Venetiaanse burgemeester is het menens: ‘Roep hier Allahu akbar, en je wordt neergeschoten!’

Islamistische gekken die overwegen een aanslag te plegen in Venetië kunnen maar beter hun leven gaan beteren, als het aan deze burgemeester ligt.

Wat een verademing! Hier in Nederland zijn we nog bang om überhaupt iets een aanslag te noemen – laat staan dat we toegeven dat iets door islamisten is gepleegd – maar in Venetië gaat dat toch net iets anders. De nogal bombastische, rechtse burgemeester heeft daar nog maar eens duidelijk gemaakt dat met zijn stad niet te spotten valt. Aanleiding is natuurlijk de gruwelijke aanslag door Marokkaanse moslims in Barcelona vorige week, waarbij 15 mensen veel te vroeg de dood vonden en honderden in het ziekenhuis belandden. Bij die terreurdaad op de Ramblas – zo ongeveer de drukste straat van Barcelona – waren toeristen zoals wel vaker dubbele punten waard wat de jihadisten betrof, en dat snapt men in Venetië gelukkig ook. Als er ergens veel toeristen komen, is het immers wel in de prachtige stad met haar kanalen, gondels en pleinen. Helaas is dat dus een prime target voor extremisten die maar al te graag zoveel mogelijk ongelovigen in één keer omleggen.

Vrijwel alle aanslagen worden ingeleid met een luid “Allahu akbar!”, wat burgemeester Luigi Brugnaro nu in zijn voordeel wil gebruiken. Het is immers een ongeschreven regel dat het eigenlijk niet kan een aanslag – en waarschijnlijk je eigen dood – in te gaan zonder Allah nog één keer luidkeels te prijzen: vandaar ook dat je vrijwel altijd hoort dat de terrorist dat nog even schreeuwde alvorens een bloedbad aan te (willen) richten. Nou, dat kun je in de Italiaanse stad maar beter laten. Brugnaro heeft namelijk gezegd dat ‘iedereen die op straat Allahu akbar roept en nog drie stappen zet zonder pardon wordt neergeschoten’.

Interessant genoeg zei hij dat vorig jaar ook al, maar dan met vier stappen: ‘Barcelona’ heeft hem helaas reden gegeven om nog minder risico te nemen, zo lijkt het wel. Of agenten écht orders hebben gekregen om meteen iedereen die dat zegt neer te knallen, is niet duidelijk. Sterker nog: het lijkt me onwaarschijnlijk dat dat ook echt gebeurd is, aangezien aanwezige agenten prima zelf kunnen inschatten wanneer ze moeten schieten, ook zonder deze uitspraak. Toch is het een topactie van deze man, aangezien hij in tegenstelling tot vele ambtsgenoten wél eens hard durft te zijn richting islamistische gekkies. Of, zoals Geert Wilders het verwoordt:

Radicale moslims schrik je immers niet af met publieke huilpartijen, het neerleggen van teddyberen en het gezamenlijk zingen van ‘imagine’. Waarom zou dat ze in hemelsnaam weerhouden van het plegen van een volgende aanslag? Nee, alleen tonen dat alles, maar dan ook alles gedaan wordt om terreur te voorkomen, zelfs als de oplossingen onorthodox zijn, schrikt af. Terreurpogingen houden pas op als zulke pogingen bij voorbaat kansloos zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. buitenbeentje

  Misschien kun je uitleggen wat islamisten zijn. Het woord komt namelijk niet in de Nederlandse taal voor (zie Van Dale). Misschien kan een zich respecterend blog beter ABN gebruiken ipv links populistische newspeak.

  1. Floris

   Ik verwacht hier geen antwoord op.

  2. K.Dopper

   De Wikipedia legt het helder uit hoor: https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamisme

   Als deze uiteenzetting je niet bevalt kun je altijd nog roepen dat Wikipedia een extreem-linkse en islamofiele propagandasite is.

   1. Floris

    Wikipedia is politiek correct. AnneMarie Delcambre benoemt de feiten:

    “Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.”

    https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

    Islamisme is een fake term die is bedacht om de islam uit de wind te houden.

    1. Nasrani

     Dopper leest Trouw, maar blijkbaar wat selectief ha ha.

     1. Floris

      😉

    2. K.Dopper

     Deze oplossing voor cognitieve dissonantie voorzag ik: Floris citeert met regelmaat de Wikipedia maar deze keer even niet. Hij klampt zich al 10 jaar vast aan een flodderig opinie-artikel (ze zaten op de redactie van Trouw even te slapen) van ene Delcambre, een obscure publiciste die in islamofobe kringen enige furore wist te maken, die op dit punt een opinie verkondigt die afwijkt van wat wetenschappelijk is vastgesteld. Het is een opinie van het niveau waarop gesteld wordt dat de islam geen wereldgodsdienst is maar een politieke ideologie. In islamofobe kringen gaat dit waanidee door voor feit en logica maar wetenschappers en iedereen met enig gezond verstand halen hun schouders op.

     1. Floris

      Delcambre is arabiste en schreef een zeer doortimmerd artikel. Dat het niet in Doppers islamofiele straatje past is gevoeglijk bekend.

      Het valt op dat hij geen enkele poging doet haar essay inhoudelijk te bestrijden. Dat kan hij namelijk niet, want er is geen speld tussen te krijgen.

     2. Roughwood

      Goh, alweer een leugen. Er is nog iemand die het ook niet met u eens is:
      “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.” (Recep Tayyip Erdoğan). Mocht er toch enige wetenschappelijke onderbouwing van het tegendeel zijn dan horen we dat natuurlijk graag! Een broodnodig stukje duiding voor u:
      https://zlj13051967.wordpress.com/2015/10/31/stop-de-moskeebouw-tot-er-een-kerk-in-mekka-staat/

   2. Nasrani

    Wikipedia? Iedereen weet dat je bij wikipedia politiek correct moet omschrijven, ander wordt het niet geaccepteerd. Kortom, idd een links medium waar je je natuurlijk niet op kunt beroepen in deze discussie. Islamisme is een beetje een rare omschrijving waarbij genoeg ex-moslims van in de lach schieten. Er is maar een islam en die is niet extreem of gematigd maar die is precies zoals we nu zien. Een geweldadige ideologie die streeft naar wereldoverheersing en geen enkele manier schuwt. Vergelijkbaar met het nationaal socialisme, maar dan nog wat erger!

   3. Bloem

    Wikipedia is een soort encyclopedie door iedereen voor iedereen. Iedereen kan wijzigingen aanbrengen. Wanneer iemand de tekst aanpast naar bijvoorbeeld “de Islam is een neo nazi beweging onder leiding van ene mw. Merkel”, blijft die onzin staan tot de volgende aanpassing.

    1. K.Dopper

     Bloem heeft geen idee waar hij over praat en dat blijkt uit zijn absurde bewering dat een idee als dat de islam een neo-nazi beweging is ooit een lemma van de Wikipedia zou kunnen bereiken.

     Wat een onzin lees je hier toch.

     1. Bloem

      Dhr Dopper heeft kennelijk nog nooit bijgedragen op Wikipedia. Helaas een beetje onbenullige reactie.

     2. Nasrani

      Blijf lekker hangen op het niveau van wikipedia. Wat in de reacties wordt genoemd zijn gewoon feiten hoor. Het is een politiek correct medium op Donald Duck niveau. Ongeveer ’t zelfde als Trouw.

    2. buitenbeentje

     Hoewel ik weet dat doperwt zich niet wil laten overtuigen, herinner ik maar even aan Friso en Mabel, die bepaalde onwenseljke feiten omtrent Mabels verleden uit de Engelse Wikipedia verwijderden ivm met hun a.s. huwelijk. Daar is nogal veel ophef over geweest.

     Wikipedia is erg nuttig als het om objectieve feiten gaat, maar zo gauw er subjectieve informatie bij komt, moet je alles met een zak zout nemen. Aangezien ik me beroepshalve intensief met Nederlands heb beziggehouden vooral als het ging om correct gebruik in officiële wetenschappelijke literatuur, weet ik zeker dat de Van Dale de leiddraad vormt bij het gebruik van Nederlandse woorden en niet de Wikipedia.

     1. Floris

      “Wikipedia is erg nuttig als het om objectieve feiten gaat, maar zo gauw er subjectieve informatie bij komt, moet je alles met een zak zout nemen.”
      ————————————————–
      Zo is het.

     2. Bloem

      Als je wikipedia doorzoekt op de palestijnse kwestie, kom je heden ten dage andere info tegen dan een aantal jaar geleden. De informatie die onwelgevallig was voor pro-palestijnse doctrines is heel grondig verwijderd en deels door halve waarheden vervangen. Wikipedia is zo lek als een zeef

     3. Floris

      Dat is mij ook opgevallen als het over de islam gaat.

      Linkse activisten (onder andere) zijn continu bezig met “censureren”.

      Onze eigen Guusje Gelul deed daar ook aan mee.

 2. Ni28

  De burgemeester van Venetië heeft het helemaal begrepen. De enige wapen voor deze radicalen moslim tokkies is hard toeslaan. Elke andere methode wordt door hun gezien als Westerse slapheid en daar maken zij misbruik van. Hopelijk zal hij daad bij woord voegen en laat ie zich niet intimideren door zwakke politici. Het is in ieder geval een stad dat vecht en niet wilt toekijken.

 3. K.Dopper

  Naar aanleiding van de curieuze tweet van Geert rijst de vraag hoeveel ballen een dappere burgemeester in zijn pink kan herbergen.

  Het doet me denken aan de zeer relevante scholastieke vraagstellig hoeveel engelen kunnen plaatsnemen op de punt van een naald.

  1. nogmaals

   Die vraag rijst alleen bij doppertrol. Hij heeft namelijk enorme problemen met begrijpend lezen. Het gaat immers niet zozeer om de afmetingen van die pink, maar om het feit dat Rutte totaal geen ballen heeft.!!

 4. Guus Geluk

  Geert speelt weer op de man. Trollen als Thierry doet hij niet, dat is dan weer een goede zaak. Verder lijkt de burgemeester open deuren in te trappen. Iedereen die Allah Akbar roept op een vol plein wordt overhoop geschoten

  1. Augustinyak

   Goed idee van die burgemeester, naar verluidt wordt er in moskeeën ook nog al eens alla al akbar geroepen.

   1. Guus Geluk

    De burgemeester zegt dat een ieder die Allah Akhbar roep op een vol plein wordt neergeschoten, Augustinyak. Dat lijkt me logisch: elke verstandige politie-agent schiet zo’n persoon van z’n sokken.

    1. Nasrani

     Dan heeft Nederland geen verstandige agenten! Zeker weten dat ze dat niet doen hoor. Je wordt als agent zelf vervolgd en raakt je baan kwijt. Dus, stoere taal guus maar niet waar.

     1. Guus Geluk

      Agenten die handelen uit noodweer, worden zonder meer vrijgesproken. Zo gaat dat al jaren. Dus waarom zou een agent zijn wapen niet trekken?

    2. Augustinyak

     Ah okay, dus wanneer moslims op een vol plein bidden zoals elders vaak gebeurt en die kreet slaken worden zij neergeschoten, daar kan ik wel mee leven met dat idee van die burgemeester, jij niet?

     1. Guus Geluk

      De burgemeester doelt uiteraard op terroristen.

     2. K.Dopper

      Maar Augustinyak niet, Guus, deze moslimhater hoopt dat de burgemeester op elke moslim, zelfs in de moskee, die de moed heeft dit te roepen, het vuur opent.

      Hij meent het niet echt hoor, hij is een bange toetsenbordridder.

     3. Augustinyak

      Dat meen ik van harte hoor Wim, want alle moslims zijn in mijn ogen vieze terroristen die zich niet distantiëren van hun mede ideologieaanhangers die zelfs ukkies platrijden met een busje, onder het aanroepen van hun vieze gore kanker profeet.

      En wat jij er nu als notoire landverrader over denkt zal mij totaal aan mijn reet roesten vies stuk genetisch afval die je bent!

     4. K.Dopper

      Weten Henny en je buren in Rockanje dat je op het internet oproept tot genocide van moslims, Rob?

     5. Guus Geluk

      De vieze ideeën van Augustinyak zijn alom bekend, K.Dopper.

     6. K.Dopper

      Ik heb de ziekenhuisdirecteur Hutten zich nog niet horen uitspreken over moslims, Rob de Haan, maar het lijkt me een beschaafde man die de concentratiekampen voor moslims die jij voorstelt vast geen goed idee vindt.

      🙂

     7. Augustinyak

      Jij Wim Hutten, bent geen ziekenhuis directeur maar slechts een interimlul die ooit in Amerpoort, wat jij steevast ter ontkenning verbasterde tot Amersfoort ter verhulling van je identiteit, een plaatsvervangende kut functie vervulde, mogelijk gemaakt door het door de overheid in stand gehouden systeem om ‘expertise’ in te huren bij lullige adviesbureautjes zoals jij bestiert met die andere nageboortes die te vinden zijn op http://www.grondlijn.nl.

      Klik eens op die site bij ‘wie zijn wij’ en je vindt een rariteitenkabinet die zijn weerga niet kent.

      Nou toedeloe maar weer hè Hutten, het was mij aangenaam ouwe scheefmuil.

     8. K.Dopper

      Ik dacht dat die Hutten directeur was bij Amerpoort, Rob en daarvoor bij een ziekenhuis. Ik zal z’n LinkedIn straks wel even bekijken, die man boert volgens mij niet slecht.

      Ben jij wel eens ergens directeur geweest, Rob? Je was toch een bestuurskundige van vrachtwagens?

      🙂

     9. Floris

      Frappant toch. Overal waar Dopper in de problemen komt is Guus geluk te vinden voor hulp. En dat vaak binnen enkele minuten.

      Zal wel toeval zijn…

     10. K.Dopper

      Natuurlijk is dat geen toeval, Floris. Jij weet toch zeker dat Guus, Beukman en ik allemaal koppen van hetzelfde linkse Gutmenschliche monster zijn?

      🙂

     11. Floris

      Hoe kom je er bij dat ik dat zeker weet, leugenachtige fantast?

     12. K.Dopper

      Ik heb het sterke vermoeden dat die meneer Hutten al lang weet wie jij bent en waar jij woont, Rob, en dat hij je dat ook al eens aan het verstand heeft gepeuterd.
      Maar beschaafd foeteren is inderdaad, zeker in die positie, heel verstandig, kerel.

      🙂

     13. Augustinyak

      Laat ik daar nu eens schijt aan hebben Wim Hutten, het is waarschijnlijk moeilijk aan dat pindaverstand van je te peuteren dat er mensen zijn die normen en waarden willen verdedigen tegen ongedierte zoals jij die diezelfde normen en waarden in willen ruilen tegen islamitische onhebbelijkheden met als argument dat de grondwet dit nu eenmaal rechtvaardigt, diezelfde grondwet die in het leven is geroepen in de tijd dat moslims dun gezaaid waren in de Lage Landen, dus ik zou zeggen trek je plan laf minderwaardig en mager scharminkel met je scheve pestkankerkop.

     14. K.Dopper

      Ach, mijn vermoeden was dus juist, Augiastal.

      Je valt geestig door de mand.

      🙂

     15. vikingkiowa

      Dank je Augustinyak, ik heb de site eens bekeken “grondlijn” en ook meneer Hutten .. Ik heb genoeg redenen om mensen als k.dopper en zijn collega’s intens te haten. Dankzij dit soort adviesbureaus is de gezondheidszorg kapot gemaakt en zijn er heel veel medewerkers in die sector hun baan kwijt en daarmee geestelijk en sociaal en vooral ook financieel vermoord, zonder enige reflectie wat er daadwerkelijk gebeurt mogen deze adviseurs hun zakken vullen (de bedoeling is bv om te snijden in de duurdere en hogere functies, zodat er meer ruimte komt voor de werkvloer toch ?? klinkt als een goed plan..Maar die leidinggevenden zijn ook niet achterlijk en ontslaan dus wat werkmieren om hun eigen “uren” veilig te stellen en die blijven dus gewoon zitten met dezelfde voorwaarden in hun contract en heeft de werkvloer een paar goede krachten minder !!) en ik ben daar dus een slachtoffer van na 24 jaar keihard zwoegen !!..Maar goed , wat mij nu zo verbaasd is dat k.dopper het bijzonder hoog opneemt voor ?? moslims/immigranten/vluchtelingen?? en een ieder die daar anders over denkt met keurig mooi geformuleerde zinnen en niet te dichten of rijmen woorden zich boven hen wil stellen ?!..Maar dat hij zelf schuldig is aan economische en sociale moord ten gunste van niemand anders dan hijzelf ?!…De haan zal drie keer kraaien meneer Hutten ( en dan bedoel ik niet rob)..Waar u zich fatsoenlijk, respectvol en onberispelijk acht ..iedere slok wijn die u drinkt zal smaken naar haat door het uw aangedane onrecht en proeven als het bloed van de slachtoffers voor de daders die u steunt…doe geen moeite mijn profiel te lichten, ik ben kees uit oud-beijerland..vraag maar naar die man met die hanen.

     16. K.Dopper

      .iedere slok wijn die u drinkt zal smaken naar haat door het uw aangedane onrecht en proeven als het bloed van de slachtoffers voor de daders die u steunt…

      Ik zie dat zich in de Hoeksche Waard en Goeree Over-Flakkee al een heuse verzetsbeweging begint te vormen. De nietsvermoedende mijnheer Hutten zal zich verbazen over de emoties die hij weet te wekken met zijn activiteiten in de gezondheidszorg.
      Ook Kees uit Oud-Beijerland is het zat en neemt de hooivork ter hand: elke slok wijn die hij drinkt smaakt naar haat en het ongewroken onrecht !

 5. Punt50

  Prima besluit van die burgervader in Venetië. Roep je AllaHakkenbar op straat ben je meteen de pineut. Het begin is er.

 6. meijer61200

  Foei burgemeester! Dat mag helemaal niet. Heeft die schele okkeloen dit al veroordeelt? Eigenlijk is het toch diep treurig dat je in de waan bent om, als je kapot geschoten bent, 72 lekkere jonge maagden krijgt in het paradijs? Het zegt toch al genoeg als je jezelf dit soort onzin aan laat praten in de kazernes van de haatbaarden???
  Komt tijd komt raad denk ik maar…

 7. Ni28

  Het duo Geluk&Dopper zijn in hun doppen en dankbaar voor alle voer die zij aangeboden krijgen en waar zij op kunnen afkicken. Met dank aan al die mensen die hiervoor zorgen. Zo houd je ze binnenboord.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.