PayPal laat zich lenen voor hetze tegen rechts: website JihadWatch geband. Maar dan...

Geen categorieaug 22 2017, 11:00
Links is fascistisch tot op het bot.
Hoe ongelooflijk triest kan je zijn als bedrijf zijnde? Nou, zó triest dus. PayPal, een populaire website die gebruikt wordt door mensen om elkaar online te betalen of geld aan elkaar te doneren, heeft JihadWatch.org en diens eigenaar Robert Spancer vier dagen geleden geband. De reden? De ultralinkse 'anti-racisme' organisatie de Southern Poverty Law Center beweert dat JihadWatch een "hate group" is. Eerder had PayPal daar geen enkel probleem mee -- het bedrijf verdient immers aan de handel -- maar veranderde opeens van gedachten nadat een radicaal-linkse website, ProPublica, een artikel over deze materie publiceerde. In dat stuk werden bedrijven als PayPal niet zo heimelijk opgeroepen om websites als JihadWatch te bannen.
Het duurde maar even of de radicaal-linkse extremisten van de Southern Poverty Law Center kregen hun zin. JihadWatch.org werd geband.
Nou ben ik het lang niet altijd eens met Robert Spencer -- zijn denkbeelden over de islam zijn te vergelijken met die van Geert Wilders, die dan ook in grote mate door hem beïnvloed lijkt te zijn -- maar dit is natuurlijk totaal gestoord. Antiracismeclubjes moet je negeren. Die gekken stellen neo-nazi's en websites die kritisch zijn over immigratie en integratie gelijk aan elkaar... en eisen vervolgens dat iedereen net zo kneiterlinks wordt als zij. Als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.
Zoals journalist Ken Silverstein eerder liet weten is de Southern Poverty Law Center "in essentie één grote fraude" en heeft de organisatie "de gewoonte om hele organisaties snel maar even weg te zetten als 'hate groups'." Silverstein concludeerde geheel terecht:

"Op deze manier zorgt SPLC ervoor dat er geen debat kan plaatsvinden, wordt de vrijheid van meningsuiting enorm beperkt, en, het belangrijkste van alles, slaagt de organisatie erin om enorme bedragen in te zamelen, waarvan maar heel weinig gebruikt wordt om arme mensen te helpen [wat toch het doel van deze organisatie zou moeten zijn]."

Het is te triest voor woorden dat PayPal dit misselijkmakende spelletje van SPLC meespeelde. JihadWatch.org is voor een deel afhankelijk van donaties. Die ranzige nep-antiracismeclubjes zijn er dus gewoon op uit om die site en andere, maar vergelijkbare sites het zwijgen op te leggen.
Dit is de ware aard van links: fascistisch tot op het bot. Want nee, laat je niet in de luren leggen: het fascisme is in essentie geen rechtse, maar een linkse ideologie. Kijk maar naar de tokkies van het ultralinkse ANTIFA. Ook dat zijn gewoon fascisten.
Is dit dan het einde van het verhaal? Nee! Nadat rechtse media losgingen op PayPal en de ene na de andere rechtse gebruiker zijn account opzegde stuurde het bedrijf snel een email naar Spencer waarin werd uitgelegd dat zijn ban toch maar ongedaan is gemaakt. Want, stelt het bedrijf, JihadWatch is bij nader inzien toch géén 'hate group.'
Het is natuurlijk belangrijk dat rechtse Amerikaanse websites met succes terug hebben gevochten, maar dit hele verhaal bewijst maar weer dat a) links totalitair in het extreme is en b) dat wij van rechts zo snel mogelijk onze eigen Internet-infrastructuur moeten opzetten zodat het linkse gajes ons en onze websites niet meer kán gijzelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten