PayPal laat zich lenen voor hetze tegen rechts: website JihadWatch geband. Maar dan…

Links is fascistisch tot op het bot.

Hoe ongelooflijk triest kan je zijn als bedrijf zijnde? Nou, zó triest dus. PayPal, een populaire website die gebruikt wordt door mensen om elkaar online te betalen of geld aan elkaar te doneren, heeft JihadWatch.org en diens eigenaar Robert Spancer vier dagen geleden geband. De reden? De ultralinkse ‘anti-racisme’ organisatie de Southern Poverty Law Center beweert dat JihadWatch een “hate group” is. Eerder had PayPal daar geen enkel probleem mee — het bedrijf verdient immers aan de handel — maar veranderde opeens van gedachten nadat een radicaal-linkse website, ProPublica, een artikel over deze materie publiceerde. In dat stuk werden bedrijven als PayPal niet zo heimelijk opgeroepen om websites als JihadWatch te bannen.

Het duurde maar even of de radicaal-linkse extremisten van de Southern Poverty Law Center kregen hun zin. JihadWatch.org werd geband.

Nou ben ik het lang niet altijd eens met Robert Spencer — zijn denkbeelden over de islam zijn te vergelijken met die van Geert Wilders, die dan ook in grote mate door hem beïnvloed lijkt te zijn — maar dit is natuurlijk totaal gestoord. Antiracismeclubjes moet je negeren. Die gekken stellen neo-nazi’s en websites die kritisch zijn over immigratie en integratie gelijk aan elkaar… en eisen vervolgens dat iedereen net zo kneiterlinks wordt als zij. Als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

Zoals journalist Ken Silverstein eerder liet weten is de Southern Poverty Law Center “in essentie één grote fraude” en heeft de organisatie “de gewoonte om hele organisaties snel maar even weg te zetten als ‘hate groups’.” Silverstein concludeerde geheel terecht:

“Op deze manier zorgt SPLC ervoor dat er geen debat kan plaatsvinden, wordt de vrijheid van meningsuiting enorm beperkt, en, het belangrijkste van alles, slaagt de organisatie erin om enorme bedragen in te zamelen, waarvan maar heel weinig gebruikt wordt om arme mensen te helpen [wat toch het doel van deze organisatie zou moeten zijn].”

Het is te triest voor woorden dat PayPal dit misselijkmakende spelletje van SPLC meespeelde. JihadWatch.org is voor een deel afhankelijk van donaties. Die ranzige nep-antiracismeclubjes zijn er dus gewoon op uit om die site en andere, maar vergelijkbare sites het zwijgen op te leggen.

Dit is de ware aard van links: fascistisch tot op het bot. Want nee, laat je niet in de luren leggen: het fascisme is in essentie geen rechtse, maar een linkse ideologie. Kijk maar naar de tokkies van het ultralinkse ANTIFA. Ook dat zijn gewoon fascisten.

Is dit dan het einde van het verhaal? Nee! Nadat rechtse media losgingen op PayPal en de ene na de andere rechtse gebruiker zijn account opzegde stuurde het bedrijf snel een email naar Spencer waarin werd uitgelegd dat zijn ban toch maar ongedaan is gemaakt. Want, stelt het bedrijf, JihadWatch is bij nader inzien toch géén ‘hate group.’

Het is natuurlijk belangrijk dat rechtse Amerikaanse websites met succes terug hebben gevochten, maar dit hele verhaal bewijst maar weer dat a) links totalitair in het extreme is en b) dat wij van rechts zo snel mogelijk onze eigen Internet-infrastructuur moeten opzetten zodat het linkse gajes ons en onze websites niet meer kán gijzelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Rust

  K. Dopper is de directeur van de Southern Poverty Law Center.

  1. K.Dopper

   Dit bedoelde ik, Rust.

 2. Ni28

  Linkse fascisme verovert steeds openlijker de wereld. Het begint met een beeldenstorm, invloed is het EU parlement, diverse bedreigde instanties die naar hun pijpen dansen. Huidige politiek vergroot hun macht door stilzwijgend toe te kijken.

 3. IJscoman

  Woorden van Michael die me uit het hart zijn gegrepen; “…het fascisme is in essentie geen rechtse, maar een linkse ideologie. Kijk maar naar de tokkies van het ultralinkse ANTIFA. Ook dat zijn gewoon fascisten.”

  En: “…dit hele verhaal bewijst maar weer dat links totalitair in het extreme is..”.

  Zo klaar als een klontje en helemaal waar!

  1. Ben Zine

   @IJscoman
   Ook Hitler was een nationaal-SOCIALIST. De grootste massa-moordenaars uit de geschiedenis, Stalin en Mao, hingen een linkse ideologie aan. Links is in de aard onverdraagzaam, totalitair en gewelddadig. Denk ook aan Khmer Rouge van Pol Pot, die in Cambodja in de jaren ’70 een Marxistische heilstaat wilde stichten, uitsluitend voor boeren en arbeiders. Als je een bril droeg werd je al versleten voor een intellectueel en werd je afgemaakt (The Killing Fields). Resultaat: Tussen ’75 en ’79 VIER MILJOEN doden. Het links gedachtengoed is fascistisch in hart en nieren, dat moeten we ons goed realiseren.

   1. K.Dopper

    Waarom Hitler communisten en sociaal-democraten dan als zijn grootste tegenstanders beshouwde en ze ook op grote schaal vermoordde blifft dan een beetje onduidelijk.

   2. IJscoman

    Ben Zine, ik ken deze feiten en heb ze kortgeleden nog in een ‘discussie’ met Dopper ingebracht. Helaas is hij volledig immuun voor dit soort facts en blijft hij gewoon zijn tegendraadse leugens spuien.

    1. K.Dopper

     Hitler is op dezelfde manier links te noemen als Wilders links is te noemen: het is extreemrechts volksnationalisme dat op populistische gronden graag winkelt in de sociaal-economische programma’s van links.

     1. HW

      Jij bent met hetzelfde fascistische sop overgoten als Beuk

     2. Anna

      K.Dopper. Zonder gebruik WO11 en Hitler is het kennelijk moeilijk een weerwoord te geven.

     3. Anna

      K.Dopper. Typisch VARA Joop.NL methode. Meer hebben ze niet.

   3. Beukman

    @Zine
    Jammer dat je kennelijk het onderscheid niet kent tussen nationaal- en internationaal-socialisme.

    1. Ben Zine

     @Dopper en Beukman
     https://www.volkskrant.nl/archief/martin-bosma-ik-wil-bewijzen-dat-hitler-een-socialist-was~a1025563/
     Wellicht is het nuttig voor jullie om eerst even kennis te nemen van bovenstaand artikel. Dan zul je begrijpen waarom ik Hitler een socialist noem. Weliswaar een nationaal-socialist, maar toch.

     1. Beukman

      @Ben
      Het feit blijft dat jij nationaal- en internationaal-socialisme op 1 hoop gooit, wat nogal verwarrend werkt. Bosma, de luie maar gewiekste politicus, doet er uiteraard alles aan om Hitler als “links” te framen. Feit is echter dat links internationaal georienteerd is en Hitler nationaal. Wel eens van De Internationale gehoord? Wat denk je dat Hitler van dit linkse liedje vond?

      Best dat je Hitler een nationaal-socialist noemt. Ik neem aan dat je dan wel zo eerlijk bent om Wilders ook onder deze stroming te scharen met zijn combiprogramma van nationalisme en socialisme?

     2. Floris

      De nazi’s waren links, Beukman. Hier wat uitspraken van Goebbels dienaangaande: http://linksfaschisten.blogspot.be/2015/05/der-nationale-sozialismuswarum.html

      Dat het een nationalistische variant was maakt het niet ineens rechts.

     3. Punt50

      @ Beukmans

      Je kunt het ook zien aan de acties van de nazi’s. De VW kever bijv. was speciaal gemaakt voor het volk. Er werden reizen voor het volk geregeld. Kinderbijslag en het ziekenfonds. Ontslagbescherming. Autobahnen voor iedereen. Werkverschaffing. Nou ja, zomaar een paar nazi-dingetjes die bij me op komen.

  2. Beukman

   @IJs
   Laten we dan ook maar onze verzetsstrijders uit WOII “fascisten” noemen. Die gastjes waren immers behoorlijk totalitair in hun bikkelharde strijd tegen de bezetters.

   1. IJscoman

    Zulke onzin heb ik nog niet eerder uit jouw mond gehoord, Beuk. Gaat alles wel goed met je?

    1. Beukman

     Het is een leuke retorische truc om antifa’s fascisten te noemen, @IJs, met als volgende stap: “Ze waren allebei even erg” (Trump), maar o zo doorzichtig.
     De fascisten die onlangs in de VS demonstreerden, willen een neger- en jodenvrij America. Zij willen de facto dus een goot aantal Americanen hun burgerrechten afnemen.

     Antifa’s verzetten zich hiertegen. Je kunt eventueel het geweld veroordelen dat sommigen hierbij gebruiken, maar dat geweld maakt hen nog niet tot fascisten. Zoals onze verzetsstrijders ook geen fascisten waren.

     1. HW

      Antifa’s zijn gewone fascisten, maar dan aan de uiterst linkse kant.
      Waarom; een andere mening wordt niet geduld, dus de vrijheid van meningsuiting wordt eventueel met geweld uitgeroeid.
      Dus Beuk: kleine linkse fascist, dit zijn de feiten.

     2. Bertje1234

      Antifa verzet zich tegen alles wat rechts is. Dat er nog steeds mensen van de KKK bestaan is geen excuus om alles wat rechts is zo gewelddadig aan te pakken. Volgens mij zien ze daar een socialiste dictatuur met sharia wetgeving als hun ideaal. Censuur voor het bekritiseren van de vrouwonvriendelijke ideologie is iets wat ze daar graag willen.

     3. Beukman

      Onzin, @HW. De antifa’s gebruiken helemaal geen geweld tegen alles wat rechts is. Daarnaast hangen ze geen Blut & Bodentheorieën aan, vereren ze geen Sterke Man, en zijn ze niet nationaal georienteerd maar internationaal.
      Ik stel voor dat je terug naar de schoolbankjes gaat.

     4. IJscoman

      Beukman, Antifa gebruikt wel geweld tegen alles wat rechts is. En elk geweld begint met verbaal geweld: alles verrot schelden voor fascist en racist dat afwijkt van hun linkse overtuiging en geloof. Kijk naar hoe het de FvD en Baudet vergaat. Binnen een half jaar gedemoniseerd en weggezet als ‘extreem-rechts’.

      De Antifa’s hangen ook een Blut & Bodentheorie aan, alleen de moderne variant: mondialisme, globalisme, internationalisme en een wereld zonder grenzen is hun sprookjesideaal wat iedereen dient te omhelzen op straffe van excommunicatie.

     5. K.Dopper

      Op dit blog wordt eindeloos de mythe herhaald dat de Antifah gewelddadig zou zijn. Dat is feitelijk onjuist. Ik wees dezer dagen tot vervelends hier op het feit dat daarentegen Extreemrechts verantwoordelijk is voor honderden doden in zowel Europa als de V.S. en als zodanig een serieus veiligheidsrisico vormt.
      Dit feit dringt eenvoudig niet door en men blijft de mythe van de gewelddadigheid van links domweg herhalen.

     6. Floris

      “Op dit blog wordt eindeloos de mythe herhaald dat de Antifah gewelddadig zou zijn.”
      ————————————————–
      Het staat er echt.

     7. Punt50

      @ Floris

      Lekker je kop in het zand duwen, dan zie je het niet hè doperwt?

   2. Bloem

    Beste Beukman, dat waren doorgaans communisten.

 4. Jantje

  Het probleem is, er is, bij mijn weten, geen concurrentie voor paypall. Net als er amper concurrentie voor het complete aanbod van Google is. Wel voor alle services afzonderlijk, natuurlijk. Ik noem Google i.v.m. het bannen van allerlei films en accounts op Youtube.

 5. K.Dopper

  Jihad Watch is een van de meest smerige islamofobe haatblogs en ik geloof niet dat het internet geschaad is als dit verdwijnt.
  Betwijfeld moet echter worden of dat een taak van PayPal is.

  1. Augustinyak

   Tja, als de waarheid te confronterend voor je is dan noem je het gewoon islamofoob en smerig, denk je nu echt Hutten dat men jouw leugens nog voor waar aanneemt?

   1. K.Dopper

    Rob de Haan uit Rockanje meent dat we alle moslims in Nederland moeten opsluiten in kampen in afwachting van hun gedwongen deportatie. Voorts meent hij dat we het halal-voedsel zodanig moeten bewerken dat moslims worden gesteriliseerd.

    Het wekt geen verbazing dat zo’n barbaar Jihad Watch een prima blog vindt.

    1. Rust

     Dopper geen zorgen je mag vanavond lekker van je halal-voedsel genieten.
     Je hoeft niet Rob de Haan uit Rockanje zo neer te zetten omdat jij halal-voedsel niet krijgt. Foei jongeman!

     1. K.Dopper

      Dat bedoelde ik, Rust, je inhoudelijke bijdrage op dit blog is nogal onnozel. Je bent feitelijk alleen maar aan het trollen.

    2. IJscoman

     Jihad Watch is een keurige, islamkritische website met voor Dopper onwelvallige feiten, nieuws en onthullingen. Robert Spencer is ook een keurige heer die zijn teksten nog matig houdt ondanks de islam-teringzooi waarmee hij geconfronteerd wordt.

     Dopper behoort tot de extreem-linkse nuttige idioten die alles verdraaien en gevaarlijk zijn voor de democratie in ons land.

    3. George van de linden

     Beste K.Dopper,

     Ik wil nog een stukje verder gaan als Rob de Haan:

     Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik niet één moslim op een raffinaderij toelaten dan wel in dienst laten treden voor welke functie dan ook.
     Maar volgens uw naïeve brein zijn het allemaal lieve onschuldige mannen (en vrouwen) zoals mensen overal achteraf vertellen aan de media nadat er wéér en aanslag is geweest.
     En waarom ik over een raffinaderij begin:
     Ik woon namelijk in zo’n gebied met raffinaderijen en ik moet er niet aan denken dat zo’n GEK iets van plan is te doen .
     Maar even iets persoonlijks….wat heeft u eigenlijk gemeen met die gewelddadige /vrouw onderdrukkende /middeleeuwse islamitische wereld ?

     1. K.Dopper

      @ van der Linden,

      Ik begrijp dat u moslims op grond van hun geloof in hun bewegingsvrijheid wenst te beperken.

      Daartoe is een wijziging van de Grondwet nodig en dat zie ik voorlopig niet gebeuren. Wat u dus voorstelt kan niet.

     2. K.Dopper

      Wat vindt George van de Linden overigens van het voorstel van Augustinyak om alle Nederlandse moslims op te sluiten in concentratiekampen?

 6. Bart

  Niets mis met Robert Spencer, de informatie die hij altijd aanhaalt komt rechtstreeks uit de koran en hadiths en andere islamitisch boeken. Heb je een probleem met wat hij verteld dan heb je dus een probleem met de informatie uit de islamitische boeken en ben je het dus eigenlijk gewoon met hem eens.

 7. Ni28

  13@ Ijscoman, de verzetsstrijders tijdens de WO2 in het Oostblok werden voor hun rol al vaker achteraf bekritiseerd. Vele onnodige acties leden tot grote aantal dode burgers en misten het doel volledig. Aanvankelijk streden zij uiteraard voor de goede doel tegen de Duitse vijand maar later om zelf aan de macht te komen(40 jaar heerschappij van communisme). En kunnen wij de tot voor kort de FARC “verzetstrijders” in Colombia als vrijheidsstrijders zien? Welke vrijheid? Beiden hadden hun eigen dosis fascisme in hun plannen. Communisme is in zijn werking gelijk aan fascisme. Beide zijn dictatoriale vormen.

 8. Ni28

  10@ Een uitwijkende antwoord natuurlijk.

 9. Ali Yas

  “Nou ben ik het lang niet altijd eens met Robert Spencer”

  Ik zou van Michael wel eens willen vernemen aan welke beweringen hij dan concreet denkt.

 10. Ali Yas

  De wraak van PayPal is eigenlijk misplaatst. Robert Spencer heeft hen helemaal geen kwaad gedaan. Dat geldt wel voor Julia Angwin, Jeff Larson, Madeleine Varner en Lauren Kirchner, die PayPal ervan beschuldigen (!) *neutraal* te zijn. Het zou veel logischer zijn geweest, en ook veel stoerder én leuker, als PayPal dat viertal had geschrapt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.