SP verdedigt socialistische dictator van Venezuela: zo erg is het niet, alles is gelukkig wel gelijker verdeeld

Op het moment dat het niet gekker kan worden, komt de SP om haar socialistische geestverwanten te verdedigen. SP-kamerlid Sadet Karabulut verdedigt de socialistische regering in Venezuela en zegt dat er ‘progressie’ is geboekt.

Een aantal van haar citaten:

Over de verkiezingen doen allerlei verhalen de ronde. Maduro zegt dat acht miljoen mensen hebben gestemd. De oppositie heeft het over drie of vier miljoen. U of ik kunnen deze getallen niet controleren. Ik zie vooralsnog ook niet dat Maduro de vergadering gebruikt om het parlement buiten werking te stellen, zoals werd gewaarschuwd. Ik begrijp de zorgen, maar dit referendum is tot op zekere hoogte een interne aangelegenheid die zich binnen de kaders van de Venezolaanse wet afspeelt.

De regering heeft vandaag het parlement afgesloten voor normale parlementsleden. De leden van de vergadering die het parlementair stelsel moeten omvormen, hebben het alleenrecht om naar binnen te gaan. De militairen hebben voor de rest alles afgesloten voor de oppositie. Hoe bedoel je president Maduro wil het parlement niet buiten werking stellen?

Polarisatie en geweld teisteren het land. Dat de oppositie zich hier ook schuldig aan maakt, blijft soms onderbelicht. Ik roep alle kampen op te de-escaleren en mee te werken aan een onafhankelijk onderzoek naar mensenrechtenschendingen.

Maduro heeft oppositieleiders laten oppakken en heeft demonstranten laten oppakken. De bevolking is ontwapend, hij zet dwangarbeid in en de mensen lijden honger terwijl Maduro het ‘kapitalisme’ de schuld geeft. Dit kan je toch niet verdedigen? Waarom zou je denken dat de oppositie geweld gebruikt als je in zulke barre omstandigheden moet leven?

De welvaart is sinds Chávez meer gelijk over het land verdeeld. Nu moet je constateren dat de olieprijs is ingestort en het economisch minder gaat. Daar moet iets aan gebeuren, maar er zijn wel degelijk resultaten geboekt. Je moet Venezuela ook niet geïsoleerd bekijken. In Brazilië zijn ook grote problemen, en daar dreigen we ook niet met sancties.

Dit is typisch van het socialisme, alles is prima als het maar gelijk verdeeld is. Gelijk verdriet, gelijke barre omstandigheden, gelijke armoede. Er zijn geen resultaten geboekt, het is een grote ellende daar. De uitspraken van Karabulut laten zien dat het socialistisch gedachtegoed een verschrikkelijk doel is waarbij het de middelen heiligt. Daar heeft Margaret Thatcher, de Iron Lady, een heel goed antwoord op:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. buitenbeentje

  Ze zou eens met een van mijn Venezolaanse vrienden moeten communiceren, dan begrijpt ze misschien dat mensen aan het einde zijn. Mensen die aan het einde van hun voorraden gekomen zijn, in angst leven, oppassen niets verkeerds te zeggen. Een van mijn vrienden heeft een vooraanstaande (niet politieke) functie in de gemeenschap waar hij leeft, de haren rijzen je te berge als je zijn verhalen leest. Wat een dom, dom mens die Karubulut.

  1. Arubano

   Precies Buitenbeentje. Hier op Aruba lezen en horen we elke dag de verhalen van familieleden in Venezuela en het is veel erger dan in NL zelf bekend is. Dagelijks komen er tientallen vluchtelingen aan over zee; het is immers maar ongeveer 50km naar Aruba of Curacao.
   Terwijl Venezuela op zich een paradijs zou moeten zijn; ze hebben alles aan grondstoffen maar ook de natuur die alles snel laat groeien. Maar het communisme heeft de mensen onderdrukt en alle initiatief weggehaald. Jammer is dan weer wel dat men daar meer dan een decennium geleden zelf is ingetrapt. Het is nu te hopen dat er een omwenteling van het systeem kan plaatsvinden op een geweldarme manier. Voor mijn gevoel duurt dat niet meer dan enkele maanden.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Onder de terreur van Mao Zedong vielen in China meer dan 70 miljoen doden.

  70 miljoen doden
  70.000.000

  Enkele partijen werden geïnspireerd door het maoïsme.
  In NL de SP

  Andere partijen werden weer geïnspireerd door het communisme.
  Goelags, uithongering, omvolking, Thought Crimes, massamoorden

  Uit een van deze partijen ontstond Groen Links maar ook talrijke PvdA’rs keken met vol bewondering naar de slagers.

  Het zal dan ook niemand verbazen dat dit soort partijen en hun lakeien in de MSM hedentendage het islamisme omarmen.

  1. Ngatimoto

   Moet u niet doen hoor dit soort dingen roepen. Moet u opsturen per email naar SP Kamerleden. Wordt u gelijk geblokkeerd. SP is de enige politieke partij die dit durft te doen in dit land. De waarheid lezen? Die persoon gelijk blokkeren.

 3. Ni28

  Socialistische partij kan alleen socialisme verdedigen en gelijkheid creëren door geld te confisqueren van eigen volk. De SP doet het al voor eigen parlementariërs hier ook en maakt uit wat je nodig hebt. Jammer dat de socialistische regering in Venezuela alleen de armoede heeft verdeeld. De rijkdom houden zij als goede socialisten zelf. Zij zullen het niet voelen. Voor wat de SP staat dat zie je nu in Venezuela in praktijk. Socialisme betekent armoede en onvrijheid. Dat is wat daar nu gebeurd. Daar staat de SP voor en niets anders.

 4. Ni28

  4@ Buitenbeentje, ik hoor van mijn vrienden daar al helemaal niets meer. Ik vrees het ergste.

 5. Wim Vreeswijk

  Maduro heeft het zo gelijk verdeeld, dat iedereen met nog een beetje spaargeld e.d. het land uit gevlucht is.

  1. Arubano

   Precies, je wilt niet weten hoeveel onroerend goed hier in handen is van Venezolanen. En dat is niet alleen op Aruba, maar in Florida is het net zo erg.

 6. Ecoshaarlem

  Onbegrijpelijk dat standpunt van de SP, maar zij geven wel. hun visitekaartje af, hoe zij Nederland zouden willen veranderen!

 7. Punt50

  Wat een zooitje gekken daar bij de SP..

 8. Floris

  Achter het vriendelijke gezicht van de goedlachse Roemer gaat een monstrum schuil.

  Hetzelfde geldt voor GL dat zich verstopte achter de maskers van Halsema en nu weer Klaver.

  Extreemlinks is goor totalitarisme en zal dat altijd blijven.

 9. sjun

  Heeft Emile Roemer al aan wie het maar horen wil verhelderd dat de politieke en financiele crisis in Venuzuela “allemaal aangepraat” is?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.