Venetiaanse burgemeester is het menens: 'Roep hier Allahu akbar, en je wordt neergeschoten!'

Geen categorieaug 24 2017, 17:00
Islamistische gekken die overwegen een aanslag te plegen in Venetië kunnen maar beter hun leven gaan beteren, als het aan deze burgemeester ligt.
Wat een verademing! Hier in Nederland zijn we nog bang om überhaupt iets een aanslag te noemen - laat staan dat we toegeven dat iets door islamisten is gepleegd - maar in Venetië gaat dat toch net iets anders. De nogal bombastische, rechtse burgemeester heeft daar nog maar eens duidelijk gemaakt dat met zijn stad niet te spotten valt. Aanleiding is natuurlijk de gruwelijke aanslag door Marokkaanse moslims in Barcelona vorige week, waarbij 15 mensen veel te vroeg de dood vonden en honderden in het ziekenhuis belandden. Bij die terreurdaad op de Ramblas - zo ongeveer de drukste straat van Barcelona - waren toeristen zoals wel vaker dubbele punten waard wat de jihadisten betrof, en dat snapt men in Venetië gelukkig ook. Als er ergens veel toeristen komen, is het immers wel in de prachtige stad met haar kanalen, gondels en pleinen. Helaas is dat dus een prime target voor extremisten die maar al te graag zoveel mogelijk ongelovigen in één keer omleggen.
Vrijwel alle aanslagen worden ingeleid met een luid "Allahu akbar!", wat burgemeester Luigi Brugnaro nu in zijn voordeel wil gebruiken. Het is immers een ongeschreven regel dat het eigenlijk niet kan een aanslag - en waarschijnlijk je eigen dood - in te gaan zonder Allah nog één keer luidkeels te prijzen: vandaar ook dat je vrijwel altijd hoort dat de terrorist dat nog even schreeuwde alvorens een bloedbad aan te (willen) richten. Nou, dat kun je in de Italiaanse stad maar beter laten. Brugnaro heeft namelijk gezegd dat 'iedereen die op straat Allahu akbar roept en nog drie stappen zet zonder pardon wordt neergeschoten'.
Interessant genoeg zei hij dat vorig jaar ook al, maar dan met vier stappen: 'Barcelona' heeft hem helaas reden gegeven om nog minder risico te nemen, zo lijkt het wel. Of agenten écht orders hebben gekregen om meteen iedereen die dat zegt neer te knallen, is niet duidelijk. Sterker nog: het lijkt me onwaarschijnlijk dat dat ook echt gebeurd is, aangezien aanwezige agenten prima zelf kunnen inschatten wanneer ze moeten schieten, ook zonder deze uitspraak. Toch is het een topactie van deze man, aangezien hij in tegenstelling tot vele ambtsgenoten wél eens hard durft te zijn richting islamistische gekkies. Of, zoals Geert Wilders het verwoordt:
Radicale moslims schrik je immers niet af met publieke huilpartijen, het neerleggen van teddyberen en het gezamenlijk zingen van 'imagine'. Waarom zou dat ze in hemelsnaam weerhouden van het plegen van een volgende aanslag? Nee, alleen tonen dat alles, maar dan ook alles gedaan wordt om terreur te voorkomen, zelfs als de oplossingen onorthodox zijn, schrikt af. Terreurpogingen houden pas op als zulke pogingen bij voorbaat kansloos zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten