijn voor Noord-Korea dat dit soort acties gewoonweg verboden zijn om uit te voeren. De VN is daarentegen niet een bekende met veel harde acties. Dat komt omdat met effectieve maatregelen er de juiste meerderheid of unanimiteit moet bestaan binnen de VN veiligheidsraad. De vraag is natuurlijk of met China en Rusland die maatregelen ook afgedwongen kunnen worden. Anders is het een show voor de bühne.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Ni28

    Noord Korea durft omdat China hun hand boven de hoofd houdt. Wie Noord Korea aanvalt krijgt met China te maken want het is net of je China aanvalt. Bij de VN hebben zij een standpunt tegen Noord Korea samen met de Russen ingenomen maar wat is de VN waard? Eigenlijk niet zoveel. Dus hebben wij een dilemma.

  2. buitenbeentje

    Koenders wist toch de oplossing al, we moeten aan de onderhandelingstafel totdat de N Koreanen het ultieme wapen ontwikkeld hebben. Wat hebben die mensen toch met hun zelfmoordneigingen.

  3. fusilier

    Mad Dog Mattis weet wat hij doet ,samen met Trump. Het is een kwestie van tijd. Kim jong heeft zijn meeste brood op.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.