VIDEO Tientallen migranten meren aan op toeristenstrandje Zuid-Spanje

Oh jongens, de grenzen worden zo goed bewaakt. De prioriteiten liggen goed verspreid. Oh, wacht toch niet? Tientallen migranten meren aan op een toeristenstrandje. Ze gaan het strand op en bewegen zich tussen de toeristen.

Als het allemaal zo makkelijk kan gaan, kan men dan überhaupt nog wel wat vertrouwen hebben in het migratiesysteem? Het had allemaal niet uitgemaakt als ze stopten bij Spanje, maar met de open binnengrenzen in Europa ligt het allemaal toch iets ingewikkelder en wordt het ook ons probleem.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Ik ben benieuwd, wanneer de kruik barst!

  1. Marija

   niet

  2. DutchDropveter

   Als je goed kijkt blijven er twee mensen achter bij de boot die hem omdraaien (en naar verwachting terug varen) dit is dus pas het begin 😉

   Het is wachten op lijken die aanspoelen op de stranden van Spanje, toeristen blijven weg, land gaat economisch achteruit en het EMF kan weer bij springen (zeg maar wij westerse landen kunnen het betalen)

   Wetende dat elk persoon die op dat bootje zit nul koma niks kans heeft in de westerse wereld en als ze Sylvana mogen geloven helemaal geen kans als je een kleurtje hebt. dus ik zou zeggen vaar maar weer terug!

 2. Peter Selie

  Rassenvermenging en genocide – Stormt op Europa af – wakker worden!

  https://youtu.be/YzTjXQQSvzc

 3. HaZ

  Ah, daar is ie….zuid spanje ! Hoe voorspelbaar toch, maar schijnbaar niet voor de z.g. deskundigen. *zucht*

 4. Kodi

  Helaas bleek het geen hysterie te zijn dat zich onder de dobberinvasiërs ook terroristen bevinden.

  Beschouw dit bootje vol invasiërs als een vijandig militair object en behandel het ook zo. Indien aanmaningen tot omkeren worden genegeerd dienen zo mogelijk waarschuwingsschoten te worden gelost. Indien ook dat niet voldoende is, dan maar een gericht salvo.

  1. DutchDropveter

   precies het zijn en blijven illegalen die enkel en alleen migreren zonder dat daar een dringende reden voor is.

   mijn advies zou dan ook zijn met vliegtuigjes boven de Afrikaanse kust pamfletten droppen die waarschuwen voor het betreden van europees grondgebied zonder papier die dat toelaten.

   Waarschuwing vermelden en als men niet luisterd dit in het ergste geval moeten bekopen met de dood.

   maja onze linkse klucht in den haag en brussel laten dat natuurlijk nooit gebeuren. de wereld is immers van iedereen toch…. tot dat bepaalde plekken te vol raken en daardoor ontwricht raken wat dan? Onze volksvertegenwoordigers denken vaak op korte termijn.

   Net zoals Lubbers, grijzing dit dat zus zo, hoezo vergrijzing en wat zijn gevolgen? te kort aan handen? oh Lubbers komt uit 1962 die hadden zeker net de industriele revolutie achter de rug, we hebben de komende jaren digitalisering en robotisering voor de deur staan. landen met het meest evenwichtige aantal inwoners zullen het sterkst zijn niet de landen die vol gepropt zitten!

   Wat denk je als alle midden en lage kader banen verdwijen en er komt niets voor terug dat betekend dus soort van basisloon, en dat met al die nieuwe Nederlanders? waarvan dan?

   1. Beukman

    @Veter
    Het zou zelfs Wilders te ver gaan om vluchtelingen dood te schieten omdat ze proberen de grens over te steken.
    En waarom wil Geert dit niet? Dat is een kwestie van beschaving.

    1. IJscoman

     Fuck you met je beschaving, Beuk. Dankzij jouw ‘overgave beschaving’ worden we compleet onder de voet gelopen door analfabete, niet-integreerbare economische gelukszoekers/illegale immigranten.

     Het dak op met jouw fake-beschaving. Ik kies liever voor zelfverdediging, dat lijkt me op dit cruciale punt in de geschiedenis echt wat relevanter.

     1. K.Dopper

      Dat IJscoman het helemaal gehad heeft met onze beschaving was al duidelijk maar het is goed dat hij dat ook nog een keer helder uitspreekt.

     2. Beukman

      Ik bekijk het praktisch, @IJsman. Het gaat gewoon niet gebeuren, en de reden is dat politici van uiterst links tot uiterst rechts hiervoor te beschaafd zijn.

      Overigens zag ik zo’n 30 jaar geleden op de tulluffiesie al een soort sf-film die denk ik ongeveer in onze tijd speelt. Hierin zie je hoe er een muur rond Europa is gebouwd, en mensen van buiten af proberen er overheen te klimmen, om vervolgens doodgeschoten te worden. Apocalyptisch en wellicht profetisch.
      Wie zou de naam van deze film nog weten?

    2. K.Dopper

     Er zijn hier nogal wat reaguurders die dit helemaal niet te ver vinden gaan, Beukman.

     De aanhang van Wilders is extremisten dan de extremist Wilders.

     1. K.Dopper

      extremisten = extremistischer

  2. Guus Geluk

   Gelukkig maakt dit krankzinnig overspannen geroep louter indruk op het meest radicale PVV-electoraat. Elk weldenkend mens verwerpt zo’n idee ten stelligste.

   1. DutchDropveter

    @guus wetten zijn wetten / illegaal is illegaal als we eigen rechter gaan spelen ben je toch in overtreding?

    Als ik iemand help die in elkaar wordt getrapt en ik trap de aanvaller het ziekenhuis in ben ik voor eigen rechter aan het spelen, dit maakt het toch niks anders want wet is wet en illegaal is illegaal!

    1. Guus Geluk

     DutchDropveter, migranten zonder kans op een verblijfsvergunning, worden over het algemeen uitgezet door de overheid. Migranten die de fout ingaan, draaien de bak in. Het is zowel een debiel als een krankzinnig idee migranten dood te gaan schieten. Ik neem aan dat jij daar ook afstand van neemt?

     1. IJscoman

      In dit stukje tekst van Guus Gelul valt duidelijk het toontje en de woorden van K.Dopper/W.Hutten te lezen. Blijkbaar was het betoog van DutchD middenin de roos, want degene die de rol van Guus speelt vervalt nooit in schelden, echter nu wel.

      Vertel eens Guus, wat heb jij precies tegen DD’s plan? Pamfletten uitwerpen met waarschuwende boodschap, boten terug slepen, waarschuwingsschoten lossen en als helemaal niets meer helpt een gericht schot: het lijkt me redelijk en coulant. Per slot zijn het dubbel gewaarschuwde economische gelukszoekers en illegale immigranten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

     2. K.Dopper

      Guus scheldt hier niet maar spreekt zijn afschuw uit over het idee vluchtelingen dood te schieten.

      Als IJscoman zich persoonlijk aangesproken voelt is onderzoek van zijn eigen ziel aan te bevelen.

     3. Guus Geluk

      Je kunt nooit allerlei migranten bereiken met pamfletten, IJscoman, dat is waanzin. Je kunt ze evenmin vragen terug te keren: veel bootjes functioneren onvoldoende en de situaties zijn schrijnend. Het idee om vervolgens migranten dood te schieten, waardoor de lichamen van mensen die toevallig de pech hadden naar voorspoed te zoeken, op zee drijven, is te zot voor woorden.

      Uitgeprocedeerde asielzoekers worden over het algemeen verzocht te vertrekken. Daar hoeven we geen mensen voor dood te schieten.

     4. IJscoman

      Kadopper, Guus gebruikte de woorden “Het is zowel een debiel als een krankzinnig idee..”. Dat is ad hominem en schelden: de afzender wordt verweten debiele en krankzinnige ideeen te hebben.

      Jij, als humanist en empatisch medemens vindt het vast ook een debiel en krankzinnig idee om ten overvloede gewaarschuwde illegale immigranten zonder scrupules aan te pakken. Jij laat je liever bezetten door hordes niet-integreerbare Noord-Afrikanen.

     5. IJscoman

      Guus Gelul toont aan een gevaarlijk mens te zijn, die de illegaliteit omarmt en daarmee helpt West-Europa naar de ondergang te sleuren.

      Guus braakt volstrekt absurde onzin uit als: “Je kunt nooit allerlei migranten bereiken met pamfletten. Je kunt ze evenmin vragen terug te keren: veel bootjes functioneren onvoldoende en de situaties zijn schrijnend.” En: “Uitgeprocedeerde asielzoekers worden over het algemeen verzocht te vertrekken.”

      Hilarische uitspraken die een totaal gebrek aan werkelijkheidszin aantonen. Ik vind harde maatregelen langzamerhand geheel op zijn plaats Guus. Oprotten met die illegale bezetters. Niet goedschiks, dan kwaadschiks.

     6. K.Dopper

      IJscoman, schelden is gericht op een persoon. Dat deed Guus niet, hij diskwalificeerde een idee.

     7. Guus Geluk

      Ik vind jouw woorden getuigen van een gebrek aan realiteitszin, IJscoman. Je stelt voor om over een brede kustlijn pamfletten te strooien (hoe je migranten met die pamfletten gaat bereiken is vooralsnog onduidelijk), en vervolgens, als zij niet als de drommel hun gammele bootjes kunnen omkeren, mensen dood te gaan schieten. Kennelijk meen je dat deze woorden wel uitblinken van realiteitszin. Daar ben ik het volstrekt mee oneens.

      De overheid verstrekt een verblijfsvergunning aan vluchtelingen, niet aan economische migranten. Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten vertrekken. Indien dat niet het geval is, draaien ze de bak in. Ik vind dat realistisch.

      In elk geval realistischer dan het schieten op mensen.

     8. IJscoman

      Dopperwt, een idee is afkomstig van iemand, uit een hoofd. Het diskwalificeren van een idee is dus het diskwalificeren van degene die het idee inbrengt. Wat erg dat ik je dit moet uitleggen.

     9. IJscoman

      Guus, je bent mesjogge. Je speelt dit willens en wetens. Of je bent gewoon van nature achterlijk.

      Zolang je zulke onzin als “de overheid verstrekt een verblijfsvergunning aan vluchtelingen, niet aan economische migranten. Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten vertrekken. Indien dat niet het geval is, draaien ze de bak in” blijft debiteren, terwijl je weet dat de realiteit precies de andere kant op wijst, is er geen zinvolle discussie mogelijk.

      Uitgeprocedeerde asielzoekers draaien niet de bak in en ze worden ook niet uitgezet. Ze verdwijnen in de illegaliteit.

      Ik ben voor een harde lijn. Het is genoeg geweest. Verdediging van ons continent met geweld, is wat mij betreft toegestaan.

     10. Guus Geluk

      IJscoman schreef:
      “Verdediging van ons continent met geweld, is wat mij betreft toegestaan.”

      We verdedigen dit continent niet middels het doodschieten van vluchtelingen en/of migranten. Wij verdedigen dit continent door ons te houden aan onze normen en waarden.

      Het doodschieten van mensen die het toevallig slechter hebben getroffen, gaat daar lijnrecht tegen in.

     11. IJscoman

      Dat is precies wat ik bedoel met ‘mesjogge’ Guus. Onze ‘normen en waarden’ houden geen enkele illegale immigrant /’vluchteling’ tegen. Dat is nu juist de pest. Jij behoort tot een voorbije, achterhaalde en onnozele generatie die geweldloosheid als het hoogste goed predikt. Ook nog als ze zelf opgevreten worden door horden die zich daar niets van aantrekken. Je bent het slachtoffer van je eigen ‘normen&waarden’ denken. Succes ermee.

      Ik kies voor de harde lijn, voor effectieve zelfverdediging, voor het werkelijk stoppen en terugdringen van horden die hier niets te zoeken hebben. Opdonderen!

     12. K.Dopper

      IJscoman, in de ordentelijke discussie is het volstrekt toegestaan in scherpe termen een bepaald idee of opvatting te (dis)kwalificeren. Het persoonlijk diskwalificeren van de opponent wordt ook wel een ad hominem genoemd, op de man in plaats van op de bal. In de retorica wordt dat terecht een drogreden genoemd; alleen zwakke debaters maken zich daaraan schuldig. Guus deed dat niet, hij is ook bepaald geen zwakke debater, al zou het alleen maar zijn omdat hij consequent inhoudelijk debatteert. Daar kunnen velen hier, inclusief jezelf, een voorbeeld aan nemen.

     13. Guus Geluk

      Het doodschieten van migranten of vluchtelingen is geen effectieve zelfverdediging, IJscoman. Een oplossing is het evenmin. De absolute geweldloosheid? Alleen geweld als het absoluut noodzakelijk is. En dat is nu volstrek niet nodig.

     14. ayreonaut

      Jeetje Guus, een migrant zonder kans op verblijfsvergunning is geen immigrant. Een immigrant dient een verblijfsvergunning aan te vragen bij de ambassade van het land waar hij naar toe wil, dus aanvraag in zijn eigen land.
      Een immigrant hoeft dus niet in een bootje te stappen, kan gewoon het vliegtuig pakken en de juiste papieren overleggen.

      Indien men echter zonder juiste papieren een grens oversteekt is een illegaal en dus crimineel. Tenzij men kenbaar maakt asiel aan te willen vragen. Dan spreken we weer over asielzoeker en gelden er weer andere regels.

   2. Punt50

    @ heer Geluk

    U is niet goed snik. U wenst de nep-oranje’s veel sterkte bij het verlies van een crimineel.

    1. Guus Geluk

     Ik neem aan dat je geen afstand neemt van het idee gericht te schieten op migranten?

     1. Punt50

      @ heer Geluk

      Het zijn geen migranten. U bent duidelijk niet goed snik. Maar ik wil uw vraag wel beantwoorden. DD zegt dit waarschijnlijk uit machteloosheid. Hij is zoooo verschrikkelijk boos op de instanties die ons continent zouden moeten beschermen! Hij (of zij) heeft er geen woorden voor op het moment. Dat drijft hem tot het maken van zijn reactie.

      Ik ben het niet eens met klakkeloos afvlammen van vluchtelingen, al heb ik een Punt50 bij de hand. Maar, wat moet er in uw visie gebeuren tegen die gelukzoekers?

     2. Guus Geluk

      Punt50, Kodi en DutchDropveter, kwamen met het plan met scherp te schieten op migranten. Dat lijkt mij duidelijke taal.

      Wat mij betreft wordt het huidige beleid, zij het op een meer doeltreffende wijze, voortgezet. We bieden vluchtelingen thans de helpende hand en verwijzen de economische migranten naar eigen land.

     3. Punt50

      @ heer Geluk

      Ik eis hier en nu excuus van u. Ik heb dit nooit geschreven!!!

     4. Guus Geluk

      Dat zeg ik toch ook niet?

     5. Punt50

      @ heer geluk,

      Jawel, u zet mij in dat rijtje. Lees uw eigen reactie dan! Nu excuus!!!

     6. K.Dopper

      Ik vind het een goede zaak dat Punt50 nadrukkelijk afstand neemt van de barbarij van Kodi en Dropveter.

     7. Guus Geluk

      Je nickname is de aanhef, Punt50. Vervolgens geef ik aan hetgeen Kodi opperde.

     8. Punt50

      @ heer Geluk

      Slap gelul. U is gewoon te beroerd om op een nette manier uw excuus aan te bieden. Waarvan akte.

     9. Beukman

      Je hebt nogal een kort lontje, @Punt. Haal nou eerst eens diep adem en tel tot tien. Lees daarna het onderstaande:

      Guus schreef het volgende:
      “Punt50, Kodi en DutchDropveter, kwamen met het plan met scherp te schieten op migranten.”

      Hij richtte deze tekst rechtstreeks tot jou. De verwarring die ontstond is dat de eerste komma zowel als aanhef kan worden gelezen als een scheiding in de opsomming der personen.
      Jij las in de komma het laatste. Op zich begrijpelijk, maar dus niet terecht: de opsomming begint immers pas NA de komma achter jouw naam.

      Guus had met terugwerkende kracht beter een dubbele punt kunnen zetten, dus zo:

      “Punt50: Kodi en DutchDropveter, kwamen met het plan met scherp te schieten op migranten.”

      Maar het lijkt erop dat jij hem een excuus verschuldigd bent, en niet andersom.

     10. Guus Geluk

      Het was inderdaad correct geweest als ik een dubbele punt had gehanteerd.

  3. K.Dopper

   Kodi bepleitte al eerder alle moslims de keel af te snijden. Dus het botweg afschieten van vluchtelingen is voor deze trieste man ook heel logisch.

 5. Chauvinist

  Migranten, vluchtelingen, asielzoekers… we kunnen allerlei termen bedenken, het zijn niets anders dan indringers die met bosjes tegelijk ons continent bestormen! Een complete invasie! In de jaren 40-45 noemden we ongewenste Duitse indringers de agressor, bezetter, vijand. Anno nu noemen we ongewenste indringers een migrant, vluchteling, asielzoeker. Het wordt hoog tijd dat we onszelf bewapenen en straten, wijken, dorpen, steden zelfs complete landen ontdoen van de vijand! Inclusief ‘onze’ politici die aan deze waanzin meewerken, immers, zij zijn het die de toekomstige genocide jegens ons eigen volk steunen. Ons volk dient zelf de wapens op te pakken, onze overheid beschermd ons niet dus moeten we het zelf doen! Met een handjevol redden we het niet maar wat als er in elk dorp, elke stad, iedere provincie tienduizenden (of zelfs meer!) mensen zichzelf bewapenen? Zich organiseren? Eigen ordediensten in het leven roepen? Miljoenen mensen steunen ‘rechtse’ partijen als PVV en FvD, miljoenen mensen zijn de linkse multiculti terreur en de massale import van agressors spuugzat, miljoenen mensen willen ons eigen Nederland terug… als deze miljoenen mensen in plaats van alleen klagen en roepen daadwerkelijk in actie komen, dan kan onze overheid ons NIETS maken, dan zijn WIJ met meer! Dan komt zo’n bootje met indringers niet meer aan land, dan is het of omkeren of zinken, mogen ze kiezen!

  1. Punt50

   Ja u is boos, en terecht.

  2. Kodi

   Een dikke pluim voor dit zeer puike betoog.

  3. K.Dopper

   Kijk eens aan, een extreemrechtse oproep tot geweld.

   Ik verbaas me hier nergens meer over hoor.

 6. Punt50

  Nieuwe toeristen attractie?

  1. Rem

   Dit is niet het eerste bootje, dit gebeurt regelmatig in zuid Spanje… Waarschijnlijk uit marokko… Er zullen er nog vele volgen.!!!!

   1. Punt50

    @ Rem

    Als ze nou naar Gibraltar gaan kunnen ze Calais overslaan…

    1. Rem

     Punt50
     u brengt die boot ratten op een idee.

     1. Punt50

      @ Rem

      Excuus, het zal niet meer gebeuren.

    2. HaZ

     Helaas, te lui om tegen die berg op te klauteren 😉

     1. Rem

      HaZ .. dat tuig klautert over alles heen als er maar poen enz. enz. te halen is zijn ze er als de ratten bij.

     2. HaZ

      @Rem
      Eenmaal boven aangekomen zal men een klein legertje Engelse grenswachters aantreffen….Engelsen dus. U weet wel, de lieden die eindelijk beseften dat door uit de EU te stappen hun land ( dus ook Gibraltar) effectief beschermd kan worden. We praten hier in Nederland veel Engels, maar denken als een Engelsman is er nog niet bij, helaas 😉

 7. HaZ

  Over aanmeren gesproken: De Golfo Azzuro http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/na-italie-begint-ook-malta-het-te-snappen-watertaxi-voor-asielzoekers-mag-niet-aanmeren-en-moet-ophoepelen/
  is gisterenmiddag voor anker gegaan in Puzollo ( Sicilie).
  De laatste keer dat ik op de landkaart keek behoorde Sicilie nog steeds bij Italie.
  En zo heeft de drammerij toch weer wat opgeleverd.

 8. van Urk

  De Europese strandtoeristen hebben eigenlijk ook weinig geleerd over mogelijk gevaar. Als ik rubberboten zie afstormen richting het strand ga ik meteen mijn boeltje inpakken en mijn kinderen in veiligheid brengen. Ik wil voorkomen om niet zoiets mee te maken met wat er in Tunesie toen is gebeurd.

  1. HaZ

   Daar verbaas ik me dus ook over van Urk. Een horde kansenparels verschijnt uit zee en je laat je kind(eren) vrolijk doorspelen en toekijken. Ze stoppen nog net niet kun koppen in het zand. Mobieltje bij de hand, filmpje…You Tube, spannend etc.etc.
   We willen het niet weten !

   1. van Urk

    HaZ@ Kan je nagaan wat zeventig jaar vrede in Europa er toe leidt. Europeanen gedragen zich tegenwoordig nu net als kakapo,s (domste vogel ter wereld) die i.p.v. van weg te vluchten richting de vijand toeloopt.

    1. HaZ

     @van Urk.
     Dacht even dat je het had over Kapo’s……;-)

     1. HaZ

      😉

 9. Obiwokekenobie

  Stel je een voor dat ze met ak-74’s van die boot afstappen…

  “Nou, nou, Obi… Das wel heel erg ver gezocht!”

  http://edition.cnn.com/2013/09/18/world/asia/mumbai-terror-attacks/index.html

  http://www.ad.nl/buitenland/zeker-37-doden-door-aanval-op-luxeresorts-tunesie~a11bfe0f/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.