Rutte liegt en bedriegt weer eens: aantal ambtenaren is TOEGENOMEN, niet afgenomen!

Geen categorieaug 14 2017, 9:00
Bezuinigingen voor ons, maar niet voor Vadertje Staat.
De afgelopen jaren werd ons continu verteld dat 'we' moesten bezuinigen. 'We' moesten pas op de plaats maken. 'We' moesten even accepteren dat het allemaal wat minder was. Het was niet anders voor 'ons.' Ook de overheid had daar zogenaamd last van. Want ja, ook daar moest de hand op de knip.
Echt waar.

De overheid slaagt er maar niet in het mes te zetten in het eigen personeelsbestand.

Ondanks de wil van het kabinet om flink te korten op het openbaar bestuur, is zowel bij het Rijk als bij de gemeenten het aantal ambtenaren juist toegenomen, mede doordat politici telkens nieuwe wensen in vervulling willen zien gaan.

Liesbeth Spies, die minister van Binnenlandse Zaken was in het eerste kabinet onder de bezielende (ahem) leiding van Mark Rutte, zegt dat dit niet -- echt niet! -- aan de politieke elite ligt. Echt niet. "Dan heb je eindelijk woninginbraak onder controle waardoor daar minder politie voor nodig is," zegt ze, "maar dan neemt de terroristische dreiging toe en moet je daar de kennis en kunde voor in huis halen."
Klinkt leuk, maar het is natuurlijk je reinste flauwekul om te beweren dat het ambtenarenbestand zo is toegenomen omdat er een paar 'terrorisme-experts' zijn aangenomen. Nee, wat er aan de hand is is dat het partijkartel gewoon lekker bezig is met de uitbreiding van de overheid omdat iedere partij zijn eigen hobby heeft en die niet op wil geven. Nu hebben ze het er weer over dat er meer mensen bij moeten bij voedselwaakhond NVWA. Waarom? Omdat dit echt nodig is? Nee, natuurlijk niet. De politiek wil alleen een 'signaal' afgeven dat er 'iets' gebeurt... en dat mag best wat kosten. Het is immers toch maar belastinggeld.
Ondertussen kunnen ouderen niet meer toilet omdat er bezuinigd moet worden op hun zorg en hebben mensen met een handicap geen cent meer te besteden omdat ze zogenaamd 'te duur' zijn. Zo rolt de Nederlandse politiek tegenwoordig. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten