segers tweedekamer

Verkoopt Gert Jan Segers zijn ziel aan duiveltje Pechtold? "Medisch-ethisch akkoord dichtbij"

Geen categorieaug 15 2017, 8:00
In Den Haag ziet men de formatiegesprekken opeens heel positief in. Er komt een akkoord aan.
Eén van de grootste belemmeringen voor een coalitie met deze vier partijen, en dan met name met D66 én de ChristenUnie, was de opstelling van die partijen met betrekking tot medisch-ethische zaken. Zo staat D66 erop om een zelfmoordcultus te creëren in Nederland. De ChristenUnie denkt daar, vanuit hun bijbelse perspectief gezien volkomen logisch, net een beetje anders over.
Nou, het lijkt erop dat Pechtoldje gewoon zijn zin gaat krijgen:

In Den Haag heerst optimisme over de kans van slagen van de besprekingen. Er zou een compromis op tafel liggen tussen de vier partijen over medisch-ethische zaken. Hiervoor vindt geen uitruil met andere dossiers plaats, zo wordt gefluisterd.

We weten dat Pechtold maar één politieke principe heeft: zoveel mensen moeten zelfmoord plegen... en het liefst moet dat gebeuren met hulp van een arts die gezworen heeft om mensen beter te maken, niet om ze te doden, en daardoor dus zijn eed breekt. Op elk ander onderwerp en gebied doet Pechtold wat nodig is om aan de macht te komen (denk aan democratische vernieuwing, ooit het stokpaardje van zijn partij). Maar kom aan zelfdoding en meneer heeft opeens ijzeren principes.
We gaan zien wat er gebeurt, en hoeveel Segers aan Pechtold geeft in ruil voor een ministerspost of twee, maar dit lijkt de totaal verkeerde kant op te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten