SP verdedigt socialistische dictator van Venezuela: zo erg is het niet, alles is gelukkig wel gelijker verdeeld

Geen categorieaug 09 2017, 13:00
Op het moment dat het niet gekker kan worden, komt de SP om haar socialistische geestverwanten te verdedigen. SP-kamerlid Sadet Karabulut verdedigt de socialistische regering in Venezuela en zegt dat er 'progressie' is geboekt.
Een aantal van haar citaten:

Over de verkiezingen doen allerlei verhalen de ronde. Maduro zegt dat acht miljoen mensen hebben gestemd. De oppositie heeft het over drie of vier miljoen. U of ik kunnen deze getallen niet controleren. Ik zie vooralsnog ook niet dat Maduro de vergadering gebruikt om het parlement buiten werking te stellen, zoals werd gewaarschuwd. Ik begrijp de zorgen, maar dit referendum is tot op zekere hoogte een interne aangelegenheid die zich binnen de kaders van de Venezolaanse wet afspeelt.

De regering heeft vandaag het parlement afgesloten voor normale parlementsleden. De leden van de vergadering die het parlementair stelsel moeten omvormen, hebben het alleenrecht om naar binnen te gaan. De militairen hebben voor de rest alles afgesloten voor de oppositie. Hoe bedoel je president Maduro wil het parlement niet buiten werking stellen?

Polarisatie en geweld teisteren het land. Dat de oppositie zich hier ook schuldig aan maakt, blijft soms onderbelicht. Ik roep alle kampen op te de-escaleren en mee te werken aan een onafhankelijk onderzoek naar mensenrechtenschendingen.

Maduro heeft oppositieleiders laten oppakken en heeft demonstranten laten oppakken. De bevolking is ontwapend, hij zet dwangarbeid in en de mensen lijden honger terwijl Maduro het 'kapitalisme' de schuld geeft. Dit kan je toch niet verdedigen? Waarom zou je denken dat de oppositie geweld gebruikt als je in zulke barre omstandigheden moet leven?

De welvaart is sinds Chávez meer gelijk over het land verdeeld. Nu moet je constateren dat de olieprijs is ingestort en het economisch minder gaat. Daar moet iets aan gebeuren, maar er zijn wel degelijk resultaten geboekt. Je moet Venezuela ook niet geïsoleerd bekijken. In Brazilië zijn ook grote problemen, en daar dreigen we ook niet met sancties.

Dit is typisch van het socialisme, alles is prima als het maar gelijk verdeeld is. Gelijk verdriet, gelijke barre omstandigheden, gelijke armoede. Er zijn geen resultaten geboekt, het is een grote ellende daar. De uitspraken van Karabulut laten zien dat het socialistisch gedachtegoed een verschrikkelijk doel is waarbij het de middelen heiligt. Daar heeft Margaret Thatcher, de Iron Lady, een heel goed antwoord op:
https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten