PvdA-ministers openen aanval op Israël: blijven geld geven aan illegale Palestijnse projecten

Als het aan PvdA-bewindslieden Bert Koenders en Lilianne Ploumen ligt, hoeven ontwikkelingsprojecten voor Palestijnen die door Nederland worden gefinancierd geen vergunning aan te vragen – ook niet wanneer die projecten worden ontplooid in gebieden die onder Israëlisch gezag staan. 

Dat de PvdA regelmatig kritiek heeft op Israël om stemmen van moslims binnen te halen, wisten we al. Maar de partij weet haar anti-Israëlische visie zelfs onderdeel te maken van het Nederlandse kabinetsbeleid. Dat blijkt uit de beantwoording van Kamervragen over het bericht dat Israël een Nederlands ontwikkelingsproject zou hebben gesloopt.

Israël nam eerder deze zomer een aantal zonnepanelen in beslag die illegaal waren geplaatst. De zonnepanelen maakten deel uit van een ontwikkelingsproject gefinancierd door Nederland. Dat project had verzaakt om netjes een vergunning aan te vragen voor de bouw. Logisch dus dat de panelen werden verwijderd door Israël – als je in Nederland immers iets zonder vergunning neerzet, wordt dat ook weggehaald.

Maar PvdA-ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) denken daar anders over. Zij vinden het helemaal terecht dat hulpprojecten geen vergunning aanvragen wanneer ze installaties met zonnepanelen of andere zaken willen neerzetten in het door Israël bestuurde deel van de Westelijke Jordaanoever. In antwoord op vragen van VVD-Kamerleden Han ten Broeke en Dilan Yesilgöz-Zegerius laten de PvdA’ers doodleuk weten dat ze geen enkele reden zien om te eisen dat hulpprojecten een vergunning aanvragen voordat ze iets bouwen:

“Zolang er geen fundamentele verandering in het vergunningstelsel komt, zal het kabinet het aan de uitvoerende organisaties laten om te bepalen in welke mate zij wel of niet coördineren met de Israëlische autoriteiten.”

Met andere woorden: van deze PvdA-ministers mogen Palestijnse organisaties fijn bouwen in het door Israël bestuurde gebied, zonder daarvoor zelfs maar te overleggen met Israëlische autoriteiten. Dat mogen ze lekker zelf weten, het Nederlandse geld blijft gewoon binnenstromen bij deze clubs. Dat Israël wordt bedreigd door allerlei Palestijnse terreurbewegingen, en het daarom heel normaal is dat het land goed toezicht houdt op wie wat waar bouwt, maakt de PvdA-bewindslieden geen klap uit. Wat Koenders en Ploumen betreft, mogen Palestijnse organisaties gewoon doorgaan met het breken van de Israëlische wet.

De PvdA’ers vinden bovendien niet dat de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah moet overleggen met de Israëlische autoriteiten wanneer soortgelijke projecten worden gebouwd met Nederlandse steun. De door Nederland gefinancierde organisaties mogen zelf weten of ze contact opnemen met de Israëlische autoriteiten, maar onze regering laat hen daar verder vrij in. Onder leiding van PvdA-ministers Ploumen en Koenders steunt het kabinet Rutte dus de wetteloze situatie waarin allerlei organisaties zonder vergunning illegaal projecten ontplooien. Met Nederlands belastinggeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Floris

  Het meeste geld dat het naïeve westen naar de palestijnen overmaakt verdwijnt in de zakken van hun corrupte leiders. Zo gaat het al jaren.

  Deze ministers hebben een gaatje in hun hoofd.

 2. Seneca

  Wie wil nu nog ontkennen dat links zijn, gelijk staat aan anti Israël zijn.

 3. Ni28

  Wat zou de PvdA doen als Israël een groepering die onze regering bestrijdt zou openlijk financieel steunen? De PvdA steunt feitelijk de Palestijnse terroristen. Hopelijk zullen de Israëliërs alle steun onderscheppen en in beslag nemen.

 4. K.Dopper

  De staat Israel is een Westerse koloniale roofstaat dat het Palestijnse volk onderdrukt en van haar land beroofd in strijd met het internationaal recht.
  Elk fatsoenlijk land bestrijdt dit schandalige onrecht en steunt de slachtoffers.

  1. Rem

   Doppert…je wordt met de dag gekker.??

   1. K.Dopper

    Het werkwoord ‘worden’ vervoeg je in de eerste persoon enkelvoud met alleen de stam van het werkwoord.

    1. swetsnek

     Hahaha idioot JODENHATER weet het even niet meer dan begint gelijk dit gezeik weer

    2. Rem

     Doppert je bent niet goed snik…zo goed..??

    3. sjun

     Afleiding K.Dopper. Jij wordt, hij wordt, je wordt, ik word.

     Met betrekking tot Israël is er ook wat meer bekend om ook zultkoppen met te weinig benul van zaken wat bij te scholen: http://wp.me/p1YZV8-tc Verstandige mensen nemen dat eens door om omissies en misvattingen in de voorlichting die vanuit de Nederlandse media komt verhelderd te krijgen.

    4. toetssteen

     En beroofd= met een ‘t’.
     Overigens gaat het om zandarabieren. Die naar Israël kwamen omdat na knetterhard werken van de Joden de woestijn en de van malaria vergeven swamps daartussen, toch herschapen konden worden tot iets dat vrucht op kon leveren.
     Palestijnen hebben helemaal nooit bestaan. De provincie van Rome en later het Ottomaanse rijk heette Palestina of beter gezegd: Filistea.

     1. K.Dopper

      Palestijnen hebben nooit bestaan, zegt Toetssteen, en die mensen die beweerden er al eeuwen te wonen bestonden ook niet.

      Het is ongelooflijk om de drogredenen te lezen van mensen die de landroofpolitiek van Israel willen goedpraten.

     2. K.Dopper

      Tussen twee haakjes: dit is in weken de eerste zin van Toetssteen die taalkundig enige coherentie vertoonde. Ik begreep warempel wat hij bedoelde.
      De man begint helemaal weer op te krabbelen.

  2. nick

   Knettergek! Maar dat heb je bij gestoorde types, die geloven echt heilig in de eigen leugens. Zielig wel. Maar ook zo ontzettend dom!! En redelijkheid en waarheid helpt niets, ze blijven beweren dat geel groen is, al bewijs je het, ze blijven zelfgekozen kleurenblind.

  3. Ecoshaarlem

   Ook op school geen geschiedenis les gehad!

 5. Zwarte band

  Geen vergunning? Dan slopen en de sloopkosten in rekening brengen bij de NGO’s of inhouden op Israël’s afdrachten aan de PA.

 6. Nasrani

  Gelukkig zijn deze linkse rakkers bijna van het toneel verdwenen!

 7. K.Dopper

  Het door Israel bestuurde gebied is in werkelijkheid Palestijns gebied dat Israel bezet en probeert via een proces van sluipende inlijving te roven.

  Het is een gotspe om Palestijnen te willen verbieden op hun eigen land te bouwen.

  1. Ecoshaarlem

   Op school geen geschiedenis les gehad!

 8. Punt50

  Het zijn en blijven malloten bij de PvdA. Goed dat de kiezer deze club naar de andere wereld hielp.

 9. Likoednl

  Des te meer reden om die troep meteen weer af te breken.

  Zie ook: https://likud.nl/2016/03/eu-verbrandt-geld-met-bouw-illegale-nederzettingen-op-de-westbank/

 10. Two Ravens Black Kettle

  PvdA
  De favoriete politieke partij van Esther Voet

 11. Ecoshaarlem

  Voor mij een troost die twee die mij al jaren de keel uithangen, zijn wij over enkele weken kwijt,en nu maar een hoop dat er verstandige personen voor hen inde plaats komen,ook al heb ik mijn twijfels!

 12. jmpschoonbroodt

  Dit zegt GOD YHWH de Allerhoogste, de Almachtige : In deze laatste dagen voor Christus Jezus’ wederkomst zullen de spanningen verder stijgen tussen Israël en de omliggende landen. Maar zie, IK YHWH GOD zal Israël verdedigen, zo waarlijk IK YHWH GOD de HERE en GOD BEN van Israël, mijn uitverkoren volk. IK BEN.

  Profetie d.d. 17.08.2017.
  Jean Schoonbroodt.

 13. Christina

  Die Ploumen en Koenders zijn echt de allergrootste idioten die er zijn, en die Ploumen denkt dat ze sinterklaas is, met ons geld en naar al die pislamieten!!
  Het enigste wat wij mogen doen is betalen, maar die zachte g trut bepaalt, zielig wijf!!
  Ik heb ook niet zo`n klein beetje een hekel aan dat pvda!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.