Oorlog met Noord-Korea komt dichterbij: raket gaat door Japanse luchtruim heen

Geen categorieaug 29 2017, 16:00
We dachten eerst dat Noord-Korea wel weer zou inbinden, aangezien heel de wereld Noord-Korea waarschuwde voor de consequenties op hun agressieve gedrag. Donald Trump van de Verenigde Staten dreigde met oorlog en China gaf aan dat Noord-Korea alleen zou staan in dit conflict.
Als reactie op deze aantijgingen, gaf Noord-Korea aan zich rustiger te gaan gedragen. Immers, een land tegen de rest van de wereld maakt natuurlijk geen schijn van kans. Echter, vandaag werd duidelijk dat Noord-Korea een raket over Japan heen heeft geschoten, door het Japanse luchtruim waar het ter ontploffing werd gebracht in het oosten van Japan, in de oceaan.
Op het moment dat je denkt dat een grootschalige kernoorlog vermeden is, gebeurt er dit. De UN komt met een spoedvergadering bijeen en de EU en de VS hebben al stevig gereageerd op de oefening van Noord-Korea. Japan is furieus over wat er gebeurd is, maar is niet bang voor verdere dreigingen. Dat is ook ergens terecht, aangezien men in het algemeen aanneemt dat de wapens van Noord-Korea niet van zo kwaliteit zijn dat het een serieuze dreiging is. Tenminste, nog niet.
Natuurlijk kunnen ongevaarlijke projectielen alsnog gevaarlijk zijn, of ze hun ultieme potentie hebben bereikt of niet maakt dan niet uit. Dat betekent dat het duidelijk moet zijn voor Noord-Korea dat dit soort acties gewoonweg verboden zijn om uit te voeren. De VN is daarentegen niet een bekende met veel harde acties. Dat komt omdat met effectieve maatregelen er de juiste meerderheid of unanimiteit moet bestaan binnen de VN veiligheidsraad. De vraag is natuurlijk of met China en Rusland die maatregelen ook afgedwongen kunnen worden. Anders is het een show voor de bühne.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten