Trump is woest over Amerikaanse beeldenstorm: ‘Stop het slopen van onze geschiedenis!’

Het lijkt erop dat Donald Trump het niet echt eens is met Anne Fleur Dekker, die oproept tot het slopen van “elk monument van de Confederates”.

Onze eigen Anne Fleur Dekker is maar wat in haar nopjes over de beeldenstorm die momenteel door de Verenigde Staten raast: alles wat ook maar een beetje naar politieke incorrectheid riekt is haar natuurlijk een doorn in het oog. Als het aan haar ligt zijn de standbeelden van historische personages als Robert E. Lee namelijk ronduit symbolen van racisme en onderdrukking, dus weg ermee hè.

Een iets invloedrijker iemand, Donald Trump, lijkt die lezing niet helemaal over te nemen. Hij ziet die beelden als niets meer, niets minder, dan een monument ter ere van het verleden van de zuidelijke Verenigde Staten. Wat je van dat verleden vindt moet je zelf weten, maar deze tweets van donderdagmiddag geven wel aan dat Trump vindt dat je er met je poten vanaf moet blijven:

“You can’t change history, but you can learn from it” is precies de juiste boodschap die hier zou moeten worden meegegeven. Inmiddels is de hele wereld – nou ja, behalve Noord-Korea dan – het er wel over eens dat slavernij niet iets is wat we willen hebben. Voor het gros van de geschiedenis, tot zo’n 150 jaar geleden – de Amerikaanse burgeroorlog eindigde in 1865 – was slavernij echter de normaalste zaak van de wereld. En ja, dat gebeurde zo ongeveer in elke maatschappij en door mensen van alle kleuren, iets wat links natuurlijk maar al te graag verdoezelt.

Maakt dat slavernij tot iets goeds? Nee, natuurlijk niet. Maar het is niet zo gek dat burgers, bedrijven en vooral plantages toendertijd nou niet stonden te springen om slaven in te moeten ruilen voor betaalde krachten. Maar het heikelpunt was niet eens zozeer of die slavernij moest blijven bestaan: het ging erom wie hierover mocht beslissen. Dat waren tot die tijd de staten – er waren genoeg die het al vrijwillig hadden afgeschaft – maar door de wens van de federale overheid om het in één keer voor heel het land af te schaffen, was de druppel voor het Zuiden.

Natuurlijk zijn daar, met de kennis van nu, waardevolle lessen uit te trekken. Maar moet je daarom maar standbeelden van mensen die uit vaderlandsliefde streden omver halen? Trump denkt in ieder geval van niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Nasrani

  Wat mag ik deze man! En of hij gelijk heeft.

 2. Ni28

  Wijze worden van verstandige Trump. Was de rest ook maar half zo verstandig. Maar nee, dan doen zij liever de IS na.

  1. van Urk

   Straks heeft Links niks meer om te bewijzen dat het Westen altijd fout is geweest. 😉

 3. Beukman

  Wat vond Donald eigenlijk van het omver halen van het standbeeld van Saddam Hoessein in 2003?

  1. Ritter

   Beukman

   Dat beeld van Hoessein stond niet in de VS maar in Irak.

   1. Beukman

    @Ritter
    Ja, maar wat vond ie ervan?

  2. van Urk

   Beukman@ Dat was een teken van een overwinning op een dictator. Net zoals de Russen de Rijksdaggebouw compleet stripte en de Russische vlag op het dak hadden geplaatst. Saddam viel symbolisch van zijn voetstuk met toestemming van Irakese burgers. In ieder geval een verhaal van een andere orde.

   1. Beukman

    Ik snap de logica, @Urk. Ik vrees echter dat de Americaanse beelden ook ergens symbool voor staan. Voor velen is het racisme nog iets actueels omdat het immers nog dagelijks plaats vindt. De demonstraties van de White Supremacists voeden die gedachte, en Trump doet er met zijn ongenuanceerde uitspraken nog eens een schepje bovenop.

    Ik hou er helemaal niet van als er standbeelden worden neergehaald, en nog minder als dit gebeurt door (in dit geval linkse) schuimbekkers. Maar enig begrip kan ik er wel voor opbrengen. Als je me deze nuance wil vergeven.

    1. Kiekebuhu

     Zonder al te veel gemor zijn er in Spanje ook standbeelden en nog andere zaken die herinneren aan de dictatuur van generaal Franco verwijderd.Zelfs zijn er in het parlement stemmen opgegaan om zijn stoffelijke resten uit het het(nationale) mausoleum ,waar ook zijn medestrijders hun laatste rustplaats hebben gevonden.Dit is ook de geschiedenis van het land,hoort erbij goed of slecht.Confederatie in Amerika is een deel van hun geschiedenis,hoort erbij goed of slecht.Omverhalen van een standbeeld verandert niksnoppesnada aan de geschiedenis.Nu we toch bezig zijn in NL: omver met de beelden van : Van Heutz,J.Pz.Coen en meer van die koloniale rakkers,AnneFleur,is dit kaassie voor jou ?

  3. DolleDries

   Vraag het hem.

  4. Floris

   Slechte vergelijking, Beukman.

  5. buitenbeentje

   Hoessein leefde toen nog. Dat was een teken van een overwinning op een nog levende dictator, min of meer opgericht door die dictator. Ik begrijp dat die nuance je echter ontgaat.

 4. Ritter

  Verstandige woorden van Trump. Zoals Trump zegt heeft het vernielen van beelden geen zin en moet je leren van de geschiedenis.

  En waar word gestopt met de beeldenstorm?

  Nu willen linkse activisten ook andere beelden zoals van Jefferson en Washington neerhalen. En daarna?

  Het vergt een enorme moed van Trump om tegen de agenda van de mainstream media in te gaan.

  Waar de media het niet over willen hebben zijn de successen van Trump. Op economisch gebied gaat het zeer goed; het bestand in Syrië blijft in stand en NK heeft haar dreiging om Qaum aan te vallen in getrokken.

  Onder Obama ging het economisch steeds slechter met de zwarte bevolking van de VS.

  Nu blijkt dat onder Trump het weer economisch beter gaat met de zwarte bevolking in de VS. Een succes van Trump waar je de media niet over zult horen.

  Black Employment Up, Up, Up Under Trump
  http://dailycaller.com/2017/08/17/black-employment-up-up-up-under-trump/

 5. Ni28

  Dat beeld van Sadam is door eigen bevolking neergehaald, binnenlandse aangelegenheid van mensen die net hun vijand hadden overwonnen. Zo is ook het beeld van Hitler neergehaald gelijk na de oorlog. Als de noordelijke troepen het beeld van Lee gelijk hadden neergehaald was het begrijpelijk maar na zoveel jaren niet. En omgekeerd wordt Napoleon nu nog vereert en niemand zegt daarover wat. Het is net wie, wat en waar. Menselijke domheid van alle tijden die nu een opleving beleeft.

 6. toetssteen

  https://www.youtube.com/watch?v=nnS9M03F-fA

  Wat weinigen weten is dat het Noorden het kapitaal van de zuidelijke staten nodig had. Ja en ook de ‘vrijgemaakte’ slaven als werkvee voor hun fabrieken.
  Wat velen niet weten is dat het merendeel van de slavenbezitters heel goed zorgde voor hun bezit. Zieke slaaf=dokter. In de veen koloniën hier ten lande=zieke arbeider, stap overheen, next!!

  1. van Urk

   Beukman@ Saddam en Hitler hebben weinig goeds gedaan in tegenstelling van Generaal Robert E. Lee. Daarom is zijn standbeeld (tot het rampjaar 2017) lang in ere gehouden. Lee zette zich na de burgeroorlog actief in voor betere rechten voor de zwarte bevolking in de VS. Ook verbande hij studenten van de universiteit die zich niet netjes gedroegen tegenover de zwarte studenten. Omdat zijn aanvraag voor een pardon voor mensen die opnieuw trouw zwoeren aan de VS nooit behandelt werd leefde hij altijd in de veronderstelling dat de overheid nog een strafrechtelijke vervolging wilde instellen vanwege zijn daden in de Burgeroorlog. Vanwege een fout van een ambtenaar was de aanvraag echter zonder behandeling in het archief verdwenen. In 1975 werd Lee,s aanvraag daarom alsnog postuum goedgekeurd.

   1. Beukman

    @Urk
    Ik geloof niet dat Lee de allergrootste racist denkbaar is geweest. Maar hij beschouwde zwarten wel degelijk als inferieur, en vond dat ze geen onderwijs, stemrecht en burgerrecht mochten krijgen.
    Kun je je dan voorstellen dat sommige mensen zeggen: “Weg met dat standbeeld”? En denk je niet dat het begrijpelijk is dat die mensen dat juist nu zeggen?

    Als het aan mij lag bleven alle standbeelden overal staan omwille van de geschiedenis, als objecten die ons leren dat onze ethische kijk op zaken radicaal kan veranderen. Ik noem de erkenning hiervan cultuurrelativisme in de 4e dimensie.
    Maar DDS is dan toch een goeie plek om eens te onderzoeken hoe ver dat mag gaan: het straatbeeld onveranderd laten omwille van de geschiedenis?

    Kan jij je er in vinden dat na WOII in Duitsland en Oostenrijk alle straten en pleinen die naar Hitler waren genoemd werden een andere naam kregen? Heb je er begrip voor dat in Amsterdam de Stalinlaan in 1956 werd hernoemd naar de Vrijheidslaan? Zo ja, waar ligt dan de grens dat jij vindt dat alles bij het oude moet blijven?

    1. K.Dopper

     Ik zie dat Beukman geen antwoord krijgt op zijn zeer relevante vraag.

     Game, set and match, zou ik zeggen.

     1. Feit

      De grens ligt bij geweld Beukman aka Dopper!

      Game, set, match and Championship zou ik zeggen.

     2. van Urk

      K.Dopper@ Kan het zijn waarom ik niet terug geantwoord heb op de vraag van de heer Beukman dat ik zijn reactie nu pas gelezen heb? Dat Lee inderdaad in het begin de zwarten wel degelijk inferieur vond dat klopt aan alle kanten. (In die tijd vonden dat nog veel mensen trouwens) maar dat hij op een gegeven moment is gaan veranderen door juist wel zich in te gaan zetten voor de rechten van zwarte mensen wordt hem zeker niet meer vergeven? Hitler had nu nog de Joden gehaat.

    2. Bloem

     Beste Beukman,
     De vergelijking tussen de geconfedereerde strijders en AH is onvergelijkbaar.
     De geconfedereerde strijders vochten voor afscheiding van de noordelijke staten. Overigens de Noordelijke president (Lincoln) was een Republikein en de Zuidelijke Jefferson Davis was een democraat, dat terzijde. Slavernij was nu niet echt het speerpunt van de afscheidingsstrijd. Het had meer te maken met dat wat wij nu in Europa ondergaan, machtspolitie en m.b.t. economische draagkracht en geldstromen van het ene deel naar het andere.

     Wat Duitsland na WO2 heeft gedaan is, begrijpelijk doch stupide, alles dat kon herinneren aan de periode (pak m beet tussen 1932 en 1945) wegvagen. Dit gebeurde heel grondig, dat kun je wel aan de Duitsers toevertrouwen. Wir haben es nicht gewuesst! Daarmee hebben ze getracht de geschiedenis te resetten, als er niets is om er aan te herinneren dan ebt de herinnering er aan wel weg. Wat ze vergaten was dat dhr. Hitler mateloos populair was onder het overgrote deel van het volk. De man had zelfs een grote aanhang in de rest van de wereld. Hij is ooit uitgeroepen tot man van het jaar (1938) door time magazine. Door de herinnering aan 1 man weg te vagen, dachten ze hun eigen handen in onschuld te wassen. Zelfs nu nog wordt in Berlijn alles dat wordt gevonden uit die periode (zoals de Reichsbunker) weg gepoetst. Met als gevolg dat niemand er iets van leert. In Duitsland is de mentaliteit nog steeds niet veranderd, men loopt nog steeds als Lemmingen achter de grote leider aan. Wanneer ze iets besluiten of menen te weten wordt dat zondemeer verdedigd tot de laatste man/vrouw en slepen heel Europa mee in hun waan.

     Mijn mening is dat het ongelooflijk dom is om beelden, boeken of andere vorm van kunst te vernietigen. Dat loopt niet goed af.

     1. corfo

      @ Beukman/Dropper.
      Bron !!!
      Jullie kletsen nog steeds uit jullie nek.
      Jullie kunnen hier lullen zoals jullie willen, het overgrote deel van de reaguurders heeft jullie al héél lang door, en zal af en toe meesmuilend jullie “reacties” lezen.

     2. corfo

      @ Bloem.
      Linkse activisten/terroristen/racisten blijven in ’t verleden hangen en zónder er verder bij na te denken (ze kunnen niet zelfstandig denken !) hollen ze blindelings achter één van “leiders” aan.
      Te vergelijken met kuddedieren.

     3. K.Dopper

      @corfo, het is wel geestig dat je anti-racisten verwijt in het verleden te blijven hangen en zelf krampachtig vasthoudt aan symbolen en beelden van het racisme uit het verleden.
      Je bent vast een een fanatiek aanhanger van Zwarte Piet, over hangen in het verleden gesproken.

 7. EllyD19

  Was dat niet de IS die ook beelden vernietigde ?
  Links is net zo erg, denken ook dat ze het gelijk aan hun kant hebben.

  1. Ritter

   EllyD19

   De (extreem) linkse activisten van Antifa en BLM lijken inderdaad op de Jihadisten van de Taliban en ISIS. Die deden ook aan beeldenstorm.

   http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/03/16/26B14B9200000578-2996859-image-a-25_1426505302836.jpg

 8. Ni28

  Voor sommigen kan Trump natuurlijk nooit iets goeds zeggen of doen. De hetze mag niet stoppen dus wordt zelfs het slechte goedgepraat.

 9. Ni28

  Enig begrip kan ik voor opbrengen. Dat is dan onbegrijpelijke conclusie voor iemand die niet graag sloopt.

 10. Ritter

  Trump heeft veel vijanden uit de “swamp” die hem willen neerhalen.

  1:Natuurlijk de Democraten en hun vriendjes in de media

  2:Het Republikeins establishment die Trump op veel vlakken tegenwerkt.

  3:Maar ook CEO van grote bedrijven die tijdens de verkiezingen Hillary steunden en haar financieel hebben gesteund. Deze CEO’s willen een globalitisch beleid en zijn voor massa immigratie. Ook staan de cultureel vaak aan de linkse zijde van het politiek spectrum.

  Deze CEO’s hebben nu in essentie de kant van ANTIFA gekozen.

  Corporate Antifa: CEOs Revolt Against American Democracy
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/17/corporate-antifa-ceos-revolt-against-american-democracy/

 11. Ritter

  Het word nu echt bizar.

  Linkse activisten hebben nu lijken opgegraven van een Generaal die voor de Confederatie heeft gevochten.

  Dus het houd niet op bij het vernietigen van beelden maar nu worden zelfs lijken opgegraven.

  Vigilante protesters start DIGGING UP body of Confederate general and KKK leader Nathan Forrest from his grave
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3173456/Vigilante-protesters-start-DIGGING-body-Confederate-general-Nathan-Forrest-KKK-leader-grave.html#ixzz4q2pYtdTO

  1. Ritter

   Correctie.

   Het artikel is uit 2015. Dat is dus onder Obama toen deze activisten vrij spel hadden.

   1. Beukman

    @Ritter
    Al in 2005 werden er pogingen ondernomen om in ieder geval het park een andere naam te geven en het beeld te verwijderen:

    “In 2005, Shelby County Commissioner Walter Bailey started an effort to move the statue over Forrest’s grave and rename Forrest Park. Former Memphis Mayor Willie Herenton, who is black, blocked the move. Others have tried to get a bust of Forrest removed from the Tennessee House of Representatives chamber.[86] Leaders in other localities have tried to remove or eliminate Forrest monuments, with mixed success.”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nathan_Bedford_Forrest

    Het meest interessante is dat diverse media het bericht van 2 jaar terug dat actievoerders een graspolletje in de buurt van zijn graf hadden verwijderd, dit nu brengen als nieuws, en opgeblazen ook nog eens.
    Als ik het wel heb, ligt de man er nog steeds.

 12. sjun

  De waardevolle lessen die eruit te trekken zijn is dat de Europese lidstaten vlot van een bemoeizuchtig en democratie-ondergravend Brussel af moeten. In de tussentijd kan vast worden omgezien naar alternatieve media.

 13. Bloem

  Uit de vernietiging van beelden, kunst en boeken komt slechts zelden iets goeds. Beeldenstormers zijn barbaren die niet beseffen wat ze doen. Wat is de volgende stap? Kerken bestormen en religieuze beelden vernietigen? Met slechts weinig fantasie kan ook derk verantwoordelijk gesteld worden voor o.a. slavernij. En daarna, geschiedenis boeken verbranden? Sorry maar in zo’n samenleving moeten we niet willen leven. Dat soort lui moet je oppakken en heropvoeden.

  1. Bloem

   derk = de kerk

 14. K.Dopper

  Trump graaft zich steeds dieper in een rechtsradicale positie en isoleert zich van zijn eigen partij.
  Je kunt geen president van de Verenigde Staten zijn en blijven als je wordt geïdentificeerd met een extremistische minderheid.
  Het komt niet meer goed met Trump. Het enige dat de man rest is het rekken van de impeachment procedure.

  1. buitenbeentje

   hahahaha, waar haal je toch die humor vandaan. complimenten. hahahaha

   1. K.Dopper

    Troll alert !!

    1. corfo

     @ buitenbeentje.
     Ik las dat Trump van plan zou zijn om z’n politiek geheel te gaan veranderen.
     Hij zou dat gaan doen omwille van Dropper en óók nog dhr. Beukenoot; hij maakt zich n.l. nerveus om die twee patiënten en wil daarom geen enkel risico meer lopen en gooit binnenkort het roer geheel om zodat de genoemde twee azijnzeikers rustig kunnen inslapen, voorgoed !

     1. K.Dopper

      Troll alert !!

  2. Ritter

   K.Dopper

   De media zet alle zeilen bij om Trump aan extreem rechts te koppelen. Daarbij is de media niet te beroerd om zelfs Trump’s woorden te verdraaien.

   Trump heeft nu verschillende keren zeer duidelijk rechts geweld veroordeeld………maar ook het extreem linkse geweld. En dat laatste zint de media. Vandaar dat de media hysterisch tekeer gaan tegen Trump.

   In onderstaande video kunt u zien hoe Trump onmiskenbaar een aantal malen rechts geweld veroordeeld. En ook het extreem linkse geweld.
   http://insider.foxnews.com/2017/08/15/donald-trump-charlottesville-winery-press-conference-monument-lee-antifa-kkk

   1. K.Dopper

    Als de media dat doen, Ritter, dan doet Trump alles wat in zijn macht ligt om ze daarbij te helpen.

    1. Bloem

     Daar heeft de media personen als u voor heer Dopper. U bent een karikatuur die door niemand op dit forum serieus genomen wordt (behalve dan door uw alter ego’s) . Niet vanwege uw mening, doch vanwege uw alles ontziende houding en weigering open te staan voor andere geluiden en meningen. Iedere mening is waardevol genoeg om naar te luisteren. U luistert niet om te leren doch om te reageren. Een “Ja maar” instelling. Wat heeft het voor zin om deel te nemen aan een forum waar u zich slechts aan andere meningen irriteert, niet bereid bent om te luisteren en beledigend bent naar de andere deelnemers. Bovendien continu met drogredenen komt om uw gelijk te bewijzen. U bewijst uzelf geen goede dienst.

     1. K.Dopper

      Bloem, uw invectief getoonzette bijdrage bevat feit noch argument.

      Ik zie geen aanknopingspunten voor een inhoudelijke reactie en ik vraag me af wat u hier komt doen.

  3. Jantje

   Trump wordt nog steeds gesteund door de meerderheid van de gewone Amerikanen. Die zijn niet gek, ook al beweerd links hier van wel. Hij kan de komende 3,5 jaar nog zeker president blijven. Ik weet niet wie je napraat, maar napraten is dom.
   Onderzoeken na vermeende malversaties tijdens en voor de verkiezingen zijn opgestart, maar hebben tijd nodig. De FBI directeur heeft alvast zijn biezen kunnen pakken wegens het onder de pet houden van malversaties door “democraten”.
   Trump maakt weinig fouten, maar hij benoemd dingen gewoon zoals ze zijn:
   Die linkse mafklappers zijn fout, net als die rechtse mafkezen. MSM kan dat niet hebben.
   Hij graaft zich niet in een positie, daar is hij veel te slim voor.
   Zelf vind ik links nog wel wat fouter want:
   AltLeft is begonnen met geweld in Charlotesville, daar is videobewijs van. Zij kwamen ‘tegendemonstreren’ met honkbal knuppels. Het schijnt zelfs zo te zijn dat die moordenaar ook uit de antifa hoek komt. Antifa/AltLeft gunt anderen het demonstratierecht niet en niemand die daar wat tegen doet.

  4. sjun

   Trump regeert in de geest van hoe Amerika gevormd is. Te verwachten valt daarom dat de totalitaire globalisten en hun vernietiging van de geschiedenis een bewustmakende reactie gaan krijgen.
   https://www.youtube.com/watch?v=vkQ1yY9cZAg

 15. Punt50

  Een BEELDENSTORM IS zoooo 1566.

 16. buitenbeentje

  “Inmiddels is de hele wereld – nou ja, behalve Noord-Korea dan – het er wel over eens dat slavernij niet iets is wat we willen hebben”

  NOS:
  “Wereldwijd zijn er meer slaven dan ooit. Dat meldt de Walk Free Foundation, een organisatie die strijdt tegen moderne slavernij. Naar schatting 29,8 miljoen mensen leven momenteel als slaaf, blijkt uit de Global Slavery Index”.

 17. Ritter

  CNN is helemaal doorgedraaid met hun haat voor Trump.

  CNN denkt dat de aanslag in Spanje nageaapt is van Charlottesville. Natuurlijk om op die manier bij Trump uit te komen. Want Trump is volgens CNN het gevaar en niet islamitische terreur.

  Natuurlijk voert ISIS en andere Jihadistische groepen al jaren aanslagen uit met auto’s. Maar dat is CNN kennelijk ontgaan.

  Blitzer: There Will Be Questions About Whether Barcelona Attack Is ‘A Copycat Version’ of Charlottesville Attack
  http://www.breitbart.com/video/2017/08/17/blitzer-there-will-be-questions-about-whether-barcelona-attack-is-a-copycat-version-of-charlottesville-attack/

 18. Blue monday

  Beelden waar jodenhatende nazi’s voor strijden zit bij voorbaat een luchtje aan.

  Stom van de nationalisten om te demonstreren tussen de hakenkruizen in. Mijn respect hebben ze daarmee verspilt.

  1. Ritter

   Blue monday

   Deze beelden hebben niets met neo-nazi’s en dat soort dingen te maken. Deze beelden hebben te maken met de geschiedenis van de VS.

   Helaas hebben deze zeer kleine groepen z.g “neo-nazi” voor een gedeelte deze discussie over de beelden gekaapt.

   En terecht heeft Trump deze extreem rechtse groepen ondubbelzinnig veroordeeld. Maar Trump heeft ook terecht de extreem linkse demonstranten veroordeeld die bewust en zonder vergunning met wapens naar de demonstratie gingen om deze met geweld te verstoren.

   Overigens zijn de z.g neo-nazi’s in de VS zijn zeer klein. En veel daarvan weten niet wat het nazisme inhoud.

   Het vernielen van beelden en daarmee van geschiedenis word gedaan door groepen als de Taliban en ISIS. Dit soort groepen doen ook aan beelden vernieling. En waar houd de vernieling op? Is boekenverbranding de volgende stap?

   Zoals Trump zegt:

   ‘Is It George Washington Next Week?’: Trump Blasts Monument Removals as ‘Changing History’
   http://insider.foxnews.com/2017/08/15/donald-trump-charlottesville-winery-press-conference-monument-lee-antifa-kkk

  2. Laaghlandt

   Waarom? Een luchtje?

 19. Blue monday

  Lees hier veel “wijsheden” dat het vernietigen van geschiedenis bij voorbaat fout zou zijn.

  Ik vond het juist geweldig dat Lenin en Stalin van hun sokkel werden getrokken en wat te denken van al die ex-dictators?

  1. K.Dopper

   Ja, en zoals Beukman terecht zei: we willen toch ook niet dat er hier straten naar Hitler of Stalin worden vernoemd?

 20. Jantje

  “Inmiddels is de hele wereld – nou ja, behalve Noord-Korea dan – het er wel over eens dat slavernij niet iets is wat we willen hebben.”
  Sorry voor je maar alleen de blanken hebben de slavernij officieel afgeschaft en verboden (wil niet zeggen dat het hier niet meer gebeurd).
  Bij moslims is slaven houden nog steeds toegestaan en wordt dus in ruime mate gedaan.
  Bij afrikanen komt het vaak voor om onderling slaven te hebben, te verkopen enz.
  Bij Aziaten weet ik het niet.

 21. Bloem

  In 1936 onthulde Franklin Delano Roosevelt in Dallas een standbeeld van generaal Lee. Hij sprak hierbij de volgende woorden:
  “All over the United States we recognize him as a great leader of men, as a great general. But, also, all over the United States I believe that we recognize him as something much more important than that. We recognize Robert E. Lee as one of our greatest American Christians and one of our greatest American gentlemen.”
  Nu 81 jaar later worden de standbeelden van dezelfde man neergehaald als ware hij het kwaad in eigen persoon. Hiermee wordt slechts duidelijk dat het linkse gepeupel helemaal geen interesse heeft in de realiteit of waarheid. Men is er slechts op uit om rellen te schoppen en onrust zaaien. Eigenlijk zijn ze alleen maar tegen Trump, waarom maakt niet eens meer uit. Argumenten zijn niet meer nodig, iedereen die argumenten voor het tegendeel aandragen worden bestempeld als racisten en nazi’s. Zodra de rede wordt vertrapt worden er weldra mensen vertrapt.

  1. K.Dopper

   Ja, de beschaving schreed voort en we kijken nu anders aan tegen slavernij dan toen.

   1. Bloem

    De beschaving lijkt hier met rasse schreden achteruit. Kennelijk weigert men te leren van het verleden. FDR is een man die binnen de democratische kringen nog steeds bejubeld wordt Mensen als u heer Dopper zijn er alleen om uit om alles te vertrappen met het eigen gelijk. Nooit zult u terugkomen op uw mening, daarin bevind u zich in het goede gezelschap van extreem rechtse en links geesten. Altijd het laatste woord als een klein kind. Generaal Lee was helemaal geen voorstander van de slavernij, dus die vlieger gaat hier niet op

    1. K.Dopper

     Probeer het een beetje beschaafd te houden, Bloem, op deze toon ga ik niet met je in gesprek.

    2. IJscoman

     Je krijgt meteen gelijk Bloem. Dopper vertrapt alles met het eigen gelijk en zal nooit terugkomen op een mening. Het gaat gelijk om de toon van het debat.

     1. K.Dopper

      Weer feit noch argument, IJscoman, het wordt een beetje zielig.

 22. Floris

  @ Bloem: Dopper is een psychopaat. Zoals u wel zult weten zijn psychopaten onaanspreekbaar op hun wangedrag. Zo ook hier. Hij ketst het meteen af.

  1. K.Dopper

   Trol alert!!!

   1. swetsnek

    Jij bent echt rijp voor een spuitje Jij moet toch echt minimaal achter een hek zitten .
    Heb nog nooit iemand zoveel onzin horen uitkramen .
    Wat zullen jou leraren van vroeger blij zijn dat je van school was .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.