Bizar: 72% van allochtonen vindt dat autochtone Nederlanders beter hun best hadden moeten doen op de integratie

Bizar: 72% van allochtonen vindt dat autochtone Nederlanders beter hun best hadden moeten doen op de integratie

Het is in Nederland niet best gesteld met de integratie van allochtonen die hier vanaf de jaren '60 in groten getale naar ons land gekomen zijn. Maar het overgrote deel van de allochtone bevolking voelt zich daar niet schuldig over: zij vinden dat autochtone Nederlanders beter hun best moeten doen met die integratie.

[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/08/autochtonen.mp4"][/video]

Het is een EenVandaag-peiling van afgelopen zaterdag, maar daarom niet minder schokkend: meer dan tweederde van alle allochtonen in Nederland is van mening dat het aan de inheemse Nederlanders te wijten is dat de integratie van van origine buitenlandse groepen mensen niet zo vlotjes gelopen is als gehoopt werd. Met andere woorden: dat er zaken als segegratie, wrijvingen en culturele spanningen zijn ontstaan... dat is allemaal de schuld van de grote boze Nederlander.

Volgens Gijs Rademaker - de vaste peiler van EenVandaag - vinden veel allochtonen dat Nederlanders "onvoldoende open staan voor andere culturen." Is dat een mening die men écht heeft in allochtoon Nederland? Ik kan het nauwelijks geloven. Er zijn in Nederland moskeeën, shoarmazaken, boeddhistische tempels, ieder jaar met Ramadan is de pers weer lyrisch over het islamitische vastfestijn en krijgen scholen gewoon boetes opgelegd als ze onvoldoende rekening houden met zaken als het Offerfeest. Kortom: in Nederland is de deur juist wagenwijd opengezet voor andere culturen.

Het is dus echt ondankbaarheid eerste klas, als je hier naar Nederland komt en met droge ogen probeert te beweren dat Nederland niet genoeg open staat voor andere culturen. Nederland is een tolerant land waar plek is voor tradities en gewoontes van over de hele wereld, hoe vreemd ze onze landgenoten soms ook in de oren klinken. Als je desondanks tóch meent dat ons land niet genoeg gedaan heeft om je je welkom te laten wonen, tja, dan ligt dat niet aan ons land. Dan ligt dat echt aan jezelf, en daarmee basta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties