Verkoopt Gert Jan Segers zijn ziel aan duiveltje Pechtold? “Medisch-ethisch akkoord dichtbij”

In Den Haag ziet men de formatiegesprekken opeens heel positief in. Er komt een akkoord aan.

Eén van de grootste belemmeringen voor een coalitie met deze vier partijen, en dan met name met D66 én de ChristenUnie, was de opstelling van die partijen met betrekking tot medisch-ethische zaken. Zo staat D66 erop om een zelfmoordcultus te creëren in Nederland. De ChristenUnie denkt daar, vanuit hun bijbelse perspectief gezien volkomen logisch, net een beetje anders over.

Nou, het lijkt erop dat Pechtoldje gewoon zijn zin gaat krijgen:

In Den Haag heerst optimisme over de kans van slagen van de besprekingen. Er zou een compromis op tafel liggen tussen de vier partijen over medisch-ethische zaken. Hiervoor vindt geen uitruil met andere dossiers plaats, zo wordt gefluisterd.

We weten dat Pechtold maar één politieke principe heeft: zoveel mensen moeten zelfmoord plegen… en het liefst moet dat gebeuren met hulp van een arts die gezworen heeft om mensen beter te maken, niet om ze te doden, en daardoor dus zijn eed breekt. Op elk ander onderwerp en gebied doet Pechtold wat nodig is om aan de macht te komen (denk aan democratische vernieuwing, ooit het stokpaardje van zijn partij). Maar kom aan zelfdoding en meneer heeft opeens ijzeren principes.

We gaan zien wat er gebeurt, en hoeveel Segers aan Pechtold geeft in ruil voor een ministerspost of twee, maar dit lijkt de totaal verkeerde kant op te gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Duckday

  Gert Jan Segers verkoopt zijn ziel voor het pluche en dat noemt men Cristelijk Deze mensen zijn voor macht hoogmoed en waanzin bezig De grootste DUIVEL is de marktmeester die geil is op media hij ziet zich al zitten op het pluche Rutte is bezig om zijn baan in Brussel veilig te stellen dito Buma Deze formatie is niet bezig voor Nederland en zijn bevolking maar alleen voor eigen gewin hoogmoed macht en waanzin deze lichting moet zeer snel verdwijnen

 2. Lex

  We krijgen een kabinet dat het volk niet heeft gekozen.
  We krijgen een kabinet Rutte3 dat door onze strot word geduwd.

  Ik hoop dan ook dat dit kabinet er niet gaat komen. Ik ben bang dat hiervoor de druk te groot is Prinsjesdag staat voor de deur en dan moet alles rond zijn.

  Ik vrees dat we hier weer 4 jaar aan vast zitten, Als dit kabinet er dan toch komt dan hoop ik dat het snel weer valt.

 3. K.Dopper

  “Zo staat D66 erop om een zelfmoordcultus te creëren in Nederland”

  Dit beleidsvoornemen heb ik in het partijprogramma van D66 niet aangetroffen.

  1. van Urk

   Het wordt met de uitbreiding van de Euthanasiewet voor iedereen er wel wat makkelijker op. Zelfs bij minderjarigen. Van het balkon afspringen of een pilletje teveel bij een houseparty is dan ook niet meer nodig. En vele psychiaters, medisch en verzorgend personeel zullen hun baan gaan verliezen. 😉

   1. K.Dopper

    U zag toch liever dat levensmoede bejaarden van balkon pf voor de trein springen in plaats van dokters lastig te vallen met hun gezeur?

   2. glazenbol

    Jij mist wel meer wat

 4. Anna

  Makkelijk zat. Segers en Voordewind gaan iedere avond bidden voor vergeving. Rutte en Pechtold lachen zich kapot met zo dat hebben we mooi voor elkaar. Alleen christelijk als het hun uitkomt.

 5. Anna

  Medisch ethisch akkoord gaat gewoon 4 jaar lang in de ijskast. Pechtold laat Pia heel makkelijk stikken. Straks regering vol lafbekken.

 6. Guus Geluk

  Het artikel duidt op een bepaald opportunisme aan Segers’ zijde. Dat lijkt me niet – de ChristenUnie stond niet te popelen om in een kabinet te stappen. Voorts moet je, als deelnemende partij, compromissen maken. Daar kom je niet onderuit. Het gros van de Nederlanders lijkt dit echter niet te begrijpen.

  1. George van de linden

   Guus Geluk,

   Wist je ook ,als je een e-mail verzend naar welke partij dan ook en over welk willekeurig onderwerp dat ook je een uitleg of antwoord wil hebben…je altijd een nietszeggend antwoord krijgt met het woord ” compromissen” erin verweven?

   Een standaard antwoord dus!
   Nee beste Guus, Den Haag is één groot circus waar iedereen flink z’n zakken vult en iedereen elkaar in dekt en mocht het fout lopen door b.v. fraude of een schandaaltje dat staat er doodleuk een leuk betaald baantje te wachten.
   Dus maak je niet druk…Den Haag is één grote wanvertoning!

   1. Guus Geluk

    Je bent kortzichtig, George van de linden. Den Haag is geen grote wanvertoning. Den Haag is de plaats van waaruit ons land wordt bestuurd. Verdiep je eens wat meer in de besluitvorming.

    1. buitenbeentje

     Dat kan niet, want die vindt in achterkamertjes plaats.

     1. Guus Geluk

      Kul. Besluitvorming wordt ingediend door de Kamers. Transcripten van de debatten, moties, amendementen en wetsvoorstellen, zijn op de site van de Rijksoverheid te raadplegen.

     2. Guus Geluk

      Ingediend = uitgevoerd.

    2. Ecoshaarlem

     Ja Donald Duck wij worden gereageerd, maar wel door leugenaars!
     Wil je voorbeelden dan geef ik je die graag, er zijn er vele niet alleen Rutte!

  2. Nasrani

   Voor de CU geldt idd dat ze met D66 in een kabinet hun ziel hebben verkocht aan de duivel. De meest anti-christelijke partij van Nederland die samen met semi- christenen beleid gaan voeren. Ik schaam me diep voor deze huichelarij.

   1. Guus Geluk

    Nasrani, de Voltooid Leven-wet is ingediend door het kabinet-Rutte II. De achtereenvolgende kabinetten Rutte I en Rutte II zijn gedoogd door de SGP. Bestaat de Staatkundig Gereformeerde Partij nu ook uit semi-christenen? Het oordeel is aan God, niet aan mij.

 7. Kodi

  Toegeven aan D’66 gaat euthanasie op CU worden. Bezint eer ge met D’66 begint.

 8. DolleDries

  Ik heb begrepen dat ze en grabbelton hebben.

 9. HaZ

  Ik lees en hoor nog nergens dat CU/Segers ook maar iets heeft weggegeven.
  Ik kan me meer vinden in de reactie van Anna. Dit item gaat gewoon 4 jaar de koeling in. De weg van de minste weerstand dus en inderdaad lafbekkenpolitiek.

 10. Kodi

  Toegeven aan D’66 is voor ons land sowiezo altijd levensgevaarlijk.

  1. Ni28

   helemaal waar.

  2. loritta

   Ja, D66 is inderdaad een levensgevaarlijke partij geweest en is het nog!

 11. Ni28

  Het akkoord is bereikt in een Indonesische restaurant. Tijdens het etentje door kruiden en wijn bedwelmd moet je geen afspraken maken zeker van dit kaliber. Dat doen alleen maffiosi. Hier moet je heel nuchter voor zijn. Zo afspraak is niets waard en heel snel komt spijtgevoel te voorschijn. Wij zullen zien.

 12. Kodi

  Krijgt D’66 nu onze organen als part of the deal?

 13. Ni28

  Seegers laat het embryo onderzoek in ruil voor voltooide leven doorgaan maar beseft niet dat hierdoor het ongeboren leven in gevaar komt wat voor de christenen ook niet bespreekbaar is. Dus uitgebreide euthanasie mag niet maar abortus straks wel. Het borrel van gisteren heeft duidelijk zijn werk gedaan.

 14. Kodi

  Moge dit uitruilen heel snel aflopen in een uithuilen en opnieuw verkiezingen.

 15. poldi

  Dat de CU als Christelijke partij zichzelf verloochent was al te verwachten. Christenen verloochenen zichzelf vaker.
  En D66? Ach dat linkse dramclubje doet alles om maar op het pluche te kunnen komen, en om maar de PVV samen met de andere farizeers uit te sluiten.
  En dan durven deze lafbekken nog te roepen dat Nederland DEMOCRATISCH is? Daarvan ben ik allang teruggekomen.
  Partijen kartel..FvD…..helemaal waar!
  Nepkabinet..PVV….ook helemaal waar.
  Wij worden geregeerd door de EU-fielen.

  En nu mutti Merkel van “wir schaffen das” de komende verkiezingen in september zeker zal winnen, is onze superleugenaar Mark Rutte verzekerd van een topfunctie in Brussel

  Zwarte en islamitische toekomst in Nederland.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Natuurlijk zal de Islam Unie van Gertjan Segers in bed kruipen met de club die Armeense Genocide ontkenners in hun armen sloot om het electorale graf te ontlopen.
  Hun doel is Nederland zo snel mogelijk naar de middeleeuwen te slepen
  Ik heb daar daadwerkelijk exact nul keer aan getwijfeld.
  Het is een klucht.
  Een klucht van gelijkgeschakelden.
  Met democratie heeft het allemaal niets van doen.
  Een fors deel van de samenleving wordt simpelweg uitgesloten van het democratisch proces.
  Gert-Jan Seegers van de Islam Unie verkoop zijn ziel ook aan de totalitairen van de EUSSR. Hun vodje genaamd partijprogramma is minder waard dan WC papier of het woord van Rutte.
  &
  De (nee moe ik anders stellen) HUN verrotte MSM juicht dat toe.

  1. Guus Geluk

   De ChristenUnie is zowel kritisch op de Europese Unie als op de islam. Niet voor niets was de CU de laatste keuze van Pechtold om mee samen te werken.

 17. Peter Selie

  Verkoopt Gert Jan Segers zijn ziel aan duiveltje Pechtold? “Medisch-ethisch akkoord dichtbij” Ja als het op mee regeren aankomt!

  1. corfo

   @ Peter Selie.
   Zoals ik eerder opmerkte :
   het pluche is sterker dan het geloof bij Segers.

 18. Rex Gildo

  De coalitie VVD/CDA/D66/CU is slechts gebaseerd op 76 van de 150 zetels.
  Een hele krappe meerderheid derhalve.
  Men tracht een akkoord te bereiken inzake medisch ethische onderwerpen (abortus, euthanasie, voltooid leven en dergelijke) om eveneens de gedoogsteun van de SGP te verkrijgen. Dat betekent toch nog drie zeteltjes extra en mogelijk kan de opportunistische PvdA zich er ook wel in vinden.
  Rutte III belooft dus een misbaksel te worden.
  Taak voor het parlement dit gedrocht niet lang in leven te laten.

 19. Blue monday

  D66, VVD, CU en CDA….zomaar 4 van de walgelijkste partijen van Nederland.
  Samen hebben ze niets gemeen, maar als optelsom een onweerstaanbare meerderheid.

  Je hoeft er alleen maar je principes in te ruilen voor een beetje relatieve macht.

  Moet er niet aan denken dat ze samen 4 jaar volmaken…. vice-premier Pechtold *braak*

  1. Ecoshaarlem

   Inderdaad, ik ga bij vice premier Pechtold helemaal over mijn nek, en met mij ontelbaar vele anderen!

 20. EllyD19

  Nee hoor, ze doen alletwee wat water bij de wijn.
  Dood bij een voltooid leven is van de baan, althans zo heb ik het begrepen.

 21. Pjotter

  ik vrees ook dat een paar ministerposten hem over de streep trekken, maar kreeg van een fractiegenoot te horen dat zijn principes ijzersterk zijn, we zullen zien ijzer is te buigen en als het onderwerp zoals Pechie wil buiten de onderhandelingen wordt gehouden dan heeft de Pechvogel de buit eigenlijk ook binnen.

 22. Ecoshaarlem

  Regeren is voor beide personen belangrijker dan principes, niet raar dat vele zich afkeren van de politiek, maar ook dat zal hun op dit moment een zorg zijn, als het hen uit komt reageren zij later weer anders, net twee trek poppen!

 23. corfo

  In de jaren ’40-’45 was er ene Adolf H. te D. die een Übermensch wilde creëren, ik vermoed dat Segers dat óók wil gaan doen door de verruiming betr. embryo-onderzoek toe te staan teneinde menselijk materiaal te veranderen en/of verbeteren.
  Iedereen weet hoe ’t is afgelopen met die Adolf H. te D.

 24. corfo

  Den Haag is één héél groot circus met hoofdzakelijk clowns in de arena.
  Je zult maar op de CU hebben gestemd omdat ze anti-embryo-onderzoek zijn/waren en omdat de CU-stemmers dáchten dat Segers z’n rug recht zou houden.
  Het pluche is sterker dan z’n geloof !!

 25. Babaji538

  Fluistertechniek is een techniek
  die alleen naar binnen blijkt door te slaan.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.